" You're my heart, You're my soul, You're my everything...PAPA N MAMA :) "
Hakim Birthday
Saturday, October 31, 2009

Busynya rasa body n otak ni....

hahhaha...
bleh ke buh tajuk n3 cenggitu..
bleh jer la...
tadak protokol n rules pong
blog kita nyer kan...
ikut suka hati kita la nak buh apa2 pong..

tp rasa memang menepati pong tajuk n3 diatas ngan kondisi saya sekarang...
busy bangat....
penat bangat....
tp sempat lagi blogging erkk..
hahhaha...saibah mu mesti gelak kat akak ni...
blogger ala2 sipi tegar la katakan....

semalam ptg...
kuo dr opis kol 6 ptg..
terus ke bandar sri damansara..
amik anak2 buah....
bwk balik rumah....
amirul n aqil je angkut bwk blk...
sebab mummy diorg ada charity dinner ngan our quinny @ nikko hotel...
tau jer la menguruskan 4 org budak lelaki cam ner gayanya...
aqil la heronya....
dgn nak main air dlm blk airnya....last2 dia basahkan alas kaki....
sepahkan menan jgn ckp la....
mcm2 peelnya.....sabo je rla....
diorg tdo baru dpt rileks sket.....
kol 7 pagi td mummy diorg dtg amik..
sebab amirul kena attend rehearsal utk graduation day tadika...

ari ni pong balik dr opis terchenta kol 4.00 pm lebih2...
pastu rushed g amik anak2 plok kt umah bbsitter...
janji ngan bbsitter nak dtg amik kol 4....
uhuhu..tp nak wat cam ner tak leh nak elak...
terpaksa la nak buek cam no kan...
then singgah pasar dulu...beli barang basah....
plan nak masak la utk dinner mlm ni...
dah lama dapur tak berasap...
boring dah mkn kedai jerkk...
beli ikan siakap n sawi n petai....
tingin nak mkn petai...
mcm tak match jer menunya kan....
haaha lantakla..
before maghrib sempat sidai kain(ni kija papa ni....tp..)...
sempat masak utk dinner...masak siakap masam manis...n tumis sawi jerkk..n ulam petai..
nak masak over2 tak yah la....tadak org nak mkn beria pong..
papa lom blk dr os lagii..esok baru blk..
huuhu..balik la cepat pa..
penat dah rasa ni...huuhuuh..
mlm ni selera hakim agak baik...
byk jer mknnya....
ratah ikan.....hirup kuah sup..
dia panggil kuah sawi tumis tu cup....sup dia la tuh...

n lepas maghrib kemas rumah sket2 yang patut..
yang mampu dibuat...
pas tu....lipat kain sebakul...
sebakul jer mampu rasanya...
sebakul lg menunggu turnnya...
next day la yer...
i tak laratla nak layan byk bakul....

esok....
ahad
kena g kija lagii...
last day kija ngan vendor microsoft esok...
anak2 cam ner??
plan nya..
amsyar anto umah makteh la....mak teh tolong jaga sat no....
n hakim escorts mama kat opis la esok....
arap dia tak kaco kija mama la esok....
nak buek cam no...
terpaksa....no choice dah....
ni tak sabo nak suh papa blk cepat ni....
eosk pong tatau bleh blk kija kol baper...
plan dlm paler nak quit kol 4 gaks...
tp esok ada miting terakhir ngan vendor..
nak view reporting services gak....
arap2 leh setel cepat....
posted by Mama Hakim @ 9:42 PM   0 comments
Wednesday, October 28, 2009

Tensionnya

Ha ari ni terasa penat betul la...
tensen pong ye gak...
tensen sebab pg tadi sedang ralit mama ngadap coding...
trut trut...
papa kol...
papa kena os lagi...
khamis sampai ahad ni...
huhuuh...
tersentap hati ni...
dah la semalam ari selasa mama dah dpt memo arahan...
arahan untuk bekerja sabtu n ahad ni...
sema org dlm unit mama kena bekerja weekend ni..
SABTU DAN AHAD
huuh...
mcm2 pikir dlm kapla...
terkesima jap depan pc...

system mama developed tu plannya nak ditrainedkan kat users
on mid of nov ni..
so sema kena siap before the dateline...

okla...dah penat hotak ni.
nak tdo lak...
lenkali lak sambung bebel.....
posted by Mama Hakim @ 8:56 PM   0 comments
Saturday, October 24, 2009

"Cuti" sabtu....

Ari ni seperti dirancang
saya terpaksa bertugas di opis...
selepas bekpes di cafe annur pagi td terus anto amsyar ke rumah bbsitter...
hakim tadi buat lawak plok...
tak mo turun dari car...
sebab nak g mkn kedai mamak
bleh dia cakap..
"tak nak makan kat kedai melayu"
ahhahaha..
last2 turun gak...papa pujuk ada cat meow2....

saya punch in kat opis pagi td kol 10.10...
time sampai sana tu dah ramai team mates yang dah sampai...
vendor pongs dah ada...
terus pulun memulun berpino2 bijik mata ngadap coding....
around kol 11 lebih my bos anto cookies n nasi ayam..
baik ati sungguh pn bos...
kol 1 order domino pizza plok...
tak nak kuo lunch nyer pasal...
khusyuk no masing2 ngadap programming...
lunch hour pong tak nak rest...
kebetulan ari ni pakat sema buat kija kat satu tempat jer...
iaitu dlm server room....
sejukla kan...perut pong cepat lapo jerkk....

kol 2 remind papa suh g amik amsyar kat umah bbsitter..
sebab ptg ni dia ada hal...tak leh jaga amsyar sampai ptg..
so...papalak kena handle amsyar n hakim sampai mama blk kija...
riso gak mama takut tak terhandle papa..
tp alhamdulillah sema ok....
amsyar tdo jer papa cakap...huhuuh...
dia memang suka tdo...ikut papanya la tu...hiih.:)

n kol 5.45 tadi mama punch out la..
selepas sasaran kerja mama utk ari ni berjaya mengeluarkan output..
suka ati mama...
ari senin ni sambung coding lain plok...:)
posted by Mama Hakim @ 7:51 PM   0 comments
Friday, October 23, 2009

Minggu yang agak tired...

Tik..tok..tik tok..
ari ni kita dah berada pada ari jumaat...

minggu ni agak kepenatan sket rasa badan...
may be my mind more concentrated on programming
penat mikir la gitu kekdahnya kut..
lately ni tdo pong mimpi coding2 jerkkk....
kuat tol penangan si coding ni....


n mlm ni sempat gak menghapdet blog
walaupong dlm kepenatan badan dan fikiran ni..
alhamdulillah dlm kepenatan ni pong sempat saya melipat kain sambal melayan nur kasih..
paksakan diri juga lipat kain sema..
sebab esok saya kena duty kat opis...
tatau la dapat blk kol baper ni..
arap2 dipermudahkan segala urusan saya esok...
aminnn...

dan esok sian kat amsyar..
terpaksa anto ke umah bbsitter gak...
hakim duk ngan papa jer la...
amsyar kecik lagi...
tak baper konfiden jer mama kalau nak tinggalkan amsyar ngan papa...

okla...rasa dah nak stop dah ni..
nak titun dulu ar...
esok mau g kija....
byk kija maaaa....
tak sabo nak habiskan sema tugasan tu....
tp tatau la bila bleh siap setel semanya..
rasa mcm nak pi bercuti jer kalau tugasan tu sema siap...
alangkah best n syioknya kalau dapat pi bercuti...
papa sila baca statement mama ni yer..
n arap2 paham la erkk:)
maksud tersurat n tersirat sema ada.....
posted by Mama Hakim @ 10:51 PM   0 comments
Monday, October 19, 2009

Show off Amsyar's EBM stock

Tadaaaaaaaaaa....
Ini la stok EBM amsyar....
tak byk sgt pong stoknya...
tp lebih dr cukup la utk stok seminggu ke rumah bbsitter ni...



biasanya week days..saya akan top up stok baru 4-5 botol everyday...
tapi lately ni disebabkan busy sangat kat opis saya dpt dlm 2 botol jer kat opis...
dan blk rumah...dpt la dlm 2 botol gaks....

setiap ari saya akan bekalkan 4 botol utk di bawa ke rumah bb sitter...
sebotol yang freshnya..
3 botol lagi ebm...
so far habis sema ke empat2 botol yang saya bekalkan tuh.....
n kalau tak cukup saya standby jugak dlm 4 scoop susu formula..
tp biasanya cukup la ebm dia tu...
kdg2 hari jer mood dia nak minum lebih kena top up ngan susu formula tu gak...

nanti next entry saya plan nak citer cam ner cara saya bekalkan susu2 ke rumah bbsitter..
n tips2 yang saya rasa penting utk para ibu yang breastfeed...
dah ada experience ni baru la bleh share2...
dulu....duk baca pengalaman org jugak...
dah applied baru tahu...:)
insyaAllah saya akan share...
utk manfaat bersama....


posted by Mama Hakim @ 5:26 PM   2 comments

Sunday's Events

Mlm ni sambung citer hari ahad lak...
pagi ahad dah kuo cari mkn kat cafe annur lagi..
kali ni kuo umha agak awai..
so..
sempat la merasa menu bekpes kat sana....

mama makan beehon goreng....
tingin nak mkn nasik lemak..
tp tadak la plok..

abg lokman ngan nasi kerabunya...
pada mulanya order roti telur 2 bijik..
tp cancel nak mkn nasik kerabu...
hakim mkn beehon goreng kali ni...

tgk tu hakim buat muka senyum dia..
tatau la pesen apa senyuman dia tu..
kalau suh senyum itu la pesen mukanya
hahhahahha....

amsyar yang tdo jerkk..
org lain sema menjamu selera...


dah habis sarap..
bergegas ke kelana jaya lak...
plan nak inject amsyar di salah sebuah klinik panel area kj


haaa.....see baru nampak matanya bukak ni....
tgh mkn tangan la tu...
suka no la taruh tgn kat mulut..
bagi puting tak mo dia...
pandai dia luahkan balik...

amsyar tgk apa tu??
hihiih..cian dia pah ni kena inject la....
mama lak yang takut2....

abgnyer yang beraksi ngan abg lokman....

mama usik hakim
"nanti jumpa doc, hakim n amsyar kena inject tau"
dia cakap
"bukan, mama yang kena inject"

overall puas hati la g klinik ni...
1st time try sini....
sebab opismate cakap klinik ni bagus....
klinik pong bersih...
suker...suker....

dan aritu timbang amsyar jugakk...
berat amsyar dah 6.3 kg...
dan yang best amsyar tak nangis pong masa kena inject tu...
mama jer yang pejam2 mata masa doc nak inject tu...
takut....
tp semalam badan dia ada warm2 sket....


selesai urusan di klinik singgah giant...
shopping mcm2 la....
lahai naper amsyar tutup muka plok tu..
nak tdo erkk....




selepas memenuhkan troli ngan barang2...
jom blk umah...
sema org dah penat dah ni....
ngan laponya lagi...
mama plan nak masak ari ni..
sebab sian abg lokman...sokmo mkn kat cafe..
takkan datang umah mak ndah pong kena mkn kat kedai kut...
ari tu g umah mak teh beria dia mkn nasik lauk singgang ikan ayer ngan budu cicah ulam..
bertambah2...boring dah makan kat cafe katanya..
so walaupong penat ari tu masak la jugak simple2...

posted by Mama Hakim @ 5:22 PM   0 comments

Saturday's Events

Cerita ceritut ari sabtu...
Pagi sabtu....
kebetulan lak amsyar bangun awai...
mcm dia tahu2 jer plan mamanya ni...
mama nak botakkan amsyar...
yeay berjaya jugak akhirnya....

dan inilah hasilnya...
bleh dia tertdo selepas mandi tu...
lom sempat mama sarungkan baju sema....

ha ni baru bleh tdo..
mama dah pakaikan baju sema...


i'm surrender.....hiihih...

tomei jer dia tdo...
geramnya....

tang pipi dia ni yang menggeramkan

best jer tgk dia tdo...


selepas bersiap semua agenda kat umah...
around kol 10 pagi..
kuo utk cari bekpes...
lokasi pilihan kali ni cafe annur....
tapi sayang....bekpes pong dah habis...
so mama mkn nasik jer la...
papa n hakim mkn roti arab la...
tapaukan roti telur utk abg lokman...


mama n amsyar snapped by hakim

sian hakim tak sempat panjat kusi lagi pada dah snapped...
pas tu sibuk la dia membebel..
"tak sempat..tak sempat la papa.."


so harus la ulang snapped sekali lagi..
kalau tak kang...
ngamuks la plok abg nyer tuh....

dah konyang perut...
jenjalan sekitar kedai kat subang perdana..
pastu blk rumah..
titun la....
abg lokman kuo g midv utk amik laptopnya...

around kol 2 ptg bangun..
sebab papa ckp ari ni kita g open house la...
kat klang...
dah janji ngan uncle halim nak g kol 3 lebih....
so bersiap la...


mama harus interprem....tuan punya blog kan...


anak kedua tuan punya blog....
amsyar yang tdo jer kijanya...

beraya di klang, rumah auntie ana...
x classmate mama n papa....dan jugak x housemate mama
dan mama n hakim possed ngan bakal org rumah uncle halim..
si nadia....
ari tu sempat la bermesra-mesraan ngan tunang halim ni.....:)



ropernya dekat sangat rumah ana ni ngan rumah abg ku...
hihiih...
sabtu tu tak sempat singgah umah ailong hakim..
sebab diorg pong kuo beraya....

balik klang terus ke shah alam...
beraya ke rumah acik udin lak...
lepas maghrib baru blk umah...
sian abg lokman menunggu kitorang blk beraya....:)

dan untuk yana...
sori tak sempat akak nak g beraya umah kak mar ari tu...
tak larat la plok rasanya....
kalau kajang tu dekat rasanya akak singgah jugak ari tu...
lenkali erk...insyaAllah...:)

posted by Mama Hakim @ 5:18 PM   0 comments
Thursday, October 15, 2009

Ma n Pa

Suka saya berpossing jimba ngan papa ari ni..
sebabbbb....
papa berbaju melayu itu..
baju melayu yang dipakai 4 years ago...
saat kami diijabkabulkan..
chewah....mcm skema la plok ayat....
hahhahahha












possing dlm car pagi td..
on the way g opis...
sempat lagi erkkk..
hiihih...tak per...
i sukerrrrrrrrrrrrr.....
rugi mama tak pakai match ngan papa pagi tadi...
kurung krim tu...
x per la.....
apple green n krim pong match apa erkk..
ayat nak sedapkan ati la tu....:)
tp rasa mcm jiwang semacam jer pagi td dlm car...
tambah best lagi....ada lagu My Baby U..
by Marc Anthony....
tambah2 la suker....
ari ni walupong ngantuk...
bleh wat coding ngan jayanya...
syukran....syukran...
alhamdulillah...berkat ati gumbira kot...:)
posted by Mama Hakim @ 1:38 PM   2 comments
Wednesday, October 14, 2009

Sepasang baju melayu maroon

Petang ni papa bawak blk sepasang baju melayu...
apa kes ni lepas raya baru tempah baju raya...
baju raya tak siap ker..
idak ler..
baju ni tempah khas utk official event..
td papa cakap...
baju ni kena pakai ari jumaat ni...yakni lusa la yer....
apa yang menarik pesal baju ni...
mama suka sangat ngan jahitan tailor ni....
sangat la kemas n teliti....
sebelum ni..
papa dah bawak blk selai kemeja 1 malaysia yang ditempah dari tailor yang sama...
puas mama belek kemeja tu..
suka tgk jahitannya....
then....ari ni mama pujuk2 papa..
"pa...tanya tailor tu...baju kurung, kebaya n kurung modern dia amik upah baper erk"
unluckily.....
on the way blk kija tadi...
papa cakap..
"hiihih..abg dah tanya tailor tu...dia tak amik upah baju pompuan la"
kuciwa mama...
nek menyedapkan ati..
mama cakap kat papa
"tak per la pa....nanti baju melayu amsyar n hakim kita tempah kat situ la erk"
papa balas
"huuhuhuh..kopak la papa"
hahahhahha.....
dan yang best lagi..
baju melayu ni dia siap supplied ngan butang baju melayu tu lagi..
n siap pasang kat baju tu...

ekceli....utk event minggu ni..
papa kena pakai 2 pasang baju melayu...
sepasang kolor maroon...
sepasang lagi kolor pink...
kolor pink ni kena pakai esok..
ari khamis la kan..
mamanyer la excited giler nak suh papa pakai baju kolor pink ni..
sebab papa sangat la payah dan susah utk pakai baju kolor pink ni...
berkali2 mintak izin nak bertema hari raya kolor pink...
did not approved.....
dan satu lagi.
baju kawen dulu...try gak nak kolor pink ni..
totally rejected by en hisam...
uhuuhuh...so kali ni rasa mcm....
dgr papa kena pakai pink utk event ni..
mcm teruja la sgt ati...
ati mama pong dah mcm pink2 dah jadinya...excitednya pesal..
da start verangans..raya tahun depan kolor tema pink la kunun...
iskkk...sayangnya...
papa dah carik baju ready made kolor pink..
tp....tak jumpa la plok....
nak booked mcm tak sempat....
khamis lepas baru dpt arahan...
bila masa nak g beli kainnya....
bila masa nak tempahnya...
last2 mama kuciwa jugak....

so utk esok...
setelah berconsultation ngan mama...
papa pakai baju melayu soft krim jer la...baju masa akad nikah dulu...
ganti pink kolor tu...
jarang sangat papa pakai baju tu..
katanya seksila..
malu nak pakai....
hiiihiihihiih..:)

ops..lupa nak pomote nama kedai tempah baju melayu maroon tu.
malmo clothier @ PWTC...
try la
mana tau serasyi di situ....
posted by Mama Hakim @ 10:10 PM   0 comments

Order2 jerk..

Semalam barang2 yang saya order sema dapat sedebuk..
so bayonya pong sedebuk la....


1. ini adalah breast shield set spectra....
accessories tambahan utk double pump...
ari tu applied double pump pinjam linnya (my opismate) nyer breast shield..
setelah teruja ngan hasilnya...
so decided utk top up accessories....
worth it la..:)
order set ni ngan kak ab...my head of unit..
since dia pong nak singgah kedai susu ibu di bangi..
toche kak ab...
together we supporting BF kak yer....
breastmilk..the original fast food...

2. milkmaid tea....
tea untuk banyakkan susu.....
first time cuba tea ni atas syor dari kak ab gak...
alhamdulillah it work for me...
so....kirim jugak la sekali
satu kotak 16 sachets....
satu hari guna 1 uncang jerkk....
rasanya cam ner??
bukan mcm tea biasa tu yerkkk..
ala2 herb tea gitu...
mcm rasa uncang tea nona rooguy pong yer gak
bau agak kuat sket...
3. wall sticker....
ahaaha....saja nak mengetest ni...
cam ner ropernya kalau dah pasang kat wall umah nanti...
adakah cung atau sebaliknya...
wall sticker ni saya beli kat pasar tani depan opis jerkk..
kebetulan saya dah surfing2 menda ni kat internet...
kebetulan ada lak jual kat situ...
rembat jer la...
nanti dah tampal2 nanti i snapped la outputnya cam ner....
4. tada....yang nipaling saya suka...
tambah koleksi barangan tupperware....
sema design one touch...
tertarik ngan kolor dia ceria tu....
dah spt biasa..
papa akan tanya "nak buat apa lagi ni?"
"bila nak pakai?"
sebab stok yang dulu pong lom habis pakai lagi...
tak kuo dr dlm kotak lagi...
set ni order ngan tokei tupperware kat opis saya tu..
zatul....
dgr zatul explain ari tu...
mcm berminat nak sign up member la plok....
byk sket dpt less erk kalau beli barang....
posted by Mama Hakim @ 9:12 PM   0 comments
Sunday, October 11, 2009

Stori ari ni...

Cerita ari ni
adalah...
sangat memboringkan....
wiken yang boring...

pagi around kol 9.30 pg
my Mil, PIL berangkat menuju ke sabak bernam plok...
mcm2 agenda plannya depa pi sana...
kenduri kawen sedara MIL
dan menziarah jugak besan2 di sana...
dan alhamdulillah...
saya sempat gak masak..
masak yang simple jerkk...
satu hidangan jer pong..
yang lainnya beli jerkk...
hiihih..kira okla tuh...

selepas diaorang pi sb...
tinggal kami 3 beranak jer la kat umah ni..
hhuuhu...borinknya..
papa kol 9.00 pg dah kuo umah td...
dan saat saya menghapdet blog ini..
papa belum blk..
da 2 3 kali mama kol papa..
balik kol baper..
papa belum memberi jawapan yang sahih dpt balik kol baper...
da boring la duk umah ni tadak papa la..
huuhuhu...

disebabkan mcm byk masa senggang ari ni..
saya dah kemaskan sema kelengkapan utk esok...
iron baju cukup utk seminggu terus...
except office attires papa..
sebab mama tatau esok lusa tulat ni
papa kena pakai apa utk bertugas di pwtc...
casual? smart casual? melayu? baju opis?
so baik tak yah iron dulu...
kemaskan brg2 anak2 utk bwk ke rumah bbsitter..
sorting n labeling EBM utk bekalan amsyar esok...
mcm ari jumaat lepas...
saya lupa nak labeling EBM amsyar...
sampai opis kak zakiah kol..
"fidah susu amsyar lupa nak label ari ni erk"
"ha'ah kak" -kes tak sempat la ni...
"abih tu akak nak bg botol mana dulu ni"
"mana2 la kak akak bg dulu..tp ari ni kena tumpang fridge akak la utk simpan susu2 tu"
biasa kalau dah labeling tak yah tumpang fridge kak zakiah..
sebab ice pack dlm cooler bag tu dah mengcukupi..
botol2 susu dan alatan mengepam kat opis esok jugak dah kemas..
jgn tertinggal breast shield mcm ari tu dah ler.
haru....bwk beg punya besar...
tp tak leh nak pam...
frustnya...
mujo kak ab sudi bg pinjam pam ameda dia.
toche..toche kak ab....
bos saya yg baik hati tu....

now anak2 dah tdo..
sian hakim tunggu papa lom blk lagi....
dia pong boring kut..
mcm mamanya gak..
amsyar jer tak boring..
asik tdo jerkk..
disebabkan boring ari ni..
saya nyaris tidak melibatkan diri dalam beadings projek..
ahha..td sempat belek tools utk beadings..
beads kolor apa yang tinggal..
matching ngan baju mana..
sema dah set dan match2 ni.
tp...pk.pk..dan pk..
better kalau nak start beadings project n make over baju bajan
kita start next week la..
baru best...
hiihih....

posted by Mama Hakim @ 8:57 PM   1 comments

Menziarahi Pusara Bonda

Pagi raya pertama
selepas solat sunat aidilfitri
kami seluruh keluarga menziarah
kubur arwah mak...

raya pertama tanpa arwah mak..
terasa sangat kehilangannya..
lebih2 lagi aiciknya
mlm raya kami berborak 4 beradik sambil bersiap di dapur...
aicik bercerita itu ini..
tp nampak dari air matanya dia rindukan arwah mak..
akhirnya masing2 tdo ngan mata merah...
al-fatihah untuk arwah mak.....

dan pagi raya itu...
aicik makin sedih....
dia bangun solat subuh..
dan bertanyakan ayah samada ayah dah membayar belum zakat fitrah utk dia...
mama pong sebak masa tu..
dan aicik naik tido balik ketingkat atah...
dan ropernya...
aicik tak bersama ngan kami menziarah kubur mak
balik dr kubur...
sian aicik...balik dr kubur arwah mak
kelihatan merah menyala mata aicik...
menangis lagi....
dan aicik menyusul seorang diri menziarah kubur mak...
n kami sema tau...
aicik ingat kat arwah mak.....
sian aicik....
sama2 kita doakan moga arwah mak tenang di sana..
di tempatkan di kalangan hambaNya yang terpilih..
amiinnnn

kami sampai di kubur dah ramai orang di sana...
ropernya atuk n aihim dah ada sana...
dari masjid ayah n aihim singgah sana dulu..
biasanya tahun2 lepas..
ayah lepas solat sunat balik rumah dulu...
makan2 dulu....
tahun ni rutin sudah berubah.....
keluarga aihim menunggu di sebelah kubur arwah mak..

bila sema org dah sampai...
atuk leads bacaan yassin dan doa....



antara cucu2 yang datang menziarah

atuk dan cucu2 nya...
seriusnya si najib tu..
mikir masalah negara ker?
aingah famili...
kebetulan kubur ayah pada aingah sebelah kubur arwah mak...

bersalaman ngan keluarga kak yah...
ni kubur arawah mal kalsom..
cucu saudara arwah mak...

aicik sedi n papa borak apa tu yer....
rancak nampaknya....
aicik sedi ni kezen mama..
same age...
my x skulmate n classmate gak...
still single n available lagi ni..
rasanya la..
pandai2 plok mama ni yer....
ayah de...
dah nak balik dah..
mak denya...
warning kat amirul yang meniti atah blok kubur tuh....
alif bam n mama nyer....
agaknya apa yang kami pandang tu erkk..
sema duk pandang objek yang sama....


possed 4 beranak selepas balik dr kubur..
tahun pertama beraya tanpa arwah mak di sisi kami sekeluarga...
apa pong kami redha kembalinya arwah mak ke rahmat Ilahi....
posted by Mama Hakim @ 12:08 PM   0 comments