" You're my heart, You're my soul, You're my everything...PAPA N MAMA :) "
Hakim Birthday
Sunday, September 30, 2012

Penang + Makan2

Selasa - Khamis diarahkan bertugas di Caw P. Pinang...
Penang sgt sinonim ngan makanannyer...
mcm2 ada....
nak nasi kandar...
nak nasi beriani...
nak roti nan nyer.
nak pasembor..
nak laksa..
nak mee udang...
semanya terbaik dr ladang di sana...

flite sy adalah pg selasa tu....
kol 10.30 am touch down @ airport bayan lepas.
pergi berdua...ngan ijan...
sampai sana mr driver dah sedia menunggu...
ikut schedule...kami kena masuk berduty jam 2.30pm...
so mintak mr driver htr ke hotel utk check in....
n tukar baju opis.....
terus zuppp nak masuk opis...
uik....tp perut dah kruk krak kruk krak..
loh...kita lom lunch lagi..
ngam2 elok.time tu lunch hour....so carik port makan...
yes....
lokasia otel yg ditempah memang sgt strategik...
btol2 tengah town....
dan dekat sgt dgn Kapitan.....
apalagi jom berKapitan la....
sudah rindu sama itu roti naan....
i like...

 garlic cheese naan tandoori set...
my feberet....
peghhhhhh
 the best + soft roti naan 
susah nak cari roti naan yg selazat n segebu ini di KL...
tempat lain no komen....:)
lembut n lazatnya...
hanya yg dah menjamahnya shj dpt imagine cam ner rasanya...hiihihi

ijan pun dah suka sama ini garlic cheese nan tandoori...
no wonder la saya sanggup kirim ngan incik suami kalau beliau berOS di sana...
from penang to kl..
tapau...tp kalau tapau mcm kureng kick sgt la..
dia kena makan panas2 tang tu jgk...
kelazatan terserlah...
sgt2 mengidam  n merindui ok...
must try kalau ke Penang....:)
 order jgk beriani + lauk ayam tandoori....
share2 mkn ngan ijan....
pegh betul2 terangkat la....

 unit tempat berOS
 dan sebelah petang
seusai berduty petang selasa tu..
kami bergerak ke Balik Pulau...
rumah parents ijan...
singgah ke kedai Laksa Janggus..
pegh bau dia....pure la......
saya kureng mkn laksa ni...
sebab mcm kuat sgt belacan....
saya resdung..so kena kontrol jgk la mkn...
kang mencanak2 naik gunung berapi kat muka ni....
mlm tu sy order kuew teow sup jer la...
sesuai utk org2 yg allergy mcm sy ni....
 opis caw sana sgt berdekatan ngan port PP
kebetulan time ada kat situ..
star cruise libra baru jer tiba...
so mampu tgk jer la...
nak tumpang belayar sekali tak mampu...
huhuuhuh
 lunch tghari hari rabu...
boss sana belanja makan @ restoran hameediyah..
beriani jgk....
tp hati saya tetap di kapitan jg...:)
 petang rabu....
singgah chow rasta...
misi mencarik jeruk...
n semestinya adalah jeruk pak ali...
fresh + kurang preservatives jgk...
 menginap di sini...
betul2 kat town...
driver nak dtg pick up pun susah nak cari parking....
 rabu malam....
 again...
menjamu tekak di Kapitan lagi..
n semestinya...
garlic cheese nan tandoori set la pilihan kami....
tambah kambing panggang yg dlm pinggan kuning tu...
n beverages drinks.....lassi mango...
sedap jugak lassi mango nyer....:)
last day bertugas di sana....
bergambar kenang2 an...
selesai berduty kol 1 tghari...
flite blk KL kol 5.25pm..
disebabkan check in awal kat airport dpt naik flite kol 3.20 ptg..
yeah....thank u pakcik kaunter check in MAS yg baik hati tu....
takder la penat sgt nak masuk kija esok pg....

overall...
g penang ni kalau tak makan beria tak sah.....
disebabkan byk mkn2...
balik sana...badan dah naik dah ni...
cepat no....!!!

posted by Mama Hakim @ 10:33 AM   0 comments
Saturday, September 29, 2012

Fam Abang Sulung...

ini keluarga besar my eldest bro...
abang sulung saya...Ahmad Marzuki
jarang dpt snapped gambar diaorg cukup anak beranak...
alhamdulillah raya tahun ni diorg cukup korum....:)
n turn raya kali ni adalah rumah atuk dusun...

see ramaikan...
9 + 2 
4 gegurls + 5 boboys jugakk..
sama mcm adik beradik saya...
nak blk kg jenuh kena hangkut bawak blk 2 bijik car dah la ni...:)
alhamdulillah rezeki anak2 abang saya ni....
semoga makin murah rezekinyer...amin...:)

1. Norul Jannah - aka Kakak masih study lagi kat Mansoura....
2.Mohd Isyraf Fadhil - aka Fadhil masih menuntut di Madrasah TGHAHA di Marang, Ganu
3. Norul Hasanah - aka Baby form 5...tahun ni baby SPM....wat molek bi..
4. Othman - aka Man form 3...PMR candidates la ni...
5. Halimatul Saadiah - aka Yah...form 1
6. Mujahid - aka Yid ...standard 4
7. Mohd Firdaus - aka Aus....standard 2....
8. Ummi Raudhah - aka Umi...standard 1...
9. Adam Izzudin - aka Adam....5 years....

Semoga seluruh keluarga kita diberkati dan dipelihara olehNYA sentiasa
amin....


posted by Mama Hakim @ 1:29 PM   0 comments
Monday, September 24, 2012

Gundah + gulana

kol 11 pm..
baru lepas packing memacking barang..
bukan packing barang nak pindah rumah lagi..
packing barang utk dibawa bersama out station esok...
hati sket ada gundah + gulana utk berangkat esok..
sebab anak2 not well...
wiken tu demam..both of them...
dah lama tak demam ekceli..tup2 amik diorg ptg jumaat tu demam la plok..
berjemaah la tu..
dugaan la tu...
sabar ye anak2 mama...
insyaAllah sabar itu cantik anak2..:)
hari ni abang pun tak dpt pergi skul...
diarrhea n vomiting...
ni mesti ada silap makan la ni....
cuak la jgk....
dah lama kena ber OS 3 days....
sepatutnya 5 days berOS ke Penang.....
tp kerana ada ting tong ting tong......
make it short!!!!
yang penting tugasan di sana berjaya dilaksanakan...
harap dipermudahkan....
flite awal esok pg....kol 2 pm dah memulakan tugasan di sana....


 cards yang telah bertukar purse..
dr purse mama ke purse papa..
next week bertukar purse lagi...
next week papa lak yg berOS....
ini yg penting sgt utk ditinggalkan untuk anak2...
apa2 hal sakit demam diorg senang...
esok pun papa alone bawak hakim jumpa paeds kat Tawakal Hosp....
arap2 tak kena admit.....
dan bersabar la pn mama...
insyaAllah sabar itu cantik hasilnya......amin....:)



posted by Mama Hakim @ 11:17 PM   0 comments
Sunday, September 23, 2012

Sabar itu cantik

.............................
InsyaAllah
:)
posted by Mama Hakim @ 10:11 AM   0 comments
Friday, September 21, 2012

Beraya di rumah sifoooo

Jumaat lepas.....
dah seminggu dah kejadian berlaku...
baru berkesempatan nak buat entry....
beraya di rumah sifooo dot net ku...
terima kasih kakak ani kerana byk membantu saya dlm pembelajaran dot net + sharepoint...
insyaAllah ilmu yg kakak ani curahkan utk saya 
saya takkan persiakan....
chewah...
ok berbalik pd citer raya...
seawal lunch hour memenuhi undangan beraya di JKK...
hiihih harus la jemput geng kami...
tukang develop system utk diorg...
 en sahir users from PI
saban minggu beliau akan deals ngan saya
kadang cuak nak angkat tepon....
apa hal plok en sahir ni...huuuh
tp demi tugas...aku akur jua....:)
baik hati en. sahir ni....
tak do nak push2 saya utk solvekan problem jika system bermasalah...
seorang yg memahami jiwa kacau org IT....:)
 ni adik wan..
users sistem from JKK...
menunggu masa utk deliver 1st bb...
moga si pengganti wan nanti ok mcm wan jgk....:)
senang sket nak deal...
 dah habis beraya di JKK..
jom blk...
nak g beraya umah kakak sifoo lak...
 siap bawak punch bowl....
 wow weeee wooooo...
entrance yg canteksss kat umah sifoooo
 bergigams kat dapur...
sambil buat cocktail....
sempat noooo
 tgkat atas....





 possing n possing...
tp cocktail yg lazat tu siap jg akhirnya....

 rose as model!!!
dah habis time lunch
kena balik opis...
bubeye landlord!!!!
tanteks + besar la rumah kakak.....
suker suker....
terima kasih jg sudi menjemput kami!!!
lenkali nak datang makan lagi...hiihi...:)
posted by Mama Hakim @ 10:50 PM   0 comments
Tuesday, September 18, 2012

Last entry gambo beraya @ opis....

hiihih....ada lg sambungan entry gambo beraya di opis...
korang layan jer la...


 pagi2 hari...
possing jer la...
ngan boss pun ajak possing jg...:)
 menu spesel pagi raya floor kami...
adalah nasi kerabu kelateee
peghhh terbaik la..
tp amik small portion jer la...
nanti byk lg mknn nak masuk dlm perut tu...
hihiihihi
 homemade dessert 
sponsored by me...
triffle....
 pulut kuning yg tak sempat nak jamah....

 abam ice cream tgh memutar ice cream...
terbaekkkkk!!!

 petang..
lepas solat jumaat
time ni floor kami kena serbu lg...
tp usherer sema dah penat..
so layan diri jer la..
hahahaha
 abam2 polis bantuan pun nak makan ice cream...hehhehe
 bandung vs india!!!
 me + ijan+ kak jue
 my peer to peer mates!!!
 around kol 4...berkemas...
dan juga menapau time!!!
posted by Mama Hakim @ 9:43 AM   0 comments
Saturday, September 15, 2012

Update Progress Reno la sket....

hari ni terajin nak share update progress reno rumah cyber..
sampai takat mana dah...
hiihiih...lg pun hr tu ada sorang cik pn tu request nak tgk update progress
nahhhh...hihihiih
alhamdulillah progress dah hampir 98% complete..
boleh kira almost completed la....
syukur..:)
kalau kira nak pindah sana dah boleh la sket2...
tp....
ada la lagi kurangnya...
kitchen kabinet blom ada...
blom cukup uang utk membina kitchen kabinet idaman hati...
byk uang dah habis utk reno nyer part ni...
tp tak per la...
nmpk jugak hasilnya org katakan...
ok meh la layan gambar yg sempat snapped
 kat hall...
lampu + kipas dah install
 kat dapur..
see blom ada KC...
lompong lagi atah + bawah...
bila la duit nak jatuh ni....
dah tak sabar nak tunggu ni....
jatuh la...!!!
hiihihih
 iklan sat...
ada gambo dak nit nangis..sebab tertdo sorang dlm car....
bgn2 tadak org.....semua org dlm rumah...
 master bedroom


 dan hari ni..
sempat consult ngan sorang kontraktor KC + wardrobe + tv panel...
puihhhhh
kena carik uang busat lagi ni.....
tp sempat la kut...mintak quotation ngan 3 atau 4 org kontraktor lg ni...
bleh compare2 rege..
the best price n value!!!!
 belakang rumah
 tn + pn rumah
snapped by hakim
 tetiba kagum ngan hasil pukulan gambo si hakim...
cam ner dia boleh snapped gambo car ni mcm berkilat...
car papamu tu berlemuih sebenarnya....

 opis mama...
depan tu jerkkk...
see yg ada bangunan2 tinggi tu....situ jerkk...

ok..
nak pindah bila???
hiihiihih...
may be selepas duit jatuh...
atau selepas hakim habis sessi pembelajaran 2012 ni...
hiihiihih...
tgk la mcm mana nanti....
hiihiih...
plan asal nak buat house warming sekali ngan open house...
tp tak sempat la kengkawan...:)

posted by Mama Hakim @ 5:00 PM   1 comments