" You're my heart, You're my soul, You're my everything...PAPA N MAMA :) "
Hakim Birthday
Friday, March 27, 2009

Petang Jumaat....

Alhamdulillah hari ni saya seharian berkursus..
sesi pagi tadi kursus tentang DB2 v7 on z/OS v1.4
sesi petang ni....CICS system overview....
semanya berkaitan ngan mainframe....database n servernya...
yang sonok end of each session siap ada quizzes lagi..
hihiihi...saja seronok2.....n uji pemahaman tentang pembelajaran...
best....dapat learned n grabbed new knowledge n info....
CICS n DB2 ni tak belajo masa zaman study kat u n kolej dulu...

sessi pagi tadi trainer adalah amoi chinese...
hiihih..ari ni kebetulan saya pakai maxi dress beli ngan kwn kat forum yang glemer tu...
teka forum apa.....hiihih...cik ita tau kut....hiihih
end of her session pagi td mrs tai...dtg jumpa saya...
asked about my maxi dress...
bla...bla..berminat ropernya dia ngan maxi dress ni....
then i promised her to give the blog add. yang jual maxi dress ni..
maxi dress ni saya beli online jerkk...
org peknen n yg tak peknen pong boleh pakai...
yang lawak mrs tai ckp...mcm dress artist hollywood...angelina jolie...hahhaa
tergelak la saya....akakakka....
yer la ekceli maxi dress ni kalau tak pakai blazer agak cekci jugak la...
so nak nampak formal n menutup aurat saya pakai ngan blazer la....
so sesapa yang berminat nak intai2 maxi dress ni leh la kontek saya...
hihih..tlg promote kwnnya jerk ni....
kwn2 kat opis saya pong tanya beli mana gak...
so sema saya dah kasik add. blog....
kalau depa berminat bertambah la rezeki member forummer tu....
alhamdulillah.....

td balik dr kursus saya bukak mail box..
huuh...terkejut....ada lagi kes hilang car kat sini...
sangat la berisiko tinggi....
huuhuhu....cian tuan empunya car...
plok tu yg dicuri bukan sebarang car lak tu..honda civic yang dah make over bagai....
hari tu...si amir yang kena my new frens...kelantanese....same batch report duty ari tu...
tak sampai sebulan keta dah ilang....cian dia....
kebetulan masa tu kami sama2 ada training kat amcorp mall...
balik opis....tgk kat kat parking keta dah hilang..terkejut badak sungguh la....
ari ni..member dia lak yang kena...keta honda gak...
terlampau sungguh la pencuri keta ni....
kalau sesiapa yang dtg berurusan ke opis saya kat jln duta ni tau la camner keadaan parkingnya......bulat...keliling bukit gitu....
tu yang pencuri keta senang wat operasi kut....
nak parking kat dlm ni amat la limited parking space....
so new staff terpaksa la parking luo....
priority to senior staff la kan....
nampaknya management kena take action jgk ni..
kalau bio makin la berleluasa kejadian cenggini...
sian sungguh.....

okla...nak stop dulu ni..
no idea nak tulis la....
alhamdulillah kiranya ari ni byk saya buat sumbangan masa...
sebab balik lmbt...
FYI kat sini, everyone wajib melakukan sumbangan masa sebanyak 100 hours per year...
bykkan.....
saya ni tatau la...tercapai ke tak.....tp saya cuba jugak..hari2 balik lewat almost 30 minutes
atau lebih....sepatutnya kol 5.30 saya dah leh kuo...tp saya kuo kol 6 lebih la...
tgk mood n kesihatan jugak....
dah la bulan 8 n 9 ni nak bersalin lak...huuh...tak leh menyumbangkan....
kalau tak cukup sumbangan masa...rugi la saya....
antara efeknya....susah untuk confirm dan tahun ni dah start ngan differentiate bonus scheme...
selain itu....nak confirm kena seat 7 papers lak tu....
sema ada....law...taxes....acc....admin..finance.....ict....communications..
huuhuh...tatau la cam ner ni.....arap2 sema ok n success....cabaran buat saya ni....:)
insyaAllah boleh.....:)

okla....really gtg la...
posted by Mama Hakim @ 6:06 PM   0 comments
Thursday, March 26, 2009

Minggu ke 21st

Now kandungan saya ni dah berumo 21 minggu..
Almost 5 mos la kiranya….
Alhamdulillah ari ni seperti yang kami rancang….
Jumpa gynae….
Sukanya saya dpt jumpa Dr. siti ari ni…
Hiih..lama tak jumpa…..rindu nak tgk bb kat dlm pong ada…

Saya kan nekad nak sampai sana dlm kol 8.30..
Yer…dipermudahkan urusan alhamdulillah…sampai awal pg gitu….
Klinik pong lom bukak lagi….tp dah ad assistant dr siti…tgh susun file
Saya ketuk n dia suh masuk..saya register dulu la..
1st patient u…hiih..so dah register..
Jom pa kita g bekpes kat restoran haslam dulu la.
Klinik bukak kol 9.am…

Dah bekpes….
Tunggu nak masuk check up…kena wat urine test dulu ari ni…
N timbang berat jugak….hiih.dah berat dah saya la ni…58 kg…huuh
Then tak sampai 5 minutes duduk baca paper
Nama dah kena panggil..
So silalah masuk…
Salam2 dulu ngan dr siti..tanya kabar….
Dr siti pong Tanya hakim cam ner skang….
Dr siti tak baper sihat ari ni sakit tekak katanya….
Then borak pesal pregnancy plok…
Urine test result…no sugar…no protein….
Berat pong naik 4 kilo dr last checkup bulan 1 dulu….
Good….
Then…review EDD sekali lagii..
Spt biasala expected….5 August ni ler….
Hihi..tp kena prepare fizikal n mental by end of july gak ler…
Manatahu bb nak kuo awalkan…
Hiihih…
Then check blood pressure sema….normal….
Ok jom….kita tgk bb lak….
Hihiih…saya ckp kat doc..saya nak tgk jantina dia ari ni doc…
1st doc cakap….bb melintang ni fidah..n dia cek tali pusat plok….
Then dia cakap alhamdulillah growth elok ni…
Ukur diameter kepala semanya….dah ukur kepalanya…
Ukur panjang tulang betis lak…alhamdulillah sema normal..
Masa ukur2 td bb duk pegang kepala dia…dua2 tgn kat kpl…
Papa ckp mcm gaya hakim tdo jerk…hiihih…
Mama tersengih jer la….sambil baring tuh…
N doc. Nak check jantina dia cakap..ni peha dia..
Nampak tak tu…
Hiihih..papa nampak…terus papa jawab..hiihih…
Boyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy….
Plan nak pink..dpt blue gak….
Geng la ngan hakim nih…hiihih..sengih jer la..mama…
Pink or blue dua2 rezeki kami….
X kisah..mama nak bb ni sihat jerk….sempurna sifat semanya….
So kena try next time la for the pink one….hihiihiih
Cancel la..nama tu…
Kena tuko nama lain plok.hiihiih…
Dr ckp ni dah nampak penis n skrotum….hihiih…
Jimat belanja kata dr….recycle baju abgnya jer la nanti…hiihih
then..kami deciced utk arrange 3D/4D scanning utk next appointment…
by now…features baby tak nampak properly lagi..
menurut dr siti…tunggu la next month yer..
so 29 april ni…ptg rabu kol 2.30 ptg….tak sabo mama nak tgk 3D baby kat dlm ni..
kalau bwk hakim lagi best ni…tp ptg rabu jer Dr. siti wat 3D..
special utk 2 org patient jerkkk…
fees cam ner?? Nanti lepas wat 3D nanti saya reveal kat sini yer…
tp kali ni yang pastinya lebih murah dr hakimnya 3D/4D dulu….
N tadi…dr bekalan mama obimin n calcium pills jugak..
Sebab mlm2 kaki mama dah sket2 rasa cramp…ala simpul bewok tu ler..
Kurang calcium la tuh..so kena tambahkan calcium dlm badan….
Calcium dlm badan mama tu dishare ngan baby jugak..
Penting utk tumbesaran tulang bb ni…
Minum susu sahaja tak cukup menampung keperluan calcium ibu mengandung…
Tu yg kena tambah calcium pills jugak….

Alhamdulillah urusan di hospital tawakal selesai before 10.30 am….
Then papa anto mama kat opis….
Mujo mama dah siap2 mintak time slip td….:)
posted by Mama Hakim @ 12:50 PM   1 comments
Wednesday, March 25, 2009

M syndrome

Ari ni…tatau la naper saya rasa syndrome m kuat sgt…
Plus ngan rasa ngantuk nak tdo jerk…
Sampai saya duk depan pc ni tersengguk jugak la adanya….
Ekceli saya ada kija nak wat ni…study form for direktori tuntutan..
Sempat saya belek system tu sat jer td…layan ngantuk yg lebih..huhuuh
Arap esok….selesai urusan ngan gynae saya sempat la godek system ni lagi….

Cakap pesal gynae..ekceli..
Semalam saya dah booked utk pi jumpa gynae kat tawakal hospital…
Booked nak jumpa pagi rabu…tp calling papa….
Papa lak kena ke PWTC on wed
Papa suh arrange appointment on Thursday lak….
Alhamdulillah….saya berjaya arrange appointment utk khamis pagi..
Walaupun Assistant Dr. siti dah cakap ramai patient utk esok…
26 org registered utk esok…
Saya menggunakan skills pujuk rayu saya…..
Alhamdulillah dia cakap..akak datang la esok pagi2 yer….
So esok pagi terus ke Tawakal la….kol 8.30 mama nak register sana dah…
Kalau lambat..lambat la turn mama nak jumpa dr. siti..
N lambat la jugak mama nak masuk opis balik…
Ekceli saya beria nak pi esok jugak tu…
Sebab maternity check up ni dah lama saya asik cancel….
Since 21/2 tu lagi….
Ada jer agenda emergency yang menuntut saya dahulukan perkara yang lain…
Dengan agenda balik kgnya…..
Then kalau tak balik kg….Dr. siti plok yang cuti..
Sebab saya sebelum ni arranged maternity check up on Saturday morning sahaja….
Seboleh mungkin saya tak mo kacau time opis..
Tp disebabkan dah byk kali cancel appointment..
N memandangkan sabtu minggu ni pong papa tadak kat KL…
Saya nekad utk kuo masa opis jugak la..
Nak wat cam nerkan….terpaksa la..
Bb kat dlm ni pong skang bukan main aktif lg bergerak…
Arap2 him/her sihat walafiat….cukup sifat semanya
n give mama chance to deliver normally…
By now supposed dah bleh tahu jantinanya…
Suspens jerk ni….blue or pink….:)
posted by Mama Hakim @ 5:33 PM   0 comments
Monday, March 23, 2009

Mainframe & MVS Overview Training

Ari ni isnin n jumaat ni..
Saya dijadualkan untuk menghadiri training ni…
Ari ni topic covered is on Mainframe n OS nya….secara overview sahaja….
Walaupung sayanya duty tak terlibat secara langsung ngan mainframe..
Tapi disebabkan organisasi ni menggunakan system IBM mainframe for support tax payer transaction…..
so everyone officer dlm Jab. Tek. Mak. wajib tahu pesal mainframe ni….
Tambah lagi….ilmu berkaitan mainframe ini amat kurang expertist n specialistnya…
N ari ni jugak baru dpt info dari trainer…..
My organization ekceli is the top 3 mainframe users in Malaysia…..
After Petronas n Maybank….
Yer la….nak handle n nak beli mainframe ni bukan kija enteng….
N kosnya pong makan million2….

Overall dari course tadi….
Happening gak…sebab dah lama tinggal bab ni kan….since study lg…..
Td kira rehot kan balik..n upgrade n patcheskan balik ilmu yg lompong pesal mainframe..
N dpt tambah knowledge on latest IBM mainframe….n latest OS for mainframe…

I’m waiting for Friday course…
Arap2 lebih menarik n lebih byk info yang boleh saya kutip…..
posted by Mama Hakim @ 6:12 PM   0 comments

Mind Therapy Session

AHAD
Hari shoping moping….menerapikan minda mama..bukan minda papa…
1st agenda sabtu pagi…..bekpes di restoran haslam….
Then bawak hakim jumpa paeds di tawakal Hospital….
Plan awal nak amik 2nd jap for pneumococcal..
Tetapi…unfortunately lak……setelah hakim di checked oleh doc sheila…
Hakim tak leh inject lak ari tu…
Huhu sebab….hakim ada running nose..cough..n badan warm sket….
So arrange another appointment la utk 2nd jap pneumococcal.
Tunggu hakim betui2 okla kata dr. Sheila…
Maybe another 2 weeks la……or 3 weeks la….
Within this week tak leh la..papa kena OS….
Tak larat wooo dengan perut yang boyot2 ni nak bwk hakim g hospital…
N anak mama ni semakin bijak skang….
Nampak jer building hospital tawakal…
Terus dia cakap..”tak mo tal” (tak nak g hospital)
N terus jer wat muka memek…sian lak….
Tak per la sayang….hakim sihat nanti tak yah la kita g hospital lagi yer…..
Ops lupa nak citer masa tgh menunggu q nak jumpa dr Sheila…
Mama jumpa VVIP jugak sana…..same clinic with us…..
Tengku Mona…dotter sultan johor tu….
Bawak her son check up….yer la nama pong Sheila child specialist clinic…
harus la bwk budak2kan…
Bukan mamanya lak nak check up erkkk…
Huuhuh….g clinic pong harus ada protocol
3 orang staff tawakal dtg served them…(seben n her son n tg. Mona)
Tunggu jer sekejap terus dpt masuk blk doc….
tp tg. Mona very the friendly….
Ramah mesra gitu…..

2nd agenda..
Go to Sogo ler….
Shoping time…..1st nak cari handbag n kasut utk kakak…..
Mama janji ngan kakak..nak sponsor handbang n kasut utk hantaran kawen dia…
So janji kena la tunaikan erk…
Majlis dah dekat ekceli…2 april ni….akad nikah ceremony dulu….
Then insyaAllah bulan jun or july nanti baru buat majlis sambut menantu….
Mak ngah nak tunggu adik2 (abg halim n abg rahim) kakak yang jauh di perantauan blk bercuti ke mesia jugak….
Yer la kakak tu the only one dotter in her family…..
Carinya cari…..n lastly terberkenan la ngan handbang allain delon….
N kasut sembonia…..
Okla tu kak yer….bertepatan ngan budget mak ndah mu ini….

3rd agenda…
Papanya time lak.
Papa manage to buy travel luggage..
Yang ada kat umah tu agak besar utk di bawak OS…
Sesuai utk kami bercuti 3 beranak n blk kg jer la….
Papa nak yg size kecik n sedang2 sket….
Mama ok jerkkk…..ekceli susah gak nak pilih bag ni..
Sebab mama berkenan yang kolor coklat by Pierre cardin tuh..
Papa lak berkenan yang hitam by crocodile….
Tp last…..pilihan mama gak papa ikut hihiih…
Mama have the solid reason nak yang Pierre cardin tu pa…hihih

4th agenda…
Cari kasut opis mama…versi utk ibu2 mengandungnya….
Criteria are…covered...flat shoes….n comfy for mama….
Sejajar ngan polisi tempat kija baru mama ni…..kasut bertutup…..
Rules is rules…..patuh jer la….
So 1st choice mama is Hush Puppies…
Tp…sayang la plok kasut yg mama berkenan tu..tadak stok utk size mama…
Hanya yang display tu sahaja yg available…
Pk nya pk….huhuh…mcm tak worth it lak….
Beli kasut cecah ratus2….tp dpt yang display jerk..
Byk kaki dah masuk itu kasut…dah mcm loose jgk…
Tidak…
Pa..jom kita g tgk kat clarks lak….
Hihh..masuk clarks….tak yah la pa….
Mahal no..over my budget…..
Jom tgk kasut brand lain lak ler…
Jln n berjalan…tersangkut plok kat crocodile….
Okla….design pong bleh tahan….
At last….grabbed 2 pairs…
Sepasang kasut kija peknen….
Another pair is wedges platform nanti leh pakai after peknen nanti….
Ma ckp kat papa…kasut raya..kakka….
awalnya nak raya..poser pong lom habis ganti lg..

5th agenda….
Makan n solat zohor dulu ler…
Perut pong dah lapo ni….
Kali ni mama requested nak mkn kat nando’s…
Papa yo jer la……walaupong papa preferred Kenny roger…
Hakim biasa la mkn nasik n fun fries jerk….

6th agenda…
Go to jln TAR…..
Tujuan utama…..nak cari naskhah yassin kat deret kedai percetakan yg byk2 tu….
Masuk 1st kedai….terus deal harga n tawar menawar….
Tokey kedai bleh kasi mama rm0.95 senaskah..
Okla tu mama ckp….mama nak order 200 naskah jerk…
Dlm naskah tu ada surah yassin n others doa…
Mama n mak teh have own plan with the naskah yassin ni….


7th agenda…
Pi jakel lak….
Huuhu…larat lak mak yung ni jln erkkk…hahah shoping nya pesal….
Iklan sat..ckp pesal mak yong ni….
masa kat surau sogo tu ada akak tu tegur saya lepas solat…
Dah baper bulan peknen ni??
Saya ckp la almost 5 mos…besar jugak erkk..
Hiihih…memang diakui perut ku memang besar…jenis besar kut…
Tak pong kulit perut tebal….hahhahah….
Di jakel…nak carik kain utk wat jubah utk 2 kenduri….
Satu kenduri di johor adik papa bln 5 nanti..
Satu kenduri kakak on april ni nanti…
Alhamdulilah dpt sa yang baik melayan mama….
Siap bg kontek number dia lagi..
pepehal nak Tanya pesal kain jakel or promotion by jakel..bleh la kontek dia…..
yg best mama nak turun lift dia tlg hantar sampai lift….
N last mama beli 2 pasang kain utk jubah…..satu kolor itam…semestinya…
N satu lagi….dark purple…..theme color kat johor nanti….
Kat ganu tadak theme color pong…akad nikah n kenduri arwah nenek…
Tak yah la beria sgt …seadanya sahaja la…
N yang paling best my hakim is behaved very good ari tu….
Dr sogo to jakel…langsung tak ngamuk…..n jerit..
Wah bestnya kalau mcm ni sokmo….
Sampai jakel dia tertdo dlm stroller……mama kuo jakel dah bgn dah erkkkk….
Then terus bertolak ke sogo balik..sebab parking keta kat basement sogo tu…

AHAD..
Hari ahad….lain yg dirancang lain lak yg jadi….
Disebabkan mlm td bwk hakim g emergency PPUM @ 1.00pm…
Hakim batuk kerap sgt…sampai tak leh tdo…..
Mcm symptom nak athma tu ler…..
So lepas kena neb sekali terus blk….tu pong dah kol 3.00pm..
Dah la blk rumah hakim lak tak mo tdo…..nak main jerk…kol 4.00 pm baru tdo kut….
So ahadnya plan ada perubahan sket la…sebab lepas solat subuh mama khada’ tdo blk..
Pukul 12.00tgh baru kuo bekpes aka lunch sekali…
Sebab tunggu hakim tdo…dia pong lmbt la bangunya….
Makn di kedia makn pak cu 916…
Org area subang familiar la ngan kedai mkn ni..
Ala tokey jambu potong yg glamer itu….
Dah kenyang….terus g 99 speedmart cari brg rumah n susu hakim…
Tp susu hakim tadak stok….ari ni kena cari lagi…..
Susah no la nak cari susu hakim ni…..
Then…g kedai jual alat2 cenderahati lak..
Mama beli brg utk bunga cenderahati kakak…
Bunga cenderahati ni ekceli sponsored by mak teh utk majlis kakak nanti…
Tp adik ku itu amat la sarat mak yongnya skang..sian dia…
So kakaknya ini sanggup g beli la….
Plan asal mama nak keraskantgn ni buat sendiri…
Tp..rasa time is constraint now…so kena pos ke kg gak ler…..

Petang around kol 5.30pm….
Selepas sema org bgn tdo….bertolak ke MPH sales…kat plaza mayang…
Nak cari buku children utk hakim la…
Sempat la grabbed 11 buah buku utk hakim…
N paling dia suka ngan buku transport ler….
Leh tgk car, fire engine, motorcycle, truck n etc la….

Okla nak stop dulu ni…..nak solat dulu……
Till then la yer..
posted by Mama Hakim @ 5:34 PM   0 comments
Sunday, March 22, 2009

Alhamdulillah suamiku sudah kembali....

Alhamdulillah..
Jumaat petang lepas....
suamiku yang terchenta selamat kembali semenanjung...
setelah 5 days out station ke sarawak...
Papa bertolak ke sana on monday
dan return ke kl on friday noon...

ekceli mama cuak jugak....
sebab tempat papa kena pi ni bukannya setakat di sekitar kuching shj...
tp rural area sana.....lubuk antu..batang ai....
yang paling mama riso papa terpaksa naik perahu jalur tu almost an hour and half
utk sampai ke area sana....
sokmo pesan kat papa...pakai life jacket tau...
riso pa tau tak......
mujo la on thursday jer papa bertolak ke kawasan pedalaman sana....
line telefon pong tadak kat sana...
tepon jer tak dpt......
siap la mama tinggalkan msg utk papa....
by ptg tu selepas papa kuo dr kwsn tu...
papa terus reply msg mama.....

bukti papa dah balik...ni g kija ke g shoping ni...hahhaha
papa ngan his bos kat rumah pjg kat lubuk antu.....

cam sonok jer naik bot ni....huuhuh....tak sangka mama mahal gak sewa bot ni erkk...

papa yang jakun padi huma..baru jumpa kat sana.....

antara nice scene.....natural

bukti papa g lubuk antu.....

possed kat rumah pjg....

rumah panjang lagi.....

mama pong tatau papa try apa benda ni..tumbuk padi kut....

suka gambo ni......
n yang sedihnya....
huuhuuh.....coming saturday ni.....papa kena ke sarawak lagi....
almost 2 weeks gak papa akan berada di sana.....
uhuhu..sian hakim pa....(alasan).....
tp betui pa...mlm2 nanti hakim cari papanya...
cian dia....ngigo lg.....
moga 2 minggu itu cepat la berlalu......
uhuuh.....:)
bestnya kalau jadi fulltime housewife erk..
leh jer ikut sekali...
tp apakan daya.....kita ni parttime housewife jerkk.....
wateva pong pa.....takecare ye di sana nanti..
always behave good......
n ingat ayang n hakim sokmo k....
dari gambar yg papa taken dlm trip yg lepas....
mcm2 mama tgk life org sana.....
gerun jugak la......
posted by Mama Hakim @ 9:57 PM   0 comments
Wednesday, March 18, 2009

Al-fatihah

Al-fatihah untuk arwah mak saya KELESUM BINTI MOHAMAD yang telah kembali ke rahmatullah pada petang khamis lalu 12 Mac 2009 pada jam 6.15 pm.

Arwah telah disemadikan pada hari Jumaat 13 Mac 2009 di Tanah Perkuburan Kg. Dusun.

Semoga roh arwah sentiasa dicucuri Rahmat dari-NYA dan ditempatkan bersama-sama dengan orang yang beriman dan terpilih.

Sesungguhnya inilah dugaan yang besar dalam hidup kami sekeluarga, dan kami redha kembalinya kepada Rahmat Allah. InsyaAllah. Amiin.

Terima kasih yang tak terhingga saya ucapkan kepada sahabat-sahabat dan kenalan yang tidak putus memberikan sokongan dan semangat untuk saya. InsyaAllah saya akan kuatkan hati dan semangat hidup saya sepertimana cekal dan semangatnya arwah mak saya melawan penyakit barah otaknya sejak 2004 lagi.

Sesungguhnya, mati itu pasti, dari-Nya kita datang dan kepada-Nya jualah kita kembali.

Al-fatihah….
posted by Mama Hakim @ 10:41 AM   1 comments
Thursday, March 12, 2009

Special Entry

Congrats to Abang Lokman Hakim…
For his excellence achievement in SPM 2008…10 A1…straight a’s in science stream
Teruskan kecemerlangan ini hingga ke menara gading…insyaAllah…

Abang Lokman adalah anak buah mama….
Anak ke-empat kepada kakak mama…a.k.a kak mek..kakak ke dua saya….
Abg lokman bersekolah di Sek. Berasrama Penuh Integrasi Batu Rakit…
From form 1- form 5……
Lepas ni tatau la nak sambung ke mana plok….
Dia belum isi mana2 borang ke u lagi since dia baru balik dr PLKN semalam….
Sebelum result SPM diumumkan mama ada usik2 dia…
Agak2nya dpt baper a?? bleh dpt straight a ker??
Dia reply….tak confident kali ni dia dpt straight a….kalau saya dpt tu….
alhamdulillah rezeki saya katanya…
Sebab exam ari tu susah katanya…..sampaikan habis exam ari tu…
Dia cakap ngan mak dia….cam ner kalau dia dpt result rendah…..
Susah ati lak dia….
Sebab lokman ni antara pelajar harapan jugak di sekolahnya….
Selalu dpt best student award dlm exam….
Mak dia kata…nak wat cam ner…..redha jer la…dah jawabkan…..dah usaha dah…
Anyway….tahniah dari mak mdah sekeluarga…..
Teruskan perjuangan dan kecemerlangan mu ini..

Dan Tahniah juga untuk Acu Nana…
Berjaya mendapat 5A, 4B, 2C….
Teruskan usaha sehingga ke puncak menara……

Acu is adik bongsunya papa..
Acu ni ekceli…agak kurang sihat….
Sakit jantung berlubang….
Selalu datang check up kat IJN…
Tp mama salute la kat acu…dlm condition mcm tu pong…
Berjaya jugak mendapat 5A…
Tahniah….semuanya tidak menjadi halangan bagi acu dalam mencari ilmu…..
Tahniah…..
posted by Mama Hakim @ 4:00 PM   1 comments