" You're my heart, You're my soul, You're my everything...PAPA N MAMA :) "
Hakim Birthday
Tuesday, December 25, 2012

Blog Baru

Assalamualaikum
disebabkan blog MyHakim dah overloaded
so kesinambungan blog MyHakim akan dipindahkan ke
so kengkawan, sedara mara, adik beradik yg sudi nak membaca kisah Hakims
sila klik ke blog baru tu yer...
Wasalam.
posted by Mama Hakim @ 9:37 PM   1 comments
Sunday, November 25, 2012

When I Grow Up

 adik saya pun pakai bau opis jg...:)


 5 zheng he performed GA The Builder 
n sing the song Hokey Pokey...
so cute :)
abang together wit Ali Zikri...pakai topi kuning...
 nak tgk abang perform...
full support utk abang..:)
 Asma'ul Husna
 enjoy moment wit his frens...

Semoga Allah menyinari hati anak2 kecil ini dengan nur dan hidayah..
sepertimana Allah menyinari bumi ini dengan cahaya matahari...Amin....

"When I grow up.....

Somewhere over the rainbow, way up high,
is where we create our BIG dreams. We study hard and work hard to achieve the dreams for our future.

We have big dreams for our success in the world here. But our BIGGEST dream of all is to be successful for the world hereafter. In Shaa Allah."

posted by papa @ 5:58 PM   0 comments
Tuesday, November 20, 2012

BL lagi...




Border lace lagi..
tambah stok utk DIY baju...
mlm ni dapat kolor baru...
dark choc + black....
yiha....yariba....saya suka..saya suka...
tqvm adik ipar + kakak ipar 
yg sudi melayan kehendak + taste saya ni...
lenkali boleh kirim lagi....:)

posted by papa @ 11:24 PM   0 comments
Monday, November 19, 2012

Another year


7 years ago

Happy 7th Anniversary!!!!
Thanks for another year of wonderful marriage. 
Semoga lebih diberkati olehNYA..
dan
Dikurniakan anak-anak yang soleh dan solehah...
dan
Dianugerahkan umur yang panjang
dan 
Dipinjamkan rezeki yang diberkati untuk kami sekeluarga.
Kami panjatkan syukur ke atas segala nikmat dan rahmat yang Engkau kurniakan buat kami....
Amin.

And to my lover...
my partner...
my best friend....
my hubby....Hisam Yusof aka PapaHakims...
"Thank you for choosing me as your better half....w/o u my life will never be complete...i love u"
(pssttt: wish dah over jiwang dah ni...munga mana munga???)

with lots of love and passion:
MamaHakims

CC: Amirul Hakim Hisam & Amsyar Hakim Hisam


posted by papa @ 10:15 PM   0 comments
Sunday, November 18, 2012

Please quote me





semalam sabtu sempat mintak quotation utk KC + wardrobe + tv consul 
kali ni deal ngan Jeff from Arktak...
suka suka...
harga tak jauh sgt beza ngan 1st quot dulu...
around 5 digits jua costnya...
teng teng yg mana satukah yg dpt memenangi hati pn rafidah n incik hisam ni..
atau kita ajak 1 lagi kontraktor...
tgk la cam ner nanti...
progress rumah mcm mana??
yeahhh rumah dah siap dibasuh oleh pn bibik Parida...
owhhh saya baru sedar kedua2 kali masuk rumah...
sy tak pernah ada xperience basuh rumah...
rumah pertama ni dulu...incik hisam basuh sendiri jerkk....
langsung tak ajak saya...
sebab saya peknenkan hakim time tu....
dulu time pindah sema dia handle....
seingat saya..saya hanya bawak diri n bawak perut jerkkk hiihiih...
ops...lagi 1...bawak handbag.....hiihih yg tu jgn dilupa....
may be sebab saya peknen kut....
lagi pun sejarah pregnancy saya yg agak "berliku tu"
dia pun risau kut....hehehhe ye ke pa???

kali ni...upah Parida n seben dia basuh rumah...
saya duk rumah subang..jaga amsyar....
amsyar melalak nak ikut papa g basuh rumah....hahahha.....
pa....nak tut...nak tut....hahhaha...saya kebalkan telinga jer la....
tp lantai tak berapa cantik bersih jg lagi....
nak kena carik org yg boleh buat polish tiles ni..
biar licin berkilat..tak mo ada kesan2 simen2 tu...
kalau bolehhhhh....kalau tak boleh nak wat ganerkan...
sempat jgk cari sorang kontraktor polish2 tiles ni...mahai la wes ropernya..
dia quot kitorang polish 1 rumah tu...rm2k plus2..
amboi.amboi...saya terus kata nehe2....
sebab rumah saya bukan gedanak besar pun...
kecik toet jer org ganu kata.....
huhuhu..atau itu dah reasonable price dah korang...
saya pestime nak wat polish2 ni..
saya blom buat pencarian lagi pesal ni....
murah dah tu erkkk....bg saya mcm mahal jerkk..hiihiihihi

pindah???
hihiih..dlm paler la ni ..mcm dah nampak bayang2 pindah...
hiihih...tunggu 3d design KC siap lagi cepat ada rasa nak pindah tu kut...ehhehe
bayang2 masak guna dapur baru...KC baru...wah verangans tinggi ni..
verangan harus ada...baru ada cita2....ada cita2...ada la usaha + tawakalnya
la ni tak pindah lagi..
hakim saya masih belom habis sessi skul 2012...
23 nov ni baru habis...
insyaAllah hujung tahun may be..
doakan2lah moga segala urusan kami dipermudahkan...
amin....:)

posted by papa @ 7:05 PM   0 comments