" You're my heart, You're my soul, You're my everything...PAPA N MAMA :) "
Hakim Birthday
Wednesday, September 28, 2011

Raya Puspanita

blom habis beraya gak...

isnin lepas event raya puspanita lembaga di caw pj

wa....meriah2...

wakil JTM buat persembahan..

kelas ko cik jah n cik gayah...

coral speaking pung pang pung pang...

agak berlainan dari jabatan2 lain...

bos baru saya menerima hadiah dari the big bos lembaga
yeay...
we got it....
pemenang tempat pertama...
memang curlast !!!!!

kami yang terlibat....
cheeseeeeeeeeeeeeeee!!!!!




bergambar wit vvip


n yang best dapat duit dari datin...


wahhhhhh sonok besar2 gedabak ni pong masih dpt duit raya lagi....

posted by Mama Hakim @ 1:28 PM   0 comments
Tuesday, September 27, 2011

Red Velvet + Jamuan Raya + Open Haus

entry bergabung kuasa 3...

hiihiihi

aci ler kan....


kisah pertama citer pesal red velvet...

wa...yummylicious sgt...

credits to rania cakes...

ari tu sempena jamuan raya jay ti im..

kitorang pakat sharing2.

order 2 bijik red velvet n 1 bijik brownies cheese cake wit blueberry topping..

yg paling laku dan disukai ramai adalah..

red velvet....

memang curlast....

tak cukup la ari tu....yum..yum....

nanti nak order lagi....

ngeh...ngeh....

tak puas mkn la kek ni...


red velvet yg dah tersenget...

hehehhehhe



gambo raya....


entrance ke lokasi majlis kitorang..


bersama gang2 oa n dw...


dan sabtu adalah beraya di umah zah..

zah ni bestpren adindaku masa SMTAI dulu..

dan arwah mak pong dulu sangat baik ngan zah ni...

alhamdulillah diorang still keep in touch..!!!











posted by Mama Hakim @ 1:42 PM   0 comments
Monday, September 26, 2011

Kain yang tak laku..

yer kain ni...

balance last 2 pieces yang tdk berjaya dijual dari 30 psg...

last2 adindaku ini amik la kat dia...

peghhhhh....

bila sudah siap jadi baju...

uwa....

nangisssssss...

jeles tgk....

shantekkkkkkk....n melert....

tak per la...rezeki adindaku..

bukan rezeki kakaknya....

ngeh...ngehhhh....:)


n credits jugak utk kak ida our tailor from oren ory boutique
sebab pandai amik kain bikin canteks lagi baju ni....


psttt..kengkawan kalau sesapa nak mengorder kain2 saree

tak kira la saree traditional atau saree2 mcm di atas..(yg soft n sejuk)

boleh la kontek saya....adik saya n anak buah saya....

nak kolor apa??

nak corak geomatrik ke nak munga2 ke...

anak buah saya dah nak balik mesia for good on oktober ni..

balik untuk bertugas di tanah air sudaaaa..:)

so sesapa yg berminat tu bleh la roger2 erkkk..
posted by Mama Hakim @ 8:31 AM   0 comments
Thursday, September 22, 2011

Open haus hari ahad

petang hari ahad...

ada 2 jemputan utk open haus...

satu ..opis lama dulu....joh***k*

satu lagi...umah x classmate papa n mama masa kusza dulu...


tp sempat g umah abg yie sahaja..

sebelah petang tu..

sebab ari ahad adalah hari clearance umah by pn bibik..

bukan nak tinggal jer rumah kan....


umah abg yie adalah di usj..

dekat jer la ngan umah kami..

saya dah lama tak jumpa abg yie ni..

since konvo dip dulu la..

pah tu tak juper2 dah...


tp rugi gambo tuan rumah tatau naper lak ilang dr dlm camera..

sy suspected incik hakim del gambo tu...


dan kat sana terserempak ngan x housemate papa jg..

uncle azmi n wife...

sonok la diorg berborak2...

kira lama la jugak duk lepak di sana..

dr cerita a...sampai citer y kut diorg borak bertiga tu...



balik dr umah abg yie...

kami singgah subang parade..

sat jerkkk....

sonok diorg dpt belon free


sgt excited sebab amsyar pong tak mo dukung...

nak jalan jerkkk


selepas grab barang yg dikehendaki..

terus balik..

tp sampai rumah teringat jeans dorothy perkins tu!!!!!
posted by Mama Hakim @ 6:03 PM   0 comments
Wednesday, September 21, 2011

Open Haussss

minggu ni disebabkan cuti pjg 3 ari..

sempatla meraikan majlis open haus kengkawan...


hari jumaat:

open haus di rumah SUK @ ukay perdana..

agenda tahunan kami..

bos incik papa....


hari sabtu:

owh ada 4 jemputan...

tp sempat pergi 2 buah rumah jerk..

hiihih...


rumah pertama:

kami terjah sabtu tu adalah rumah cik ieta..

bestfren forever!!!...

alhamdulillah we all still keep in touch each other walaupong jauh di mata...

tp dekat di hati kami ni...hihiihih...:)

insyaAllah coming Nov opis kami akan berjiran jugak...

bleh la...kita lunch sekali kut nanti ita erkkk...

dah lama tak jumpa beliau.....

rasanya last kita jumpa 2009 erk ita....

masa ita n family menziarah saya bersalin amsyar kat Tawakal...

pastu bb airell ita pong tak pernah jumpa..

airell dah setahun lebih umurnya....

so petang sabtu jumpa la kami..

jumpa jugak opismate x-unitar dulu..

cik moon..

incik nazim...

n bajet dapat jugak jumpa kengkawan x-ittar....

kak mas...daku merindui mu....lama jugak tak jumpa ni...

last jumpa kak mas is 2009 jugak....masa sy ada training kat amcorp mall..

kak mas dtg sana...mkn2 together.....

kak lini...

nida....

tp....tak semapt jumpa diorg..

incik poji pong...

tak per la...insyaAllah ada rezeki kita jumpa lagi...:)

possing sebelum balik...
budak amsyar nangis tak nak turun dr beskal airell ni...


ari tu pn rumah agak busy melayan tetamu...

so tak dpt nak borak beria...

pahammm...hihih..

tak per nanti boleh la kita borak beria....

sebulan lebih lg....hiihihiih

missing old times wit her...

teringat sesama susah senang di FIT....

dan ICT dept..

then sesama menapak cari makan kat van kat depan tu....

owhh rindu lak masakan mak cik van tu...

lauk gulai nangka n ikan bilis gorengnya....

huuhuuhuhuh
dapp......

hiihih..nampak amsyar masih menangis tu..

dan pn mama dia buat tak heran....

incik papa proceed jer snap gambo kami...

hihiihih




tqvm ita sudi jemput kami beraya ke rumah..

dan sgt kagum dgn beliau...

byk hidangan yg beliau masak sendiri ari tu..

dah la ada anak kecik..

tp ita kata....penat...tp puas hati...

dan berbaloi2..makanan sema sold out la....:)


rumah kedua:

kami beraya di sri kembangan...

kawan incik papa....

kawan utm...kawan umah sewa bujang dulu....

biasa kami jumpa di pontian jer

tp tahun ni turn beliau blk sarawak umah wife..

tp time sampi umah beliau hujan dah lebat..

tak dpt nak bergambar...


rumah ketiga dan keempat:

di gombak n rawang...

sema tak dpt nak pergi..

kekangan masa....

sori yer zana n pah...!!!!

posted by Mama Hakim @ 5:46 PM   0 comments

Addicted...

to them

my 2 hakims

walla...walla.....

abang n adik
amirul hakim n amsyar hakim


babang n dedek...


semoga keakraban di antara kalian akan terjalin sehingga akhirnya...



semoga menjadi anak-anak papa dan mama yang soleh...

yang pintar dan berguna di dunia dan akhirat


barakallah hu alaihim.

amin....

posted by Mama Hakim @ 1:04 PM   0 comments

Raya Ke Lima (& next) 2011 @ Johor

citer raya ke lima dan raya seterus2nya..

raya ke 5 adalah pergi menziarah raya umah nyai ju..

nyai ju ni adalah nenek sedara abah...

kalau kat ganu pangkatnya mcm tok nyang hakims la..

tp saya tak menyertai rombongan ni..

sebab amsyar tdo...

tak mo la kacau dia..

diakan tak berapa sihat tu....

wa bulat matamu babang....
beria budak 2 orang ni mkn kuih kat rumah nyai ju....


dan malamnya ada agenda bbq

master chef adalah chef nafi...


macam2 ada...

daging kambing, daging lembu, daging ayam

hot dog dan yg seangkatan dengannya la...

sedang dibakar


diorang pong nak bakar2 jugak


ok habis agenda raya...

hari last kitorang kat kg pontian

adalh hari senin...

time ni dah get ready nak bertolak blk kl...

dan tgk kepala amsyar masih senget2...

ni budak yg tak betah duk dlm rumah kalau kat kg..

nak duk luar jerkkk...

xcited dapat duit dari atuknyer...

hihiihihi

nampak tali kat bajunya tu...

boleh dia mintak ngan nenek dia nak bawak blk kl tali tape neneknya tu...

pujuk2 mintak tinggal pong tak mo..

neneknya melayan jer la kehendak cucunya ni....

posted by Mama Hakim @ 8:04 AM   0 comments
Tuesday, September 20, 2011

Siannyer kat Aisya ni

salam kengkawan..

tengahari td opismate saya emelkan link kisah aisya ni ke mailbox saya...

terus saya klik n buka..

apa kisahnya si aisya ni...

ya Allah

tgk gambar2nya..

sedih amat..

aisya ni umur 7 bulan...

terkena tomyam panas di kedai makan.

nak tau lebih lanjut n keadaan si bb comel ni...

korang klik la sini erk...


bacala kengkawan!!!


moga aisya kembali pulih seperti sediakala...

untuk mama n papa aisya...bertabahlah menghadapi dugaan ini...

dan bb aisya sangat la comel!!!

geram jerkkkk....
posted by Mama Hakim @ 5:24 PM   0 comments

Raya KeEmpat 2011 @ Johor

sebelah pagi raya ke 4 kami balik kg nenek si papanyer...

yuk 2 hakims la....kat kg parit baru...

rumah pertama singgah adalah rumah mak long

tp amsyar adalah menangis2 sahaja di situ...

sebab sakit leher...

terus mak long ajak kami pegi berurut ke kg sebelah....

we follow jer la mak long....

hakim ngan nek longnyer....

terima kasih mak long...:)
ramai betul org beraya kat umah nenek tukang urut ni...
raya2 pong kena q jugak.....


sebelah petang....

agenda raya ke Kluang....

umah atuk is...

si aqila


budak yang perasan nak naik keta mak long...


budak rambut pacak!




dabel hakims...


setelah sejam perjalanan sampai sudah di Kluang...


dan sebelah malamnya...

sambung berfireworks lagi...:)

posted by Mama Hakim @ 8:22 AM   0 comments