" You're my heart, You're my soul, You're my everything...PAPA N MAMA :) "
Hakim Birthday
Sunday, February 27, 2011

Nikon Mama

sambung cerita xtvt kat melaka lagi
lepas bekpes...
terus bersiap bawak 2 hakims g swimming....
xcitednya incik hakim...


see sangat la privacy....
tadak org pong....
hanya kami jerkkkk
heavennnnn
amsyar take 5 dulu...
sejukkkkkkkkkk
yer...
abg hadi pong ada...
bleh jadi assistant dlm pool....



ok...dah ready nak main air balik..
sonok betui si amsyar dpt terjun pool...

kes tak mo jalan....
terpaksa incik papa menggagah perkasakan diri..
demi 2 putera terchentaaaa ni....
ni time beli tiket nak naik rivercruise....
jom kita naik...
bot dah sampai...
tgk budak tu dah ke depan....
tak sabo2.....
xtvt terakhir kami di melaka diakhiri dengan
acara makan2
makan2 asam pedas...
o sangat lazat.....
sampai saya tapaukan asam pedas bawak blk KL...

ekceli gambar ni bercampur aduk sebab
sema gambar dlm entry ni saya upload gambo dr cam nikon cinonit saya jerkkk....
so nak senang..
campur jer sema....
:)
posted by Mama Hakim @ 2:02 PM   0 comments
Thursday, February 24, 2011

Aktiviti malam...

jom layan aktiviti malam kitorang kat melaka ari tu...


sabtu mlm ler ni....


sampai otel terus solat...


berehat sat..


2hakims mandi2...


pas tu kol 8 pm papa suh bersiap...


kita g makan2....


papa nak ajak g Alai....


Alai ni tempat mkn ala2 Umbai jugak....


kami pilih Alai sebab jaraknya dekat sket dr otel tempat kami menginap....


papanya tentatif lepas makan2


kita sambung ronda2...


niat dihatinya nak ajak naik rivercruise memalam...


menurut abg beca..rivercruise closed @ 11pm...


papa tambah excited lagi sebab katanya...


naik rivercruise memalam lagi cantik view leh nampak...


mama on jerkk..


tp kena g isi perut dulu..


lapooooo....




mata bolatnya yg dah kuyu.....


mau dodo ke dedek????


si abg yg still active......
jom mkn...mama dah siap..
seee...waaaaaa luasnya mulut.......


tp masuk jer car 2hakims sema dah tdo..



owhhh kepenatan diorg petang td ronda2......



ekceli papa pong tak familiar lokasi Alai ni kat mana...



sebab dia baru g sekali ke situ...



ni kira 2nd time la...



mujo ada GPS...tolong cari location Alai.....



ropernya 7 km jer dr otel....sat jerkkk sampai...



wash ur hand first dear.......



meriba amsyar yg dah tdooo.....



kupang...



1st meal yg dapat.....


disebabkan ramai sangat customer pada mlm tersebut...


penuhhhhhh..mlm minggu la katakan....


2nd, 3rd n 4th mealsnya tak sempat nak snap gambo....


mkn la mana yg dpt dulu....


tp okla makan kat sini...


murah n berbaloi....


mlm tu kami order...


kupang sambal merah....


sotong celup tepung...


udang bakar..oo ni paling lazat.....manisnya udang dia.....


ikan bakar.....


semanya fresh dari ladang.....hiihih


makanan ni sema makan ngan nasi lemak.....


kami mkn tak habis mlm tu..siap tapau bwk balik otel....


kira byk jugak la....


semanya rm44 jerkk...see berbaloikan...


hakim mkn nasik lemak dulu...


sebab lauk seafood blom dpt....


see hasil kudapan mama hakims ni....


lupa masalah resdung....tang tang tu jugak telan ubat resdung....


hiihihi...kalu tak merenyam la muka......


tp 2nd tentatif kami mlm tu cancelled..


sebab makan2 agenda pong habis kol 11.30 pm....


rivercruise pong dah tutup dah memalam gini...


terus balik hotel n dodo la....

posted by Mama Hakim @ 10:09 PM   0 comments
Tuesday, February 22, 2011

Jom Melaka Jom...






jom g melakaaaaaaaa
sekolah tertua di Malaysia..
st. francis institution....
di bawah pokok melaka...
ni la ropernya pokok melaka....
pestime tgk ni....

singgah bergambar di A Famosa...
kota kubu tinggalan Portugese
pandai bergaya no....
ada gaya malaysian next top model tak??
tak naik ke atas pong....
melawat kawasan kat bawah tu jekrk..
sian abg beca menunggu kalau nak panjat bukit tu...
lagi pong....mesti lenguh jugak kan....
so...lupakan saja la....

gaya war cry nyer....
hungga...hungga.....hungga...huuuuuuuuuuuu

pengantin pong ada wat shoot...
nampak tak belakang kitorang tu???

lepas puas posed kat A Famosa
jom kita shopping kat pasar craft lak..
ekceli...nama dia pasar apa ntah...
tp lokasinya adalah betul2 di hadapan muzium samudera tu...
saya panggil pasar craft sebab byk hasil craft tgn dijual di sini...
sesuai sgt la namanya pasar craft....hiihihi
pas tu hakim lak terpikat nak naik kapal hitam ni...
tp....mama n papa lom solat asar lagi....

so mama decided...
kita sambung lawatan esok lak..
naik kapal hitam besok la plok.....
jom pergi otel dulu...
solat n rest dulu...

nampak tak kincir air belakang tu..
kincir zaman kesultanan melayu dedulu lagii..
cantik kincir tu.....
tatau la berfungsi atau tidak la ni....
tp buatan kayu...
itu yang menambahkan lagi kesenian dan kecantikan kincir tu....
dan belakang kitorang tu...
adalah kubu zaman dedulu....
ropernya ala2 lakaran gitu....

kami @ melaka bandaraya bersejarah
2 hari...
19-20 feb....
aktiviti malam kat melaka pong best...
sebab byk tempat mkn yg best2....
lupa terus niat nak diet...
makan punya pesal..
tak per la...
makan selagi berselera ni yer.....
posted by Mama Hakim @ 8:59 PM   0 comments
Monday, February 21, 2011

@ kole ganu on CNY..








lawatan ke koler ganu masa balik sempena CNY baru2 ni..
sempat singgah ke KT balik kali ni..
may be balik agak lama.....
almost a week berkg di kg..
owhhh sonoknya....
kalau balik kg 2 3 ari la ni rasa mcm tak sempat nak singgah kt...
kalut n penat semacam jerkk..
bertambah2 lagi sejak ada DM pemborong di bandar kola berang..
boleh beli batik sutera kat situ jerkk..
tak yah bergegas ke kedai payang....

ari tu sempat pergi kedai payang
pastu as ussual teluk ketapang...
ikan, sotong, udang celup tepung..
feberet incik papa n mama...
lupa masalah resdung buat seketika...
demi ict...hahhaha

kami pergi kt ari sabtu..
owhh...ramainya umat manusia di KT..
sesak jalan...
esp jambatan nak menyeberang pulau duyong tu...
apa pong saya suka balik kg..
dan mengunjung negeri kelahiran saya tu...
bak kata pepatah..
hujan emas di negeri...
lebih baik hujan batu di negeri sendiri....
gitu la umpamanya....:)
ganer gamok.....
posted by Mama Hakim @ 9:05 PM   0 comments
Saturday, February 19, 2011

@ kg on CNY

cuti CNY yang lepas
balik kg mama @ ganu....
seronok betul 2 hakims n kezens kat kg...
amsyar yang comot makan lolipop....
pestime ajo dia mkn lolipop...
hiihiih tomei jerkkkk
amsyar dah mcm budak besar jerk lagaknya...
main kat luar jerkk...
nak korek tanah...


bb aliff pong ada....


dan kami sempat pergi kenduri @ felda mengkawang..
sahabat baik mama masa sek men dulu....
auntie ipah....adiknya yang tawen.....
lama sungguh tak jumpa...
sejak abih spm dulu la...
la ni baru jumpa...
almost 17 tahun....
alhamdulillah...fb menemukan kami semula...
posted by Mama Hakim @ 8:23 AM   1 comments