" You're my heart, You're my soul, You're my everything...PAPA N MAMA :) "
Hakim Birthday
Wednesday, June 27, 2012

Report Card Day

agendanya adalah sabtu lepas 23 june...
again mamanya over berdebar2 nak jumpa teacher hakim...
hahaaa..lawak la saya ni..nak jumpa teacher hakim pun berdebar2....
tatau la...perasaan tu semacam jerkkk...
apakah review dr teacher hakim selama 6 bulan belajar ni....
alhamdulillah kali ni papa tidak berOS..
so kurang sket debaran di hati tu....

alhamdulillah...review dr teacher memuaskan hati kami.....
walaupun tak semua perkara teacher categorized him under competence...
kami berpuas hati....good try for him @ 5 years old...
n we know how far is he..:)
dan dari segi communication ada improvement jg...
dah kurang unsur2 shy2 cat itu.....

tp teacher agak bersedih sebab principal dah maklumkan kat beliau..
hakim akan belajar di situ till end of july ni....
again.....again has to move to neu skul....neu friends....n neu teacher also....
so far mama hanya jumpa the one n only skul/kindy yg menepati kehendak mama...
sgt susah mencari kindy yg menepati kriteria pn mamanya ni di sekitar cyberjaya ...
adoiiii.....
insyaAllah kalau tiada aral melintang....
hakim akan enrol di situ bila pindah ke sana...
hajat di hati nak proceed ngan GA lagi..
sebab hakim dah suka....dan papa + mama pun suka jg...
tp apakan daya.....
GA yg terdekat ngan cyber adalah di Kinrara + Bandar Baru Bangi..
jauh ma.....
plan B mencari CIC atau Little Caliph yg berdekatan....
yg ada hanya CEC sahaja di cyber tu...yg tu memang dekat sgt ngan opis mama..
tp bukan islamic kindy lak....principal pun non muslim....
english kat sini memang la mantap + superb...
tp...kriteria yg saya nak....english + islamic....
so far....ada 1 kindy jer yg berkenan di hati...
dah calling2 principal....cuma lawatan tapak ke kindy blom kami buat lagi..
hopefully this is the best choices i've ever made..
in order to give him early childhood education..
mohon dipermudahkan segala urusan kami Ya Allah..
wa hayyi' lana min amrina rasyada...
amin.....
posted by Mama Hakim @ 9:33 PM   0 comments
Tuesday, June 26, 2012

Security Door

blk dr KLIA singgah ke cyberjaya..
jenguk rumah la...
tp syg..tiada team yg pasang tiles semalam..
yg ada mamat yg pasang kabel autogate + wiring....
sengsorang wat kija..
dia kata esok (hari ni) team yg pasang tiles proceed kija2 pasang tiles...
 pillar sebelah kanan dah dimakeup sket2...
 kabel utk autogate..
dah siap concrete....
nmpk dak nit dalam car tu...
tak mo turun....nak duk dlm car jekrkk
keadaan depan rumah yg semak tu diorg buat peel tak nak masuk....

lepas bincang2 ngan mr wong..
terus g kedai security door..
urusan booking pintu...

 yg mana satu nak pilih ni...
 model tak berbayar...
 lawa pintu putih ni...
rumah gedabak sesuai la amik pintu ni...
sesuai dgn regenya tu...
our QC...
posted by Mama Hakim @ 1:24 PM   0 comments

Selamat Berangkat

semalam adalah bercuti...
hantar rombongan umrah ke KLIA
 dak nit ni pun cuti jg la semalam....ponteng kelas erkkkk abangg
 g ngan pakej Andalusia.
 selamat berangkat Mak, Abah, Long, Farid n Ucu
semoga mendapat umrah yang mabrur...
semoga selamat pergi dan selamat kembali...
amin....
lahai notty jer dak nit baju kuning tu....
posted by Mama Hakim @ 1:10 PM   0 comments
Friday, June 22, 2012

Awal pagi tadi...

hari ni seawal pg menjenguk progress rumah...
kol 7 dah terpacak di sana....
esok...
may be schedule agak pack..
sebab esok ada Parents meet Teachers @ GA...
to review progress learning + education Hakim dulu
hihih berdebar jg utk esok ni..
apalah komen teacher hakim utk 2nd term ni....
 back to the story rumah
wa batu kat pillar sebelah kiri dah naik
xcited ni.....
not bad jgk pilihan kami...
mulanya nak amik kolor yg agak yellowish gitu utk batu pillar ni....
ala2 batu nitro granite ni....
tp kolor yellowish tu dah mcm klise la plok....
sebab dah kerap tgk kolor tu....
so kitorang pilih kolor yg agak greyish sket....
sebab color pillar grey....so tiles kat car porch pun decided amik kolor ala grey jgk..
tp tiles car porch tu blom pasang lg....
 tiles kat courtyard dah siap pasang...
dianya border pun dah siap jugak..
ye ker org panggil border....pandai2 jekrkk
ala yg tepi2 tu la....
cuma kija2 finishing blom setel lg di sini...
 sama jugak kisahnya kat bedroom ni....
 masih semak samun depan rumah ni...

dan pillar belah kanan ni masih togel lg....
arap2 esok dia dah siap make up kan pilar ni...

dan sebenarnya...
mr wong janji ngan kitorang tiles tu siap dipasang dlm masa 2 weeks..
uwaaaaa
ni dah 2 weeks...
byk lg blom siap...
mcm mana ni..
so ari ni...request incik Hisyam supaya remind to Mr Wong....
´╗┐
posted by Mama Hakim @ 10:29 AM   0 comments
Tuesday, June 19, 2012

Penuh Semangat + Komited

antara moment2 yg sempat dicapture hari sabtu lepas..
tak sedar pun ada org snap gambar..
heehheheh
kalau tau ada org nak snap mesti control cunggg sket...hihiihih
 time ni saya lawan x classmate sy dulu masa di kusza...
ina law....from n9
sy dulu pernah amik dip in law selama satu sem..:)
tak sangka lak...
setelah belasan tahun tak jumpa...
jumpa di meja ping pong kami....

 beregu campuran...
kak as yg superb main ping pong...
sy perlu byk belajar lg dr kak as...ehheheheh

 pasangan beregu campuran...
fik...baru jer kenal...
masa training ari tu..
jtm ni besar...
walaupun satu jabatan tak dpt nak kenal sema rakyatnya...

posted by Mama Hakim @ 2:06 PM   0 comments
Sunday, June 17, 2012

Butterfly

my 1st Butterfly tshirt..
suka sangat..tantek...
tqvm for the Mr Boss kerana sponsored ini t shirt....
suka.....suka....
Brand Butterfly ni...amat sinonim dengan Ping Pong...

sabtu lepas saya mengjoinkan diri dlm Sukan 6 Penjuru opis saya...
6 penjuru sebab 6 jabatan yg masuk bertanding....
saya main ping pong wakil jabatan saya...
seronok....pestime saya join

saya main utk beregu wanita dan juga beregu campuran...
walaupun tidak menjadi juara....
good try for myself...
boleh berkenalan dengan pemain2 lain dr jabatan lain..
boleh tgk skill diorg main mcm mana....
esp team ping pong JTM semalam adalah kalah yg sangat tipis dgn team JCK n APM...
both games main sampai rubber set...
wa....sangat melekat di hati ni....
tambah2 lg...bila mana...games penentu tu adalah beregu campuran....
tensi guwe....
rasa mcm bersalah giler..teringat2 dlm tidur ni....
tp itulah hakikatnya...
mungkin tiada rezeki team kami lg utk menjadi top 3...
insyaAllah next year....
JUARA menjadi milik kami....
insyaAllah....
dan utk itu...
bermula dr semalam..
saya berazam utk turun training at least once a week!!!!
mantapkan lagi skilll!!!!!
tajamkan segala yg tumpul!!!
chayok...chayok!!!!
posted by Mama Hakim @ 5:34 PM   0 comments
Monday, June 11, 2012

Selipar Jepun Ben 10

 tgk kaki budak nit ni...
gigih nak pakai selipar jepun ben 10 abg dia yg dah sgt lusuh itu.....
tp caya la...robust sungguh selipar jepun cap ben 10 ni..
hari2 dia pakai....
blom putus2..
tapaknya pun tidak la haus beria...
cuma image yg dicetak kat atas tu jer yg tertanggal...

tp budak nit amsyar ni..
nak jugak berebut selipar ben 10  abg dia ni..
keluar jer rumah terus dia amik...
"nak kai per abg"
pelat pelat dia la..
suh pakai selipar dia tak mo..
nak jgk ben 10 itu....
tak bleh jadi ni....
asik bergaduh jer 2 org ni....
adik pulak tak mo kalah..
nasib baik abangnya nak jgk mengalah walaupun muncung2....
 ke parkson grand subang jaya cari selipar jepun ben 10 diorg....
stok selipar jepun pilihan si amsyar ni adalah tinggal dlm 5 pasang lg....
tadak pilihan sgt dah...
terpaksa la jg grab utk budak kecik yg kemaruk sgt dah tu.....
mujo ada saiz....
ekceli dulu dah beli utk dak nit amsyar ni sekali ngan abgnya...
tp sebelah tercicir ntah ke mana..
ada sebelah jer la..
tp time tu dia kecik2 lg..tak paham aih apa ben 10 ni..
la ni dah besr pjg ni..
pandai la plok demand nak pakai selipar ben 10....


 ha tu dah beli....
org lain nak bwk tak bg...
dia nak bwk sendiri..
amboi...
mcm dah besar sgt jer dah tu...

 tgk buat muka..
epi sgt la tu dpt selipar jepun ben 10 idaman qolbunya tu...
hiihihi
 si abg
siap bayar terus nak pakai selipar baru....
amboi adik....
terteleng2 kepalamu erkkk´╗┐
posted by Mama Hakim @ 2:25 PM   0 comments
Sunday, June 10, 2012

Spotcheck rumah lagi

sabtu n ahad
g tgk rumah lagi..
sabtu petang g sambut kedatangan lori tiles....
checked betui ke items yg kami order tu sampai....
ahad g meninjau kawasan saja2..
ahad team mr wong off...
so senang sket la nak meninjau2 hasil kija tgn diorg pada hari ahad...
kalau g sabtu tu....mcm tak selesa jgk....  2 3 org ada dlm rumah tu.....
kalau sabtu.....tgk2 sekejap pas tu keluar.
kalau g menziarah hari ahad....boleh borak2 bla bla ngan incik hisam
 ni dapur kitorang yg masih blom kemas...
masih berselerak..
hasil crack tiles yg lama  pun jelas ternyata lagi kat dinding tu....
mr wong ckp ari tu...
esok atau isnin ni...dah bole mulakan kija pasang tiles di bahagian dapur....
arap2 dah pasang tiles nanti tak nmpk comot mcm ni lg....
 cornice kat dapur....
side belah kiri + atas tingkap tu blom siap lagi....
 cornice kat dlm blk air belakang ni pun blom siap lagi jugak..
baru pasang 1 side.....
esok setel la pasang cornice ni agaknya la.....
 kat hall...
dah siap dah.....
kat bedroom pun dah setel....
 tiles yg tunggu utk di pasang...
 tiles 2 X 1..
pilihan incik hisam ni...
utk dijadikan feature wall kat cooking area....
kalau ikutkan taste saya nak yg ada corak munga2 embedded
lawa n lebih murah....
tp dia nak yg style line2....
follow jer la....
pilihan kolor kami adalah hitam utk feature wall kat cooking area ni...
hiihih..motif.....kalau kotor pun tak nmpk sgt....
tp saya baru tau....tiles hitam ni lebih mahal dr tiles kolor lain erkkk... 
 tiles bersaiz 2 X 2
utk hall + bedroom + courtyard area + dapur....

ni daks nit tgh beroperasi....
ntah apa2 la diorg ni main.....
layan jer la....

sabtu tu sempat review harga tiles ngan mr wong....
wa...dia kata byk murah woo tempat u beli ini tiles!!!
tak percaya....memang murah dr tpt yg dia suggestkan tu....:)
posted by Mama Hakim @ 9:52 PM   0 comments
Friday, June 8, 2012

VCO

Alhamdulillah...
akhirnya dpt jugak apa yang dicari...
insyaAllah istiqomah saya menggunakannya...:)
posted by Mama Hakim @ 4:47 PM   0 comments
Tuesday, June 5, 2012

Membeli belah tiles

Venue : Super Ceramic Tiles Kota Damansara
Date : 5 Jun 2012
Event : Shopping Tiles

Alhamdulillah hari ni spt yg kami rancang bersama..(me n incik hisam)
berjaya membeli belah tiles....
puas hati....(walaupun melayang RM berk k k k k td...)
insyaAllah sabtu ni akan deliver to cyberjaya....
so isnin may be dah boleh start pasang...

sgt berpuas hati dengan harga tiles di sini....
kalau sesiapa berhajat nak membeli tiles boleh dtg2 survey dulu kat sini....
puas hati dgn harga yg diquotekan boleh proceed order....
dan credits jg utk staff SCT
mr jason...
sangat membantu2 + bersabar melayan karenah kami...ehhehe
dulu mintak quote yg ni....
pastu tukar plok nak yg macam ni..ahhahha,,
sabar jer la erkkk....
tqvm also for the tips + consultation given to us!!!
very2 much appreciated.....

tak sabar nak tgk outcomesnya nanti....
paling xcited nak tgk outcomes gate pillar + car porch wall....
sesuai tak kolor yg kami pilih tu....
agak sedikit verani sebenarnya amik kolor tu..
tp harap2nya menjadi la itu kolor...idea kolor tu dr kami berdua...
kalau tidak menjadi tu...hahhaa.....tak yah nak tuding jari kat sapa2..hiihih
pasrah n duk dendiam jer la.....



saja amik gambar ni..
mcm terberkenan plok design wall diorg buat mcm ni....
mana tau nanti kut..
ada duit lebih2 boleh tiru design mcm ni....
insyaAllah....:)
posted by Mama Hakim @ 8:55 PM   0 comments
Monday, June 4, 2012

TUDM Open Day

Venue : Pangkalan TUDM Subang
Date : 3 June 2012
Event : Hari Terbuka Ulangtahun TUDM ke 54
 air show by pesawat sukhoi....
hebat bak kata hakim....
adik akut...akut....bunyinya yg agak kuat.....
mama teruja tgk pesawat sukhoi boleh buat mcm aksi yg akrobat....
 bergambar ngan abg2 askar.....
xcited 2 hakims tgk abg2 askar pegang senapang...hehehhehe

 helikopter yg gedabak....

 robot pun ada....
 mummy amsyar....
mama hakim.....


 jom balik...
time ni dato' hattan tgh menyanyi...

 dak nit ni xcited jg boleh naik bus....
 shuttle bus dr parking lot ke tempat pameran..
tgk tu sengih molek jerkkk....
plan nak bergambar sebelum naik bus tp...
hakim dah sound mama dia..."mama tak payah la amik gambar lagi..kita naik terus jerkk"
hiihiihiihihi
insyaAllah kalau ada tahun depan nak join lg..
enjoy diaorg bleh tgk "eyopane" (bak kata amsyar)

posted by Mama Hakim @ 10:36 PM   0 comments