" You're my heart, You're my soul, You're my everything...PAPA N MAMA :) "
Hakim Birthday
Monday, June 23, 2008

1st entry wedding anak to' lah









posted by Mama Hakim @ 8:08 AM   0 comments
Friday, June 20, 2008

Baju ohhh..bajuku.....

ni la kesannya....baju koyakku...
agaknya boleh tampal tak???/
corak depan baju...saja jer letak...
kain dia......
baju n kain...nampak tak yang koyak tu..kalau nanti pakai pashmina tak nampak kan..hiihihi

Ini citer malam tadi.....baju ku dimakan iron...pernah ke korang mengalami pengalaman begini....?? mesti pernha jugakkan.....tp mama betui2 frust n sedih la mlm tadi sebab once of the baju feberet mama terkoyak dimakan iron...mama terduduk nampak baju tu koyak....n jeir panggey papa tgh tdo....beberapa kali mama pejam celikkan mata mama...tak percaya nampak baju tu berlubang....kalau waktu mampu berputar..nak jer putar balik waktu..tak nak baju tu koyak...hahha......tp masa mama tunjuk baju tu kat papa mama dah sebak...tp papa kata tu la iron baju pasang kuat sgt iron........ekceli mlm tadi mama prepared utk agenda ari ni..iaitu ari jumaat...arini nya agenda....ptg nanti..plannya after solat jumaat mama kena bertolak ke putrajaya.....assist Dato' Lah nya son wedding......theme color is peach orange2 gitu...so mama decide nak pakai baju tu la untuk majlis mlm kang...baju siap bwk dr opis la...sebab mama pong terlibat ngan rehersal majlis sema.....ajak papa...tapi papa tak mo pi.....yer la....saper nak jaga hakim...majlis sure habis sampai lewat mlm ni......tgh sedap2 duk iron.....hihiih....ntah mcm mana terkoyak lak..nasib la.....ekceli mama rasa mama sayang sungguh baju tu sebab....:

1) sebab kain tu dibeli oleh anak buah mama a.k.a abg halim hakim di india...menurut abg halim....kain tu material dia bagus....tp memang bagus pong....akak tailor pong ckp canteks...n susah nak carik @ mesia..akak tailor ckp ni silk sari ...ekceli material baju tu.....if letak air kat sebelah atah pong air tak akan menitik kebawah......kain tu nama dia menurut abg halim is mysore silk.....dibeli di mysore la katanya....mysore ni tempat yg glamer la kut dlm pembuatan sutera kat india....

2) ok ekceli mama dpt kain utk baju tu hanya 2 meter..sebab lagi 4 meter utk baju kak jah(kezen hakim)...cukup la utk selai baju...so utk dptkan sepasang baju, mama sanggup ke gulatis jalan TAR sana utk dapatkan thai silk 2 meter yang match ngan baju tu....mama suka matchkan kain tu ngan thai silk corak petak2 tu....n harganya berbaloi la ngan material thai silk tu....for 2 meters masa mama beli tu around rm100 plus.....so kalau dikenang ngan koyak baju tu....mmm..sayang n sedihnya.....ekceli this is the first time mama iron baju tu...sebab sebelum ni mama anto for dry cleaning....tp..itula....nak jadi kut....

so the solutionnya.....selepas kejadian mlm td..mama terus kol tailor mama a.k.a kak ida....n discuss ngan dia...n lunch hour nanti mama akan hantar baju tu kat dia.....nanti dia akan tgk boleh diselamatkan atau tidak...n the problem is...the kain reja baju tu pong..dia tak sure ada lagi tak kat kedai dia.....sebab baju tu buat tahun lepas for hari raya......nanti la pandai la dia tgk cam ner....besar harapan mama nak pakai baju tu blk.....tak kisah la tampal2 pong...n mama pong ada idea ekceli....mama boleh pakai pashmina utk cover tampalan baju tu...okla tu kut erkkk..tak kira la...:)
posted by Mama Hakim @ 8:02 AM   0 comments
Monday, June 16, 2008

Jogging time...


nak ke mana ni??
nak ikut papa n mama jogging la....
huuhuhu...relax sungguh si kecil ni.....tgk kaki sampai atah tu....
benti sat.....tgk ikan...bising jer mulut dia....tish....tish..(fish la tuh...pelat..)
sambung main gelongsor.....sukanya dia.....
main lagi......mama tgk jer la....
main jongkang jongkit lak....papa dah penat dah tu..hiihihi
tp anaknya nak main lagi....ok...mama lak sambung....kikikiki
ok dah penat main....jom blk la.....tp budak tu tunjuk2 lagi ajak main lagi...
dah kol 6.30 la dik...kita kena balik.....nanti kita dtg lagi erkkk....riadah time @ Tasik Kelana Jaya.....

Labels:

posted by Mama Hakim @ 8:18 AM   0 comments

Selamat Hari Bapa for Beluved Papa

hidangan laksa...
tunggu kuah laksa jer belum hidang ni....
ok siap sedia utk dimakan oleh mama..mama mkn dulu....
ni hakimnya lunch.....nasik putih.....sup ikan......hakim lom boleh mkn laksa la....pedas..

Pa...

" Selamat Hari Bapa...Semoga Sentiasa Menjadi Seorang Bapa yang "berkebapaan"....dan terima kasih di atas kasih sayang dan segalanya yang papa curah untuk Hakim n Mama..cayang pa.." -From Ur Beluved Hakim n Mama-


Hari bapa jatuh pada hari ahad on 15/6.....3 beranak duk rumah jer la.....tak kemana pong....seperti biasa pagi hari minggu....g kedai belakang utk carik stok barang basah....n mama plan nak masak laksa penang...ekceli dr last week lagi tekak mama ni rasa nak mkn laksa penang..tp last week tak jadi..sebab termasak soto lak tghari tu.....so....elok la bersempena ngan hari bapa ni mama masak laksa penang....mama calling2 gak mak teh, abg myo n abg aqil ajak dtg rumah lunch sekali....tp disebabkan cuaca agak terik la ni...mak teh malas la nak dtg.....memang pong.....lately ni panas sungguh cuaca kat luar tu......cam takut jer nak kuo rumah...



posted by Mama Hakim @ 8:00 AM   0 comments
Friday, June 13, 2008

Live from demo bantahan harga minyak





Live from depan opis papa tengahari ni......demo bantahan harga minyak ...berarak dari masjid kg. baru ke klcc....menurut papa...jln ke klcc dari kg baru telah ditutup...so..depa ni ikut laluan jln TAR menuju ke KLCC......ini la suara ketidakpuasan hati rakyat atas kenaikan harga petrol yang tinggi....40%..too much la.....if naik puluh2 sen.....quite okla....ini.....too muchhhhhhhhhhhh...selamat berjuang....doa dan harapan agar.....semuanya selamat....aman damai.....tiada kejadian luar jangka berlaku.....semoga pengdemo2 sema tidak terlalu emo....n pak2 polisi...pong sama la...jgn emo lebih tau....no ganasz2.....demo bebaik.....kitakan negara demokrasi....:)
posted by Mama Hakim @ 2:45 PM   0 comments

Entry mama yang berpoya2 kat opis ari ni..hiihih...

lunch hari ni...di meja bulat...blk training....
hihi....pah makan...
possed depan lift...tadak orgkan.....
muncit tak perut???/ekkekke...
pstt....nor....awak ingat tak baju ni...yes...correct...this dress i bought from u kan....dan ini la...hasilnya....sepasang ngan seluo....seluo tu i designed 2 layers.......layer yang luo tu i belahkan tepi dia....n taruh butang2 atah belahan tu.......hihiih....bolehlah i gayakan utk ke opis di hari2 jumaatkan....

sonok nya ari ni kija....macam tak kija jerkkk...hihiih...maklumla org tadak kat opis....kat floor mama....hanya blk mama n blk kak yati jer yg lampu menyala....kat luo...team Contract jer ada....bos depa tadak...hihiih...

plok tu lunch td..akak jumanti willing nak jamu makan nasik lak.....sema org dijemput.....hiihihi....kudapannya ialah......ayam goreng....ikan bakar....sayur goreng....air asam...n kicap jugak....hiihihi.....antara tetamu yang hadir ialah kak mah..kak yah...kak zana.....kak jijah....me...nadia....kak yati....kak zai....kak fizah...ni jer yang ada kat opis pong....tu jerkk...byk ikan kak jumanti bakar..best lak tu....panas2 lagi...yer la rumahnya dekat bakang opis ni jerk...yumm..yum...sedap mama makan..thanks yer kak ju....jamu kami lunch hari ni....kak jumanti ni....indonesian...tea lady aka cleaner kat opis ni.....

selepas jamu mkn...sessi borak2 la....borak n borak.....


posted by Mama Hakim @ 1:32 PM   0 comments
Wednesday, June 11, 2008

Clearance Stock...

on the ke rumah ailong @klang weekend ari tu.....
ni la tempat feveret dia dlm keta.....masalahnya pegang tak mo tu.....macam budak besar...
sambil mata tu melilau carik bas....suka beno dia ngan bas.....

mama interprem sekali....ekceli time ni nak g beli susu hakim kat tesco shah alam...tp tak jadi beli jenjalan jer kat shah alam ptg tu....
hye...salam pagi jumaat sema.......mama suka ari jumaat...esok dah sabtu...tak yah kija..tu yg best....ekceli ari ni mengikut schedule mama kena ke ipoh for 3 days...tp disebabkan agenda tu mama leh excuse so mama amik kesempatan la meng'excuse'kan diri....hihiih.....ari ni bermula nya karnival sukan harmoni opis mama di sinun.....then ari ni 85% opismate mama ke sana....so lengang la opis ari ni......
dan esok jugak sabtu 2 agenda dah dirancang...1st: appointment hakim @DEMC with dr. roliza....chicken pox injection....then 2nd agenda...huhuuhu....apa lagi...nak ajak papa g warehouse sales la...xixili...sema lingerie ni.....ekceli sales ni kebetulan dekat sgt ngan rumah....area kota damansara jerkk.....so peluang itu jgn dilepaskan....:) arap2 best la.....n dpt beli apa yg nak dlm kepala ni..hiihih...ok la...nak bekpes lak ni.....td singgah beli naisk lemak lauk peparu...jom mkn dulu...





posted by Mama Hakim @ 5:54 PM   0 comments
Tuesday, June 10, 2008

Closing Ceremony

kak jah...1st time jumpa hakim....sesi berkenalan la kunun....
hakim n mama....hakim tgk bas2...bising mulutnya tgk bas...suka benor dia....
ok...kakak2 n abang2 sema dah balik....hakim n papa nak mkn lak erk...
hakim n mama sessi bye2...
dah penat...
anak angkat form 5 bergambar ngan bos2..
anak angkat form 3...
me n kak jah...smilesssss
me n sebahagian alumni, n anak staff


On thursday morning...closing ceremony utk program motivasi anak angkat...majlis dgn rasmi telah ditutup oleh Dato' Lah....disebabkab big tokey telah berlepas ke london pagi khamis tu....the top management yg sempat dtg ke Ipoh ari tu....Ir Lah Cik....n En. Razif..n others staff belatiwangsa......tq yer..kerana sudi meraikan majlis kami....


ok....berbalik pada kisahnya...mama ekceli septutnya pergi balik ke Ipoh ptg rabu....tapi disebabkan masalah teknikal....kiki...sebab mama dah plan nak ajak hakim n papa sekali..papa willing nak amik cuti....so tunggu papa la....tp disebabkan papa busy outstation di area sekinchan sana....n kebetulan ptg rabu itu......ptg terakhir sebelum kenaikan harga minyak....jln jam yang teramat.....mama ingat papa leh sampai awal la ke opis mama.....so mama dgn selamba sempat la dulu main ping pong ngan kak jah.....sampai la kol 7.15 mama berping pong ptg tu.....then kak jah dah nak blk.....kol papa dia masih di sekinchan lagi....so kak jah offer nak hantar mama blk rumah....tp hakim still kat umah bbsitter lagi...mama plan nak packing baju dulu....kalau hakim ada sekali kang kena kacau jerk....cian hakim....then sampai rumah siap packed segala brg nak g ipoh pong papa lom sampai gak....kol lagi....iskk..papa kata dia on the way ke klang lak tu...isk...mama terus tingat hakim...dah sebak ni...mlm2 hakim masih di rumah bbsitter lagi...dgn hati yg sebal n tebal tu....mama kol kak zakiah.....ckp....papa hakim tak dpt jemput hakim lagi...risau mama....tanya hakim buat per..alhamdulillah dia tdo.....takut jer dia buat perangai.....sedih gak time tu.....sampai mama terlelap depan tv.....around kol 10.30 baru hakim n papa sampai....tp papa kena balik semula ke opis kl sana....tak per la pa...asal anak dah balik...g la...mama pong ngantuk sgt lately ni...hakim lak blk2 tu tak nak tdo...mamanya dah mamai...nak suh buka buku lagi ngan dia tunjuk animal.....mm..last anaknya main sengsorang....mama tertdo...tatau naper jd ngantuk sgt.....tak leh bukak mata gitu la......papa blk pong mama tak sedo....hihiihiih....


n....disebabkan papa blk lambat lagi mlm tu......so cancel la pojek nak g ipoh mlm tu.....decide nak bertolak ke ipoh awal pagi kunun...kekkeke....bkn main setkan alarm kol 4.30 am...kiki....tp tak bangun pong...last2 bangun kol 6 jugak...kalut giler mama....dah la closing ceremony kol 9 ikut tentatif....hahahhaha....cam ner ni....ngan baju lom iron lagi.....so mama decide pakai jer la baju yg dry cleaning tu.....mujo ada 3 pasang lagi stok baju2 dry cleaning yang lom dipakai.....sgt berguna di saat2 cemas gini....hiihih..mandi ala kadar....n make up apa yg patut...kol 6.30 am..bertolak ke ipoh...mama ekceli agak cemas sebab papa memang tidak familiar ngan ipoh.....jarang pi la katakan.....tp alhamdulillah kami sampai kat hotel around kol 8.30 pg.....

posted by Mama Hakim @ 8:07 AM   0 comments
Friday, June 6, 2008

1st trip to Ipoh...





Minggu ni mama n the group set up program untuk anak angkat di Ipoh...so agak busy mama ulang alik ke Ipoh n Shah Alam.....penat jugak la......program motivasi PMR n SPM 2008 anak angkat yayasan johawaki dibuat di hotel sri malaysia ipoh....ramai jugak participant.....ekceli anak angkat yayasan yang sepatutnya hadir is about 85 org....tp biasala last minute cancel tinggal la dalam 73 orang sahaja.....program free n fully sponsored by johawaki pong ada jugak yg tanak attend....mm.....tatau nak ckp la....


pagi isnin mama bertolak ke ipoh ngan kak ita....ehhehe ...first time naik myvi utk perjalanan yg agak jauh ke ipoh.........biasa naik myvi ke area2 kl jer...tu pong shahrul yg bawakkan...mama lom reti bwk lagi ler....hiihih..ok gak naik myvi....agak comfy n smooth......sampai sana...setelkan urusan pendaftaran anak angkat sema.....anak angkat dtg naik bas....booked 2 biji bas.....1 biji dari utara.....bas dari kangar.....turun alor star, kulim, penang, taiping n last sekali ipoh la.....sat lagi bas dari kl.....pengangkutan utk pelajar dr area selangor dan kl......n alumni yg baik hati willing nak jadi urusetia program...thanks a lot yer.....:)


disebabkan anak angkat gak ramai.....so urusan pendaftaran blk hotel selasai agak lambat....n kelewatan pihak urusetia program mendapat kunci blk dr pihak hotel sri malaysia.....so around kol 5 baru selesai....huh...penat......mama ekceli decide nak blk ari jer..mama plan sempat mama blk ptg tu ke shah alam...tp...agak penat kan...so terpaksa la bermalam jugak sana...sian hakim n papa....dah la mama tak kiss hakim beria pagi tu..ingat tu la...mcm pi kija hari2 biasa......mujo mama memang ada bwk bekal baju..memang plan nak tuko baju pong ptg sebelum blk tu...hiihih....


so ari selasa.....kol 10.30 pg mama bertolak ke kl lak.....huhhuhuhu....n sampai opis around kol 1.30 ptg.....huhuuh.....and masuk kija ptg...byk lak kija menunggu kat opis......mm..tensen.....tp what to do....terpaksa jugak hadapi......ngan cert. peserta program lom mama sign lagi....byk keping nak kena sign tu....walla wes.....mujo yg dato' jo nya part dah setel......kalau tak naya..thanks a lot ot kak yati, zu, nadia n aishah for helping mama...jasa korang memang amat dihargai..kak yati tolong printkan sijil2 tu....zu tolong copkan company mark atas sijil tu....(pstt..kak yati ckp susah nak cop tu...sakit dada..zu tq yer..).....nadia n aishah tolong decorkan sijil2 tu.....

Labels:

posted by Mama Hakim @ 8:32 AM   0 comments