" You're my heart, You're my soul, You're my everything...PAPA N MAMA :) "
Hakim Birthday
Friday, June 20, 2008

Baju ohhh..bajuku.....

ni la kesannya....baju koyakku...
agaknya boleh tampal tak???/
corak depan baju...saja jer letak...
kain dia......
baju n kain...nampak tak yang koyak tu..kalau nanti pakai pashmina tak nampak kan..hiihihi

Ini citer malam tadi.....baju ku dimakan iron...pernah ke korang mengalami pengalaman begini....?? mesti pernha jugakkan.....tp mama betui2 frust n sedih la mlm tadi sebab once of the baju feberet mama terkoyak dimakan iron...mama terduduk nampak baju tu koyak....n jeir panggey papa tgh tdo....beberapa kali mama pejam celikkan mata mama...tak percaya nampak baju tu berlubang....kalau waktu mampu berputar..nak jer putar balik waktu..tak nak baju tu koyak...hahha......tp masa mama tunjuk baju tu kat papa mama dah sebak...tp papa kata tu la iron baju pasang kuat sgt iron........ekceli mlm tadi mama prepared utk agenda ari ni..iaitu ari jumaat...arini nya agenda....ptg nanti..plannya after solat jumaat mama kena bertolak ke putrajaya.....assist Dato' Lah nya son wedding......theme color is peach orange2 gitu...so mama decide nak pakai baju tu la untuk majlis mlm kang...baju siap bwk dr opis la...sebab mama pong terlibat ngan rehersal majlis sema.....ajak papa...tapi papa tak mo pi.....yer la....saper nak jaga hakim...majlis sure habis sampai lewat mlm ni......tgh sedap2 duk iron.....hihiih....ntah mcm mana terkoyak lak..nasib la.....ekceli mama rasa mama sayang sungguh baju tu sebab....:

1) sebab kain tu dibeli oleh anak buah mama a.k.a abg halim hakim di india...menurut abg halim....kain tu material dia bagus....tp memang bagus pong....akak tailor pong ckp canteks...n susah nak carik @ mesia..akak tailor ckp ni silk sari ...ekceli material baju tu.....if letak air kat sebelah atah pong air tak akan menitik kebawah......kain tu nama dia menurut abg halim is mysore silk.....dibeli di mysore la katanya....mysore ni tempat yg glamer la kut dlm pembuatan sutera kat india....

2) ok ekceli mama dpt kain utk baju tu hanya 2 meter..sebab lagi 4 meter utk baju kak jah(kezen hakim)...cukup la utk selai baju...so utk dptkan sepasang baju, mama sanggup ke gulatis jalan TAR sana utk dapatkan thai silk 2 meter yang match ngan baju tu....mama suka matchkan kain tu ngan thai silk corak petak2 tu....n harganya berbaloi la ngan material thai silk tu....for 2 meters masa mama beli tu around rm100 plus.....so kalau dikenang ngan koyak baju tu....mmm..sayang n sedihnya.....ekceli this is the first time mama iron baju tu...sebab sebelum ni mama anto for dry cleaning....tp..itula....nak jadi kut....

so the solutionnya.....selepas kejadian mlm td..mama terus kol tailor mama a.k.a kak ida....n discuss ngan dia...n lunch hour nanti mama akan hantar baju tu kat dia.....nanti dia akan tgk boleh diselamatkan atau tidak...n the problem is...the kain reja baju tu pong..dia tak sure ada lagi tak kat kedai dia.....sebab baju tu buat tahun lepas for hari raya......nanti la pandai la dia tgk cam ner....besar harapan mama nak pakai baju tu blk.....tak kisah la tampal2 pong...n mama pong ada idea ekceli....mama boleh pakai pashmina utk cover tampalan baju tu...okla tu kut erkkk..tak kira la...:)
posted by Mama Hakim @ 8:02 AM  

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

Links to this post:

Create a Link

<< Home