" You're my heart, You're my soul, You're my everything...PAPA N MAMA :) "
Hakim Birthday
Thursday, October 25, 2007

Gaya macam2...:)

gambo ni amik masa dlm keta on da way blk beraya dr pontian ke KL...
suka beno dia lipat mulut dia mcm tu...air liur meleleh tu....gigi atah nak
tumbuh agaknya gatai gusi org tua2 kata...:)

gaya lipat mulut lagi......

tgh main ngan menan2 dia....tgh gigit mama itik ni...:)
tgh posing ngan salah satu ball dia..ball dia 4 biji sema....

dia suka tgk ball bergolek.....then kejo.....


posted by Mama Hakim @ 8:34 AM   0 comments

Penghujung Benua Asia....:)






Mama gian nak bergambar kat signboard ni....so on da way nak blk KL dr Pontian...tghari ahad tu suh papa singgah tepi jln tu nak bergambar....ekkeek..tp yg kelako hakim lak kepalanya kalut2..sebab tepi jln dia nak tgk kenderaan yg lalu lalang tu..pusing2 jer kepalanya...ekkeke....

Labels:

posted by Mama Hakim @ 8:26 AM   0 comments

Beraya di kampung yuk...Parit Baru..:)

ni time beraya umah neighbour Yuk....yang nampak kat pic tu tudung putih..
ni la nenek hakim....

Parit Baru ni kg. asal nenek Hakim.....atuk hakim org Parit Sikom....satu hari jugak la beraya kat sana ari tu....hari raya ke 6 dah tu....hari raya ke 5 satu hari kat Kluang....umah atuk Is...adik atuk hakim...kat Parit baru g umah Yuk, atuk Ron, neighbour Yuk, atuk Kadis, atuk Long. Hari tu mama mkn byk....sema umah atuk2 tu mama mkn nasik....ahahhaha..patut la nampak perut mama muncit jer ari tu......pah raya badan pong naik....:)

Labels:

posted by Mama Hakim @ 8:16 AM   0 comments

Tido......






Hakim tdo sementara tunggu mama bersiap nak pergi beraya umah yuk..kalau org trg panggil moyang la....nenek papa kat Kg. Parit Baru....

Labels:

posted by Mama Hakim @ 8:07 AM   0 comments
Wednesday, October 24, 2007

Thai Seafood Restaurant...De Chiangmai...

antara hidangannya..tomyam campur...kailan ikan masin
hehhe..ayam pandan pong ada....

lagi... desertnya....amik campur2....
dia ni....tak nak duk dalam stroller....so gilir2 la...
berggg....dah konyang ni....amik gambo dulu la...
ala hakimnya pandang belakang la..tgk air terjun lawa...ada color2...


Last day poser kat KL....sebelum balik kg utk berhari raya...papa ajak bukak poser kat De Chiangmai...feberet restoran dia la tu...asik2 nak ke chiangmai jer...tp ok gak..mama tak yah masak utk berbuka..kebetulan ari tu mama dah cuti busy buat kek kukus....prepared utk bwk blk kg. mama.....papa kija blk awai ari tu..yer la sema org dah mood raya...sempat berehat n mandi2 dulu baru g amik hakim...n dr umah bbsitter terus g de chiangmai at sg. buloh.....sini pure masakan siam...sema staff dr siam...tokey pong siam.....ekceli....ayah long yg kenalkan restoran ni kat papa n mama....mkn2 besar kat sini satu keluarga....ayah long banja....papa bila nak banja ayah long plok? ni kira restoran feberet family ayah long.....then papa pong suka sini..esp. tomyam dia....kaw2nya..then mama suka ayam pandannyer....

Labels:

posted by Mama Hakim @ 2:37 PM   0 comments
Wednesday, October 10, 2007

cak...:)

muka blur bangun tido..nak kena pi anto umah bb sitter...cian dia..)
on the way nak pi berbuka poser umah abg emran kat shah alam...leh lak
dia tertido tgh duduk2 tu..ngantuk sgt la tuh.

love this pic.....muka baby...baby hakim..cayang mama..sedapnya tdo...


hihihi....mama boring ekceli....wat programming tak jadi...so apa kata mama selak blog hakim sat.ekekke..kebetulan ada gambo baru nak update.....:) maleh nak wat kija...esok lusa dah nak raya la.....horeyyy.....kita blk ganu seawal pg jumaat tu...mama dah cuti khamis tu...tp papa kija lg.....insyaAllah 3rd or 4th raya baru blk johor.....:) so papa sabar la yer....mung beraya ganu dulu la tahung ning...ekekke.....nak cari ketupat nasik....masak lodeh..kuah kcg sori la tadak....mama nak try wat masak lode kat papa tp....ada ke tempe n tauhu kat pasar kolabrang tu..tak per la...jumaat ni try intai kat pasar dulu la...sian papa.....rendang tu ada la.....ekekkek...:)
posted by Mama Hakim @ 11:05 AM   0 comments
Thursday, October 4, 2007

Action......





ekkeke...suka tgk gambo hakim masa ni..mcm dah besar sgt dah..
tanak tido buai...tgh tunggu mama bersiap packing2 nak blk kg papa...
bertolak after berbuka...kol 10 mlm....sempat la papa n hakim tdo dulu..:)

Alhamdulillah...hakim dah nampak sihat sket la ni.....ekceli masa balik kg mama 31 ogos tu.....atuk bekalkan madu asli utk hakim....mama bui hakim minum campur ngan habbatus sauda'...then mak ngah ajak g berubat tradisional....g jumpa pak cik kat felcra bukit kepah...dia kasik hakim minum minyak kambing gurun....n minyak tu kena sapu kat dada n belakang hakim ptg n pagi.....alhamdulillah.....so far.....mama nak sgt hakim sihat..cepat sembuh mcm baby2 yg lain...tanak semput2 dah.....takut mama.....n sian kat hakim....


Dan untuk nenek hakim jugak...semoga cepat sembuh mak...mama dah serik melalui pengalaman2 pahit itu.....Ya Allah perkenankanlah permintaan hambuMu ini....aminn
posted by Mama Hakim @ 8:08 AM   0 comments
Wednesday, October 3, 2007

-sambungan aksi at tawakal lg...






aksi2 hakim kat tawakal...:) dah boring sgt kan..so tak de kija amik gambo hakim jer la...

Labels:

posted by Mama Hakim @ 4:12 PM   0 comments

Admitted kali ke3...:(






Hakim masuk wad lg....kali ni mama busy sket...on sabtu tu dah bwk pi jumpa paed. Dr. Sheila....n sewa nebulizer bwk blk ke rumah.mama on leave la time tu....tp tak jalan gak....pulangkan nebulizer ari rabu....rabu-khamis tu mama ada conference kat KL Hilton... ari rabu Hakim nampak mcm tak sihat....bulat2 jer perutnya..sian hakim...ptg tu mama g amik hakim umah bbsitter mama nampak hakim cian sgt....mlm tu mama kalut cari someone volunteer to replace me in conference..mujo kak lini sanggup...tq auntie norlini.....mama hakim terdesak sgt time tu..sori yer kaco kelas auntie norlini.....khamis tu terus bwk g Tawakal Hospital n admitted ward.....16-22 Ogos....7 days lagi berkampung kat wad tu....kali ni Hakim mcm dah cerdik sket..dai dah kenal Dr. Sheila....setiap kali Dr. Sheila dtg visit..dia menjerit....nangis...n dia susah nak tdo..sebab kat umah Hakim tido dlm buai...ekekke..papa tak bwk buai hakim ke hospital so terpaksa gilir2 layan karenah dia....as ussual la..hari2 kena buat suction....cian kan anak mama....tiap kali blk dr fisioterapi dept. merah muka n matanya...mama tak tgk hakim wat suction...tak sanggup...kalau papa ada..papa yg bwkkan g fisioterapi....kalau papa takde...mama hantar je hakim n mama tunggu luo....dgr jer la hakim jerit....cian anak mama....:) cepat sembuh yer....time ni berat hakim byk turun....300 gram...

Labels:

posted by Mama Hakim @ 3:47 PM   0 comments

Botak version 2....






Koleksi gambar botak....:) suka mama tgk....mulut nganga jerkk...nak mkn ker tuh???
posted by Mama Hakim @ 3:29 PM   0 comments

2nd warded...






Hakim masuk wad buat kali kedua....tp kali ni dah tak bwk dia g DEMC dah...bwk g Tawakal lak....16-20 jun...5 days....cian hakim....mama pong cian...duk blk tu mcm kena "kacau" n "tindih" jerkk...mama mimpi ngarut2...biliknya besar sgt kut n ada corner gitu....terpaksa ajak papa tido sebelah atah katil ngan mama...hakim terpaksa tido atah katil baby..sorang....ekkee...malu la plok kat nurse..tp terpaksa..mama takut..tak leh tido.....mujo 5 days jer..

Tq 4 Dr. Sheila Lopez n Dr. Kanchana.....n staff nurse at paediatric ward Hospital Tawakal...

Labels:

posted by Mama Hakim @ 3:09 PM   0 comments