" You're my heart, You're my soul, You're my everything...PAPA N MAMA :) "
Hakim Birthday
Friday, July 22, 2011

Nasi campur satuwwwwwwww

first kita citer pesal bola dulu.....

mlm tadi sudah pasti ramai yang menonton bola...

Malaysia Vs Chelsea

saya sangat gembira dan berbangga ngan game malam tadi...

walaupun pasukan negara kita kalah 0 berbalas 1

tapi kalah bermaruah

dan pujian harus diberi kepada barisan pertahanan di bawah pimpinan Ong Kim Swee

memang ternyata good job!!!

tok rok cetong torress n lampard!!!! hahahhahha

dan untuk barisan penyerang team Ong Kim Swee sila bermain dengan bersungguh2 lagi

lipat gandakan lagi usaha.....

saya lebih suka corak permainan dan taktik barisan penyerang

di bawah pimpinan K Rajagobal....

jikalau 2 team ni bergabung

saya rasa pasukan bola sepak negara kita akan lebih berperisa

apa pong jangan lupa sabtu ni...23 july

Malaysia vs Singapore...

kelayakan utk World Cup..

arap2 banyak gol utk malaysia...

jangan kasik bolos gawang kita....!!!!!


ok dah habis citer pesal bola....

nak luahan perasaan ari ni..

kija dlm sgt keadaan tertekan...

yer ari ni....memang rasa macam ditekan2 gitu..

sebabnya...semalam kol 5 pm dpt emel dr buss...

wallala....sistem ku error....

grrrrrrrrrrr....geram tak...naper la nko tak error kol 8 pg tadi..

nak error time org dah balik...haihhh....ralat ngguh la...

dah la esoknya...yakni hari ni ler dah shoot emel dgn users utk sessi demo....

so ari ni...saya agak busy.....pagi betulkan error n bugs...

debug....debug....betulkan SP....

till kol 12.30pm baru dapat solve problem...

penat jiwa dan raga...

ari ni saya sepatutnya sediakan jiwa dan raga saya ni utk persiapan ke kuching....

so....saya tak sempat la nak collaborate utk itu...

sori ye tijani...

nanti kat kuching saya volunteer akan jadi speaker utk UKP...:)

sian kamoooooooooo

dan petang ni....

harus la saya sepetang concentrate dlm blk miting utk sesi demo sistem baru saya...

huuhuhuuhuh....

agak2nya ari ni kena balik lewat tak??

tp betulkan...kalau kita tertekan physically n mentally...

fikiran pong tak berapa betul nak berfikir erkk...

logik pong ke laut...haishhhhhhh....

bebaskan diri kamu dari tertekan, ditekan dan menekan!!!
posted by Mama Hakim @ 1:47 PM   0 comments
Tuesday, July 19, 2011

@ Bird Park - 2nd Series

sambungan citer di Bird park lagi..


byk no gambo nyerrrr....

pestime bawak diorg berkunjung ke sini....:)


benti rehat sekejap setelah lama menapak2 menikmati keindahan alam....


kehijauan di sana....


tak habis2 dia nak tunjuk green bangle dia tu....


hahahhahhahhahah



kawasannya agak luas jugak la...
kami berlatarbelakangkan burung unta...atau dlm omputihnya ostrich...


tgk la gaya hakim tu.....ikut suka suki dia jerkkk...epi no....




kat sini kalau ada anak kecik boleh bawak stroller @ buggy...


laluannya memang disediakan...cuma letih sket nak menolaknya...


sat turun bukit....sat mendaki.....


tp kami hari tu tidak membawa buggy amsyar...


so dukung jer la..


tak per..share2 dukung.....(walaupong hakikatnya papa yang byk dukung time nak begambar jer pass kat mama..ngeeeeeeeee)




"cepat la papa"



kengkawan ni adalah burung merak.....peacock.....


jgn salah sebut pokok udah ler....:)


comelkan kolor dia...memang byk merak2 di sini....dan mesra alam tol merak2nya....


kalau kita duk dekat tak do pong dia nak melarikan diri....


dah terbiasa dengan tetamu2nya yang datang berkunjung....




pestime dapat tgk red flamingo....


yer..yer....bangau merah....


merah la la...kolor bulu dia...memang menarik dan menjadi tumpuan la ari tu....





time ni tgh memerhati red flamingo...


mat saleh minah saleh....pong ramai kat sini..


tp memang ramai tourist la dtg bird park ni...


yg dr europe...yg kelubung itam idung tinggi2 tu ramai gak....from middle east sana...



terjumpa red flamingo lagi....




ni namanya flamingo lake....


memang banyak giler la flamingo dlm ni.....


tp red flamingo x tak duk sini...


malu kut dia duk sini sebab merah adalah golongan minoriti..:)


yang putih je ada kat sini....


nanti next entry saya akan citer kisah diorg @ feeding point fish n duck

posted by Mama Hakim @ 8:03 PM   0 comments
Monday, July 18, 2011

@ Bird Park - 1st Series

wiken story kami ahad lepas...

pagi ahad tu saya dah keluar rumah kol 7.45 am...

ada urusan separa rasmi di subang permai...

urusan saya selesai around ko 9.00 am..

terus incik papa n anak2 datang pick up saya n terus g sarap di Bukit Jelutong...

dan dari Bukit Jeluting terus zappp ke KL..

yeay..

jom kita melawat Taman Burung.....

model tak berbayar...

posed dengan tiket masuk ke Bird Park...

tiket utk kami bertiga jerkk..

amsyar adalah foc...

harga tiket??

hihiih

lupa la...sebab tiket ni kami grabbed masa MATTA fair ari tu....

dah nak expired pong ekceli...

31 ogos 2011...

yo la...ogoskan dah masuk poser....

next week mama out of KL for 6 days...

so bila masa lagi nak g sana kan....

takkan nak hard up g jugak bulan poser tu ...

tidak la sanggup....

eh..eh....byk cakap la plok...

jom layan gambo lain...

neu bangle...in green....


ok dah masuk dalam..tp adiknya adalah tdo...rugi dek....


gigih mama n papa gilir dukung dedek...sebab tak bwk stroller...


yellow bird


green + turqoise bird


cantik betul kolor dia...menarik...


tuan tanah blog lagi....


kami sedang memerhati tp adik sedang tdo...


and birds lagi...


yer la namanya pong bird park..


bukan nak tgk tiger lak erkk..


ok sambung next series of bird park @ next entry!!!!

posted by Mama Hakim @ 9:01 PM   0 comments
Sunday, July 17, 2011

3 of us

posted by Mama Hakim @ 10:21 PM   0 comments
Friday, July 15, 2011

Sambung citer petang Isnin

sambung citer petang isnin lepas....
petang itu....
dari opisku di jalan duta...
terus ke Subang Airport...
nak cari beli tiket firefly ke Terengganu...
ni adalah gara2 percubaan ku booking tiket online gagal....
hampeh dot com tol la....
dari awal pagi tiket adalah almost rm500...
tup2 di kaunter adalah rm627 for 3 passenger....
rugikan...
tp apakan daya...
abis daya dan usaha ku booking online...
guna visa udah...
guna master card sudah....
tepon talian depa pong gagal..
so balik tu terus g beli di kaunter jer la....




habis jer urusan di kaunter firefly...
terus budak hakim ngadu lapo la mama..
taktik ajak makan la tu..
hihiih..


mujo ada port makan baek yg mama suka kat airport subang tu..
baeknya...




jom...



mama follows...



mcd subang airport......




sukanya dia makan drumstick




adik yg agak moody....




tgh melihat "eyopane"


port mcd di sini terbaek..
sebab boleh nampak aeroplane landing....n parking kat sebelah tu....
dekat jer....
suka la diorang....








ok....


kisahnya ari isnin tu..
saya g HKL
sebab anak sepupu saya Abdul Syukur Sobri adalah terlibat ngan xcident ptg ari ahad tu....
beliau xcident di bulatan pahang sana....
beliau adalah belajar di Institut Bahasa...yang sebelah UM tu...


beliau n rakan beliau naik motor
dan xcidentnya dengan kereta....
kebetulan lak...beliau yg agak teruk dlm xcident tu....
tangan kanannya patah...terpaksa disimen...
dan bahagian kepalanya mengalami hentakan jugak la...
riso jugak ekceli pada awalnya..
tp setelah dix-ray oleh pihak HKL
tiada sebarang masalah dalaman di bahagian kepala....
alhamdulillah...
cuma beliau mcm trauma n terkejut gitu la.....


dan pagi ahad tu saya dan adik saya melawat beliau di HKL...
jumpa la ngan kak yah....my oldest kezen belah arwah mak saya...
beliau datang dr kg saya la....trg nu....


then kebetulan hari tu Syukur dah boleh discaj....
dan sekarang beliau dah berada di kg....
moga beliau cepat sembuh...
n nanti boleh sambung belajar as ussual....:)

sebagai info tambahan
kadar kemalangan di malaysia agak menggerunkan...
hakikat yang harus kita terima
MALAYSIA MENCATATKAN PURATA 17 KEMATIAN SETIAP HARI AKIBAT KEMALANGAN JALAN RAYA
sama2 la kita menjadi pengguna jalan raya yang berhemah...
define
analyse
decide
act
posted by Mama Hakim @ 2:44 PM   0 comments

Bungkus dah lama...pos jer blom..

cuba teka parcel utk saper kah ini???

comel tak???

jom tgk apa isinya???

tadaaaaaa
hiihihihi....2 pasang kain sareee
hahahahhaha
tu la awak....
saya blom pos lagi kain awak ni....
bungkusnya dah lama..
plan nak pos last week..
tp tgk awak ikut incik suami os jerkk..
terus tak jadi nak pos...
hahhaha.....aci tak???
kalau awak dah free saya nak pos ari ni la.....
haippppp lama no saya buat pekasam parcel ni atas meja saya ni.....:)

hiihihi..
ni tuan punya parcel....
pn fatma....:)
posted by Mama Hakim @ 2:31 PM   0 comments
Thursday, July 14, 2011

string isnin

String Isnin = halfday.selecteditems.ToString() ;

Response.Redirect = ("HKL.aspx") ;




isnin pagi yang lepas..

saya adalah on Half Day leave

dan saya berada di HKL semasa half day tu...

gambar2 di atas menunjukkan saya & adik saya dengan gigih

mencari lokasi yang hendak di tuju di HKL...

nyaris2 kesesatan kebaratan la kami...

tp orang kata....

malu bertanya sesat jalan...

memang kena ringan mulut bertanya la...

mujo saya n adik saya ni agak ringan mulut nak bertanya....:)

tp satu je la nak cakap g HKL ni..

SUSAHNYA NAK CARI PARKING KAT HKL NI..

n so crowded....huuhuhuuhu
ok....next entry saya sambung citer saya di HKL...

dah nak balik dah....:)
posted by Mama Hakim @ 6:18 PM   0 comments
Wednesday, July 13, 2011

Weekend Story

WS last week...

citer hari ahad jer la...

hari sabtu hari yang sangat melemaukan...

duk umah jer la...

BERSIH di rumah sahaja

lagi pong....hari jumaat n sabtu tu kitorang ada tetamu dr kg...

mak ngah family dtg KL..

amik barang abg lokman...

so layan jer la citer bergambar kami pada hari ahad tu....

lepas bekpes di cafe nur

terus menuju ke Kota damansara

plan asal nak g warehouse sales...

sudah lama tidak terjebak ngan agenda ni....

tp sebab itu sales blom bukak kedai lagi.....

kita singgah pasar tani uptown d'kota dulu....

permintaan si abang adalah beli pisang lemak manis....

owhhh....feberet anak2 saya pisang ni..

pantang jumpa kedai buah mintak beli pisang....

pengaruh rafeeq la ni......

tp....okla tu.....+ve influence...:)

kat umah saya selalunya tak pernah putus ngan stok pisang...

sebab anak2 saya suka makan pisang...:) saya suka....

sebab pisang ni banyak khasiatnya.....

-boleh mengatasi masalah kemurungan

-mengurangkan masalah PMS, pms ni adalah masalah pompuan yang moody ketika datang haid

-menangani masalah penyakit anemia

-pisang sgt kaya dengan potassium, so membantu dalam masalah tekanan darah dan stroke

-MENCERDASKAN OTAK (abg halim pong suka makan pisang!!!!selalu beli pisang...:)

-kandungan fiber yang tinggi, boleh bantu tubuh menghadam makanan dengan baik

-mengurangkan mabuk alkohol

-heartburn, fungsi pisang yang boleh meneutralkan kandungan asid di dalam badan

-membantu dalam masalah morning sickness

-kulit pisang sangat berkesan bg mengatasi masalah gigitan nyamuk..

-vitamin b dalam pisang bantu kawal sistem saraf, secara x langsung boleh mententeramkan perasaan orang yang bermasalah gugup

-pengawal suhu badan

-kurangkan kesan ketagihan nikotin (ketagih merokok)

-membantu kawal stress / tekanan

-amalan memakan pisang boleh mengurangkan risiko sebanyak 40% daripada risiko mati disebabkan stroke

ok...ni antara khasit pisang yang saya jumpa dan tanya incik google...

sekadar untuk dikongsi bersama...

sharing is caring katanya kan....

dan kat pasar tani tu jugak saya beli pisang tanduk..

yeah...betull...boleh goreng pagi2...

bekalan utk si abang g skul....

hari2 kena sediakan bekalan tapau utk beliau..

sebab skulnya memang tak sediakan makanan

sekejapan jer di pasar tani..

pusing satu round jom...

kita g warehouse sales lak...


muka cam budak kena paksa jerkk..

adik yang tak mo jalan sendiri..
tgk dianya taktik tu...
bengkokkan kaki dia...
hahhaha..
terpaksa la incik papa dukung!!!!

kami ke LENO warehouse sales....
di kilang LENO Kota damansara...
dekat sgt dgn rumah kami..
10 minit jer sampai....

3 heroes saya
sedang menunggu pn mama sambil minum air....
tp budak abang.tunggu mama nak minum air...
nak bagi air kat mama dulu...
ololololo...so sweet...
saya sampai terus bg air kat saya...
suh minum...
n baru dia minum.....
olololololol..:)

ok...dah beli barang2 yg berkenan
jom kita balik..
papa ajak g puchong lak..
masa kitorang balik ni...baru kol 10.30 am...
awal sgt lagikan...:)
dan cuaca pong elok mendung jerkkk....
dan saya adalah grabbed kitchenware jer pagi tu....

dari kota damansara terus ke puchong..
my dear sales lak...
plan asal nak cari beskal utk si abang....
tp sampai sana...
beskal budak lelaki tadak stok..
adanya semanya beskal kolor pink shj....

adik duk membelek dianya menan.


terus tuko plan asal...

tak jadi beli beskal.....

adik dpt thomas n friends nyer set....

abang dapat helikopter remote....

terpengaruh ngan abang halim jugak ni...


masing2 yg xcited!!!!


balik rumah mama kongkang2 masak..

masak nasi ayam jerk.....

tp nasiknya terover kunyit lak...

hahhahahhaha


kol 3pm...auntie parida datang nak kerjakan rumah...

so diorang sema kena berkampung dalam bilik..

layan lappy sorang satu....

kalau share kan gaduh jer kijanya...

hebat ni kalau gaduh...

nak2 adik....

pandai dia tarik rambut abang dia....

pukul2....pukul kepala tu.....

abang kurang hebat sket bab2 gaduh ni....:)

abang addicted to prototype game..

adik layan upin ipin jer la...


ok stop la..

dah panjang no entry ni..:)

posted by Mama Hakim @ 8:07 AM   0 comments