" You're my heart, You're my soul, You're my everything...PAPA N MAMA :) "
Hakim Birthday
Wednesday, July 13, 2011

Weekend Story

WS last week...

citer hari ahad jer la...

hari sabtu hari yang sangat melemaukan...

duk umah jer la...

BERSIH di rumah sahaja

lagi pong....hari jumaat n sabtu tu kitorang ada tetamu dr kg...

mak ngah family dtg KL..

amik barang abg lokman...

so layan jer la citer bergambar kami pada hari ahad tu....

lepas bekpes di cafe nur

terus menuju ke Kota damansara

plan asal nak g warehouse sales...

sudah lama tidak terjebak ngan agenda ni....

tp sebab itu sales blom bukak kedai lagi.....

kita singgah pasar tani uptown d'kota dulu....

permintaan si abang adalah beli pisang lemak manis....

owhhh....feberet anak2 saya pisang ni..

pantang jumpa kedai buah mintak beli pisang....

pengaruh rafeeq la ni......

tp....okla tu.....+ve influence...:)

kat umah saya selalunya tak pernah putus ngan stok pisang...

sebab anak2 saya suka makan pisang...:) saya suka....

sebab pisang ni banyak khasiatnya.....

-boleh mengatasi masalah kemurungan

-mengurangkan masalah PMS, pms ni adalah masalah pompuan yang moody ketika datang haid

-menangani masalah penyakit anemia

-pisang sgt kaya dengan potassium, so membantu dalam masalah tekanan darah dan stroke

-MENCERDASKAN OTAK (abg halim pong suka makan pisang!!!!selalu beli pisang...:)

-kandungan fiber yang tinggi, boleh bantu tubuh menghadam makanan dengan baik

-mengurangkan mabuk alkohol

-heartburn, fungsi pisang yang boleh meneutralkan kandungan asid di dalam badan

-membantu dalam masalah morning sickness

-kulit pisang sangat berkesan bg mengatasi masalah gigitan nyamuk..

-vitamin b dalam pisang bantu kawal sistem saraf, secara x langsung boleh mententeramkan perasaan orang yang bermasalah gugup

-pengawal suhu badan

-kurangkan kesan ketagihan nikotin (ketagih merokok)

-membantu kawal stress / tekanan

-amalan memakan pisang boleh mengurangkan risiko sebanyak 40% daripada risiko mati disebabkan stroke

ok...ni antara khasit pisang yang saya jumpa dan tanya incik google...

sekadar untuk dikongsi bersama...

sharing is caring katanya kan....

dan kat pasar tani tu jugak saya beli pisang tanduk..

yeah...betull...boleh goreng pagi2...

bekalan utk si abang g skul....

hari2 kena sediakan bekalan tapau utk beliau..

sebab skulnya memang tak sediakan makanan

sekejapan jer di pasar tani..

pusing satu round jom...

kita g warehouse sales lak...


muka cam budak kena paksa jerkk..

adik yang tak mo jalan sendiri..
tgk dianya taktik tu...
bengkokkan kaki dia...
hahhaha..
terpaksa la incik papa dukung!!!!

kami ke LENO warehouse sales....
di kilang LENO Kota damansara...
dekat sgt dgn rumah kami..
10 minit jer sampai....

3 heroes saya
sedang menunggu pn mama sambil minum air....
tp budak abang.tunggu mama nak minum air...
nak bagi air kat mama dulu...
ololololo...so sweet...
saya sampai terus bg air kat saya...
suh minum...
n baru dia minum.....
olololololol..:)

ok...dah beli barang2 yg berkenan
jom kita balik..
papa ajak g puchong lak..
masa kitorang balik ni...baru kol 10.30 am...
awal sgt lagikan...:)
dan cuaca pong elok mendung jerkkk....
dan saya adalah grabbed kitchenware jer pagi tu....

dari kota damansara terus ke puchong..
my dear sales lak...
plan asal nak cari beskal utk si abang....
tp sampai sana...
beskal budak lelaki tadak stok..
adanya semanya beskal kolor pink shj....

adik duk membelek dianya menan.


terus tuko plan asal...

tak jadi beli beskal.....

adik dpt thomas n friends nyer set....

abang dapat helikopter remote....

terpengaruh ngan abang halim jugak ni...


masing2 yg xcited!!!!


balik rumah mama kongkang2 masak..

masak nasi ayam jerk.....

tp nasiknya terover kunyit lak...

hahhahahhaha


kol 3pm...auntie parida datang nak kerjakan rumah...

so diorang sema kena berkampung dalam bilik..

layan lappy sorang satu....

kalau share kan gaduh jer kijanya...

hebat ni kalau gaduh...

nak2 adik....

pandai dia tarik rambut abang dia....

pukul2....pukul kepala tu.....

abang kurang hebat sket bab2 gaduh ni....:)

abang addicted to prototype game..

adik layan upin ipin jer la...


ok stop la..

dah panjang no entry ni..:)

posted by Mama Hakim @ 8:07 AM  

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

Links to this post:

Create a Link

<< Home