" You're my heart, You're my soul, You're my everything...PAPA N MAMA :) "
Hakim Birthday
Tuesday, January 31, 2012

Pitera Essence Set

from SK II

good time to grab this set for those who interested...

pitera essence set ni ada 3 items kat dalam...

ada FTE (miracle water...love it very much...)

the mask...

n the toner....

only rm199...(dpt free cosmetic voucher dengan nilai rm10...saya beli 2 unit ari tu...so dpt voucher rm30...suker....)

while stock last @ Sogo KL....

chewah...mcm SA SK II la plok gayanyer...

kalau berminat nak cuba produk SK II ni...

dinasihatkan anda mencuba set ni....

dan yang penting cuba FTE dia....the miracle water...

sekian..ngeh ngeh..:)
posted by Mama Hakim @ 1:37 PM   0 comments

Pertama kalinya

hari ni

buat pertama kalinya bermeeting di Blk Mesyuarat Utama...

pertama kali menjejak kali menjejak kaki ke situ...

peghhhh!!!

posted by Mama Hakim @ 1:35 PM   0 comments
Thursday, January 26, 2012

JPO







disebabkan gambar jadi tunggang langgang
tak follow itinerary
so saya berkarang di bahagian bawah ni sahaja la....:)

sempena cuti cny lepas
kami secara tiba2 balik johor...
papa membuat keputusan secara drastik....
ptg sabtu tgh lepak2 di rumah...
"jom balik kg"
jommmmmmmmmmmmmmmm..
terus packing baju...
kol 7pm bertolka blk..
alhamdulillah tidak ada jam sudah...
line clear....
kol 10pm selamat sampai rumah....

dan kali ni kami berkesempatan ke JPO...
Johor Premium Outlet yang menjadi sebutan ramai...
esp for kaki shoping.....
dekat la jugak ropernya ngan rumah MIL....
lebih kurang 30 minute drive thru hiway.....
sampai jer sana...
first kedai yg diintai adalah Coach.....
tp tak grab apa pun sekadar meninjau2 dan compare harga
mmm.....bagi saya kurang menarik sgt sebab colllection kat situ
mcm outdated sket....
koleksi baru mcm kureng....
preferred lagi coach @ the gardens...
updated.....
mcm ari tu saya sempat belek coach signature brooke....
rm1650 tak silap ingatan saya
tp ada 20% atau 30% discount....
ehhehhe.....just nak compare rege dgn rege beg brooke saya tu....
mmm...pastu tercari2 jugak sophia madison....
yilek.....
kes nak compare rege gak ni.....
pastu carik kristen hobo....my wish list...
tp yilek gak...
so conclusionnyer...
owhhhh boringggggg....tak best la!!!!!
keluar la....

pastu papa ajak masuk levis...
menurut papa harga jeans levis kat situ sangat berbaloi2 la utk dibeli..
murah...so sesapa peminat levis bleh la try usha kat JPO....

antara butik branded kat sini....
burberry tp saya tak masuk pong sini...tak mampu wes...mampu tgk jerk..
adidas....
nike...
CK
guess
GAP
lacoste
salvatore ferragamo
versace
shanghai tang dan byk lagi la....
tak larat nak tulis...

bg saya...syurga membeli belah bagi golongan kelas pertengahan keatas..
dan juga warga seberang tambak......
dengan kadar tukaran matawang negara kita yg lebih rendah...
kuasa membeli mereka lebih tinggi...
memang syurga bagi mereka...

tp kat sana makanan memang mahal....
so kalau nak ke sana jgn makan kat dlm tu...
makan kat luar....atau siap makan kenyang2....
surau pun kecik sangat...tidak synchronize dengan keluasan tempatnya....
dan kalau boleh elakkan pergi pada hari minggu...
sgt la ramai orgnya....
posted by Mama Hakim @ 9:20 PM   0 comments
Tuesday, January 17, 2012

Permata hati

saya tgh makan lolipop....

dpt upah dari mama supaya behave sket kat imegresen ari tu...
iqra' time...
abang ajarkan saya ngaji....
alif
ba
ta

mode jom balik...
saya dah penat jenjalan...
lokasi adalah di jusco bukit raja klang..
posted by Mama Hakim @ 1:52 PM   1 comments
Wednesday, January 11, 2012

Borang dah isi...



dan esok insyaAllah...

urusan di Imigresen..:)

mohon dipermudahkan...
posted by Mama Hakim @ 1:46 PM   0 comments
Saturday, January 7, 2012

Angry Bird

dapat juga diorg bergaya ngan baju angry bird...
addicted btol 2hakims ngan angry bird ni...
budak zaman IT ni..
mcm ni la..
zaman mama n papa dulu
umur 3 n 5 tahun mcm ni mana reti nak main games2 gini..
main galah panjang...main pondok aka main naka tu reti la...

beg pun nak jugak...
setelah terberkenan melihat beg angry bird myo, aqil n aliff
thumbler mujo tak jumpa yg angry bird nyer kat jusco bkt tinggi tu....
kalau tak...harus thumbler pun nak sama brand jg....
thumbler ben10
ni baju yg saya rembat masa sogo prev sales jumaat lepas...
ari tu pernah gak usha baju ni kat jusco...
mak aih mahal bebeno...rm60 plus plus selai....
tak sanggup eh nak beli t shirt budak nit 2 org sampai rege mcm tu...
ari tu hakim pernah nampak kid sebaya dia pakai baju angry bird
dia boleh cakap kat saya...
"mama hebat la baju dia....angry bird"
hahhahha tergelak saya dgr..
cian anak saya tu....
teruja sgt dia...

wa...suka dpt murah half price kat sogo ari tu...
rm30 plus plus....okla tu....
terus merembat...
dan sukanya 2 beradik ni dpt baju angry bird..terus nak pakai....!!!!
posted by Mama Hakim @ 11:36 PM   0 comments
Thursday, January 5, 2012

1st day @ skul baru...

ari ni adalah papa n mama on leave..
alasan cuti....nak escort anak masuk skul ari ni...

si abangnya session adalah afternoon...
dr kol 1.30 till 4.30....
alhamdulillah berjaya jugak enroll di Genius Aulad Subang Bestari
possed ngan edek yg nak g skul juga tu....
kalau borang pesal skul abang...
dia akan mencelah...
"skul adik?"
abg kata....adik g PASTI dulu..
lepas tu baru g Genius Aulad....
insyaAllah...:)
wit their lovely auntie...
auntie zakiah....
the bbsitter cum transporter
tqvm kak for ur helpness n caring...
willing nak hantar n amik hakim kat skul...
subang bestari to kg melayu subang bleh tahan gak tu...
saya nyer plan asal nak amik transport utk hakim g GA ni..
tp auntienya tak kasik lak...
riso hakim naik van...
dia nak hantar n g amik sendiri..
tqvm kak...
jasa dan budimu kami akan kenang...:)

muka xcited nak masuk kelas baru...
the classroom...5 Zheng He.....The Explorer....
saper Zheng He ni??
nama yang sama utk laksamana Cheng Ho...
orang yang berpengaruh dlm penyebaran agama islam di Nusantara....
chinese muslim beliau ni.....seorang pelayar yang hebat....
nak tau lebih lanjut pesal beliau kena rujuk buku sejarah yer kengkawan....
saya masa belajar dulu kurang minat bab2 sejarah ni....


sementara tunggu abg dlm classroom...
kami g SA...
seksyen 17...
sempat pekena cendol kat sana...

edek ngan peace buddy yang tak menjadi....
hahhahah
ok..kol 4.30 time to pick up abang....
jom kita balik....
gaya apakah itu edek????
mcm2 la 2 beradik ni....

semoga anak2 kita semua dipermudahkan olehNYA dalam menuntut ilmu...
dan dibuka pintu hati mereka seluas2nya
utk menerima ilmu yang diredhai dan diberkati NYA...
amin......
posted by Mama Hakim @ 11:01 PM   0 comments
Tuesday, January 3, 2012

i like

semanya scene gigams with navick naim...my nep
@ sg palas
like the scene!!!!!!




posted by Mama Hakim @ 8:15 PM   0 comments
Monday, January 2, 2012

2D1N

@ CH
cuti2 sempena tahun baru 2012
31/12/2011 - 1/1/2012
tiada fireworks kedengaran di sana...
yg kedengaran hanyalah unggas rimba...
waaaa dah masuk tahun baru masihi 2012 dah yer....
sat jer rasa......
semoga tahun baru 2012 ni kita semua lebih BERJAYA!!!!!

ok...berbalik pada cuti2 CH...
sila la menjamu mata...
let's the picture tell the story!!!!!

1st pit stop...
@ bharat tea plantation...


@ big strawberry farm..
kat sini..best boleh makan semua menda berasaskan strawberry...
yummy......

menjelajah nite market dlm hujan renyai....

@ MARDI
best pren papa..wit peace buddy....!!!!
very adventure place..
is sg palas.....
.subhanallah....scene adalah sangat cantik sekali..
mendamaikan.....
lokasi pengambaran Ombak Rindu....

berkesempatan ke restoran BOH....
tahun lepasnya visit kami tak jejak kaki ke restoran ni..
tgk dr bawah jerkk..
anak2 tdo..
tahun ni....kitorang exercise pjt bukit nak restoran BOH....
we all....
kehijauan....
cantikkan.....
i like...
tea time....
berehat n lepak2...
minum tea panas time2 hujan memang best....



last pit stop bg acara shopping....
memang dah aim gerai uncle yg terletak di bahu jalan ni.....
vege dia memang sgt fresh...
jatuh cinta ngan kobisnya.....
plan nak bergambar ngan ladang kobisnya tu..
tp hujan la plok...
tqvm uncle...hadiahkan kitorang bunga tu...!!!!
suka...suka....
lenkali kalau g sana lagi..
boleh la singgah gerai ni lagi....:)
posted by Mama Hakim @ 9:32 PM   0 comments