" You're my heart, You're my soul, You're my everything...PAPA N MAMA :) "
Hakim Birthday
Wednesday, April 27, 2011

NKTM

Nur Kasih The Movie.....

xcited nak tgk movie ni...

incik papa...saya nak layan citer nak kat pawagam yer..

sila bawa saya.....

jom layan antara adegan2 dalam Nur Kasih The Movie...




comelll....bajunya....


suka baju n tudung tiz....

penaja bajunya dari butik mana yer...

cantikkan.....:)


waaaaaaaaa......:)

i like...RI.....:)


antara sinopsisnya:-

::Kisah Adam, Nur dan Aidil, kisah percintaan, pengorbanan, perpisahan dan perjalanan pulang ke jalan yang diredahiNYA::


apakah itu??? adakah Adam dan Nur tak ada anak???

adakah Adam meninggal???

adakah Nur akhirnya bersama Aidil....??

ada pesanan kalau nak tgk citer ni...kena bawak tisu berkotak2...

penuh babak2 berairmata....huuhuh

nak tgk gambar NKTM lagi...

klik sini


dan lagi












posted by Mama Hakim @ 6:07 PM   0 comments

Yeay dah dapat projek

status saya skang.....

sudah memasuki fasa 1 kesibukan.

sebab projek utk tahun ni dah approved....

insyaAllah development dijangka bermula on mei...

skang tgh menyetelkan report dot net jugak...

penambahbaikan yg user mintak dr pojek dot net yg lepas....

tp agak fenin la jugak bg saya nak melakukan penambahbaikan tu...

sebab saya sambung kerja orang lain...

bukan dari a kerja saya....

so kena study n faham betul2 dulu.....

dianya programming structure..

dah la stored procnya panjang berjela...

no wonder la spnya memerlukan premier support dr pihak microsoft....

logiknya pong berbeza sket ngan saya....huuhuuhuh

janji ngan pn bos nak siapkan ari jumaat ni...

arap by esok boleh setel sema ni....

ari tu ding dong la jugak lebih kurang sebulan...boring jer....

sebab projek lom approved...

now dah dapat....

n have to proceed n work hard for neu project ni....

neu project n neu spirit!!!!

n mamahakims boleh buat!!!!!

chaiyok!!!!!!
posted by Mama Hakim @ 5:27 PM   1 comments
Tuesday, April 26, 2011

Hari2 saya telan

pil2 yg saya makan hari2

yang paling saya commited untuk menelannya

adalah 3 items ni....

kordel's c time acid free c 1000mg...

vitahealth supa garlic plus..

habbatus sauda' plus honey.....








zooming skettttttttttttttt


saya amik semanya bersebab....

:)
nak karang pesal sebab2nya tunggu la..

kalau rajin saya tulis...

kalau tak tanya jer incik google....:)
posted by Mama Hakim @ 1:38 PM   0 comments

semalam dlm Metro...ari ni dalam Metro n BH

kisah pesal kampung ku lagi.....


kg dusun kuala berang trg...


semalam dalam metro cerita pesal kulit beduk di masjid kat kg kena curi...


dgr citernya nak dijadikan pelaris perniagaan......


macam2 la erkk....


barang-barang masjid pong nak dicuri diorang ni....


tp ayah saya cerita...sejak kes kulit geduk ni dah tersebar....


ramai la plok orang luar datang ke kg..


mintak kulit geduk ni....


huuhuuhuhuuh....


khurafat..khurafat.....


la ni geduk di kg ku sudah tidak berbunyi lagi....


yer la dah berlubang sebesar itu...


cam ner nak bunyi...


ilang satu nilai komersil khazanah kg dusun....


mmm..saper nak tolong ganti kan balik...


nak tau kisah lanjut pesal citer ni sila baca sini





tu geduk yang berlubang....tak boleh katuk geduk la skang...



dan hari ni...


keluar lagi dlm Metro pong ada..


dalam Berita Harian pong ada...


kisah....3 buah kubur lama kat kampung saya digali....


kononnya ada harta karun la dalam kubur tu...


hahahhahha....nak gelak pong ada...geram pong ada....


rm 7 jota tu....


huuhuhuuh....hiihihiih...


harta karun siapakah itu....


memang tidak bertanggungjawab dan cetek ilmunya org yg gali kubur ni....


yg geram tu.....


berita dari khabar ni..mengatakan ada plok org kg saya terlibat...


sorang...siapakah itu??


mmm rasa mcm tau jerkk...


tp tak per la..simpan dalam kepala dulu...


laporan polis sudah dibuat...


dan hari ni pegawai dari jabatan agama islam terengganu dtg melawat kawasan kejadian...


berita lanjut di berita harian klik di sini


nak baca citer di metro sila klik sini
posted by Mama Hakim @ 1:33 PM   0 comments
Sunday, April 24, 2011

The Power To Do More

is DELL



me wit damai....as model tidak berbayar DELL

sempena minggu penukaran dekstop baru DELL kat opis...

xchange from HP to DELL...

gambar 2 3 minggu lepas.....



dan ni pong event organized by DELL @ KL Hilton...last 2 weeks....


nampak tak muka kepenatan saya tu....


sebab terpaksa tdo kol 3.00 pg mlmnya tu......


amsyar dibawa ke emergency.......semput case la....


(now alhamdulillah anak saya tu dah kembali sihat n cargas semula...)


n pagi tu terpaksa rushed ke kl hilton lak....


tp luckily tak la ngantuk sgt masa event tu.....


lagi satu nak share....


dianyer lucky draw teramat la mengujakan hati saya la...


1st....dapat netbook dell....latest model yang diorg baru launching...tecik tomei jerkk


2nd dapat ipad...waaa......


third dpt lcd monitor lupa la berapa inch....

posted by Mama Hakim @ 8:59 PM   0 comments

Dari PWTC ke Shah Alam

semalam xtvt kami memang packed..

awal pg kol 9 dah keluar rumah...

bekpes kami 4 beranak semalam di taja oleh restoran mamak shaz..

sebelah rumah sahaja....


lepas sapan...

terus ke opis papa..putra world trade centre....

yeayy......kitorang nak g international book fair.....

plan nak g ari sabtu...

tp disebabkan maid nak datang kerjakan rumah ari sabtu....

so kami tukar plan ke pwtc ari ahad ler.....

masa nak masuk parking tu byk gak car yg q nak masuk..

tp luckily papa ada special access..

tak yah susah2 nak q....

tp sampai kat hall....

tak crowded sgt pong....

saya nak mencari buku peter n jane kat hakim...

tp melilau n bertanya di beberapa booth yileks la....

x per la...disebabkan tadak....

mama beli buku ladybird series jer la....

untuk amsyar belikan bedtime story book.....


lepas di pwtc terus ke parkson....

mamanya plan nak g parkson the mall saja...dah dekat...

tp papanya tak mo lak g the mall...

g parkson subang parade...

terus ke subang parade.....

mencari sesuatu di sana....tp frust....tadak la plok....

x per....mama akan cari sampai dpt....may be ada di parkson the mall kut....

tunggu la...petang esok atau lusa....g cari lagi....

subang parade ada mph....

boleh mencari peter n jane series kat sana...

ada...tp tak cukup set la plok....

beli apa yg ada jer la....beli buku 1a n 2a jerkkk....

set b n c....tadak jugak....

tak per la.....at least dapat lepaskan hajat saya nak belikan buku tu utk dia

next time kita grab set b n c tu lak...

o yer...mph pong ada sales la ni....

20% utk membercard holder......

lepas makan2 n merendek

zuppp terus ke shah alam....


yeay....barangan kiriman dari bandung dah sampai...

my sil kak hanim g bandung...

jadi saya ni kirim la apa2 yg patut dengan beliau.....

lebih kurang sejam di sana...

kol 4.30 terus balik rumah..

kitorang dah penat...

nak rest plok.....

buku ni la mama nak cari tu..

peter n jane...

tp tadak kat book fair tu....

ni buku ladybird series utk 2 hakims....


ni....hasil kiriman dari bandung.....blouses...cotton viscose....n kain sulam manik...


ni budak kecik yg duk menerai slipper ben 10 abg dia....

posted by Mama Hakim @ 8:37 PM   0 comments
Friday, April 22, 2011

Kampung Boys Blast!!!!!

Great work Abdul Samad....

for the nice n sempoi article "The village of killer durians"

we're proud of u...:)


artikel ni ditulis oleh Mad...dan skulmatenya....Amzar Zaib

Mad ni anak kak mek saya....

anak buah saya yang berumur 14 tahun....

atikel berkisar tentang sejarah kampung saya...

Kampung Dusun...

artikel ni disiarkan dalam nstp sebulan yang lepas

tp saya baru dapat baca artikel ni hari ni...hiihiih

caya la mad....chiyok..2x

Budak Ulu awesome!!!!!


details artikel ni boleh baca di sini
posted by Mama Hakim @ 1:44 PM   0 comments
Tuesday, April 19, 2011

Vacation n JJCM @ Penang - Last day!!!

Entry terakhir JJCM @ Penang..

hari isnin last day kami di sana...

pagi2 adalah sarapan dulu...

isi perut....

terliur tgk abg saya makan "timun cina"

saya tak boleh mkn lagi....

saya kecik lagi...

dan timun cina ini sangat tak elok utk penghidap semput macam saya..

sebab tu mama tak bagi saya...

abang saya dah tak semput..

sebab tu mama dah bg green lite utk makan..

so saya adalah terkulat2 tgk abg saya makan...

buah yg isinya merah..kulitnya hijau ni....

saya tgh tunggu green lite utk terjun pool.....

yeay....akhirnyaaaa!!!!



lebih kurang kol 11 check out dr otel naza....

terus menuju ke line clear nasi kandar..

dengan harapan ari ni linenya betui2 clear no.....

week days.....takkan ramai lagi org beratuq kut....

hiihih...sempat possing erkkk....

tu nampak line clear kat bakang...

yg sign board ijo tu...

mamanya busy nak possing...

anak dah maju ke depan..

huuhuuhuh

alhamdulillah..

akhirnya...

dapat kami merasa nasi kandar line clear ari ni..

memang clear la ari tu....

masa kami sampai sana lebih kurang kol 11.30 pg...

tp nasinya dah 3 periuk yg habis...huuhuhu

wah..kagum saya......
abang makan nasi beriani...
adiknya makan pinggan kosong jerkk..hihiihi


ni la lokasi kedainya...

line clear nasi kandaq.....


hiihihi....

jom naik feri...

aik ke mana lak ni???

Pulau Payar.....

sebelum naik feri kami sempat pergi menapau....

nan cheese tandoori dan nan garlic tandoori

di restoran kapitan...

bekalan makanan...

awat la badan tak naik...

makan...makan n makan....

siap menapau2 lagi.....

ye kami naik feri utk ke tanah besar...dah naik balik dah...
pestime saya dan anak2 dan incik suami naik feri ni..
so incik papa adalah kijanya...snap...snap...klik..klik jer la...
babai penang.....insyaAllah....pjg umur..ada rezeki kami dtg lagi...
ada jugak gambo kami sekeluarga dalam feri...
sampai ke tanah besar..


terus setkan papago...route to sg dua....


nak makan mee udang sg. dua di sana...


orang kata mee udang di sini memang terbaek la...


harus kena jamah n merasa jugak.....



tadaaaaa...mee udangnya sangat lazat....yummy2x....


plus....udang2nya sgt besar.....


puas hati la makannya......


dan lebih kurang jam 3 kami bertolak balik ke KL...


tamatla sudah penceritaan berkaitan percutian dan agenda makan2 kami di Penang...

posted by Mama Hakim @ 10:04 PM   0 comments
Monday, April 18, 2011

Vacation n JJCM @ Penang - 2nd Nite

ayoooohhhhh...

sambung entry jalan2 cari makan yg blom habis citer lagi...

malam ke 2 kami di penang....

disebabkan petang itu masing sudah ketiduran sema....

petang tu tak kuo mana2...

plan nak mandi2 pool pong tak jadi....

sebab tdo yg best.....

mlm tu harus la sema cergas...

kecuali amsyar...

dia lepas mandikan pakai baju sema...

sambung tdo balik..

hahha..

kepenatan sangat gamaknya...


destinasi pertama adalah...

carik makan dulu.....


o yer...sebelum pulang ke otel ptg ahad tu....

kami sempat singgah ke restoran kapitan...

saya nak menapau nan cheese tandori la...

tp....sayang seribu kali sayang...

incik mamak tu cakap...

sema nan tandori suda sold out....

kol 4.30 baru ada stok balik..

huuhuh...kecewa la saya...

papa cakap....

jom la tapau dr restoran depan tu....

so pi la tapau nan dr restoran depan tu...

tp kali ni papa tapau nan garlic....

balik otel...menjamu selera....yum...yum...

mm....rasanya adalah tidak sehebat nan di resoran kapitan itu...

huhuuhuuh

nnn ada god news....

lalala....my opismate si diha balik balik pulau minggu ni..

dia kata nak tapau nan cheese dr restoran kapitan utk saya...

alalalla...cayang diha...muah..muahs...


ok.sambung citer kitorang mlm tu....

kitorang mkn2 di padang kota....

org cakap kat sini..

try la pasembor....

so terus saya teruja nak try gak...

tp agak mahal la jugak harganya erkk...

incik papa..order sotong kering bakar...

dengan kerabu sotong ngan kangkung....

hakim tak mo makan...

amsyar tdooo....

lepas makan..


xtvt melepak di padang....padang kota...


hakim dapat pistol buih2.....


tgk amsyar tdo tak bangun2....



saya dah bangun....


join abang main tembak2 buih....


lebih kurang sejam di padang kota...


terus berangkat ke batu ferengghi....


time ni mama duk busy


tgk2 barang.......


kat batu ferengghi ni tiap2 mlm ada pasar mlm.....sepanjang jalan tu....


dan kami naik beca lagi mlm tu....


hakim la nak sangat naik beca..


tp harga beca di sini agak mahal compared dengan beca melaka.....


dah habis meronda....n penat...


jom la kita balik otel...


dodo....

posted by Mama Hakim @ 9:54 PM   0 comments

A fatal error..

AWAS!!!!!! AMARAN KERAS...

ibu mengandung adalah dilarang utk mengakses entry ini.....


a fatal error @ Chernobyl, Ukraine

on 26 April 1986

dan inilah impaknya....

kepada manusia khususnya.....

sedih dan pilu hati melihatnya....

kanak-kanak yang tidak bersalah dan tidak tahu apa2

menjadi mangsanya

apabila reaktor ke 4 nuclear power plant chernobyl meletup

mohon dijauhkan kita dari malapetaka sebegini rupa....







posted by Mama Hakim @ 1:25 PM   0 comments