" You're my heart, You're my soul, You're my everything...PAPA N MAMA :) "
Hakim Birthday
Tuesday, September 21, 2010

1 Syawal 2010

Tahun ni turn menyambut 1 syawal di Pontian...
jom layans gambo yg sempat kami snapped
pagi raya sempat membotakkan kepala si babang hakim..
uwa....terus nangis2 dia...
tp apakan daya rambut dah pjg....
tak sesuai simpan rambut pjg2...
amsyar nyer turn sempat botak kan petang semalamnya..
nak botakkan babang sekali..
tak mo dia..
membebel2 dia...hiihih....
mama dan amsyar dah bersiap....

kami yg sedondon
in maroon...

ekceli tgh menunggu papa balik dr tahlil ni....
memang dah jadi rutin..
lepas balik solat raya jiran depan rumah atuk akan buat tahlil...
so kaum lelaki sema akan join....

mana papa n the gang ni.....
tunggu papa utk photo shoot....

hakim pong tunggu papa gaks....

amsyar pong....
lambat la papa ni balik...
sian mak ngah n bb leya pong dah siap sema...
hakim menunggu sambil layanz games...

ok...papa dah blk...
boleh kita klik...klik....hiihih:)
kami in maroon....
hakim n abang2 kembar...
irfan n ikhwan...



ramai2 ngan kaum pompuan...
see mak ngah n bb leya...
mak ngah masih dlm pantang....
cukup2 10 hari masa 1 syawal tu...
kami...
tp atuk tak dak lak masa ni...


sengih molek tu hakim...

sedang elok habis sessi photo shoot
ada tetamu cilik dtg beraya...
hihiih
papa sila layan diorang yer...




posted by Mama Hakim @ 5:59 PM   0 comments
Sunday, September 19, 2010

Persiapan raya + Makan2 besday papa

persiapan raya kali ni agak kilam kibut...
sebab bajus raya mamanya tidak siap...
hahha...
pestime baju raya tak siap ni..
agak tak keruan jugak jadinya....
mulanya seminggu sebelum raya tailor ku kak ida cakap 3 pasang jer sempat siap..
tup..tup...rabu pagi....8 september kak ida kol...sepasang jer sempat siap....
itu pong bukan baju kolor tema yang sempat beliau siapkan....
haha....
baju anak2 n incik papa?
baju papa memang dah siap awal2 sebelum poser lagi....
baju melayu anak2 no hal...
sebab neneknya yang jahitkan....:)
baju mama plok bermasalah tahun ni..
so pagi rabu tu terus report kat incik papa bla...bla...
kebetulan 8 september tu kan besday incik papa..
memang dah plan nak berbuka poser kat luar nak celebrate papanya besday...
so pah berbuka bleh g carik baju kolor maroon utk mama...
berdebar2...takut tak jumpa yg berkenan di hati...
hiihih...hahha...lawak la plok...
tak dapat baju raya pong bleh berdebar erkkk..

hakim ngan gaya buka posernya.....




ni amsyar tgh meratah fish....




kami berbuka di sini...
famous thai...
ramai la org ari tu....
may be dah penghujung ramadhan...
org malas nak buat stok dlm esbox....nak bercuti pjgkan
kedai mkn pong dah byk tutup..





lentok nya amsyar ngan mama dia...


hakim di beri umpan games
sebab dah mula merengek2...

epi besday papa...
tahun ni tadak kek dari spesel from us..
sebab tahun ni papa dah dpt kek dari cik noni kan..
tqvm acik noni n uncle nafi...
surprisedkan acara potong kek papa mlm bbq ari tu...
n tima kasih jgk utk bbq mlm tu...
semanya syedap..
tp akak tak mkn itik tu..
hahhaa...
belum sampai ati nak mkn..
tunggu la next time blk kg kita bleh berbbq lagi kan pa..
insyaAllah...
susah nak kumpul beramai2 adik beradik ni....
selepas berbuka poser n solat maghrib di plaza masalam...
terus gerak ke sacc mall..
sebelum berbuka tu mama dah ronda2 sekitar plaza masalam..
mana tau terberkenan ngan baju2 yg dijual kat situkan..
owhhhh.....tidak....
tidak terdapat sebarang maroon yg membuat hatiku teruja dan jatuh hati pandang pertama...
hihhiihi
sampai sacc mall kol 9 pm....
wa ramai jugak org erkkk...
ramai jugak ke org sama kes ngan mamanya ni..
baju raya tak siap...
kalau baju raya ku siap tadak kojonya mlm2 nak terjah sacc mall bulan2 poser ni..
tak koser....tp dah terpaksa tu kena la terjah jugak....
banyak kedai ku terjah n jenguk...
antaranya yg masih diingati dlm kepala ni adalah jedan, d'rias, sentuhan jelita, sireh pinang
dan gulatis jugak....
penghujung ramadhan ni byk la plok baju kurung siap kat gulatis..
pandai depanya marketing strategy erkkk..
yo la...penghujung ramadhan ni sapo la nak beli kain meter pasang tu..
mesti yg di cari baju siap...
setelah berputar selama 2 jam di beberapa butik itu...
keluar masuk..
masuk keluar....
belek try....acu kat badan...
tgk lawa ke tak...
end up..
baju pilihan pertama ku mlm itu adalah hasil sentuhan di butik sentuhan jelita...
ya itu baju maroon tema raya 2010....
alhamdulillah dpt jugak akhirnya....
then ...terus kol tailor..
"akak baju saya sempat tak siap mlm ni sepasang"
'maaf la da.....akak tak sempat siapkan baju da mlm ni"
"okla kak...kalau mcm tu...."
maknanya baju ku tempah itu langsung tak siap....
wakakkakaka
so....terpaksalah cari lagi sepasang....
cukuplah tahun ni beraya ngan 2 pasang baju raya jerkk....
baju maroon dah pilih baju kurung modern bling bling..
so yg lagi sepasang ni carik baju kurung pesak jer la...
almost kol 11.30
terjatuh hati ngan baju di butik sireh pinang....
alhamdulillah dapat jugak....
kalau tidak nangis la guwe....hahahhahha
see....mamanya sibuk cari baju raya..
habis tertanggal stokin amsyar..
tatau kat mana perginya..
padahal diorg tak ikut pong mamanya terjah butik2 itu..
diorg tunggu kat satu tempat jerk.....

jom balik...
mama dah dapat baju raya..
esok pagi mau bertolak balik johor.....
-citer raya akan disambung dalam entry berikutnya....insyaAllah










posted by Mama Hakim @ 9:49 PM   0 comments
Wednesday, September 8, 2010

Eid Mubarak


Ramadhan bakal mengundur diri
Syawal menjelma sebagai pengganti
Dengan ingatan tulus ikhlas kami sekeluarga ingin mengucapkan:
~Selamat Hari Raya Aidilfitri, Minal Aidil wal Faizin~
Pohon ampun dan maaf atas segala salah kata dan laku.
Kepada yang pulang beraya di kampung halaman, berhati-hati di jalanraya.
Semoga kebahagian dan kemenangan milik kita semua...amin..:)
::Kullu amm wa antum bi khair::
~hisam~fidah~hakim~amsyar~
posted by Mama Hakim @ 10:25 AM   0 comments

~8 September~

~Happy besday wit luv to incik papa today~
Ucapan dari mama dan mewakili hero2 kita:
Semoga diberkati Allah sentiasa,
dimurahkan rezeki sokmo,
diberi kesihatan yang baik,
dan
dianugerahkan kejayaan dan segala yang terbaik dalam hidup dunia dan akhirat.
aminn....
dan tak lupa juga ucapan terima kasih utk papa utk segala yang telah papa
lakukan demi kebahagian dan keharmonian keluarga kita....
thanks again pa...
we luv u...
huge of luv from us:
~mama~hakim~amsyar~
..muah..muah....muah....
p/s: tqvm for the duit raya utk mama semalam, ari ni mama dpt duit raya lagi...:)
hiihi..jgn jeles..
dan besday present utk papa tahun ni lambat sket yer....sori...
tunggu mama accomplished the mission first....
insyaAllah mama beli the gadget utk papa...:)
oooo..suka la tu..
doakan mama sukses in the challenge to complete "the mission"....
bulan pertama sudah sukses....
ni dah masuk bulan kedua...arap2 sukses jugak dan tak drag ke bulan 3...
amin.....:)
::ya fatah ya alim ya razak ya kareem::
posted by Mama Hakim @ 8:10 AM   0 comments
Saturday, September 4, 2010

Berbuka @ Sri Wangsa

majlis berbuka puasa di restoran sri wangsa

bersama semua keluarga saya di terengganu...

sabtu 28/8/2010....

iman n ibunya...my sis in law...

abg naim n hakim


hakim n papanya...



tok man....mamanya pak sedara belah ayah....
haziq....si cucu sedara mama...
kakak...anak sedara mama...

amsyar pakai kopiah atuk

antara para jemputan yang hadir..

kami semeja ngan famili aimat....


amsyar yang mula nak buat peel....


famili mak ngahnyer....


anak2 aiteh...
nabiha n jalal...


anak aiteh jugak ni....
husna....

famili aihim....
baca doa buka poser....

incik papa...salah sorang penaja bersama...


aiteh n mak ngah..
aiteh....the planner...
n selaku penaja bersama....

abg mad n haziq....


wa meriahnya......
yer la anak beranak ramai..
terpaksa booking 5 biji meja semanya...huuhuh..
kakak2 iparku....
dan dibelakang sana....si baju biru...aihim.....
salah seorang penaja bersama jugak..
tqvm....
plan asal nak berbuka di hotel sri malaysia kuala terengganu..
tp terpaksa dicancel oleh siplanner..
mama pong tatau atas sebab apa...
dan tarikh asalnya makan2 is 30 ogos...
tp dicancelkan jugak...
anyway...tqvm bebanyak abg lie..
sudi uruskan majlis makan2 adik beradik kita kat ganu...
walaupong tak cukup 9 beradik kita ari tu..
kita 5 beradik jer ari tu....
tp dah cukup meriah...
(famili ailong, famili makteh n aicik...n famili mak de tak der....tak blk kg..)
insyaAllah dah sema ada kat kg nanti..
kita arrangekan lagi..
insyaAllah ada rezeki....:)
psst: baru perasan..atuk tak dak dalam gambar ni...
him mu tak snapped gambo tok ke mlm tu....huuhuuhuh

posted by Mama Hakim @ 9:56 PM   0 comments