" You're my heart, You're my soul, You're my everything...PAPA N MAMA :) "
Hakim Birthday
Sunday, September 19, 2010

Persiapan raya + Makan2 besday papa

persiapan raya kali ni agak kilam kibut...
sebab bajus raya mamanya tidak siap...
hahha...
pestime baju raya tak siap ni..
agak tak keruan jugak jadinya....
mulanya seminggu sebelum raya tailor ku kak ida cakap 3 pasang jer sempat siap..
tup..tup...rabu pagi....8 september kak ida kol...sepasang jer sempat siap....
itu pong bukan baju kolor tema yang sempat beliau siapkan....
haha....
baju anak2 n incik papa?
baju papa memang dah siap awal2 sebelum poser lagi....
baju melayu anak2 no hal...
sebab neneknya yang jahitkan....:)
baju mama plok bermasalah tahun ni..
so pagi rabu tu terus report kat incik papa bla...bla...
kebetulan 8 september tu kan besday incik papa..
memang dah plan nak berbuka poser kat luar nak celebrate papanya besday...
so pah berbuka bleh g carik baju kolor maroon utk mama...
berdebar2...takut tak jumpa yg berkenan di hati...
hiihih...hahha...lawak la plok...
tak dapat baju raya pong bleh berdebar erkkk..

hakim ngan gaya buka posernya.....




ni amsyar tgh meratah fish....




kami berbuka di sini...
famous thai...
ramai la org ari tu....
may be dah penghujung ramadhan...
org malas nak buat stok dlm esbox....nak bercuti pjgkan
kedai mkn pong dah byk tutup..





lentok nya amsyar ngan mama dia...


hakim di beri umpan games
sebab dah mula merengek2...

epi besday papa...
tahun ni tadak kek dari spesel from us..
sebab tahun ni papa dah dpt kek dari cik noni kan..
tqvm acik noni n uncle nafi...
surprisedkan acara potong kek papa mlm bbq ari tu...
n tima kasih jgk utk bbq mlm tu...
semanya syedap..
tp akak tak mkn itik tu..
hahhaa...
belum sampai ati nak mkn..
tunggu la next time blk kg kita bleh berbbq lagi kan pa..
insyaAllah...
susah nak kumpul beramai2 adik beradik ni....
selepas berbuka poser n solat maghrib di plaza masalam...
terus gerak ke sacc mall..
sebelum berbuka tu mama dah ronda2 sekitar plaza masalam..
mana tau terberkenan ngan baju2 yg dijual kat situkan..
owhhhh.....tidak....
tidak terdapat sebarang maroon yg membuat hatiku teruja dan jatuh hati pandang pertama...
hihhiihi
sampai sacc mall kol 9 pm....
wa ramai jugak org erkkk...
ramai jugak ke org sama kes ngan mamanya ni..
baju raya tak siap...
kalau baju raya ku siap tadak kojonya mlm2 nak terjah sacc mall bulan2 poser ni..
tak koser....tp dah terpaksa tu kena la terjah jugak....
banyak kedai ku terjah n jenguk...
antaranya yg masih diingati dlm kepala ni adalah jedan, d'rias, sentuhan jelita, sireh pinang
dan gulatis jugak....
penghujung ramadhan ni byk la plok baju kurung siap kat gulatis..
pandai depanya marketing strategy erkkk..
yo la...penghujung ramadhan ni sapo la nak beli kain meter pasang tu..
mesti yg di cari baju siap...
setelah berputar selama 2 jam di beberapa butik itu...
keluar masuk..
masuk keluar....
belek try....acu kat badan...
tgk lawa ke tak...
end up..
baju pilihan pertama ku mlm itu adalah hasil sentuhan di butik sentuhan jelita...
ya itu baju maroon tema raya 2010....
alhamdulillah dpt jugak akhirnya....
then ...terus kol tailor..
"akak baju saya sempat tak siap mlm ni sepasang"
'maaf la da.....akak tak sempat siapkan baju da mlm ni"
"okla kak...kalau mcm tu...."
maknanya baju ku tempah itu langsung tak siap....
wakakkakaka
so....terpaksalah cari lagi sepasang....
cukuplah tahun ni beraya ngan 2 pasang baju raya jerkk....
baju maroon dah pilih baju kurung modern bling bling..
so yg lagi sepasang ni carik baju kurung pesak jer la...
almost kol 11.30
terjatuh hati ngan baju di butik sireh pinang....
alhamdulillah dapat jugak....
kalau tidak nangis la guwe....hahahhahha
see....mamanya sibuk cari baju raya..
habis tertanggal stokin amsyar..
tatau kat mana perginya..
padahal diorg tak ikut pong mamanya terjah butik2 itu..
diorg tunggu kat satu tempat jerk.....

jom balik...
mama dah dapat baju raya..
esok pagi mau bertolak balik johor.....
-citer raya akan disambung dalam entry berikutnya....insyaAllah










posted by Mama Hakim @ 9:49 PM  

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

Links to this post:

Create a Link

<< Home