" You're my heart, You're my soul, You're my everything...PAPA N MAMA :) "
Hakim Birthday
Thursday, January 31, 2008

Clearance.....

ini staff card mama....hihiih....bye UNITAR.....
ni access card mama kena pulangkan ke CGA....
ni....kad mediklinik hakim....sayang nak kasik HR..tak per la sayang nanti kita guna yg papanyer kad jer la erkkk....
ni mamanya mediklinik.....bye..bye....

Ok....today 31/1/08...last day at UNITAR.....so apa kena buat? kena buat clearance.....1st tadi g library...then g CGA....kena hantar access card n staff card.....ICT pong kena g gak.....then g account dept...cek utang piutang ngan UNITAR...then g HR dept....pulangkan sema kad2 panel mediklinik......BYE..BYE.....:)




posted by Mama Hakim @ 2:46 PM   0 comments

Farewell party....

Rabu 30/1/08.....2 hari sebelum hari2 terakhir di UNITAR...org2 kuat ICT services dengan berbaik hati mengadakan farewell party utk mama....ihiih....tq for sema org yerkk......sayang korang sema...sema baik hati walupun kita baru jer kenai erkkk.....

Utk bos mama aka cmn...tq yer bos.......utk kak zah...utk ila....zila.....nazim aka mentor (byk sgt tlg mama regarding programming n BFIRM matters)...habeeb...ita (kwn sepermainan mama dr FIT..sedih ekceli :()....mmm..saper lagi erkk..dah habis software team....ok sabri(klik baru from FHTM)....tajol....branang aka radzi aka rain(korang2 yg selalu menceriakan suasana ICT)...adik kicik moon....abg shah(walaupon tak close sgt)...n jiman.....ok...org dlm sana lak....iqin(sungguh peramah...baru kenai tp mcm dah lama kenai no..)....omar....shahrul....mat zul....n adi....heheh...ada lagi yg lupa sebut nama ker??? rasanya dah abih kut...ekekke...tu la...thanks a lot for u all.....all the kindness.....walaupun baru bertukar ke ICT ni..tp macam dah kenal lama no...sudi menerima kehadiran mama hakim from FIT to ICT.....thank u....toche....syukran lak...

untuk kengkawan mama yg lain..esp kat FIT....kak mas, nor, nida, kak lini, azma, kak lees n others nanti jgn lupakan daku erkk.....apa perkembangan u all tu sharing2 la....sharing is caring maaaaa.....utk kak yati gak tau......ekceli sedih nak tinggalkan korang2 ni..yer la....kita dah lama kenai....zaman sakit....zaman gawat....mcm2 zaman kita dah tempuh bersama....kira2nya kita dah kenai almost 6 years gak la...kalau budak umo 6 tahun tu...dah kira besar dan reti bahasa dah erkkk.....tu la kawan, sahabat, teman......wat eva pong...walaupun start from esok kita tak akan berada di bawah bumbung management yg sama lagi...mama hakim doakan semua akan sukses...and always di rahmati ALLAH selalu dlm apa jua perkara....dan jgn lupa saya erkk....:) n sayang korang......tatau la nanti masuk opis baru dpt tak lagi jumpa kengkawan yang baik hati mcm korang2 ni.....:)

ok..berbalik pada farewell party..tq utk ikin.....kerana sudi masakkan laksa kedah....sedap laksa tu...sempat lagi mama tapau bwk balik utk papa...kiki.....mama masak spageti marsel utk party...buat tambah2 makanan yg sedia ada la.....ok....sesapa yang nak cuba resepi spageti tu leh la...untuk ila....yg nak resepi spageti...cuba tau...jgn tak cuba.....ekceli resepi ni dtgnya dr kak maselinawati...mintak ngan kak mas dulu..kak mas ingat tak??? tq yer.....

tumis bawang besar india yang telah dipotong dadu, masukkan daging cincang, masakkan daging hingga empuk, then masukkan air sket. then masukkan tomato puri, kacau rata, masukkan origano, masukkan cendawan butang yg telah dipotong mengikut selera masing, masukkan lada benggala yg telah dipotong cantek2, masukkan batang saderi, masukkan hot dog yang telah dipotong cantek, masukkan serbuk thyme, masukkan sos spageti any brand yg halal di makan, masukkan garam n gula sesedap rasa....tu jer la.....utk buat kuah spageti tu.....utk mee tu korang beli mee spageti n masak sampai dia lembut la.....ekkeke...ok..siap sedia utk dimakan.....:) ok selamat mencuba......
posted by Mama Hakim @ 12:33 PM   0 comments
Tuesday, January 29, 2008

Buat apa weekend tuh??

ni jer la gambo yang sempat snapped sebelum balik tuh....tu pong terpaksa bergegas sebab check out bilik kol 5 ptg.....mama habis bengkel kol 5 lebih.....
boring agaknya budak ni....so main lap2 meja jer la.....ekekke...
nak ikut mama masuk bengkel ker??? jom....:)

Cuti hujung minggu sabtu n ahad last week dipenuhi dengan jadual padat.....so 3 beranak terpaksa berkampung di ESSET Bangi....mama dijemput untuk menjadi panel bagi 3rd phase NOSS development...ekceli for verification n proof read..tp byk lak modificationnya...hahha...so kija lom siap....sabtu ni insyaAllah sekali lagi ke ESSET utk menyelesaikan tugasan yang tak sempat nak siap dlm masa 2 days tu.....



hakim n papa buat per?? duk kat blk saja la....ekceli mama suh papa jenjalan ronda2 bandar bangi....tp papa tak excited lak...so duk blk jer ka..2 beranak tu tdo n watching tv jer la.....tak sempat nak round2 bandar ekceli...sebab bengkel mama penuh sampai mlm......sori yer papa....sori yer hakim....mama too busy sejak kebelakangan ni....:(
posted by Mama Hakim @ 8:25 AM   0 comments
Monday, January 28, 2008

Di suatu petang jumaat itew....




Buat pertama kalinya....cayang mama si hakim datang jemput mama kat opis UNITAR....petang jumaat tu....ekceli kebetulan jugak....hari tu papa kena outstation ke Ijok.....so papa balik awal....boleh la bawak budak kicik sekali jemput mama....sebelum balik singgah Giant kelana jaya yg hanya 2 3 tapak kaki sahaja ngan opis mama tuh....jom kita makan dulu....:)
posted by Mama Hakim @ 8:53 AM   0 comments
Thursday, January 24, 2008

Tertido keletihan...








Anak mama tertdo keletihan....suka tgk dia tdo...:)
posted by Mama Hakim @ 9:41 AM   0 comments

Dari IKEA terus ke THE CURVE...



1st time ke The Curve...o mak oi....besar ropernya the curve neh....alang2 dah g IKEA singgah la ke The Curve..papa lak mengofferkan diri ajak pi....mama on jerkkk..jenjalan jer la....tak teruja sgt ekceli...sebab mama tired oredi la.....penat sungguh....jln 1 round jerkk..jom papa kita blk la....sepetang tu jln jerkk.....

Labels:

posted by Mama Hakim @ 9:30 AM   0 comments

IKEA

mirror....mirror.....mirror idaman papa....tp mama rasa yg kecik2 tu lagi lawa n murah.....mujo lom ukur dinding umah tu erk....budak kecik ni la ni dah pandai....tgk cermin....bye..bye jer tgn dia.....:) mcm mama gak kut..suka tgk cermin.....:)
kita rehat dulu......penat jenjalan dlm ikea..sampai tekak pong dah haus....

On the way balik dr sogo....kita singgah IKEA sat....papa ni biasala....mama suka ekceli g ikea...leh tgk modern n simple design homedecor....tp masalahnya besau sgt la IKEA ni.....penat nak jalan....brg yg nak dibelinya 2 3 menda jerk...wajib tawaf satu building....takleh skip....mujo la budak kicik tak buat perangai sgt kat IKEA.....lama gak leh bertahan duk dlm stroller dia.....tp half way tu ....menjerit2 mintak angkat..so terpaksa la papa dukung lak...mama dah tak larat nak dukung dia..ekkeke...:)

Labels:

posted by Mama Hakim @ 8:58 AM   0 comments

Jalan ke mana cuti thaipusam day....


sempat berpossing ngan mama sementara tunggu lif.....lambat sgt la lif ni....
hakim try new accessories ni best ke tak?? okla tu sayang erk...


Semalam petang after solat zohor....3 beranak ke sogo lagi....kali ni dengan tujuan nak carik new acessories utk budak kicik hakim tu la....ekceli mama plan nak habiskan study buku driving school tu....tp disebabkan ajakan ke sogo tu....so ignore jer la pesal buku tuh...eeke....ok jom ke sogo.....sampai sogo...ramai benor org....biasa la parking sampai basement 3....bwh nu.....then terus naik lift ke 4th floor children dept..biasala anak mama takut naik lif ni..bising la mulutnya dlm lif tu..dah la org ramai......isk hakim ni...:)..pa n ma mengusha2 n membelek2 gak la dr satu produk ek satu brand....n last2 jumpa la jugak yg berkenan di hati n yang paling penting sesuai ngan budget mama....budget papa tak leh ikut sgt...nak yg lawa jerk....harus diingat pa....mama tak dpt gaji bulan january ni....sian mama erkkk...mujo ada sales chinese new year.....ok la hakim erk...mama rasa dah ok dah ngan hakim tu.....rasa perlu sgt tool ni sebab nanti mamakan nak kena pindah tempat kijakan.....so dgn ada tool ni...akan memudahkan mama....papa n urself hakim...:)



sat jer kat sogo...tp sebelum turun ke parking....mama sempat ajak papa singgah ladies dept. on 1st floor.....ramai wes org....tak dinamakan sogo kalau tak ramai org erk....biasala bahagian pompuan2 kan.....







Labels:

posted by Mama Hakim @ 8:33 AM   0 comments

Mee Bandung Peserai




Semalam cuti thaipusam day...biasala hari cuti....busy basuh kain....kemas rumah...mop n vacuum lantai segala la...mcm kija2 la boleh buat kalau duk rumah..tambah2 lagi ngan budak kicik tu....tak menang tangan la pendek kata.....disebabkan mama dalam proses mendietkan diri la ni..yer la.berat dah naik la ni....tp lom sampai 60kg la...tp harus beringat gak tuh.....plan tak nak masak nasik la.....so mama masak mee bandung jer la...ekkeke....sebenku kan org johor....so kena pandai masak mee bandung la kunun...ekkek..sapa kata org ganu tak pandai masak mee bandung ni...ingat org jowo jer ker yg pandai...ekekke..see the leg la pa....ok.yum..yum....yummy...


posted by Mama Hakim @ 8:21 AM   0 comments
Friday, January 18, 2008

Trifle sayang-sayang....:)


hahahha.....trifle sayang-sayang ni memberi seribu makna pada mama....ekceli di sebalik the making of the trifle mlm td ada cerita yang tersendiri buat mama n papa....itew sebab mama trifle ni namanya trifle sayang-sayang....ekkekke.....


ok..ari ni ari jumaat..mlm td mama manages to make a simple trifle utk di bawa ke opis....ekceli ari ni dept. mama (ICT Services) ada meeting n mkn2 agenda pukul 3.30 pm...so utk tambah2 makanan yg diorder, mama dgn happy nak bwk trifle ke opis....yer la.....mama skang pong tgh menghitung hari to end my services at unitar....so bila lagi mama nak jamu kengkawan mama kat ict.....dulu kat FIT lain......tinggal lebih kurang..kureng lebih 2 weeks lagi di sini....cam terasa sudah kesedihan itew dtg mengetuk ding dong..ding dong ...di satu sudut hati mama ni..kengkawan sini....auntie ita, auntie nor, auntie mas n yang lain2 lagi la.......tp....itew la......hahahha....ok..mama hakim tanak sedih2 la hari jumaat ni....hari jumaat tak mo sedih2 tauuu..:)....


ok berbalik pada kisah trifle td.....kesempatan ni mama coretkan serba sedikit...ramuan ekekke...ramuan tu mcm nak masak rendang tok la plok......tp itew la...apa isi kandungan trilfe sayang-sayang mama ni k..mana tahu ada if ada pembaca blog amirul hakim ni berkenan nak buat trifle ni leh la cuba diam2..tak yah mintak resepi ngan mama hakim nih....cuba jgn tak cuba....esp to auntie noni...ari tu kan saya janji nak kasik resepi trifle utk awakkan....mana tahu nanti leh cuba buat desserts ni bila blk penang nanti...apa macam..??...ekkekeke...kalau best tu boleh la share2 ngan kengkawan yg lain..kalau tak best tu dendiam jer la..kkk....yer la mama hakim ni amatuer lagi ekceli bab cooking-cooking neh.....arap2 masing understood oredi la...:) ok...byk plok mama hakim melalut di pagi jumaat yg hening plus syahdu nie..akkakka....


ok....mama tuliskan dr layer paling bawah yer...apa yg ada....

1) lapisan paling bawah -swiss roll kek....perisa pandan....mama beli sebijik jerkk...harus dipotong...bio jadi bulat.....then susun dalam bekas kaca yg transparent utk tujuan decoration la ni..bio nampak menarik....:)

2) lapisan kedua - tepung kastard 4 sudu bancuh ngan air sejuk + susu ideal + air dr buah dlm tin selepas ditoskan buah2 tu...paham tak ni ekrkk..) masak dulu bahan2 ni sema....masak susu ideal ngan air buah dlm tin dulu..then nampak mendidih tu masukkan bancuhan kastad td....kacau jgn tak kacau lak erkk..sebab kastad ni cepat hanget la.....then api tu kecil jer erk....jgn guna api besar.....tak elok utk kastad tu...ok dah mendidih tu.....cedok elok2 n tuangkan sedikit demi sedikit kastad atah kek tuh.....kalau nak elok lagi sebelum taruh kastad atah kek tu..letak sedikit air dr buah2an dlm tin ke atas kek...kalau tak nak pong tak per...ikut suka ati kita la kan..kita yg nak mkn erkk...:)

3) lapisan ketiga.....beli buah2 campur yg dlm tin tu.....then sampai umah bukak tin toskan air dia.....air dia td curah kan sedikit atah kek yang telah disusun atur dlm bekas kaca tu...kalau yg nak curah..kalau tak nak tak per....:) ok agak2..kastad tu dah nampak solid elok atah kek tu....dengan daya kreativiti yg kalian ada susun atur buah2an tadi atah kastad tu....susuan la cam ner pong asal mata kalian n seben2 masing nampak sungguh menyelerakan utk dimakan...

4) lapisan keempat....beli serbuk jeli nona dalam paket yg byk perisa tu....ada strawberry, mango, lemon ntah apa lagi mama lupa....tp kalau nak cantik trifle tu beli yg kolor menarik mcm kolot merah gitu lawa gak..tp semalam mama g giant ada perisa mango jer..mango kuningkan...kureng sket la...tp terpaksa beli gak la dr tak do langsungkan....then masakkan jeli itew ikut arahan kat kotak tu.....sebelum tu...mama rasa utk hidangan mcm mama dlm gambar tu leh guna sekotak jerk.....ok dah masak....tuangkan jeli tu atah layer buah2an tadi....

5) lapisan kelima....agak2 dah stable jeli tu....sediakn plok....yogurt any brand yang anda suka utk taruh atah jeli tu.....mama tu guna a cup of yogurt jerkk..sebab mama berangan yogurt ada 2 cup dlm esbox...blk2 bukak pintu ada 1 jerkk..so nampak yogurt tu cenonit jer la...tp mama have idea...kunun sket kreatif....mama tak boleh ratakan sema yogurt atah jeli....so mama kena masukkan dlm plastik n buat lubang kat ujung....picit sket2......gitu la......letak yogurt ni dgn tujuan utk trifle kita rasa lemak2 berkrim sket....

6) lapisan keenam...ni mama ngada2 nak letak ni..tak letak pong tak per.....potong la apa2 buah..mcm pic ker...epal ker...potong kecik2 taruh atah sekali....bio napok koho comella....mcm mama taruh potongan anggur hijau jerk.....


ok tu jerkk..selamat mencuba yer...senang jer ekceli trifle ni....tapi nampak mcm byk lak kena buatkan...sebab byk mama melalut kut....ahahhahah...

posted by Mama Hakim @ 8:16 AM   0 comments
Tuesday, January 15, 2008

Mama "have to" go to driving school....:)

hahahhah...itew la.....mama terpaksa carik sekolah memandu....kiki....mama kena driving ker?? mcm tak caya lak...tp itew la.....mama kena jugak la hakim....

semalam mama dah survey 2 buah sekolah driving.....first IMKEDA....near unitar...depan tu jerk...yurannya rm780.....second METRO DRIVING.....dekat ngan umah kita erk hakim...n lebih dekat ngan umah bbsitter hakim auntie zakiah....sebelah jer.....tp yurannya mahal la plok rm1398...belajar sampai lulus.......lom decide lagi nak choose yg mana....papa cakap pilih yg mana menyenangkan mama....:) tp mama ni nak yg murah jer ekceli...ekekkek.....asal dpt lesen...n leh bwk keta.....kan....:)
posted by Mama Hakim @ 9:21 AM   0 comments
Monday, January 7, 2008

Port Baru...




hahhaha.....rasanya sudah sekian lama mama tak update blog hakim mama ni....sedikit kebusyan semenjak 2menjak ni....mcm2 la....ngan routine tasks at office then minggu2 kebelakangan ni....sibuk buat appraisal lak....buat jer la.....mana tahu ada rezeki kat unitar lg dpt bonus n yearly increament......
hihiih..berbalik pada citer hakim...ni la port baru dia.....suka beno dia mengintai dr tirai jendela kamar beradu mama tu...wakakkakkakak....pas tu sambil mengintai2 kat luar tu...jari jemarinya yg kecik tu sibuk menguis apa2 yg ada dicelah tingkap tu......kalau dpt berdiri n selak langsir situ suka amet la dia.....tersenyum2 simpul.....mcm boleh lepaskan rindu dendam lak duk situ..anak dara saper la dia duk usha tu agaknya....hahhaha...hakim....tak mo ngurat2 lagi tau.....:)
posted by Mama Hakim @ 2:17 PM   0 comments

Nak g mana tuh?


eh..tgk tu budak kecik tu bukan main lagi..eksen erkk....nak g mana 2 beranak tu??...nak g jenjalan erkk....oo..mama tahu nak g sogo erkk....hahhah..apa lagi....aktiviti masa lapang mama ujung minggu....jenjalan...bwk hakim jenjalan.....ekceli mama yg nak sgt g sogo tu.....selepas satu pagi kerah tenaga melakukan routine weekend.lipat kain dlm 2 bakul...basuh kain yg seminggunya stok..masak2...n thanks papa for helping mama vacum n mop lantai...ptg tu after zohor....takder menda nak buat duk umah...selain lepak2 tgk tv....jom kita bersiap g sogo....ekekke...sogo ada sales....mama likes sogo sales.....:)

teruja sungguh mama ngan sogo sales kali ni(psst...mama sokmo teruja ngan sogo sales...esp for sogo member card)....kat 7th floor....hahha.....sebelum tu mama singgah kat GF dulu....tgk ramai banget org..tp tak interested sgt la...then naik ke tgkat 7......wow.....:) berbaloi la mama bwk hakim there.....tp yg tak bestnya...anak mama ni...he did not co-operate well la.....asyik meragam n ngamuk jerk...tanak duk dlm stroller...alos la anak mama ni.......mama mu lom puas telek brg la....mama jeling2 kat papa then papa give signs "ajak balik"...so mama have to la.....mujo mama sempat la grabbed beberapa helai baju yg mama berkenan..n baju budak kecik tu jugak...ekkeke..sori pa....baju papa tak sempat beli..lain kali lak yerkk....:) jgn mare.....:)
posted by Mama Hakim @ 2:15 PM   0 comments
Wednesday, January 2, 2008

Penat jenjalan....

lahai anak mama ni..mcm ada poblem beso jer?? awat cek?? homework lom siap erk..ker tunggu order mcd lom sampai2....hakim dah lapo ni...
berusaha keras utk mengeluarkan isi beg mama tu...apa yg dia nak sgt tu....haha...ropernya dia nak tarik huggies dia...nak buat main .


mm...dah penat jenjalan pusing2 dlm midvalley tu....lapo la plok perut memasing so turun ground floor cari tempat nak mkn...sema tempat full...depan pizza hut q panjang.....dlm kfc q pong panjang.....so g macdonald lak...bleh tahan sket la..tunngu luar dulu sambil intai2 ada org yg nak cabut....mujo la tak q lama..perut mama da munyi kiuk..kiuk ni....so dpt tempat...order makan....hahhaha....

mama n papa enjoy mkn2 ....budak hakim tu sibuk nak makan gak...biskut dia lak tertinggal dlm keta.....so terpaksa la mama cubit kecik2 roti burger prosperity burger papa kasik hakim mkn....bagi susu dia tak nak plok....so kita makan sama2 la 3 beranak.e.kekek....hakim dah mcm besar erkkk nak mkn kat mcd gak....anak mama....isk...rindu plok kat dia ni..arap2 dah tak demam mlm ni yerk...leh mama tdo nyenyak sket...kalau hakim demam mama tak lalu nak tdo nyenyak...takut mama...bkn apa...takut suhu badan hakim naik mendadak tanpa sedar....paling mama takut......so mama kena tdo2 ayam jer ka......ekceli pg td pong berat hati jerk nak anto hakim umah bbsitter...discuss dulu ngan papa nak kija o tak...tp mama dah tak leh cuti la sayang...so mama have to sayang....okla papa dah msg..dah sampai pong dia....ujan ni....ekeke..nanti mama mesti tertido dlm keta sebelum sampai umah bbsitter hakim....yo la...penat la....tp pg td dah mkn bidadari....alhamdulillah rasa segar sket badan ni..ok....bye dulu la...:)



ok..pagi ni mama sambung balik la semalamnyer blogging...hahhah..nak citer apa erkk...tak do citer dah ekceli pesal entry ni....sessi nak masuk kan gambo jerk....



oo..pesal hakim...hakim still in fever lagik...demam malam la...siang2 aktif bkn main...tp ptg jer suhu badan naik...n mlmnyer merengek2....mcm mlm td pong kol 12 bangun nak dukung jerk....n nak main tv...sabo jer la mama...memang memerlukan byk kesabaran melayan karenah anak yang tak sihat ni....kebetulan lak mlm td papa pong not well.....papa pong mcm nak flu..so papa mcm sakit kepala sket la....sabo jer la..sema org tak baper sihat.....so papa cepat2 la sihat erk.....esok kita plan nak bwk hakim g hospital tawakal lagik..have to meet dr. sheila lopez jugak la......hakim's paeditrician...

Labels:

posted by Mama Hakim @ 5:38 PM   0 comments

Buat apa 1st day tahun baru.:)








Selamat tahun baru 2008.....selamat jalan 2007....seperti biasala byk kenangan pahit manis.....tp apa yg kita nak 2008 ni semanya baik belaka la yer....everything will going smooth as planned....tp kita ni insan yg tau merancang jer yer.....yang menentukan hanya Ilahi jer...:)




ok berbalik pd citer tahun baru ni....di mlm tahun baru tu...kami anak beranak tak terasa sgt mcm nak celebrate new year...yer la....plannya blk kija hari isnin tu....nak g tesco xtra kat shah alam....the only one supermarket yang menawarkan harga susu nan h.a 1 paling murah....serendah rm42.70 setin...kat tempat lain sema dah jual ngan harga over than rm52.90....hakim pong lagi tinggal sebulan leh minum nan h.a 1..pas ni tukau ke h.a 2 lak.....tatau kat mana lak nak cari tempat murah jual susu tu....ok...plan cantek nak g xtra...tp after dinner together with my hubby tercenta itew....sambil dikacau oleh budak kicik itew...badan mama hakim rasa tak best lak....tgk buletin utama terus tertdo depan tv ngan hakim sekali.....hahahah..so tak merasa sgt la sambutan tahun baru 2008 ni.....tak do countdown2 pong....sedar2 papa bangunkan suh masuk blk jerk..




mm..lagi tak best....bangun esoknya..sedar2 bdan hakim la mcm panas lak...cek temperature...sah hakim demam....mm...anak mama ni..demam apa lak ni sayang...demam tukar tahun baru ker....arap2 demamnya tak berpanjangan la yer..so bangun cari ubat dlm freezer dah tak do parachetamol dr spital tawakal tu..papa terbuang la tu...hakim mcm serasi ngan ubat demam tu...sayang jerkkk..so pagi2 kena bwk g klinik la....ok g klinik anak mama seperti biasa la menjerit jumpa doc...takut amet dia ngan doc...tatau la naper....arap2 besar kek g ilang la rasa takut ka doc tu....pas tu mama berangan nak suh hakim amik medic nanti....mcm abg halim....doc. amirul hakim...:)....huh..tinggi sungguh anganan mama ni...apa salah kan berangan dulu.....nanti hakim dah boleh membaca..then baca blog hakim ni..hakim tau betapa tingginya impian seorang ibu yang hakim panggil mama ni yer sayang...insyaAlah......




ok dr klinik terus g tesco lak....beli susu hakim la..untuk sebulannya stok la.....then dr tesco kita terus ke midvalley....yea....yea...jenjalan.....mintak ada lagi pokok krismas besar kat sana...leh amik gambo.....eee...tak sukanya g midvalley on public holiday.....ramainya org..nak jln pong tak best......dulu...lagi satu mama perasan dulu time berchenta jenjalan satu midvalley tu tak rasa plok lenguh n letih kaki....la ni...lom abih round satu floor dah penat....naper erkkk..dah tua kut....kelenguhan melanda...ahahha......tp yg tak best....kamera mam kehabisan baterinya...baru sedar kat midvalley...so bergambar cikai guna handphone jer la...alos la....
ahhaha..pjg lebar sungguh mama menulis ari ni....lepas lunch ni.....take time sat sebelum sambung kija2 HRIS....
posted by Mama Hakim @ 1:57 PM   0 comments