" You're my heart, You're my soul, You're my everything...PAPA N MAMA :) "
Hakim Birthday
Saturday, April 28, 2012

Reno Progress Part 3

alhamdulillah ari ni sempat melawat rumah cyber....
alhamdulillah progress pun ok....
 blk stor yg dah demolish.....
 lanai yg dah ditutup...
tinggikan.....
porch pun dah naik structure...


minggu depan sure tak dpt melawat rumah...
papa os lagi....
blk dr os insyaAllah bleh tgk progress lagi....:)
posted by Mama Hakim @ 6:04 PM   0 comments
Friday, April 27, 2012

Kidzania Trip

gambar lawatan Amirul Hakim n frens ke Kidzania KL...
jom layan....
 suasana dlm bus
 with his close frens....megat amar mukri atau syazwan ke ni..
mama pun blom cam lagi...
n lagi sorang kawan beliau di skul adalah ali zikri....

 Amirul Hakim wit peace buddy...
kenapa ni??? dah monyok...penatkah bang??
 oollolollool...nomelnyaaaaa
 fireman n firewoman....:)
future doctor in the making....insyaAllah

menurut review dari Amirul Hakim,,
beliau sgt enjoy ke Kidzania....
mcm2 boleh buat.....
totek totek bercerita....
nak g lagi....n nak ajak adik lak katanya...
nanti papa free insyaAllah kita Kidzania lagi yer....:)

credits: pic taken from GA subang bestari FB...tenkiu teachers..:)
posted by Mama Hakim @ 10:38 PM   0 comments
Thursday, April 26, 2012

Teacher's Day 2012


Preparation for teacher's day 2012
pn mama yg beria sudah prepared pressie utk teachers amirul hakim
hari guru???
16 may la....cuma tak sure berapa org teacher kat GA Subang Bestari tu...
tenkiu teachers kerana mendidik dan mengajar anak saya amirul hakim..
very2 much appreciated..:)

esok will confirm the number ngan teacher mawar...:)

psttt:  first time guna layout baru ni...sudah lama tidak update blog..
masa amat mencemburuiku....
posted by Mama Hakim @ 10:00 PM   0 comments
Tuesday, April 17, 2012

Happy 35th


happy 35th birthday to myself!!!
Ya Allah Ya Rabb,
kurniakan kami rezeki yang halal lagi baik,
keluarga yang bahagia,
anak-anak yang soleh dan solehah,
usia yang diberkati,
ilmu yang bermanfaat,
kesihatan yang berpanjangan,
keselamatan di dunia dan akhirat..
Amin...


tqvm to incik papa for the lovely roses!!!!
12 kuntum yg merah menyala....
terima kasih pa......n luv u too!!!
n luv 2 dak nits tu jua!!!
love u'olll!!!!
posted by Mama Hakim @ 10:44 PM   0 comments
Thursday, April 12, 2012

Reno Progress Part 2

entry dimulakan dengan gambar 2 org dak nit ni....
cuti rabu....
buat spotcheck reno progress
pandangan dari bahagian belakang..
structure belakang dah naik...
area courtyard.....
byk lagi yg blom siap di sini

bahagian porch yg masih dipenuhi batu bata
toilet belakang half way demolish
menurut mr wong.....jiran sebelah tu bising2 kalau buat kija demolish on weekend..
so kija2 demolish dibuat pada hari week days sahaja...
bajet dan lakaran by mr wong....
kalau kami nak tukar tiles baru satu rumah....
ikut plan sekarang tukar tiles di tempat2 yg terlibat dengan reno jerkk..
apa2 pun tgk bajet mcm mana burst atau tidak....
insyaAllah weekend ni akan ke TPC lagi...
tgk kija depa dah sampai mana....
posted by Mama Hakim @ 2:11 PM   4 comments
Sunday, April 1, 2012

hari minggu...

sabtu n ahad agenda
sabtu - kitorang sempat ke jalan TAR..
yer shopping kain baju Melayu utk dak nit 2 orang
hahahhah..sure korang cakap...amboi awalnya shopping....
ngeh ngeh....sebenarnya...
saya harus guna kesempatan yg ada...
sebab hanya minggu ni incik hisam saya free utk bersama kami di hujung minggu
itu pun minggu ni dia minta excuse dr OS....
beliau sgt sinonim dgn weekend OS till coming june la i think....jeng jeng..:)
plan nak berurusan dengan kontraktor jua....
tp kontraktor lak berada di luar daerah...
tak dpt la nak nolong...
so.....dah beliau ada....ajak la beli kain baju utk dak nit tu...
lepas cari kain...urusan tempahan lak kan....

sebelum ke jalan TAR singgah ke PERTAMA Kompleks..
wa..dah lama tak menjejak kaki ke sini..
nostalgia sungguh..
dulu g sini berdua..
time betunang dulu.....sebab baju kawen + tunang tempah kat medan mara...
parking kat PERTAMA
tp sabtu tu g berempat.....:)
2 org jejaka mengusha neu accesories for neu gadget....


dan pagi ahad adalah ami ke pasar pagi SA..
sudah lama jua tak menjengah ke sini....
rasa skang Amsyar pun dah agak besar....
boleh la bawak beliau pergi ke tempat crowded mcm ni...

nasi minyak utk sarapan 2 dak nit ni....
mama n papanya order nasi kerabu daging bakar....:)
"pestime saya ke sini"
risau gak takut diaorg mengamuks....
alhamdulillah semanya ok...walaupun pada mulanya
abgnya mcm protes dengan ayat "kenapa kita datang pasar ni..tak best la"
bawak dia pusing dlm 5 minit...
papa suggested diorg tunggu dlm car jer la...
so mama pusing sorang2....
seronok dpt beli barang yg fresh!!!!
posted by Mama Hakim @ 6:52 PM   0 comments

sticker dah dapat...

alhamdulillah khamis lepas kami dah collect sticker dr MPS
so sticker dah dapat..
kerja2 reno boleh dimulakan...
tp minggu ni kontrator yg menjadi pilihan kami berada di luar daerah sampai rabu ni...
so may be khamis ni baru boleh mula kerja renovasi....
insyaAllah....
dan ini adalah rupa neu plan rumah baru kami....
khamis tu plan dah siap sema....4 copy semanya....
dan khamis tu kami telah melakukan semakan terakhir...
kami setuju atau tidak dengan plan yg dilukis ini...
so kami verify..."yes"
n sign pada keempat copy...
n next step adalah plan baru perlu diendorse
so nanti dah siap endorsement dtg collect plan utk simpanan tuan rumah....
1 copy jer utk tuan rumah...
others copy utk simpanan architect, MPS n satu lagi lupa ler...hiihihi
posted by Mama Hakim @ 6:36 PM   0 comments