" You're my heart, You're my soul, You're my everything...PAPA N MAMA :) "
Hakim Birthday
Wednesday, February 27, 2008

Mama's road tour to Johor....






Labels:

posted by Mama Hakim @ 11:23 AM   0 comments

Mama's road tour to Nogori 9....

photos later...:)

Labels:

posted by Mama Hakim @ 11:22 AM   0 comments

Mama's road tour to Penang....


Labels:

posted by Mama Hakim @ 11:21 AM   0 comments

Mama's road tour to Perak....




Disebabkan gambar2 unformal for blogging kat perak dalam another cam...so i'll upload the photos later la yer.....wait aaaa...:)

Labels:

posted by Mama Hakim @ 11:20 AM   0 comments

Mama's road tour to Kedah....

mama pong tak sure mama possed kat ner ni...tp mama rasa kat bukit wang, malau kut...
byk sgt tempat menjelajah....sampai ceruk2 kedah sana....
tgk baby dlm buai ni..tingat hakim...dpt la melepaskan rindu sat kat hakim....:)
masjid zahir
budak kicik yg keletah....anak yatim ni....
ahhaha kat masjid zahir lagi.....tp muka blur...
masjid zahir.....dekat ngan hotel mama duduk kat alor star....royale hotel.
ha ni masjid sponsored by dato' jo....developed by j******* la of course...
masjid jame' al-shahab....possing dulu sebelum memulakan lawatan.....
20 februari mama memulakan lawatan ke serata pelususk negeri kedah.....tatau tang mana mama pi..byk sgt..fenin....kedah la paling ramai candidate....so paling lama spent time kat kedah la...dlm 1 hari setengah....1st day bermalam di royale hotel.....sempat la mlm2 tu ronda bandar alor star.....then mlm seterusnya mama bermalam di jitra...hotel kicik jerkk..tp okla..facilities ok...tanak patah balik alor star dah...disebabkan esok hari nak sambung lawatan area jitra lak....tp sayang erk..mama dtg utara masa padi dah kena potong..tak sempat menikmati keindahan negeri jelapang padi ni.....sket je ada padi lom kena potong....kat kedah ari tu mama sempat merasa masakan kedah kat kedai yg berhadapan dengan masjid a'la..jitra....jauh no..mama pong tatau jauh ke dekat...ekekek....org tunjuk jln...kita ni ikut jerkkk...ok....thanks for the staff b**********....en.zahir sudi jadi tourist guide kami dr kl ni...akakka...en. meor yg sudi banja sarapan kami kat depan masjid kepala batas ari tu....ekkek..sempat gak mama possing depan masjid tu..antara kawasan yg sempat mama jejaki kat kedah ari tu..kodiang, tunjang, kg kandis, binjai, hosba, padang perahu, alor ganu, naga, malau, gelong, jeram, megat dewa, changlun, kubang sepat....ni antaranya la....byk tempat mama pi kan..tu yg jadi fenin tak ketahuan tuu...ekekekke...
21/2 pukul 2.00 petang mama bertolak untuk ke kulim plok....jauh gak alor star ke kulim ni erkk...tp ekceli mama tdo jer dlm pajero masa ni..penat wooo....ekkeke...sedo2 dah sampai kat rnr kat butterworth tu...sg dua ke apa...lupa la mama....kat kulim singgah opis b********* dulu....jumpa en. roskan...n ditemani oleh en. roskan n en. suderman kami ke junjong, kulim..ekkeke...him mak ndah lalu depan kolej matrikulasi mu..tp byk2 sori mak ndah tak sempat nak singgah...sebab byk rumah kena pi ari tu...so paham2 jer la..ek...sori la...dr junjong kami ke padang serai plok.....n mlm tu mama bermalam di kubang semang...ada 1 inn kat situ..apa nama ntah mama lupa...ekkek..mama ni kuat lupa sungguh la ni...byk menda dah lupa..ekkek..byk mkn semut ker??? mlm tu sempat la jenjalan ke butterworth...aahah..tp mcm tak excited sgt la..badan den dah lenguh nih wes....

Labels:

posted by Mama Hakim @ 11:17 AM   0 comments

Mama's road tour to Perlis....








Bermula 18 februari 2008 bermula charity route mama, kami bertiga (mama, fadzli n kak ita sema staff yayasan j*******) bertolak dari Wisma J****** Shah Alam pada pukul 6 petang dan sampai di Kangar around pukul 11.30 malam. sampai kangar harus cari otel dulu la...nak tdo mana mlm ni..badan sudah penat banget dah ni....tdo putra palace jer la...tu jer hotel yg familiar kat kangar rasanya.....on the way ke kangar hati dah sedih2....tingatkan anakku itu...yer la...1st day tinggalkan hakim ngan papa.....sedih jerkkk.....tp nak buek cam ner erk....terpaksala sayang....ptg tu masa papa n hakim anto mama nak bertolak..nampak hakim happy jerkk...tak nangis pong mama tinggalkan dia...okla tuh....:)
kat perlis mama kena pergi ke opis b*********kangar dulu kat jejawi...b********** ni ekceli salah satu dr subsidiaries j*******.....kat sana jumpa bos sana en. asri...then diguide oleh suhaimi....bermula la lawatan2 amal itu....merata ceruk mama pi...fenin jugak la....akakka.....kola perlis, kangar, alor redis, guar sanji, kubang gajah, repoh, jelempok n mata ayer. keluar masuk kg....pendek kata rata perlis la.....yer la bukan senang nak masuk keluar masuk kg org ni erkk...tp kena banyak bertanya la...betui la ada pepatah..malu bertanya sesat jalan tuh..:) tp yg paling best kat perlis staff belati wangsa bawak mama n the geng makan kat restoran pokok sawa....sedap n murah makanan kat situ.....best la......nanti kalau g perlis lagi leh singgah situ.....insyaAllah.....ekceli ada satu part masa kat perlis tu....rumah 2nd sebelum habis lawatan...hati mama tersentuh sgt.....bergenang n menitis jugak la airmata mama ni.....tambah2 lagi ekceli duk tingatkan hakim....ada satu calon ni....mama masuk umah dia..spt biasa nampak umah dia tak teratur mcm bersepah sket.....n then cepat2 adik ni dgn petah n keletahnya menuturkan kata2nya "mintak maaf kak..umah bersepah.." then mama ni spt biasa la ckp "tak per la dik...akak dtg sekejap jer ni....mak pi mana??""...dan dgn sayu adik tu menjawab.."mak dah tak ada"....tersentap hati mama....comel sungguh adik tu....dan dgn senyuman manisnya dia petah bercakap....tak cukup itu sahaja rupanya....adik ni penghidap talasemia.....so everymonth kena tambah darah....mama dgr mcm ni makin la...tersentuh.....sian adik yg comel itu...tatkala mama dtg berkunjung kerumahnya itu masih berpakaian seragam sekolah....kat hati mama ni mampu berkata sian sungguh dia ni....dan dr renungan mata adik ni....mama dapat membaca sesuatu...di sebalik renung matanya yg cantik tu ada tersimpan sesuatu....mungkin dia merindui kasih sayang seorang ibu......mama dimaklumkan oleh ayahnya, mak nya meninggal semasa adik tu kecik lagi...disebabkan talasemia jugak maknya meninggal.....dan yang paling mengkagumkan mama.....ayah dan adik tu itu boleh hafal hari tu merupakan hari keberapa maknya meninggal mereka...completely tahun bulan n hari.....itu la...mama tatau nak ckp apa..tp itu la part yg paling menyentuh hati mama dalam lawatan ni ekceli.....tp yg mama tau...mama simpati ngan adik syikin ni....
okla...dah lunch hour ni mama ngantuk..mama nak g tido la sat....zzzzzzzzzzzz

Labels:

posted by Mama Hakim @ 11:11 AM   0 comments
Monday, February 25, 2008

Tengok tu dia buat apa???

budak kicik menolak kerusi..jauh no tolak....
nak bawak pi mana tuh?? nak panjat kabinet ker???
hahahha...ni nak bukak ice box lak....
nak cari per?? nak ice cream ker??/ mana boleh..hakim semput la sayang...nanti hakim dah besar n dah sihat mama belanja hakim ice cream haagen dazs...tp dgn satu syarat la..hakim kena sihat betul2 erk....

posted by Mama Hakim @ 10:58 AM   1 comments
Friday, February 15, 2008

Anak mama....hati mama berbelah bahagi

jom selongkar beg mama
budak kicik memunggah beg mama dia...
nak cari duit beli ice cream ker??
ekek..tak jumpa duitnya sayang erkkk....jumpa menda lain plok...

ari ni ari jumaat.....mama tak baik lagi dr demam....tp kija jugak erkk.....tu la...org hr ckp leh jer mc..tp mamakan org baru..tanak la mc....mm...good performance kunun.....yer la..mama under probation lagi neh.......

semalam mama ke tg. karang..rawang n sentul 1 hari.....1st time mama g melawat rumah calon anak angkat yayasan johawaki....penat jugak la.....then sampai rumah semalam papa n hakim dah ada....spt biasala 2 beranak watching tv.....tp yg sedih....anak mama batuk2...kerap sgt..risau la....makin teruk dr hari2 sebelumnya lak......skang ni memang musim batuk2 menurut bbsitter hakim....yer la tu kut..mama g klinik ari tu penuh ngan org batuk, demam n selsema jerk..termasuk la mama.......anak mama tu selsema n batuk jerkk..demam tadak...jangkit batuk n flu mama ker???.....tatau la pa...okla....mama decided ngan papa nak bwk hakim g PPUM emergency unit mlm tu jugak...so after dinner...bersiap la 3 beranak ke PPUM.....hakim kena nebulizer....2 round gak kena...1st time lung dia tak clear lagi..doc. tu mentioned mama....yer la..budak tu asyik meraung n meronta2 jerkk....cam ner gas tu nak masuk.....then for the 2nd time.....baru dia cool sket.....hakim tu pong takut gak ekceli....nampak doc. foreigner tu..badan besar beragam gitu....mcm abg halim..terus mama ingat abg halim....gini la gamaknya bila jd doc. nanti.....mama nak ckp ngan doc. pong terpaksa mendongak gitu...apa tah lagi hakim yg cinonit tu...mesti takut la dia tgk org2 besar gitu.....

ekceli ahad petang ni....mama kena pi outstation ke utara lak......perlis....kedah....penang..perak..sema mama kena round.....perak mama kena grik jugak....mama riso sgt tentang hakim n ketaksihatannya tuh......nanti mama outstation hakim terpaksa tdo ngan papa jerk...macam2 mama pk....cam ner kalau hakim semput?? leh ker papa tu handle hakim alone.....tp td mama dah siap2 pesan apa2 yg patutngan auntie zakiah mentioned that mama have to travel a week to utara...yer la..kalau hakim nampak tak sihat n mengah2 tu kak zakiah boleh remindkan papa hakim....suh bwk hakim g hospital.....ekceli mlm td pong mama mcm sedih sgt dah....boleh ker mama ni.....nak tinggalkan seminggu anak mama yg tak berapa sihat tuh....boleh ker mama?? kuat ker hati mama nak tinggalkan hakim seminggu....hati mama berbelah bahagi sgt.....anak n career mama.....whole yayasan johawaki under my responsiblity now.....n mama org baru....nanti if mama excuse apa anggapan datuk n others to mama.....byk perkara mama pk sayang......kdg kalau pk hal ni berlinang air mata....tp sayang itu la my choice..kerjaya baru mama....n utk papa.....mama percaya abg dapat handle hakim sebaik mungkin..yer la...mama tau...kalau hakim terbangun mlm2 tu..bukan mama yg bangun pujukkan hakim...papa gak yg buat sema tu selama ni pong...hakim tu lebih close ngan papa compared to mama ni ekceli.......cuma skang hakim kurang sihat jer....so kena lebih perhatian dr biasa...n teliti ...perhatikan perubahan dia....kalau nampak byk baring n nafas mengah2....perut macam kembung2 gitu...n breath wheezy..bunyi reh..reh reh tu cepat la bwk jumpa doc. erkkk...tak kira la tgh mlm ke pagi ke...tp insyaAllah....tomorrow kita akan ke tawakal hospital dulu...jumpa doc. sheila jugak la...baru mama puas hati....n mama pong berharap sgt duit budget utk mama ke utara tu tak dpt petang ni.....kalau tak dpt ptg ni mama nak postponedkan lawatan tu ke hari isnin.....i have the solid reason to report kat datuk nanti....arap2 la....delay la duit tuh...:(

okla...mama kena stop dulu....pjg beno mama menulis kat blog hari ni..mentang2 la ari jumaat no.....luahan hati mama minggu ni......mama kena solat dulu..kol 3 meeting ngan dato' jo lak....




posted by Mama Hakim @ 1:08 PM   0 comments

Sekitar upacara clearance selepas kenduri akikah

ni mak de n nabil....hahha...duduk2 sajer la...org laki jer buat kija....:)
tu ada papa hakim tgh basuh perkakas2 kenduri....aiteh basuh baldi..ayh de yg nampak separuh tu mama tatau la basuh apa...n ada sorang budak kicik menumpang gak tu....tumpang main air...tak malu.....bogel plok tu.....mama n hakim buat per?? kekke...kita supervise jer depa buat kija er kim....:)


antara gambar2nya...ekceli gambonya dlm henpon ayah teh....aiteh yg forward gambo2 ke handphone papa hakim....so sebilangan gambo lagi nanti la mama uploadkan kat blog ni.....

Labels:

posted by Mama Hakim @ 1:00 PM   0 comments
Wednesday, February 13, 2008

Sekitar majlis akikah amirul hakim n kezens(Jumaat 8 Feb 2008)

ni la lembu akikah hakim n kezens
dah selamat disembelih
lembu kena lapah....nampak tak mama hakim tgk dr jauh jerk...ekceli mama pong takut...kiki
muka budak yg konpius......
anak sapo la ni....
abg miyo konpius lg..sampaikan berkerut keningnya tu....heran kut naper lembu tu jd mcm tu sekali....sian erkk...
org kg n jiran dtg menolong...

abg zubir n abg farid..nak kemana tuh???
org kg lagi...
nampak tak tok seman tu...:)
acara potong daging lembu......terima kasih untuk org kampung mama yg rajin membantu....:)
mama n hakim ler ni tgk org potong lembu...ekkeke..:)



Labels:

posted by Mama Hakim @ 1:34 PM   0 comments
Tuesday, February 12, 2008

Hakim's 1st Birthday....

antara yg datang...
ada nasuha husna....:)
ada abg aqil....kak bibi

aiteh pong ada tuh...abg naim..abg i'ib....jiran2 kecik....
abg myo pong ada ni....



ok...allah selamatkan kamu......happy beday to u....epi besday to hakim...
ok nyanyi lagik...
tp besday boynya menagis lak masa abg2 n kakak2 tgh nyanyi tuh....
naper nangis jer sayang???


ni la keknya.....beli on the spot kat kola bernag jerkk...
happy 1st birthday amirul hakim
antara jajan-jajannya

budak kicik mengamuk tanak pakai topi besday party...bad mood erkkk....yer la...ok wateva pong mama n papa doakan yang terbaik jer utk sayang mama ni...semoga menjadi anak dan insan yang soleh.......sentiasa beroleh keberkatan, kesihatan dan kesejahteraan, berjaya di dunia dan akhirat.....amiiin..:) muahsss.....bucuk la hakim ni.....



Happy birthday to you.....happy birthday to you...happy bithday to hakim......selamat hari lahir yang pertama sayang mama.....on 9 feb 2008....kali ni hakim berkesempatan celebrates besday kat umah atuk.....bersama2 ngan anak2 mak ngah, anak mak de, anak ayah teh n of course anak mak teh la....n jiran2 cilik kat area umah atuk tu.....besday hakim just buat mkn2 sket jerk....sebab mama pong tak larat ekceli....jumaat tu dah ada majlis akikah....n sabtu lak besday si hakim..so make it simple jer la....mama pong demam time tu.....ngan budak kicik hakim takut ngan org nya....merengek2 jerk....biasala jarang jumpakan..hakim tak kenal la....so papa n mama jer boleh handle hakim...penat lor.....

posted by Mama Hakim @ 1:13 PM   0 comments