" You're my heart, You're my soul, You're my everything...PAPA N MAMA :) "
Hakim Birthday
Friday, February 15, 2008

Anak mama....hati mama berbelah bahagi

jom selongkar beg mama
budak kicik memunggah beg mama dia...
nak cari duit beli ice cream ker??
ekek..tak jumpa duitnya sayang erkkk....jumpa menda lain plok...

ari ni ari jumaat.....mama tak baik lagi dr demam....tp kija jugak erkk.....tu la...org hr ckp leh jer mc..tp mamakan org baru..tanak la mc....mm...good performance kunun.....yer la..mama under probation lagi neh.......

semalam mama ke tg. karang..rawang n sentul 1 hari.....1st time mama g melawat rumah calon anak angkat yayasan johawaki....penat jugak la.....then sampai rumah semalam papa n hakim dah ada....spt biasala 2 beranak watching tv.....tp yg sedih....anak mama batuk2...kerap sgt..risau la....makin teruk dr hari2 sebelumnya lak......skang ni memang musim batuk2 menurut bbsitter hakim....yer la tu kut..mama g klinik ari tu penuh ngan org batuk, demam n selsema jerk..termasuk la mama.......anak mama tu selsema n batuk jerkk..demam tadak...jangkit batuk n flu mama ker???.....tatau la pa...okla....mama decided ngan papa nak bwk hakim g PPUM emergency unit mlm tu jugak...so after dinner...bersiap la 3 beranak ke PPUM.....hakim kena nebulizer....2 round gak kena...1st time lung dia tak clear lagi..doc. tu mentioned mama....yer la..budak tu asyik meraung n meronta2 jerkk....cam ner gas tu nak masuk.....then for the 2nd time.....baru dia cool sket.....hakim tu pong takut gak ekceli....nampak doc. foreigner tu..badan besar beragam gitu....mcm abg halim..terus mama ingat abg halim....gini la gamaknya bila jd doc. nanti.....mama nak ckp ngan doc. pong terpaksa mendongak gitu...apa tah lagi hakim yg cinonit tu...mesti takut la dia tgk org2 besar gitu.....

ekceli ahad petang ni....mama kena pi outstation ke utara lak......perlis....kedah....penang..perak..sema mama kena round.....perak mama kena grik jugak....mama riso sgt tentang hakim n ketaksihatannya tuh......nanti mama outstation hakim terpaksa tdo ngan papa jerk...macam2 mama pk....cam ner kalau hakim semput?? leh ker papa tu handle hakim alone.....tp td mama dah siap2 pesan apa2 yg patutngan auntie zakiah mentioned that mama have to travel a week to utara...yer la..kalau hakim nampak tak sihat n mengah2 tu kak zakiah boleh remindkan papa hakim....suh bwk hakim g hospital.....ekceli mlm td pong mama mcm sedih sgt dah....boleh ker mama ni.....nak tinggalkan seminggu anak mama yg tak berapa sihat tuh....boleh ker mama?? kuat ker hati mama nak tinggalkan hakim seminggu....hati mama berbelah bahagi sgt.....anak n career mama.....whole yayasan johawaki under my responsiblity now.....n mama org baru....nanti if mama excuse apa anggapan datuk n others to mama.....byk perkara mama pk sayang......kdg kalau pk hal ni berlinang air mata....tp sayang itu la my choice..kerjaya baru mama....n utk papa.....mama percaya abg dapat handle hakim sebaik mungkin..yer la...mama tau...kalau hakim terbangun mlm2 tu..bukan mama yg bangun pujukkan hakim...papa gak yg buat sema tu selama ni pong...hakim tu lebih close ngan papa compared to mama ni ekceli.......cuma skang hakim kurang sihat jer....so kena lebih perhatian dr biasa...n teliti ...perhatikan perubahan dia....kalau nampak byk baring n nafas mengah2....perut macam kembung2 gitu...n breath wheezy..bunyi reh..reh reh tu cepat la bwk jumpa doc. erkkk...tak kira la tgh mlm ke pagi ke...tp insyaAllah....tomorrow kita akan ke tawakal hospital dulu...jumpa doc. sheila jugak la...baru mama puas hati....n mama pong berharap sgt duit budget utk mama ke utara tu tak dpt petang ni.....kalau tak dpt ptg ni mama nak postponedkan lawatan tu ke hari isnin.....i have the solid reason to report kat datuk nanti....arap2 la....delay la duit tuh...:(

okla...mama kena stop dulu....pjg beno mama menulis kat blog hari ni..mentang2 la ari jumaat no.....luahan hati mama minggu ni......mama kena solat dulu..kol 3 meeting ngan dato' jo lak....




posted by Mama Hakim @ 1:08 PM  

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

Links to this post:

Create a Link

<< Home