" You're my heart, You're my soul, You're my everything...PAPA N MAMA :) "
Hakim Birthday
Friday, December 28, 2007

Hari pertunangan kak long




Hari isnin 24 dis tu...anak kak ani n abg ehsan....kak long bertunang....yg lawaknya...bertunang ngan orang sebelah rumah neneknya....mak long la.....ok kak ani ni..aka datin ani ni kezen papa...org kg parit baru....bertunang ngan org sekampung neneknya....dekat sgt.......


tp kami tak sempat nak join the sarung cincin ceremony....sebab lambat bertolak dr umah....ekceli pg ahad tu sepagi kat pekan pontian mcm agenda la di sana....then sebelum tu mak long ckp ceremony pkl 3.....then kat pontian dpt call majlis nak buat pukul 2 plok..mentang2 la bakal pengantinnya sebelah umah....senang ati jer ubah masa...dr pontian sampai umah lak hakim tdo..so mamanya tdo sekali....then bangun tdo lak current la tak dok....alos la....last2 bersiap gak ler ke kg. mak long....sampai sana majlis dah selesai la.....so tak sempat nak bergambo ngan bakal pengantin.....mkn2 je rla.....bergambar kat laman umah bakal pengantin lelaki ada ler.....
posted by Mama Hakim @ 12:09 PM   0 comments
Thursday, December 27, 2007

Makan-makan ramai-ramai...



Ahad malam....plannyer nak makan kat medan ikan bakar kat Pontian besar ...sema org g kecuali mak long n yuk....sebab mak long n yuk nak balik kg yuk mlm tu kat parit baru.....atuk n nenek hakim sema.....ucu, acik farid, acik noni, mak ngah family belaka la.....elok jer pi ni....sampai kat medan ikan bakar kedai tutup....so pak ngah n papa plan nak g makan kat Kukup lak....Kukup ni.....tempat terhujung sekali dlm benua asia.....yg paling bawah nampak kat map tu.....ok....dr pontian besar g Kukup lak......m...dlm perjalanan tu budak kicik hakim buat hal jerk....mcm2 la...tak duk diam....buang puting nyuk nyk dia tu la.....nak gigit henpon la...mcm2 la...sabo jer mama...mujo ada nenek naik keta sekali leh nenek pujukkan jugak hakim tu......berbalik pada citer mkn td...ni first time mama g kukup....tp mlm...tak dpt sgt menikmati keindahan di sepanjang perjalanan ke kukup tu...dekat jer ekceli.....lebih kureng 15 minit dr pontian besar tu.....lalu la jugak satu nama tempat tu Tenggayun....ekceli kalau kawan2 mama nak tahu....kat situ la...kg mertua kak shima.....deme ingat tak kak shima perlis...Hashima Hamid.....raya lepas kak shima jemput pi umah..tp ma n pa tak sempat la nak pi.....ok...sampai Kukup....alamak tak jumpa lak kedai mkn yg best......kalau tak silap mama tempat mkn seafood n ikar bakan yg best kat tanjung piai....tp lebih kureng 15 minit lg la nak g sana....alah dah dpt msg dr papa la...dia dah sampai kat bwh opis mama ler..okla citer sambung esok....chow chi chow dulu a....bye have to go la...meet my hakim....already miss him so much ni..:)


ahahha..sambung balik citer semalam....pagi ni dah sepagi ngadap programming....alhamdulillah....citer semalam tu sambung...tak jadi makan kat Kukup lak....nak ke tanjung piai rasa jauh plok dah la mlm dah.....so patah balik kitorang ke pontian....last2 makan kat simpang trafic light kat pontian baru jerkk.....ekekke....itew la.....tp dpt la makan ikan bakar, ikan pari n kembung bakar, siakap stim, kailan ikan masin apa lgi erkk...sup..wah tghari dah ni...lapo la plok.....makanan kat situ leh tahan gak la...tp tak leh lawan ngan De Chiangmai kat Sg. Buluh tu....ekekkek...:) sebut pesal makan ni..lapo la plok...dah tghari ni......sat lg leh kuo lunch la...ari ni tatau nak g mkn mana ngan auntie ita...auntie nor join sekali kut.....okla....bye dulu.....nak sambung kija sket lg.......
posted by Mama Hakim @ 5:38 PM   0 comments
Wednesday, December 26, 2007

UTM main gate.....











Ni dia...pintu gerbang besar UTM...tingat zaman dulu2...ari2 nak g kelas lalu gate ni....pas tu tunggu bas depan gate ni ngan kengkawan mama....ingat tak kenangan itew auntie noni, auntie jiah, auntie paeh, auntie na, auntie jira, auntie ayern, auntie sazlina, auntie zila, auntie enab n auntie ana....kadang kalau tak der bas Taman U atau bas melana kita amik keta sapu balik melana.....apa nama pakcik keta sapu tu..pak din erk..siap ada simpan no. tepon pak din erk....

Tq pa....sudi jadi photographer tak bertauliah mama n budak kicik hakim tu.....ekceli papa n mama pong ada citer tersendiri kalau ingat pesal UTM ni.....tp time ni kita lom start cintan cintun lagik pa erkk.......yer la saper la mama ni papa erk.....:) :P....tp mama ingat lg...kita pernah makan berdua kat cafe N24 tu.....tp masa tu kita lom ada apa2 lg erkk....berbahasa bahasi pong aku ngko jerk...ekkeke....kuang..kuang...ekkeke..tol tak pa??


Labels:

posted by Mama Hakim @ 6:11 PM   0 comments

UTM new gate





Balik johor baru ni..on da way nak g umah mak de kat mutiara rini sempat ajak papa singgah UTM...hihiih...saja nak ajak hakim possing depan UTM.....ala lagi pong dekat sgt jer simpang utm ngan jalan nak ke mutiara rini tu kan pa....ropernya UTM ada gate baru la kengkawan mama sekalian....ekkeke...kat depan tu...kat ngan bulatan kecik tu la......maknanya skang UTM ada 2 gate la kat depan tu......ok mintak permission ngan pak cik guard tu dulu before possing.....:)

Labels:

posted by Mama Hakim @ 3:08 PM   0 comments

Urut...

eeee...tak malu.....tak pakai baju....ehehhe...syg tau tak naper kena bukak baju tu....hihiihi
haaaaaaaa.....jumpa nenek ni ler....maknanya hakim or mama kena urut......cian dia....berderai2 air mata kuo.....
sat jer lagi hakim......nanti badan hakim rasa best......
mama papa tolong amik hakim.......hakim tak nak urut......
amik la pa...tolong hakim.....sambil jeling kat papa tu...cian sungguh anak mama ari tu...mintak simpati....tak nak diurut.....
itu la aktiviti yg dilakukan setiap kali balik pontian.....bawak hakim mengurut ngan nenek aka nyai ni....dan setiap kali kena urut hakim nangis....tp pah ngurut badan dia dah best..mesti dia tdo lena...lama jer tdonyer.....mama pong plan nak urut gak ari tu tp....anak nyai tu adakat umah..segan la mama....biarla...lain kali blk leh ngurut lg..:)

posted by Mama Hakim @ 2:57 PM   0 comments

Rambut baru.....


hye kengkawan.....ni la rupa baru saya selepas dibotakkan oleh papa n mama......aa..tu la..rambut hakim dah pjg sgt....tak sesuai....dah botak ni nampak kemas sket.....:)
posted by Mama Hakim @ 2:47 PM   0 comments
Tuesday, December 18, 2007

Jenjalan jer.....

kakak, hakim n abg lokman bergurau senda..ekke..
dah nampak sihat sketkan after dinebulizerkan setiap 4 jam....sewa nebulizer dr tawakal dr hari khamis sampai ari isnin.....
ehhehe..mama nampak makin tembum jerkk...ekkeke...tu la ma..mkn byk la ni...
mana stoking dia satu lg....mesti terjatuh dlm keta..tu la lasak sgt...tak reti duk diam.....

Sabtu after blk dr Tawakal Hospital bwk abg n kakak2 jenjalan area puchong...ekek...tatau nak g mana...nak g midvalley sure ramai org sangat...tak sesuai la utk anak mama yg tak berapa nak sihat tu.....so kena pi jenjalan kat tempat org tak berapa ramai...ekekkeke....



pah blk dr puchong singgah minum abc cendol n rojak mamak kat bulatan subang tu.....okla rojak dia......

Labels:

posted by Mama Hakim @ 8:25 AM   0 comments

Nebulizer lg....



Cayang mama tgh dinebulizerkan di rumah.....berpeluh2.....mana taknya.....duk figthing jerk...last2....sema org kena pegang hakim...papa tak dok g kija....mama.....kakak n abg lokman sema.....penat2 tu sampai tertido kena nebulizer.......cian sungguh anak mama ni.....mm....tu la ....mama sedih sgt hakim sakit lg...tp mama anggap ni dugaan semua dr Allah....mungkin papa n mama teralpa kut....on off bagi minyak kambing gurunnya.....n puff pong ada kalanya terlupa..itewla....reminderkan....anakmu itew perlu perhatian n penjagaan yg lebih pa n ma....skang hakim no longer use imflammade for inhaler puff.....dpt puff baru dr doc. sheila....sebab katanya imflammade tak berkesan ngan hakim....apa ntah nama ubat baru ni...Steritade..lebih kureng gitu la......nanti mama blk umah check blk cam ner ntah spelling dia....combivent still ada...tp guna in case jer la......mm....anak mama....cepat la sembuh yer.....tanak guna puff2 inhaler ni lg.......

Labels:

posted by Mama Hakim @ 8:06 AM   0 comments

Singgah umak mak teh

abg myo ni tgh main ngan hakim....suka beno dia main ngan hakim...tak mcm budak sorang tu...selalu jer nak buli hakim.....tepuk2 kepala hakim....

ha ni la budak yg suka buli hakim tu....abg aqil....abg aqil ni gangster sket...suka pukul hakim..mujo ada abg myo....baeknya back up....:) abg aqil memang jaki jipang ngan hakim.....

Balik dr Hospital Tawakal khamis tu....singgah umah mak teh....yer la dah on the way nak bl Subang Perdana jer kan Bandar Sri Damansara tu.....mak teh selalu drive dr Subang Perdana ke Bandar Sri Damansara almost 30 minit.....tak yah ikut Kota Damansara n lalu tepi IKEA/Ikano Power Centre tu....n yg penting tak yah bayo tol LDP rm1.60 tuh..ehhehe...ikut jer jalan belakang sungai buluh tu pong jln dah lebar la ni....papa pong semenjak 2menjak ni suka ikut jln bakang tu...dulu suka ikut kota damansara jerk....



ok...kebetulan dah tghari kat umah mak teh.....lom lunch lg...so pesan siap2 mak teh suh masak byk sket.....ala bukan mak teh yg masak pong....kakak yg masak.....ekke..:) so lunch reramai la bersama kak deq nah, kakak bibi, abg lokman, kakak, abg myo n abg aqil n mak teh.....yum..yum...kakak masak tomyam ari tu...plus ngan lauk mama tapaukan dr restoran haslam kat jalan pahang near tawakal hospital tu.....

Labels:

posted by Mama Hakim @ 7:53 AM   0 comments
Monday, December 17, 2007

Again....outpatient at Tawakal Hospital...



Khamis mama n papa terpaksa meng"el"kan diri masing2 dr opis masing2..demi kerana anak masa sorang tu....hakim....have to meet doc. sheila lopez....hakim's peaditrician at tawakal hospital....seperti biasala lom sempat doc. sheila sentuh apa2 kat badan dia..doc. sheila just say hye...helllo......dia dah meraung......apa la anak mama ni.....bukan setakat menjerit...siap palingkan muka dia kebelakang tanak tgk muka doc. tu.....terpaksa mintak pertolongan 2 org assistant doc utk pegang dia masa doc. check.....hakim...hakim...takut beno ngan doc. sheila.....


ekceli doc. sheila said his lung have a little bit sound....pada awalnya nak admitted ward tp...dia decide utk sewakan saja nebulizer utk bawa blk kerumah..hakim have to take nebulizer gas every 4 hours.....n segala medicine....antibiotic, rhinatonal, singular n sebijik pil...pil tu susah amat mama nak kasik hakim mkn sebab pilkan..kena hancurkan dulu then masukkan dlm nestum dia......dia rasa pil tu dlm nestum dia buat cengeh2 mult dia n tanak mkn byk la.....mm...sudah la plok...


ooo....ok skang..dah kol 4..time hakim makan ubat rhinatonal tu...mama have to remind call kakak n abg lokman....ari ni hakim duk ngan depa....ok cayang mama..behave good with kakak n abg lokman k.....muahs....thanks kakak..thanks abg lokman......:)

Labels:

posted by Mama Hakim @ 4:40 PM   0 comments

PPUM Emergency Unit....





Rabu mlm (12/12/07) around pukul 12 mlm...papa n mama n hakim sekali terpaksa bergegas ke emergency unit PPUM...naper? anak mama kelihatan semput2 mlm tu..tak leh tdo....merengek2 jerk....n breath wheezy..sian anak mama....


so sampai ppum doc. bagi nebulizer....ya rabbi susahnya nak pegang anak mama...hakim fighting with mama n papa....so terpaksa bungkus ngan towel la....baru ok sket...so sepanjang proses sedut asap nebulizer gas la hakim menjerit....sian plok.....tu la mama suh duk baik2..dendiam jerk..tak yah la fight2 ngan papa n mama...tgk saper yg menang..papa n mama jugak.....hakim penat jer lawan......


today mama baru masuk kija...setelah lama ber "el".....apa nak buat bos....anak tak sihat....hahha..tak dak mood buat kija la.....

Labels:

posted by Mama Hakim @ 8:39 AM   0 comments
Thursday, December 13, 2007

And Again....:(

Again my beloved hakim kena bronchilitis....mama tak dapat g kija ari ni khamis (13/4)....semalam pong bbsitter hakim aka kak zakiah dah call....hakim nampak semput n batuk2 petang tu...selasa malam tu mama dah bwk hakim jumpa doc. kat klinik area subang perdana..tp itew la....tak ok jugek....rabu mama kena kija gak..sebab isnin mama dah el...ok...details about this entry later la......nanti mama masuk opis...

ni baru blk dr hospital tawakal.....sewa nebulizer dr tawakal 2 days...sabtu ni jumpa doc. sheila blk.....hopefully sabtu ni hakim dah ok yer....kena kasik neb. setiap 4 jam kat umah...

esok insyaAllah mama kija....mujo kakak ada....tgk la cam ner......if nampak dia ok kija..if tak....tak g kija la....

Labels:

posted by Mama Hakim @ 2:18 PM   0 comments
Wednesday, December 12, 2007

Tabung Haji Kelana Jaya









ok...the story morry about this entry later la.....pst mama quite busy lately ngan BFIRM....tp sempat lagi curi2 upload gambo ke blog ni..ekekke...

Labels:

posted by Mama Hakim @ 10:55 AM   0 comments

Hakim n Nabil....









Labels:

posted by Mama Hakim @ 10:51 AM   0 comments