" You're my heart, You're my soul, You're my everything...PAPA N MAMA :) "
Hakim Birthday
Thursday, December 27, 2007

Makan-makan ramai-ramai...



Ahad malam....plannyer nak makan kat medan ikan bakar kat Pontian besar ...sema org g kecuali mak long n yuk....sebab mak long n yuk nak balik kg yuk mlm tu kat parit baru.....atuk n nenek hakim sema.....ucu, acik farid, acik noni, mak ngah family belaka la.....elok jer pi ni....sampai kat medan ikan bakar kedai tutup....so pak ngah n papa plan nak g makan kat Kukup lak....Kukup ni.....tempat terhujung sekali dlm benua asia.....yg paling bawah nampak kat map tu.....ok....dr pontian besar g Kukup lak......m...dlm perjalanan tu budak kicik hakim buat hal jerk....mcm2 la...tak duk diam....buang puting nyuk nyk dia tu la.....nak gigit henpon la...mcm2 la...sabo jer mama...mujo ada nenek naik keta sekali leh nenek pujukkan jugak hakim tu......berbalik pada citer mkn td...ni first time mama g kukup....tp mlm...tak dpt sgt menikmati keindahan di sepanjang perjalanan ke kukup tu...dekat jer ekceli.....lebih kureng 15 minit dr pontian besar tu.....lalu la jugak satu nama tempat tu Tenggayun....ekceli kalau kawan2 mama nak tahu....kat situ la...kg mertua kak shima.....deme ingat tak kak shima perlis...Hashima Hamid.....raya lepas kak shima jemput pi umah..tp ma n pa tak sempat la nak pi.....ok...sampai Kukup....alamak tak jumpa lak kedai mkn yg best......kalau tak silap mama tempat mkn seafood n ikar bakan yg best kat tanjung piai....tp lebih kureng 15 minit lg la nak g sana....alah dah dpt msg dr papa la...dia dah sampai kat bwh opis mama ler..okla citer sambung esok....chow chi chow dulu a....bye have to go la...meet my hakim....already miss him so much ni..:)


ahahha..sambung balik citer semalam....pagi ni dah sepagi ngadap programming....alhamdulillah....citer semalam tu sambung...tak jadi makan kat Kukup lak....nak ke tanjung piai rasa jauh plok dah la mlm dah.....so patah balik kitorang ke pontian....last2 makan kat simpang trafic light kat pontian baru jerkk.....ekekke....itew la.....tp dpt la makan ikan bakar, ikan pari n kembung bakar, siakap stim, kailan ikan masin apa lgi erkk...sup..wah tghari dah ni...lapo la plok.....makanan kat situ leh tahan gak la...tp tak leh lawan ngan De Chiangmai kat Sg. Buluh tu....ekekkek...:) sebut pesal makan ni..lapo la plok...dah tghari ni......sat lg leh kuo lunch la...ari ni tatau nak g mkn mana ngan auntie ita...auntie nor join sekali kut.....okla....bye dulu.....nak sambung kija sket lg.......
posted by Mama Hakim @ 5:38 PM  

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

Links to this post:

Create a Link

<< Home