" You're my heart, You're my soul, You're my everything...PAPA N MAMA :) "
Hakim Birthday
Thursday, July 26, 2012

Berdebar....

berdebar untuk hari esok....jumaat
esok ada follow up check up dgn Consultant Urology
Dr Norman Dublin
mcm2 berlegar kat kepala ni...
bila nak start consume ubat???
sakit ke tak nanti??
arap2 tak perlu admit sebab on saturday papa kena os ke Perak...
tp apa2 pun tunggu apa kata Dr. Norman esok....
berdebar2
harapan....
hope everything going smoothly....
dan Allah memudahkan segala urusan saya....
Ya Allah Ya Waduud, kurniakan aku dan seluruh umat muhammad yang beriman kesihatan zahir dan batin...
amin Ya Rabb.
posted by Mama Hakim @ 8:12 AM   0 comments
Tuesday, July 24, 2012

Anugerah Terindah



Thank you Allah for giving me these 2 Hakims.
Anugerah terindah buat kami...
Ya Allah Ya Rahman kurniakan kami anak-anak yang mencintai islam dan berjaya dunia akhirat..
amin....
posted by Mama Hakim @ 9:57 PM   0 comments
Monday, July 23, 2012

Ramadhan ke 3 & Happy Born Day My Little Boy

Alhamdulillah masih diberi kesempatan olehNYA untuk menikmati ramadhan ke 3
semoga ramadhan kali ini lebih sempurna dan lebih diberkati...
amin.

dan hari ni 23 julai...
genap la 3 tahun umur putera bongsu kami Amsyar Hakim....
sat jer rasa...tup tup dah 3 tahun dah yer dik....
semoga ´╗┐adik menjadi anak yang soleh + beriman + pintar dunia akhirat....
wishing u love, sunshine and laughter not just for today...but all the days after...
mama + abang + papa always love u....
muahsssss
HAPPY BIRTHDAY WITH LOTS OF LOVE DEARIE AMSYAR HAKIM
~mama:abang:papa~
posted by Mama Hakim @ 1:49 PM   0 comments
Thursday, July 19, 2012

Usha Sofa

Ahad lepas...
misi mencari sofa utk rumah cyber....
kaminyer target adalah L Shape..
kebetulan MilanoHaus ada buat sales skang...
so jom jamu2 mata di sana.....
sema sofa di sini adalah leather from Italy....
 budak ni...pandai lak possing...
duduk landing baiknyer...
"mama amik gambar abang"
 ni lagi baiknya possing!!!!
dia suka la ni.....
 saya berkenan ngan kolor putih mcm ni..
 yg ni pung lawa gak...
end up..
berkenan kolor putih...
tp amik kolor hitam....
ngeh ngeh..:)´╗┐
posted by Mama Hakim @ 1:46 PM   0 comments
Wednesday, July 18, 2012

"Cuti" Panjang

2 minggu lepas saya mendapat cuti panjang...
5-13 julai...
5 hari kena admit....
selebihnya mc di rumah...
sakit apa??
mulanya demam panas...
panas sampai cecah 40
sampai menggigil..
mulanya saya suspek kena dengue fever....
tp....result dr blood test sema adalah ok belaka...
hari2 amik blood...dah lali dah rasanya..
dan saya requested ngan doc hisyam utk wat blood utk leptospirosis jugak..
(memandai saya je mintak2 itu ini....tp takut la bila ingatkan arwah din beramboi + izwan pilus tu + arwah x skulmate saya....)
cuak jugakkan.....demam tinggi2 sgt ni......
disebabkan blood sema ok..
so doc hisyam requested suh buat ultra sound...
cek organ2 dalam perut....
teng teng di sini la..
sangat berdebar utk mengetahui resultnya.....
actlly saya sempat berborak ngan pegawai yg melakukan ujian ultra sound tu...
any abnormality ke nampak kat organ saya???
dia replied : ada sket...tp tunggu doc hisyam yang review kat puan nanti...
hehehhe
suspens jgk nak tunggu doc hisyam dtg review kat wad saya petang tu...
dan perkhabaran itu ropernya....
ada stones @ kidneys saya ni....
so doc hisyam referred saya kepada consultant urology...
doc norman dublin....
menurut doc norman result dr ultra sound tu....
the stones agak besar jua la...
bersaiz 1.1 cm....
so kena laser + operation..
uwaaaaaaaaaaaaaaaaa tatutttt la dgr....
terus teringatkan anakanda2 saya ni......huuhuhu...
ya Allah dugaan betul ni.....
then esoknya saya diarahkan utk buat ct scan....
dan result dr ct scan...
alhamdulillah....
gud newsnya saya tak perlu operate...
sebab just small stones @ kidneys....both kidneys....kiri n kana....
tp yg bad newsnya...
ada 5 stones ....agak bykla..
tp doc norman cakap....dia boleh bg ubat jer utk pecahkan itu batu...
no need an operation procedure + laser....
la ni blom start consume ubat lagi..
agak berdebar2 nak consume ubat ni....
27 julai ni follow up check up saya ngan dr norman....
sebab dr norman nak suh suh saya cool n rilex dulu...
demam dah cure betul2 baru turn nak merawat itu stones....
dalam debaran + suspend tu sempat saya bertanya doc norman....
apa penyebab kepada tumbuhnya stones ni...
dia kata may be:
1) tahan kencing....
2) kurang minum air kosong....
3) over protein pun bleh jadi jgk.....(over makan ayam + ikan + daging)
4) makan seafood lebih2 pun tak boleh jgk ok.....as ikan bilis n etc la......

so now kena control la diet pemakanan saya...
seafood for now saya stopkan...
daging+ikan+ayam saya masih ambil...tp dlm kuantiti yg sedikit..
saya lebihkan sayur2 an....

dan sy jugak sempat google tips utk merawat  batu karang...
antara yg saya jumpa adalah :
1) minum air kosong dalam jumlah yg byk....
2) amalkan minum air bali....
3) sup lobak putih / jus lobak putih....
4) air zam zam....






semoga saya kembali sembuh...
dan diberi kesihatan yang berpanjangan...
amin.....

posted by Mama Hakim @ 2:01 PM   0 comments
Friday, July 6, 2012

Kena admit

Mohon cepat sembuh Mohon sihat seperti sediakala Ya Allah Ya Wadud....aku bermohon kepadaMu.... Harap2 lepas ni tidak diserang hi fever lg... Sgt fobia sy Sampai merah pijar muka...
posted by Mama Hakim @ 6:32 PM   0 comments