" You're my heart, You're my soul, You're my everything...PAPA N MAMA :) "
Hakim Birthday
Wednesday, November 30, 2011

Mode ---> Pindah Randah

skang kat opis saya sibuk ngan operasi pindah randah....

esok adalah hari terakhir saya berkhidmat di jalan duta.....

naper esok?? sebab jumaat ni saya akan bercuti blk ganu....

officially last day di sini adalah jumaat...

next week isnin...mula bertugas di HQ cyberjaya nun...


ni gambar saya snap last week...

meraikan perpisahan dengan pasar jumaat jalan duta....

hehehhehe....

i'll miss this time!!!!!

tunggu pn damia draw duit..

draw bebanyak erkk...

boleh shopping lebih sket...

this pasar....

takkan jumpa dah kat cyber nanti...

mcm2 ada...brooch pong ada...


hasil belian saya..

mcm2 ada jugak....

ngeh ngeh.....

kemas barang utk pindah..

dlm kotak besar tu..barang yg nak di bawa ke cyber...

tunggu movers datang pick up...

ptg esok baru nak seal itu kotak.....

dlm beg itu...barang nak bawak blk rumah...

saya naik chartered bus ke cyber...

sementara umah blom dpt kunci ni....

bus chartered dr jln duta...terus ke cyber....

saya dah bayo utk bus ni rm300 last week...

mahainyer kan....

dah la awai pagi dah kena bangun

kol 7 pg dah kena terpacak di jalan duta ni..

haishhhhhhh..

cobaannnnnnnnn..:)

posted by Mama Hakim @ 4:20 PM   0 comments

Tragedi Anniversary

citer yg dah basi sangat sebenarnya...

happened last 2 weeks...

baru berkesempatan nak update dlm blog....

berlaku pada 19 nov 2011

yakni hari ulangtahun ke 6 perkahwinan kami....

kejadian adalah berlaku secara tetiba2..

sekelip mata jerk...

terpaku saya...mcm tak boleh buat apa2...

jiwa kacau gak jadinya....tdo mlm pong teringat2 kejadian tu....

namun alhamdulillah....he is getting ok...

luka dah jadi parut....

parut tanda....sayalah anak lelaki mama!!

tp....sebenarnya amsyar tak melasak pun malam tu..

tersadung tikar sarawak...terus badannya tertolak ke meja makan....

yg jadi ralat kat hati saya ni..

naper saya tak dpt blok beliau masa tertolak ke depan tu...

padahal kejadian depan mata saya...

semanya berlaku sekelip mata...

apa2 pun...alhamdulillah mujo terkena atas kening tu...

kalau tak....

seriau saya nak pk lebih2.....

tak mo pk...yg penting anak saya selamat.....

dalam jugak injurednya erkk..

masa saya pes time saya tgk luka tu...

terus saya menangis bersama2 dgn dia......

dah la...bertiga jer kat umah mlm tu...

kebetulan famili kakak saya baru jer bertolak dr rumah kami menuju putrajaya...

sempat consult ngan abg halim.....

what shud i do...

suh stopkan bleeding dulu....
ikut jer la arahan tuan doc...

risokan diorg jer ...

nyusahkan diorg tul saya time tu....

bucu meja ni la...

haishhhhhhh

tertdo sementara tunggu papa balik dari opis....
cian dedek mama ni.....
kalau tanya dia...."kepala adik sakit yer"
"kitttt"


kek red velvet yg ditempah utk celebrate aniberseri..

terus ilang mood nak makan kek red v yang sedap....

mujo ada adik beradik yg tolong habiskan kek yg best ni....


anyway....

happy 6th anniversary on 19 november 2011

for incik hisam n myself too....

semoga kehidupan kita sekeluarga akan bertambah barakah dariNYA...

anggaplah ombak dan badai yg terkadang terhempas itu...

adalah sekadar ombak rinduuuuuu...

badai kasih pengikat kasih sayang antara kita...

ececeh...jiweng la ploks pepagi ni....

posted by Mama Hakim @ 7:45 AM   0 comments
Saturday, November 26, 2011

Karangan jiwa

tajuk n3 bukan main lagi..
ngeh...ngeh...
sila jamu mata....
dari pihak pengantin lelaki....putih+soft pink....
kain pasang + perfume
bank draft + cincin utk majlis pembatalan air sembahyang..
sirih junjungnyer....
kasut n handbag....
telekung


dan
dari pihak pengantin perempuan...
putih + merah...
sepatunya....wa mcm skema lak
kasut....
sepersalinan baju melayu...
al-quranul qarim..
cake fondant...
perfume set....
-sda-
bb
sirih junjungnyer...
posted by Mama Hakim @ 11:03 PM   0 comments
Monday, November 21, 2011

Walimatul Urus

alhamdulillah...
semalam 20.11.2011
Dr Abdul Halim telah selamat melangsung perkahwinannya
bersama tunangan tersayang....Lina...
syukur majlis berjalan dengan lancar dan jayanya....
kepenatan tp overall berpuas hati...
bersama kanda ke 5 saya...
abg mie..
gubahan hantaran dari pihak kami...
putih n pink...
dari pengantin pompuan utk abg halim...
pakcik n makciknyer yg sentiasa memberi sokongan padu...
sama ngan mak ndahnyer...
tp kolor jer lain....
ngeh ngeh...camner leh tersama ini coach....
nanti nak pakai kena pakat ngan Lina....
saat yang mendebarkan.....ijab dan qabul....
tahniah.....!!!!!
kanda2 ku menemani pengantin utk majlis pembatalan air sembahyang..
ibu bapa pengantin...
purple pihak kami....pengantin lelaki..
merah peach..belah pengantin perempuan..
antara anak2 sedaraku...
kmai bergambar ngan pengantin....
sengeh molek tu abg...
seronok erk tgk abg halim jadi pengantin....:)
the bride n the groom....:)
keluarga belah abg ipar saya....
keluarga belah saya....
kepenatan sudaaaaa
menggalas "beg tgn" besar
apakan daya....
papa tak dpt join
papa busy di opis.....
huhuuhhuhu
kami 4 beradik..
lengkap sudah adik beradik perempuan saya....
pn. jamaliah....pn. radziah....pn. rafidah dan pn. mokminah....
urutan dlm family..
no.2
no.3
no.7
no.8
awat mama nampak pendek lak masa ni dik......
ngeh ngeh...
kena terima hakikat....saya memang paling pendek dlm adik beradik saya....
si pendek!!!!
posted by Mama Hakim @ 3:50 PM   0 comments
Friday, November 18, 2011

Sabtu dan Ahad yang bakal sibuk..

wiken ni...sabtu dan ahad...

bakal hari busy...

sabtu.....paginyer....majlis ihtifal skul hakim....

petangnyer.....checkup dedek @ Tawakal Hosp..

petang sabtu jugak...

adik beradik mama dtg berkumpul ke KL....

ahad....whole day @ dewan sri endon, putrajaya...

big day for big boy....abg halim....

pagi akad nikah ceremony....

kol 12 sanding....tentatively...

n ahad lak pak andak ada rehersal kat opis beliau...

huhuuhuuhuuh....

cam ner tu...mcm mana nak handle 2 hakims neh....

haishhhh


mak ndahnya plok yg over berdebar2 menunggu big day abg halim ni....

moga dipermudahkan dan dilancarkan segala urusan kami...

amin ya rabbal alamin...
posted by Mama Hakim @ 1:39 PM   0 comments

Frontpage :)

TAHNIAH B...
cer teka hok mana ser anak sedara ku....
ngeh ngeh
nanti mak ndah tunjuk kat hakim...
apa la komen hakim nanti...:)
posted by Mama Hakim @ 8:13 AM   0 comments
Thursday, November 17, 2011

Sek Keb Dusun Terbaekkkkkk...!

UPSR 2011 - TERENGGANU TERUS UNGGUL

KUALA TERENGANU - Pencapaian 15.6 % meningkat sebanyak 0.2% berbanding tahun 2010 menjadikan Terengganu kekal sebagai juara UPSR untuk tahun ke-11. Begitu juga dengan pencapaian Minimun C telah meningkat kepada 71.1% berbanding 66.8%. Keputusan UPSR tahun 2011 bagi negeri Terengganu telah diumumkan oleh Encik Razali bin Daud, Pengarah Pelajaran Negeri Terengganu di Bilik Mesyuarat Alamanda, Jabatan Pelajaran Negeri Terengganu pagi ini.

Pengarah merakamkan rasa bersyukur dengan pencapaian berkenaan dan semua pihak yang memberikan sokongan ke arah kecemerlangan itu. Sebanyak 63 buah sekolah telah mencapai kejayaan cemerlang. Tahniah kepada Sekolah Kebangsaan Kampung Bharu Tok Dor, Besut memperoleh pencapaian tertinggi peratus 5A iaitu sebanyak 66.67 %. Sementara pencapaian tertinggi Gred Purata Sekolah (GPS) ialah SK Dusun, Hulu Terengganu iaitu 1.23. Besut merupakan daerah terbaik dengan pencapaian 23.9%.

*****Alhamdulillah dan Tahniah untuk warga sekolah kg saya...Kg Dusun...dan tahniah juga untuk Pn Jamaliah (my kanda) dan En Abdullah...kerana kejayaan anak bongsu kalian Zubir meraih 5A. Untuk anak sedaraku di klang Halimahtul Saadiah....tak bermakna tak dpt 5A tu gagal....teruskan usaha lagi.....masih byk lagi cabaran yg perlu ditempuhi.*****
posted by Mama Hakim @ 10:54 PM   0 comments
Tuesday, November 15, 2011

Meraikan kemenangan

lunch hour semalam...

ke pizza hut the mall la kita...

makan2 sempena meraikan kemenangan "the winner of choral speaking puspanita"


snap tempat parking dulu....

x yah susah2 nak hafal no lot parking....
ordering....
ahli jemaah makan2 adalah seramai 12 orang...


ziela

zura

mamahakims

wah korang....

naper sampai lambat???
sesat ke korang cik jah nak ke the mall tu???

hehhehehhehehe

makan time......


makan lagi....


makan lagi....
wa banyaknya makan...

cam ner nak diet ni..

sema kekenyangan terlampau la semalam...

end up...

bungkuskan sahaja makanan bawak blk opis..

tak larat nak habiskan kat situ...

ececeecehhh..

tuan rumah bergambar lagi...

gigams???

posted by Mama Hakim @ 8:03 AM   0 comments
Monday, November 14, 2011

Edisi memanjakan diri



semalam sempat g spa....

de bali spa

wat facial + vacum + mengsaunakan diri....

dah lama meninggalkan xtvt begini....

relaxkan diri....diurut..dibelai..

wah syoknya.....

mlm td dpt tdo ngan nyenyaknya...

krooohh..krohhhh.....

reward utk diri sendiri juga....

anggota badan kita penat bekerja

habis kija di pejabat..sambung tugasan di rumah...

sekali sekala

bg la upah kat 'diorang'

kang depa merajuk kita jugak yg susah....

insyaAllah lepas ni...

bleh berspa tiap2 bulan....

dah jumpa spa yg best yg dekat dgn rumah...

tp terjumpa last minute la plok erkkk...

tp okla...better late then never!!!!!!
posted by Mama Hakim @ 4:57 PM   0 comments