" You're my heart, You're my soul, You're my everything...PAPA N MAMA :) "
Hakim Birthday
Tuesday, February 23, 2010

Salam Petang..

salam all...
rasa macam dah lama tak updating blog ni....
bukan malas....no...no...
bukan sengaja....tidak jugak...
cuma tadak masa...
masa amat mencemburui ku...
cheeewaaaaaahhhhhh....
mcm bagus jer erkkkk...
petang ni ekceli jam 7.02 pm
updating from my workstation lively
ntah cam ner...
penat otak wat kija..
terasa la plok nak layan blog...
perkembangan terkini...
tadak apa yang berkembang sgt pong..
badan pong tak kembang2....
cuma amsyar jer makin kembang.....
hihiihi...
wahhh...dah sebut nama amsyar...
miss him very2 much la..
tak sabar nak blk jumpa amsyar n hakim ni....
cian....
perkembangan lain...
insyaAllah by Mac ni saya akan masuk Akademi..
bukan akademi fantasia
atau akademi huha huha tu ler..
ni akademi belajo perihal cukai2....
cukai jgn tak cukai....
dan kepada tax payers di luar sana...
bayo jgnt ak bayo yer...:)
kalao tak bayo kena penalti....
together develop our nation k...
chewwaahh...
ada gaya jadi duta tuk lembaga hasil tak...
hihiihih...:) sempat lagi tu verangans erkkk..hihiih
ok berbalik pada citer induksi td ler...
7 mac register @ bangi...
8 mac induksi bermula....
dgr citer nya...
induksi batch saya ni akan dilakukan di PD...
masuk utan wooooo...
masuk belukar..
masuk lumpur..
masuk gua....
for 4 or 5 days....no comm @ all....
riso gak saya ni ekceli...
nak masuk utan..
bukan takut pacat atau takut lintah...
cuma..
takut rindu...
rindu ngan anak2 ku...hakim n amsyar...
rindu ngan mr hubby tu bleh dibendung lagi rasanya...
n kita mesti nak berhubung ngan suami n anak2..
nak tanya bla...bla...
amsyar wat per..
hakim wat per....
nangis tak....
yer la...1st time will separated esp with amsyar...
mama mesti rindu ngan bau amsyar nanti ni...
saba ye sayang....
demi career mama
n kita berkorban bukan untuk kepentingan org lain...
utk kita sekeluarga jugak..
insyaAllah evrything going smooth....
itu yang mama harapkan....
dan doakan....
n special utk incik papa...
jaga anak2 kita tu baik2 n elok2 ye pa...
jgn moody2 sgt...
bykkan sabo melayan karenah diorg k...
take it as a challenge...
mama tau...papa penat...
tp nak buat cam ner pa...
we have to face it....this coming Mac...
duration 7 Mac till 19 Mac...
u are alone...
"with" them....
caiyok..caiyok pa.....
papa blehnya la...:)
ekceli...
kalau induksi ni berlangsung selama 11 days..
okla jugak..
saya riso jugak takut 3 months continously...
so selama 3 bulan berkg la saya di sana....
wiken baru jumpa hubby n anak2.....
tp schedule utk KAP 3 bulan ni lom kuo lg...
rumours mengatakan dia akan berlangsung continously...
n mrs.bos pong dah wat back up baiknya...
by this week...
kena turunkan segala tugas2 kepada si penyandang kerja...
cian korang erkkkkk..
hiihihi..tak per....:)
adala tu ganjarannya nanti...
aminnnn...:)
berbaloi..baloi...hiihih..:)
okla mau chow chi chow dulu la....
dah lama la plok melayan blog ni...hihiih..
till then la yer..
insyaAllah kalau free leh hapdet lg...
:)
peace...
posted by Mama Hakim @ 7:04 PM   0 comments
Tuesday, February 9, 2010

Celebrate Berempat...

16 pcs blueberry cheese cupcakes made by auntie jina....
choc cake also made by autie jina....
menunya macam2 ada.....
another choc cake sponsored by auntie zakiah....bestnya strawberi....yummy...
epi besday to u....epi besday to u.....
tak sabao nak mkn car, aeroplane....
ordered from nearby pizza hut...
dah penat la nak masak.....
kalua wiken sonok gak nak masak.
tp kalau mlm td smpi umah kol 8 mcm mlm ni..cam ner masaknya...
so...order jer la....senang citer....
luckily hakim siang td dah celeb ngan kengkawan kat umah auntienya..
potong cake ben 10....
so mlm ni....celeb kami whole family....
berempat jerkkk..:)
posted by Mama Hakim @ 10:54 PM   2 comments
Monday, February 8, 2010

Happy 3rd Birthday Amirul Hakim..

Today
as per date
9 Feb 2010
genap la umur Hakim
3 years...

3 tahun lepas...
9 Feb 2007
jam di bilik operasi tepat menunjukkan angka 5.47 pm..
Dr.Siti aka as gynae n the team telah berjaya melakukan misi pembedahan
di dalam sebuah operation theater di Hospital Tawakal...
untuk mengeluarkan seorang bayi dr rahim ibunya
yang mengandungkannya selama 9 bulan...

dengan linangan dan genangan air mata si ibu
lahirlah seorang bayi lelaki
dengan berat timbangannya 3.14 kg
ukuran tinggi 50 cm
ukur lilit kepalanya 37 cm
dan dipilih nama yang sesuai untuk gelarannya...
iaitu
AMIRUL HAKIM
Ketua/Pemimpin Yang Bijaksana....insyaAllah.....
harapan mama n papa ...
semoga Hakim dapat memimpin "adik-adik" dengan kecerdikan dan kepandaian..
tunjuk contoh teladan yang baik....
as a "big" bro dear.....

masih terterjah di fikiran mama ni..
tahun pertama membesar Hakim....
menuntut kesabaran dan toleransi papa n mama...
berulang alik ke hospital....
dr sheila....dr sheila...
emergency unit....tak ppum, sg buloh
admitted....Tawakal, DEMC....

tahun kedua kesihatan Hakim
tidak banyak berubah....
sehinggalah sampai satu tahap....
mama rasa mcm down sangat
mama menangis n menangis di wad Hakim....
sebab kesian kan Hakim baru jer admit @ Demc....
x sampai seminggu kena admit plok kat Tawakal....
beberapa kali kena melakukan ujian x ray....
ambil sampel darah.....
bg mama Hakim too young...sian...

alhamdulillah penghujung tahun kedua
kesihatan Hakim semakin byk improvement....
kali terakhir Hakim admitted is on January 2009..
(ketika ni saya pregnantkan amsyar...)
sampai saat ini.....alhamdulillah..
syukur sesangat...his health getting better n better....
batuk2 n flu biasa tu ada la...
cuma tidak nmpk kritikal...
n menyemputkan Hakim....

ok...dah habis la sessi flashback mama...
cuma..
doa dan harapan mama n papa untuk Hakim...
DEAREST HAKIM...
BE A SMART N GOOD BOY...
BEHAVE GOOD ALWAYS...
SEMOGA MENJADI ANAK N ABANG YANG BERTANGGUNGJAWAB
BERAMAL N BERGUNA DUNIAWI N AKHRAWI....AMINN
EVERYDAY WE LOVE U TOO MUCH DEAR....
LOTS N LOTS N LOTS OF LOVE FROM PAPA N MAMA N ADIK "AMCAI"



special made cupcakes for u....
for home sweet home celebrate
n ben 10 edible image choc cake....
for auntie's house celebration....
with his frens.....
posted by Mama Hakim @ 10:25 PM   1 comments