" You're my heart, You're my soul, You're my everything...PAPA N MAMA :) "
Hakim Birthday
Thursday, March 31, 2011

Bersama Gadis Kek Baulu

sekitar majlis semalam....

majlis anjuran kkr...

kelab kebajikan & rekreasi jabatan saya...

jay ti am @ ai ar bi am (saper pandai translate memang pintar la..)

majlis sempena pertukaran kakitangan dan anugerah anak cemerlang dlm spm....

bahagian saya oa ala2 tuan rumah majlis...

sebab bos kkr big bos bahagian saya...

so saya pong membusykan diri juga....

wit nad, zali n nik....

as penyambut tetamu.....
gadis2 baulu kek....:) peace buddy....:)
pn damai...cik nad...pn fida in da haus.....


owh sedap nasi beriani semalam......

rasa nak lagi ari ni..

tp ari ni tak dpt free la...

nak mkn kena beli sendiri....
posted by Mama Hakim @ 12:56 PM   0 comments
Monday, March 28, 2011

Bersedia...

KUALA LUMPUR - Penduduk di negara ini perlu lebih bersedia kerana Malaysia dijangka tidak terlepas daripada mengalami kejadian gempa bumi pada masa akan datang. Pakar Geologi, Prof. Madya Dr. Tajul Anuar Jamaluddin berkata, kemungkinan itu ekoran daripada retakan-retakan besar (sesar) yang terdapat di dalam kerak bumi. Katanya, walaupun ketika ini retakan itu tidak aktif tetapi gerakan pada kerak bumi yang didorong oleh gempa di sekeliling Semenanjung Malaysia boleh mengundang bencana tersebut. "Kekerapan berlakunya gempa bumi di sekeliling Malaysia, contohnya di Indonesia, Myanmar dan Jepun akan mendorong patahan pada retakan-retakan besar ini seterusnya ia akan aktif dan menghasilkan gempa bumi. "Apa yang dapat dipastikan, kemungkinan itu tetap ada tetapi bila ia akan berlaku sama ada mengambil masa puluhan atau ratusan tahun tidak dapat dipastikan," kata Tajul Anuar yang merupakan Pensyarah Geobencana, Institut Kajian Bencana Asia Tenggara, Universiti Kebangsaan Malaysia (UKM). sumber: Kosmo! Online


p/s: mintak dijauhkan kita dari bencana alam ini....

saya kekadang terpikir jugak dlm kepala ni...

takutnya....

sebab bangunan opis saya agak tinggi....16 tingkat....

tambah2 lagi terletaknya di atas bukit..

saya berada di tingkat 3 dari 16 tingkat tersebut.....

last year ada gegaran berlaku di sumatera

kat opis saya pong terasa jugak gegarannya....

kuat juga impaknya...

sampaikan kawan2 yg berada di tingkat 2 tertolak kerusinya...

n kipas2 pong boleh bergerak.....

apatah lagi yg mereka yg berada di tingkat atas2 sana....

huuhuuh.....

dan tidak salah saya andaikan senibina kompleks bangunan ni tidak dipersiapsiagakan dengan ciri kalis gempa pong.....

yer la.....bangunan lama dah ni.....kompleks kerajaan jln duta ni....

dan negara kita berada di luar lingkaran api pasifik....


Ya Allah peliharakanlah kami dari malapetaka ni Ya Allah.....

mintak dijauhkan dari semua ini Ya Allah....aminnn

posted by Mama Hakim @ 6:23 PM   0 comments

teringin tp malas

tengahari yg lemau ni...

terasa nak makan 2 benda ni...


twisties bbq ini....

oooo..sedap.... ngan eskrem paddle pop rainbow ni... ooo....sangat lazat ni.... tp satu jer... malas nak g turun beli.. sesapa rajin tolong belikan..... zali??? wan??? any volunteer yg g kedai mamak ari ni.... mamak tokey kedai tu tadak service delivery ker?? kalau ada...lagi mantop bizz dia... kol jer terus htr... mcm cafe kat bawah ni... kol jer.... terus anto ke blk... bagus...bagus.......bagus... i like.... tp ari tu saya order kue teow tomyam... tadak la plok dlm menu dia.... mee kungfu ada la... not my taste......
posted by Mama Hakim @ 1:11 PM   0 comments

Poco2


p/s: tarian atau senaman poco-poco telah diperakukan Haram oleh Jawatankuasa Fatwa Negeri Perak.....

kerana tarian tersebut ada kaitan dengan kepercayaan agama & pemujaan roh

serta

bercirikan agama Kristian....

Kepada sesiapa yg nak menari poco2 tu...

fikir2 n timbang2kan la...

just to share........
posted by Mama Hakim @ 8:57 AM   0 comments
Sunday, March 27, 2011

Resepsi DnD

Majlis resepsi Damai n Dedek....
berlangsung di Sentul...
bertarikh 19 Mac 2011...sabtu jugak...
dedek aka firdaus ni pong kawan mama jugak..
so dua2 majlis kitorang pergi meraikan....
cuma damai is kawan satu irb
satu jabatan...
satu bahagian...
cuma unit jer lain....
tp kami duduk satu floor....bilik kira next door....
dedek ni kawan satu irb...
jabatan lelain...
kenal masa kursus kat APM ari tu..
n fyi...damai n dedek mula berkenalan masa kitorang kursus kat APM ari tu la..
tak sangka lak erkkk...
tahniah utk Damai n Dedek...
moga bahagia hingga ke akhirnya..:)
wit kengkawan mama.....:)
possing lagi..
anak2 passed kat incik papa....
mama dah jumpa geng dia....hhiihiihi
akhirnya dapat jugak bergambar ngan ratu n raja sehari....
pn damai n incik dedek.....
byk sgt kamera tatau nak tgk yg mana satu....
with pn big bos bahagian kami...
bos OA...pn j....:)
kami.....OA n DW team.......:)
pengantin baru gak ni..
ziela n dauz bam bam...
both kawan mama jugak...
n both kenal masa kursus kat APM jugak..
hebat la korang...
tahniah jugak utk ziela n bam bam..
moga kekal bahagia hingga ke akhirnya....amin...:)
tp tak dpt attend majlis diorg ari tu.....
papa os ke kerdau time tu....
huhuh..cian kan...nak sgt pegi majlis korang.....tp wat to do....
tp akak tak lupa hadiah kat korang kan.....
ziela n bam bam ni masa kursus induksi dulu
satu group ngan mama....
terimbau memori kat PD sat....
esp masa kita duk dlm utan...
ziela jd leader group kita....
n kita dilanda ribut mlm tu...
owh kenangan sema tu....:)

dan ini 2 super heroes saya...

terima kasih kerana memberi peluang utk mama possing ngan kengkawan....

jom kita balik dah....


otw balik...
beli durian @ kota damansara....
xcitednya pn mama dapat durian 6+1...
jom kita balik mkn durian lak...:)
posted by Mama Hakim @ 6:37 PM   0 comments

Kenduri D n D






@ majlis kenduri kawen opis mate mama
si Damaiyanti vs si Firdaus aka dedek
tarikhnya adalah 13 mac 2011
lokasi adalah di Peserai, Batu Pahat..
auntie damai org johor...
in conjunction wit agenda balik kg sempena skul holidays....
so ahad tu terus meraikan majlis damai...
tp tak sempat bergambar ngan damai...
kami g majlis sekitar kol 1...
damai lom make up2 lagi....
mak andamnya lom sampai lagi..lambat beno mak andamnya......
huhuhuhhhuuh
x per kita jumpa majlis kat sentul lak....:)

posted by Mama Hakim @ 6:02 PM   0 comments
Thursday, March 24, 2011

Syukur Alhamdulillah...

Syukur Alhamdulillah dengan pemberian rezeki dari Mu Ya Allah
Sesungguhnya Engkau Maha Pemurah, Maha Pemberi
(Ya Fatah, Ya Alim, Ya Razak, Ya Kareem)
Terima kasih kepada pihak pengurusan atasan...
&
MOF juga
&
untuk sahabat-sahabat seperjuangan
"keep up our positive momentum!!!".
posted by Mama Hakim @ 1:16 PM   0 comments
Wednesday, March 23, 2011

Ceroh molek....

ari ni cuaca sekitar KL ceroh molek....
esp area jln duta
x macam beberapa hari lepas...
mendung..
suram....
kelam.....
terus hujan....
time cuaca ceroh molek gini...
saya suka mengintai genting highland melalui cermin tingkap di pantri blk opis...
oooo....nampak sangat jelas dan nyata bangunan yang tersergam di atas bukit tu...
kalau hari agak suram n kelam...
tak nampak la...
moganya semangat dan keazaman kita pong ceroh molek bak cuaca ari ni....
arap cerah molek gini sapa petang ni la..
kalau tak...
koho jam teruk la jalan pulang kek g....
p/s: saya suka itai bangunan kat genting tu bukan apa...saya blom jejok kaki lagi g sana...
arap satu ari nanti bleh bwk anak2 g jln sana....dekat.....tp mcm jauh la plok...:)
posted by Mama Hakim @ 1:45 PM   0 comments
Tuesday, March 22, 2011

Berpeluh....

sempat main ping pong petang ni...
beriadah...
lupa lak main berapa set tadi....
tp boleh la utk mengeluarkan keringat ni....
hari isnin- khamis biasa tak sempat nak main..
sebab ramai staff lelaki yg konker...
segan la kalau ramai sgt.....
tp petang ni..bertiga ngan en jas n suhardi jerkk..
boleh la layan pepah bola ping pong...
tunggu jumaat time lunch hour la dpt main lama sket..
plan jumaat ni nak bawak baju sukan la...
leh ajak nad n diha...
kita main sampai lembik la jumaat ni...:)
posted by Mama Hakim @ 6:31 PM   0 comments
Friday, March 18, 2011

Congrats...U deserve it!!!!


Sekalung Penghargaan & Setinggi Tahniah Kepada
DR. ABDUL HALIM B. ABDULLAH
Kerana Telah Menamatkan
BACHELOR OF MEDICINE, BACHELOR OF SCIENCE (MBBS)
Di
KASTURBA MEDICAL COLLEGE, MANGALORE, INDIA.
-semoga menjadi contoh dan tauladan buat adik-adik, adik sepupu sepapat dan generasi Ustaz Lah yang seterusnya….aminn-
terima kasih untuk kerajaan Malaysia
dan juga JPA....


the convo ceremony coming soon on dec...
insyaAllah sempat lagi la kumpul duit nak fly ke Mangalore...
ada rezeki kali ni mak ndah ikut mak mu g sana....:)
pak andak dah bg green lite dah tu..insyaAllah...
we'll be there!!!!!
posted by Mama Hakim @ 12:23 PM   0 comments
Monday, March 14, 2011

@ MATTA Fair

Event: MATTA Fair 2011


Venue: Tun Razak Hall, PWTC


Date: 11-13 Mac 2011




Jumaat lepas saya sempat meluangkan masa


untuk ke MATTA Fair 2011


saya amik time off selama 2 jam 15 min pada hari tersebut..


disebabkan hari jumaat...


kiranya saya boleh amik half day la gitu....


saya pernah post kat wall fb saya berkenaan saya amik time off ni..


then ada lak sahabat saya duk reply n comment...


bunyi dia lebih kurang mcm ni la...


'kalau ya pong nak buat benda tak elok tak yah la bagi tau sema org"


aik saya jadi pelik n keliru baca comment tu....


adakah time off tu perkara tak baik??


salah ke amik time off....


atau kat opis sahabat saya tu tak de istilah time off....


atau istilah time off opis dia lain dgn opis saya punya kut...


saya agak2 la....


scenario time off di opis atau jabatan saya adalah halal....


kerana bagi pegawai yang berhajat utk mengambik time off perlu melalui prosedur yang sah..


di mana...kena isi form utk permohonan time off...


kemudian permohonan tersebut akan disokong oleh immediate bos kita...(dlm kes saya ketua unit saya la...)


immediate bos dah sokong baru la bawak application form tu ngadap pengarah bahagian saya plok...


2 org bos dah sign...


maknanya lulus la permohonan time off kita tu...


dan utk makluman....


time off akan dipertimbangkan berdasarkan jumlah sumbangan masa yang telah disumbangkan oleh pegawai...


contohnya pegawai ada bekerja pada hari minggu (sabtu n ahad)


so masa hantar borang permohonan kepada 2 boss ni..


kita kena kepilkan sekali salinan punch kad kita sebagai bukti dan hi litekan sekali...


sekian tarikh dan masa kita ada melakukan sumbangan masa...


dan time off kitakan ditolak dari situ.....


lebih kurang kita nak redeem masa yang telah kita contribute utk jabatan...


so...oleh sebab itu...time off tu jadi halal...


dan bagi saya tak salah nak amik time off n uar2kan!!!...


bukan benda salah pong kan...




huuhuh


panjang lebar lak story2 pesal time off ni..


tak per....anggapla satu ilmu....n wajar dikongsi bersama bg yg tatau....




okla berbalik pada kisah saya n MATTA fair...

memang sengaja amik time off nak semata2 nak ke sini..

sebab kat sini boleh dapat pakej perlancongan yang menarik...

dan yang penting murah dan selesa....

bertepatan ngan bajet n poket kami....



incik papa q utk beli tiket..

fyi incik papa memang cuti full day ari tu...

walaupong opisnya memang kat pwtc pong..

tak mau ngelat2 ponteng2 tau...

keberkatan dlm mencari rezeki itu penting..

rezeki yang kita dapat nak bg makan anak2....

seboleh mungkin kita usaha utk memberikan zuriat kita rezeki yg halal....insyaAllah

kerana dengan rezeki kita tu la akan menjadi darah daging dlm diri anak2 kita....

ops...stop....ada ceramah la plok....

dan si abang pong ada..


plan awak tak mo ajak dia...


nak dating berdua jer ngan incik papa...


tp...pk2...apa salahnya ajak dia....


diakan dah besar...


dah boleh jalan sendiri....


uwaaaaaaaaaaaaaaa....tp blom jer masuk dlm hall...


dia dah requested ngan incik papa...nak dukung....


lahaiiiiiiii abang...o abang....

kami di salah satu booth

booth yang menarik minat kami utk membeli vouchernya...


n mr dino ni pong ada...

promo utk Pusat Sains Negara...

bleh bergerak2 ni....

n last sekali kami bergambar ngan buah2an segar ni...

suka tgk...sebab diorg deco ngan buah yang real...

ni booth promo percutian ke taman pertanian desaru tak silap....

overall summary dr MATTA fair ni...

bagi orang yang suka bercuti n jenjalan cari mkn anak beranak sesuai la datang....

sebab memang berbaloi2 la.......

nak bercuti local???

ober the sea????...sema ada...sediakan duit saja...:)

pakej paling murah yg kami jumpa ari tu rm8 per head @ A famosa resort...

see murah sangat kan......:)

tp incik papa tak mo amik pakej tu sebab tahun ni dah 2 kali kami bercuti di Melaka..

dah2 la tu kan....kita tgk negeri lain lak....

n ada kawan saya g sana...

dpt penginapan free @ swiss garden hotel....

sebab dia duk dengar talk diorg selama 20 min...

saya malas nak dengar n agak nak rush petang tu...

try la ke sana nanti....

posted by Mama Hakim @ 8:38 PM   0 comments

Pengharaman susu bayi yang mengandungi BPA

Pengharaman Botol Susu Bayi Polikarbonat Bisphenol A Berkuat Kuasa 1 Mac 2012


PUTRAJAYA: Kerajaan memutuskan untuk mengharamkan penjualan susu botol bayi polikarbonat yang mengandungi 'Bisphenol A' (BPA) berkuat kuasa 1 Mac 2012, kata Menteri Kesihatan, Datuk Seri Liow Tiong Lai.
Beliau berkata, perkara itu diputuskan oleh Jemaah Menteri pada 2 Mac lalu sebagai langkah berjaga-jaga kerana sehingga kini tiada bukti saintifik yang kukuh menunjukkan botol susu tersebut adalah selamat untuk digunakan oleh golongan berisiko tinggi terutamanya bayi dan kanak-kanak.
"Kementerian tidak akan berkompromi dalam keselamatan pengguna terutamanya bayi dan kanak-kanak. Polikarbonat adalah plastik yang digunakan dalam pembuatan botol susu bayi dan 'bisphenol A' ialah bahan kimia industri yang ditambah dalam botol susu bayi polikarbonat untuk menjadikannya keras dan lutsinar," katanya.

Kerajaan memberi tempoh satu tahun untuk memastikan tindakan pengharaman itu dilaksanakan dengan lancar secara berperingkat, katanya kepada pemberita selepas mempengerusikan mesyuarat pasca kabinet kementeriannya di sini Isnin.
"Pihak industri diberi tempoh masa satu tahun untuk membuat persediaan bagi keperluan pertukaran atau pembelian mesin dan penggunaan bahan mentah yang sesuai".
Tindakan pengharaman itu diambil dengan mengambil kira BPA didapati boleh menyebabkan gangguan kepada sistem hormon sekaligus mengganggu sistem fungsi tubuh, katanya dan menurutnya bagaimanapun sehingga kini tiada sebarang penilaian dijalankan berhubung sistem hormon dalam tubuh bayi.
Liow berkata pengharaman itu juga adalah selaras dengan tindakan beberapa negara yang telahpun mengharamkan penjualan susu botol tersebut antaranya Jerman, Perancis, Denmark, Kanada, Australia, New Zealand, Amerika Syarikat dan terbaru oleh Kesatuan Eropah,

Menurutnya, sehingga 2010 sebanyak 159 sampel botol susu bayi telah dianalisis dan didapati 85 peratus dikesan mengandungi bahan BPA dalam julat 0 hingga 0.7 mg/kg hasil migrasi daripada botol berkenaan.
Kajian Universiti Malaya juga menunjukkan kadar migrasi BPA meningkat sebanyak tujuh kali ganda pada suhu 80 celsius berbanding pada suhu bilik 25 celsius, katanya.
"Pemantauan secara berterusan oleh Kementerian Kesihatan Malaysia mendapati terdapat migrasi BPA daripada botol-botol susu bayi polikarbonat yang telah diuji," katanya.
Beliau meminta pengguna mengambil langkah berjaga-jaga untuk mengurangkan risiko pendedahan kepada migrasi BPA berdasarkan panduan penggunaan botol susu bayi polikarbonat yang disarankan kementerian.
Liow menasihatkan pengguna supaya menukar botol susu bayi polikarbonat kepada alternatif yang terdapat di pasaran mengikut kemampuan masing-masing.

Pengguna juga dinasihatkan meneliti kod identifikasi di bawah botol sama ada polikarbonat atau tidak sebelum membelinya.
Untuk maklumat lanjut, hubungi Bahagian Keselamatan dan Kualiti Makanan di talian 03-88833652/8883365/88833655 atau melayari laman web http://moh.gov.my/ atau http://fsq.moh.gov.my.

P/S: TP MUSYKIL...KENAPA PERLU TUNGGU MAC 2012 BARU NAK MULAKAN PENGHARAMAN ERKK....info ehsan dari forum cari. TQVM....just for sharing....mlm ni nak kena belek balik stok botol susu anak2....adakah mengandungi BPA atau tidak....tp yg pasti kalau guna Avent n Tupperwarenya brand botol susu tiada BPA...insyaAllah selamat digunakan....
posted by papa @ 5:59 PM   0 comments
Friday, March 11, 2011

Aku terasa.....

pagi ni ekceli moodku agak baikkkkkk
tambah2 lagi....
3 heroes escorting me to office this morning...
AKAN TETAPI....
this all switch off....
bila baca notification comment @ fb....
i'm hot.....
deep in my heart...i'm touching...
touching in bad sense........
sebab...please la dearie frenssss...
tolong jaga sensitiviti hati n perasaaan ur frens ok...
we're @ 2011 ok....
FYI...(kalau blom tahu lagi la)
i already have 2 lovely kids....
i'm happy wit my life n family.....
n ada ke saya menyusahkan n menyakitkan hati kalian???
kalau nak ungkit dr dulu lagiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii...
ada aku sakitkan hati korangggggggggggggggggggg???
be professional la....
masing2 sekarang dah menyandang jawatan hebat2 n gah belaka..
takkan bab nak jaga hati kawan pong tak reti kut....
basic knowledge....
DOT...
malas nak sambung panjang2 lagi....
bikin sakit hati jerkkk....
(saja nak luahkan perasaan kat sini walaupong tahu org yg mulakan semanya tak access blog ni..)
posted by Mama Hakim @ 7:59 AM   3 comments
Thursday, March 10, 2011

Esoknya plan..

Esok plannya...
incik papa on leave...
n puan half day leave....
kitorang berdua plan nak g satu tempat ni...
baekkkkknya....
huuhuh....just me n him.....
together...
w/o 2 hakims....
hopefully menjadi la plan esok...
insyaAllah tadak aral on la.
mama excited sangat nak g situ....
nak ke mana la tu agaknya mama n papa hakims ni...:)
posted by Mama Hakim @ 5:56 PM   0 comments
Tuesday, March 8, 2011

Bleh caya ker ni???

jual produk ori ke imi ni...
event organizer pong tak mentioned....
interested tapi...
13 march tu plan nak balik johore....
n venue pong agak jauh...
jw marriot putrajaya sinun..
lahai....
kalau tak bleh la usha2...
wristlet coach....
mana tau dpt rege murah dari pasaran....
dah lama dah berkenan...
tp....
tp...
tp...
tunggu org tu nak sponsor
blom bg kata putus lagi....
:)
posted by Mama Hakim @ 6:23 PM   0 comments
Thursday, March 3, 2011

daim oooo daim....



ari ni hari khamis..
3 mac 2011..memang menduga saya...
pagi2 spt biasa saya masuk opis kol 8...
spt biasa jugak sampai je workstation saya...
saya on pc...n baca emel....
dah habis baca emel...saya bekpes....
sayanya plan ari ni nak sambung coding semalamnya....
tp tup tup...ada roommate saya si razali reminded ada forum khas maulidur rasul di tgkt 16..
saya berminat nak turut serta mengimarahkan majlis..
terus ajak damai....damai pong on jerkk...
ding dong ding dong..
bla..bla...saya di sana till kol 11.15 am la lebih kurang
disebabkan saya menghadiri majlis ilmu tu...
saya men"silent" modekan saya hp....
sampai la saya kembali semula ke bilik.....
dalam kol 11.30 saya tetiba nak tgk hp..
wa...byknya miskol...
tgk2 no auntie 2hakims..
n no cikgu skul hakim....
apa hal ni???
terus kol auntie dia dulu...
"bla...bla.....bla....hakim jatuh kat skul......"
"akak dah pergi amik dia kat skul ni"
"bengkaknya besar lengan budak kecik kat tgh2 dahinya"
oooooooooooooooo......terus down saya....mcm2 pk....
"akak dah bg dia minum air?"
"dia muntah tak kak??"
'dia nangis tak kak??"
"cam ner dia skang??"
terus kol cikgu dia plok nak tahu narrative cerita dan kisah macam mana hakim leh jatuh
"amirul kat dalam kelas"
"bla....bla.....saya mintak maaf"
"sofiah yang tolak hakim ke lantai"
"bal..bla...nak bawak hospital bla...bla..."
terus kol incik papa...tp tak dapat la plok...
masa ni dah berlinang air mata dah.....tatau naper...
mcm2 pk.....serius ke hakim jatuh.....teruk ker....
sakit ker hakim ni....
terus sms jer la..
terus kol adik2 saya....
hapedet sambil teresak2 dah ni.....
then saya jd blurr...saya nak amik half day leave atau apa ari ni erkk..
cannot think properly......susah ati.....
sebab semalam saya dah amik time bank..
terus kol puan bos....
she nicely did advice me to take time slip jer la..
ok...tqvm kak ab...
around kol 2 saya sampai uamh auntienya...
terus saya ana sulung saya tu tgh tdo...
pas tu tgk dahinya...
ya Allah....bengkaknya.....Allah jer tahu macam mana perasaan saya masa tu....
down.....n terus nangis2 n sambil peluk2 n panggil dia....
"kak..... amirul bleh jalan tak??"
"kak..... amirul bleh cakap tak?"
emonya saya tgk dia dlm keadaan macam tu..
terus saya bergegas ke hosp Tawakal....
jumpa paeds dia...dr sheila...
terkejut dr sheila tgk....
n doc kata tak perlu x ray lagi...selagi dia belum muntah..
kalau dia muntah2 dlm masa 24 hrs...wajib kena bwk dia g emergency.....
hoping dia ok...n tak muntah...
dia pong cakap kat doc tadi dia sakit kat kepala...
n...saya nampak dia dah cool sket kat hospital tu..
tanya dia lembut2..
"saper buat abang?"
"cam ner abang jatuh"
dia jawab...
"sofiah tolak abang...."
"abang jatuh ke lantai..."
"sofiah nak coklat abang..."
ooooooo


ekceli ari ni saya tapaukan coklat daim seperti gambo di atas
utk dia ngan kengkawan kat skul..
katanya dah share ngan kengkawan...
tp si sofiah nak lagi daim tu..
hakim tak mo kasi dah.....
ooo..so saya membuat telahan oleh sebab tu kut dia tolak hakim...
sebab menurut cikgu dia pong sofiah ni tak makan saman sket....
cikgunya kata tau....saya repeat blk jer ayat cikgu dia cakap...
o...budak2 kan..nak buat cam ner....
tp saya frust sesangat dengan kejadian hari ni..
sebab melibatkan kepala....asset penting tu....
saya arap everything ok.....n nothing happend to him....
dan mama mendoakan abang sentiasa dilindungi olehNYA...
sihat selalu....Amsyar jugak...amin.......
mama n papa love n love both of u much n much....:)
posted by Mama Hakim @ 6:42 PM   0 comments
Wednesday, March 2, 2011

Rivercruise n Muzium Samudera...

last entry
vacation @ melaka....


sajer buh gambo selipar ni...
suka kesenian papa taken this pic....
good job pa....
around kol 11 check out dr otel....
avillion legacy melaka..
lenkali ada rezeki leh dtg lagi.....
pn mama n incik amsyar hakim....
sambung agenda semalam yang tertunda...
jenjalan2 n ronda2....
ari ni harus la kami tak nak lepaskan peluang naik rivercruise...
n kapal itam...

ok..kita g kapal itam dulu....
ekceli ni muzium samudera......
nak masuk sini kena bayar rm berapa ntah...
dah lupa dah...
dan dibekalkan plastik rasok...
atau plastik rokrak....
pelik jugak mulanya...
tertanya saya n incik papanya..
naper dia bg plastik lak pa...
pa pong enggak tau..
ntah dia kata....hiihiihihi
dia yg tak sabar nak naik....

bergambar dulu...
penting.....
masuk dlm...
harus berkaki ayam.....
amsyar tak per la sebab dia always berdukung jerkk....



3 hero saya...
sorang blur2 jerkk
sorang tu ehem2 jerkk..
sorang tu yg ober tu......
aksi war cry nyer.....
saya suka gambo ni...
comel jekrrkk..
beria dia duduk nak pakai kasut...
n kami tak tolong pong...pakai sendiri ok....
abg dah besar....
ok...sebenarnya tujuan pihak managment bg plastik rasok aka rokrak tu..
sebab nak letak kasut kita ke dlm plastik tu bila kita masuk dlm muzium ni..
takut kes kehilangan kasut kut...
boleh la di bawa sekali masa lawatan kat dlm tu..
tp saya ni malas la plok nak bimbit kasut saya tu..
so saya tinggal jer la kat luar tu kat tmpt kasut tu..
alhamdulillah selamat kasut kami 3 beranak....
kalau tak berkaki ayam jer la balik kang...ahahhahhah
ala mama ni lom ready tp dah snap...
ok again...
sema org dah ready...
2 PERMATA HATI
PENGARANG JANTUNG
saya punya.....
ok pa..turn mama lak nak possing kat tangga....
cubaan utk menjadi kelasi kapal ker???
owhhh berat ropernya mama.....
hiihihiihiih



the only one gambo kami berempat.....
mintak tolong org yang lalu lalang situ snapkan...
xtvt seterusnya naik rivercruise lak..
kebetulan..sampai je jeti...
bot pong baru sampai..
so tak yah tunggu lama..
beli tiket n naik....hiihi
suker...sebab tak yah tunggu...

dlm bot tu...
anak2 n incik papa kena bukak cap masing...
mama riso takut capnya terbang...
sebab angin agak kuat...
mamanya??
topi mama tak per..sebab ada ikat..
tp hakim dengan comel selalu remind mama dia...
"mama jaga2 topi tu.....pegang..kang jatuh kang"...
sweet jerkkkkk

dlm rivercruise almost sejam gak la..
pusing2 bandar pinggir sungai melaka tu....
dah habis xtvt di river cruise..
sekali lagi mama sempat singgah pasar craft shopping baju comel utk mama....
lepas tu.....
cari tempat utk lunch...
lapar dah...
n lagi pong plan nak sampai rumah kol 4 petang..
sebab dah janji ngan bibik...
nak datang kemas rumah n iron baju bajan kol 4 tu...
tp...ntah cam ner..sampai rumah kol 6...
cam ner...sian la plok bibik nak datang petang2 tu...
walaupong baju2 kija n skul hakim lom iron...
so minggu tu....mama have to iron baju sendiri la....
hahahhah...

sekian percutian kami di melaka hari tu....
insyaAllah ada rezeki leh bercuti lagi..
tp tatau nak ke mana..
plan terdekat nak g belah utara la plok..
sebab jarang bawak 2 hakims g belah sana....
penang ok jugak kut...
insyaAllah.....:)
posted by Mama Hakim @ 5:11 PM   0 comments