" You're my heart, You're my soul, You're my everything...PAPA N MAMA :) "
Hakim Birthday
Wednesday, March 2, 2011

Rivercruise n Muzium Samudera...

last entry
vacation @ melaka....


sajer buh gambo selipar ni...
suka kesenian papa taken this pic....
good job pa....
around kol 11 check out dr otel....
avillion legacy melaka..
lenkali ada rezeki leh dtg lagi.....
pn mama n incik amsyar hakim....
sambung agenda semalam yang tertunda...
jenjalan2 n ronda2....
ari ni harus la kami tak nak lepaskan peluang naik rivercruise...
n kapal itam...

ok..kita g kapal itam dulu....
ekceli ni muzium samudera......
nak masuk sini kena bayar rm berapa ntah...
dah lupa dah...
dan dibekalkan plastik rasok...
atau plastik rokrak....
pelik jugak mulanya...
tertanya saya n incik papanya..
naper dia bg plastik lak pa...
pa pong enggak tau..
ntah dia kata....hiihiihihi
dia yg tak sabar nak naik....

bergambar dulu...
penting.....
masuk dlm...
harus berkaki ayam.....
amsyar tak per la sebab dia always berdukung jerkk....



3 hero saya...
sorang blur2 jerkk
sorang tu ehem2 jerkk..
sorang tu yg ober tu......
aksi war cry nyer.....
saya suka gambo ni...
comel jekrrkk..
beria dia duduk nak pakai kasut...
n kami tak tolong pong...pakai sendiri ok....
abg dah besar....
ok...sebenarnya tujuan pihak managment bg plastik rasok aka rokrak tu..
sebab nak letak kasut kita ke dlm plastik tu bila kita masuk dlm muzium ni..
takut kes kehilangan kasut kut...
boleh la di bawa sekali masa lawatan kat dlm tu..
tp saya ni malas la plok nak bimbit kasut saya tu..
so saya tinggal jer la kat luar tu kat tmpt kasut tu..
alhamdulillah selamat kasut kami 3 beranak....
kalau tak berkaki ayam jer la balik kang...ahahhahhah
ala mama ni lom ready tp dah snap...
ok again...
sema org dah ready...
2 PERMATA HATI
PENGARANG JANTUNG
saya punya.....
ok pa..turn mama lak nak possing kat tangga....
cubaan utk menjadi kelasi kapal ker???
owhhh berat ropernya mama.....
hiihihiihiih



the only one gambo kami berempat.....
mintak tolong org yang lalu lalang situ snapkan...
xtvt seterusnya naik rivercruise lak..
kebetulan..sampai je jeti...
bot pong baru sampai..
so tak yah tunggu lama..
beli tiket n naik....hiihi
suker...sebab tak yah tunggu...

dlm bot tu...
anak2 n incik papa kena bukak cap masing...
mama riso takut capnya terbang...
sebab angin agak kuat...
mamanya??
topi mama tak per..sebab ada ikat..
tp hakim dengan comel selalu remind mama dia...
"mama jaga2 topi tu.....pegang..kang jatuh kang"...
sweet jerkkkkk

dlm rivercruise almost sejam gak la..
pusing2 bandar pinggir sungai melaka tu....
dah habis xtvt di river cruise..
sekali lagi mama sempat singgah pasar craft shopping baju comel utk mama....
lepas tu.....
cari tempat utk lunch...
lapar dah...
n lagi pong plan nak sampai rumah kol 4 petang..
sebab dah janji ngan bibik...
nak datang kemas rumah n iron baju bajan kol 4 tu...
tp...ntah cam ner..sampai rumah kol 6...
cam ner...sian la plok bibik nak datang petang2 tu...
walaupong baju2 kija n skul hakim lom iron...
so minggu tu....mama have to iron baju sendiri la....
hahahhah...

sekian percutian kami di melaka hari tu....
insyaAllah ada rezeki leh bercuti lagi..
tp tatau nak ke mana..
plan terdekat nak g belah utara la plok..
sebab jarang bawak 2 hakims g belah sana....
penang ok jugak kut...
insyaAllah.....:)
posted by Mama Hakim @ 5:11 PM  

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

Links to this post:

Create a Link

<< Home