" You're my heart, You're my soul, You're my everything...PAPA N MAMA :) "
Hakim Birthday
Wednesday, September 30, 2009

Kak Long ke Cairo

Malam semalam...
iaitu 29.09.2009 kami berangkat ke KLIA
menghantar kak long
berangkat ke Cairo..
untuk menuntut ilmu di sana...

saper kak long ni yer?
kak long is mamanyer niece..
anak sulung kepada abang sulung mama...
hiihi...tu yg panggil kak long...
tp selalu gak panggil dia kakak, nurul n jannah...
sebab namanya norul jannah

plan asal mama...
tak nak g anto ke KLIA sana...
yer la...sure ramai org...
dengan anak2 kecik ni..
ailongnya pong ckp tak yah g KLIA la..
mai umah jer nak jumpa kak long...
anak-anak kecik tu..riso dia..

tp....petang semalam...
mama ada meeting dr 2.30 ptg sampai kol 5 ptg...
cam ner nak mengescapekan diri...?
so....msg papa...
kol 5 kuo opis terus balik rumah
mandi n tuko baju sema...
sebelum tu dinner siap2 kat restoran area umah ni
zupp...amik anak2...
then terus pi KLIA....

dalam hati mama...
tawakal jer la...
insyaAllah tak de apa2...
amiin....


kami sampai sana makcik2 kak long mom's side ramai dah yang ada...
kami ni kira last la....
amsyar yang tdo jerkk....
kak ta my kakak ipar, kak long, adam, abang my abg sulung, umi n aus
kakak jom bergambar ngan mak ndah dulu....
hakim yang bad mood...
so dukung jer la ngan papanyer..
sampai papa pong bad mood gak erk..
sabo jer la..
mama n stroller amsyar...
mama lak layans hakim....
mood hakim dah ok sket ni...
amsyar tetap tdo....
mood dah ok..
sebab mama upah gula2 beso ni....
ntah la tunggu apa ntah time ni....
jom bergambo ramai2 dulu....
tp mama sorang jer pi KLIA on her ayah's side...
mak teh pi jumpa kat rumah jer..
aiciknya ada kelas kol 5.00 pm tu..
so tak per la....
kak ta tgh belek menda la tu...
beria beno tuh...
"okla kakak...mak ndah nak balik dulu ni...
kakak belajo elok2...jaga diri elok2 duk sana..bla..bla."
buat kakak...
nanti baca blog mak ndah ni....
"belajo elok2 ye kak...
takecare urself there....
jgn lupa contact rahim erk kat sana
pepehal bleh mintak tlg ngan dia....
we believe u can do it
semoga impian kakak untuk bergelar Dr. Norul Jannah akan tercapai
amiinn...
ingat pesan mak, ayah n atuk sema..
insyaALLAH"
sebelum balik..
sempat lag kak umi yang notti ni usik hakim.
apa lagi....uekk.uek la dia...

Labels:

posted by Mama Hakim @ 9:19 PM   0 comments
Monday, September 28, 2009

Gifts..

Masuk je opis ari ni..
tgk kat meja ada satu beg hadiah....
lawa begnya...
excited nak tgk dr saper agaknya ni erkk...
jeng...jeng....
:
:
:
:
:
:
:
:
:
bikin suprised jerk...
:
:
:
:
:

tada...
ini la....gifts for mama n amsyar...
mama dapat white pearl....mama rasa souvenir dari sabah ni
n amsyar dapat sepasang baju....
both from auntie aina...
"tq ya aina...ingat gak aina kat akak n amsyar erk"
x plan lagi pearl tu nak buat apa...
tempah cincin pong ok gak tuh...
tgk la nanti cam nerk...hihih..:)
toche..toche...

dan ini lagi satu...
cookies famous amos..
hand made cookies..
ini vendor yang kasik..
toche toche jugak la...

dan ari ni masuk opis
banyak menda nak kena setel...
huhuu..mcm2 la...
pesal mc yang tak approved by admin...
sebab mc dari private hospital....
mcm2 la...kena buat surat la plok...
pesal nak claim kos bersalin ari tu lagi..
walaupong tau tak cover fully cost tu..
dapat partial pong kira bersyukur la...
rezeki jugak namanya tuh..
then yang paling surprised tadi...
nama mama hakim ni dah naik utk berkursus
huhuuh....
sayangnya nak tinggalkan amsyar tu...
kecik toet lagi tuh...
tambah2 lagi amsyar 90% breastfeed..
n tadi discuss ngan papa..
n also tepon gak mak mertuaku di johor..
mak cakap kalau bleh mintak postponed dulu...
kalau tak bleh anto la amsyar balik kg dulu...
mak jaga kat kg..huhuuh...
bleh ke nak duk jauh2 ngan amsyar ni..
oooo...anak mama...
tp mama rasa mama pilihan saya tepat td...
saya try mintak penangguhan kursus dengan pihak pengurusan akademi.
bak kata mak mertua saya..
sian amsyar kecik lagi nak tinggalkan dia tu....
demimu amsyar n hakim..
mama sanggup cuba seboleh kudrat mama ni..
Ya Allah semoga dipermudahkan segala urusan kami...
dan berikan kami pilihan yang terbaik di sisiMu...
aminnn....
posted by Mama Hakim @ 10:08 PM   0 comments

Journey to Johore

Persiapan bertolak balik ke Pontian, Johor...
pada petang hari jumaat
iaitu pada hari raya ke enam...

Possing dulu sebelum sebelum kuo rumah....
n si baju merah harus la buat gaya dia....
"peaceeeeeeeeeeeeeeeeeee"
dalam perjalanan ke selatan....
melalui Elite Hiway...
Singgah di Petronas Machap...
jom kita minum dulu...
dapat hot nescafe..
n fresh juice....
"papa n anak ada gaya jadi model nescafe tak?"
hahah..
mama pong teringin nak jadi model nescafe jugak ker??
sambil minum pong kena wat peace jugak...
nampak tgn dia tuh..
n tgn mama sambil pegang cup pong kena wat peace jugak....

Alhamdulillah kami selamat sampai di Pontian sebelum kol 9.00 pm
biasalah journey ngan bwk bebudak kecik ni...
benti situ benti sini...
anak uk uuukk la...
hakim nak susu la...
mama nak g toilet la...
mama lapo la...

ingatkan ada citer nur kasih mlm tu..
ropernya tadak erkk..
tp tak tdo awal jugak kami mlm tu..
sessi borak2 dulu ngan mak...
kat umah nenek hakim pong dah lengang dah..
sema org dah blk rumah masing2 dah..
kami jer melawan arus....
yang ada abah, mak, ucu n cik farid...
posted by Mama Hakim @ 9:52 PM   0 comments
Sunday, September 27, 2009

Kerja..o kerja...

Esok bersamaannya hari isnin..
jatuh pada tarikh 28 september 09...
yer...
esok hari pertama saya menyambung kembali tugasan saya di tut toooot...
setelah 60 days bercuti pantang...
lahai
sungguh la kritikal virus m menular dalam badan ni...
rasa mcm kepala ni tepu semacam pong ada...
huhuuh....

esok kena tinggalkan amsyar n hakim kat umah bbsitter...
huuhuh...sedih jer...
sepanjang minggu ni...
dlm kepala pk yang tu jer...
sian anak2 tu..dah nak kena anto rumah org dah...
yang pasti hakim sure melalaknya...
amsyar arap2nya behave good la..

"terpaksa sayang..
mama tinggalkan korang....
mama kena bertugas..
demi bangsa, agama dan negara...
chewahhhh
mama nya ni sempat lagi berfalsampah ni...."

mama 2 3 minggu lepas dah bg hint kat hakim...
mama dah nak kija...
"ari isnin mama dah nak kija erkk...
hakim n amsyar duk ngan auntie la yer"
terus dia jawab
"tak mboh...hakim yang kija"
mama tanya
"hakim kija mana?"
pandai lak dia jawab
"opis mama la"
anak ooo anak....
posted by Mama Hakim @ 7:50 PM   0 comments

Nyaris-nyaris...

Kejadian berlaku pagi tadi...
Around kol 11.00am..
that time kami bersiap untuk balik ke KL dah
papa dapat call dari neighbour
informed that rumah kena pecah...
terkejut sakan jugak la..
berdebar2 sema..

then calling2 kwn papa, cik udin suh pi tgk rumah dulu...
cam ner keadaannya...
then jiran sebelah rumah pong ada called kitorang gaks...

alhamdulillah...
pencuri aka pencopek lom sempat masuk rumah kami...
sebab kebetulan dia terserempak ngan akak sebelah..
terus dia cabut lari..
syukur sesangat....
kalau tidak mama rasa selamat la laptop ni..
terang2 ada atah meja makan ni...
tapi...kunci grill sema dah dibuka...
tatau kemana dia bwk larik kunci grill tu..
n tombol pintu pong sema kena pecah dah ler...
n acik udin dah tuko sema kunci2 tu sebelum kami sampai rumah...

yang peliks tu...
menurut akak sebelah
dia berusaha nak masuk rumah kitorang around kol 9.30 pg tu la...
nampak mcm desperado sgt la...

mujo la dia tak kijakan kol 2 3 4 pagi erkk..
alhamdulillah..
masih rezeki kami la tu erkk...

polis subang dah dtg tadi masa kami otw balik KL..
n cek dlm rumah jugak...

n now papa plok g buat polis report secara bertulis...
phobia la plok mama duk sengsorang dlm rumah dah jadi gini..
huuhu...habis satu rumah mama dah selak pintu...
rasa seriau semacam jerkk....
posted by Mama Hakim @ 7:23 PM   0 comments
Friday, September 25, 2009

Kaya Raya nyer

Deme yang kaya-raya..
apa idak nya....

tgk ni....

DATUK SITI NURHALIZA
* RM45,000 for a 30-minute show
* RM70,000 for a one-hour show

DATUK SHEILA MAJID
* RM35,000 for a 30-minute show
* RM55,000 for a one-hour show

ANUAR ZAIN
* RM25,000 for a 30-minute show
* RM55,000 for a one-hour show

JACLYN VICTOR
*
RM18,000 for a 30-minute show
* RM30,000 for a one-hour show


credit to NST online
p/s: redha dan bersyukur dgn rezeki yang Allah bagi....
posted by Mama Hakim @ 11:14 AM   0 comments

Bila Plan Sudah Berubah...

Hari ni raya ke 6 ...ari jumaat...
kami akan balik kg lagi....
yer....disebabkan plan asala sudah berubah....
mengikut plan asalnya....
ari sabtu pagi before raya tu balik kg saya di terengganu...
dan balik kg papa di johore on raya ketiga iaitu selasa la....
tetapi last minute memo papa dapat...
cuti yang papa yang dah approved selama seminggu tu..
dipendekkan plok....
hari khamis yakni raya ke 5 papa dah kena masuk opis...
bukan papa sorang kena tarik balik cuti...
satu opis...ahhahah...cian..
ini disebabkan misi penting opis papa around the corner...
kena workhard la.....
so that time we decided....
balik terengganu ptg jumaat....
dan balik johore on 2nd raya....

so lepas solat jumaat tu kami bertolak balik ke terengganu....
sonok la mamanya sebab balik kg mama...
tahun ni turn adik badik pompuan mama beraya ngan atuk....
yang lelaki sema beraya umah mertua memasing la...
x per yang penting atuk tak keseorangan menyambut raya....
tambah2 lagi tahun ni tahun pertama menyambut raya tanpa orang tersayang...
tahun depan turn atuk beraya ngan menantu2 pompuan lak...
gitu la giliran kami setiap tahun...
nak buat cam ner anak2 dah berumahtangga ni..
kena la adil dan saksamakan....
hati kedua2 belah keluarga kena la jaga kan.....

so berbalik pada citer tadi....
tup...tup...ari sabtu masa di kampung mama..
papa dapat called plok...
hari rabu iaitu raya ke 4 papa ada urgent matters plok kat kl...
so ngan muka yg terpisat2 (sebab dpt call masa tgh tdo)
"yang kita kena balik kl ari selasa la..raya ke 3 tuh..."
"naper plok pa?"
"ada hal la ari rabu tu"
"abih tu cam ner ni?..nak balik johore lagi?"
"tak per la....kita tak yah balik johore dulu la....kita balik kl dulu"
terus papa call nenek hakim kat johore...
mentioned la kami tak jadi balik johore on 2nd raya....
uhuuhu...cian papa..
mujo papa tak nangis....hiihi..
kalau mama mesti dah sebak mebak dah tu.....hahhaha

then...beraya la kami kat kg sampai raya selasa tu....raya ke 3...
pagi tu sebelum bertolak balik kl...
sempat lagi beraya ke rumah pak sedara mama n mak ngah...
punya la busy beraya umah mak ngah pong tak sempat nak beraya...
huhuuhu....

dan hari rabu, khamis, jumaat kami di KL dah..
huhu...sungguh la boring...
jiran pong tadak blk kl lagi...
papa kata otw g kija jalan tak jam pong...

then petang ni...
kami balik kg lagi.....insyaAllah
kali ni balik beraya ngan keluarga papa di johore plok...
arap2 ari ni mama setelkan sema tugasan di rumah..
n persiapan nak masuk kija isnin ni..
huhuuh....
byk benda nak buat dlm kepala ni..
arap2 mood amsyar baik ari ni...
nak packing baju blk kg, nak lipat kain, nak kemas baju bajan,nak kemas brg ke umah bbsitter, nak iron baju,
mm..byk la....

alhamdulillah since dah dpt breast pump ni..
saya dah mula buat stok susu untuk amsyar...
hiihi..sukanya ati ni....
so far kejayaan paling membanggakan saya...
satu sessi mengepam saya leh dpt 8 oz...
kira byk la jugak tu kan....

posted by Mama Hakim @ 8:08 AM   0 comments
Wednesday, September 23, 2009

Selamat Berangkat..

Malam ni...
Abang Rahim aka Him
Akan berangkat pulang ke cairo...
setelah bercuti almost 3 mos..
Baru jer dapat msg dr Him.
dia dah sampai kat KLIA...
flite dr Terengganu kol 9.30 pm td..
dan flite ke cairo kol 2.00 am kang...
sorry again mak ndah n famili tak dpt hantar ke KLIA...
cuma pesanan dari mak ndah...
"belajo elok2 kat sana tuh...
jaga diri elok2 kat tempat orang tu....
nanti nurul dah pi sana tlg tengokkan nurul gak..
jangan lupa keluarga kat tanah air ni...
yang penting mak ayah mu...
n ALLAH...ingat tu..
tatau la bila plok dapat jumpa mu him...
dah la ari mak ndah balik kl tu tak sempat nak jumpa mu...
tak per la..
insyaAllah..
panjang umur..murah rezeki jumpa lagi kita sema anak beranak..
aminnnn"

p/s: him...nanti send gambo hari raya ari tu ke email mak ndah erkk...
posted by Mama Hakim @ 11:09 PM   0 comments
Friday, September 18, 2009

Finally...I Got It....

Yeah...
Yesterday saya menunggu dengan penuh kesabaran...
Today....i got it...
Got my spectra 3..
huhuu..seronoknya...
dapat jugak sebelum bertolak balik kg..

the parcel that addressed to me.....
tadaaaaaaaaaa....
2 boxes that excited my heart....
ini la set yang mama order thru online....
which is electric breast pump...
n the cooler beg...
enuff la for beginner like me...
nanti ada rezeki lebih bleh top up lagi accessories for bf ni...
insyaAllah....

untuk amsyar n bakal adik2nya...
n for my long term investment too....
insyaAllah...

Great Gift From Nature....
posted by Mama Hakim @ 1:23 PM   0 comments

Salam Eidul Fitri

Selamat Hari Raya
Maaf Zahir & Batin...

Kepada semua...
tak kira status anda samada
bloggers..
followers...
dan juga silent readers..
blog amirulhakim ni....

Ikhlas dari kami sekeluarga:
Hisam, Fidah, Amirul Hakim, Amsyar Hakim

minal aidil wal faizin..kullu am wa antum bikhair..
posted by Mama Hakim @ 11:09 AM   0 comments
Thursday, September 17, 2009

Apa ke halnya ni....

Sila layan pictures below.....
agaknya...
apa ke hal la hakim ni nak wat erkk...

abang selak baju...
adik nangis....
owh beratnya mama..
cam ner nak angkat amcai ni...berat la mama...
amcai jgn nangis....sabar yea....
sian anak mama ni...nampak tulang2....
kurusnya...
itu la bulan poser ni dia poser mkn la jugak...
tensen mama jadinya....
kecik lagi la..tak yah poser2 lagi....
tgk tu....selak baju lagi....
haaaaaaaaaaa korang agak la dia nak buat apa ni....
ahahahha......
meh nak angkat adik..
berat la mama....

yer...dia nak nyusukan adik nyer...
tergelak mama tgk..
pandai dia selak baju dia..
siap gigit baju dia ngan bibir tu..hahaa
kat mana la dia tgk tu...
tgk mama buat ker??
mama tadak la sampai gigit baju ngan gigi tu hakim oiii...

then mama cakap la kat dia...
org lelaki tak der susu...
org pompuan ada susu
bleh dia replied balik kat mama..
hakim ada....:)
maknanya dia ada susu la tu..
sabo jer la mama...
tp nak tergelak pong ada tgk keletah dia....
posted by Mama Hakim @ 11:39 PM   0 comments

I'm waiting....

Penantian itu satu penyeksaan....
sungguh la....
saya ni dari semalam duk menunggu....
tak kunjung tiba jugak....
arap2 ari ni...
ada la tu..
mengharap sesangat dapat before balik raya ni...
tak mo la dapat selepas balik raya kang....
tp kalau dpt after raya redha jer la..

tak per....sempena bulan yang barakah ni..
elok la saya berbanyakkan sabar....
sabar menunggu dan menanti...
hhiiihih.....
alsabro minal imannnn....
ingat tu yer....
posted by Mama Hakim @ 10:45 AM   0 comments
Wednesday, September 16, 2009

Balaik la waok....

Malam ni saya terpanggil untuk mengcopy paste
sajak di bawah untuk sema..
sajak ni sumbangan ehsan dari blog abghalim
sajak ni dibaca dan ditulis dalam bahasa kuala berang
dan saya pasti ramai org tak paham apa bahasa yang penyajak ini gunakan..
waima org terengganu sendiri pong tak leh nak tangkap
apa yang cuba disampaikan..
tp saya sebagai org kuala berang asli..
aka org hulu...
faham....
balaik la waok jika disubtitlekan ke bahasa melayu biasa
"balik la wok"
wok ada gelaran manja bagi anak2 perempuan di terengganu...
sempena kedatangan hari raya eidul fitri yang bakal menjelang
beberapa hari lagi dah.
elok la saya tujukan sajak ni kepada perantau2 di kota...
balik la menjenguk dan beraya bersama keluarga anda di desa sana...

jom hayati sajak ini dlm bahasa org hulu terengganu...



kalau nak dgr real sajak ni dibaca
sila la klik ke blog abghalim
posted by Mama Hakim @ 10:50 PM   2 comments

Papa Shoping Raya...

Semalam...
papa amik half day..
untuk membeli persiapan raya yang belum lengkap..
tempat yang dituju adalah sogo dan jalan TAR...
this time beli utk anak n himself...
utk mama nan ado...
sebab mama nyer sema dah ado...hiihi...

dan ini la segugus plastik yang papa bwk balik semalam...
haha apa la isinya erkkk...
hihih..excited tol mama semalam nak tgk hasil shopingan papa semalam...
pestime papa g shoping alone...
nak beli barang anak2 gak tu..
tu yg rasa mcm teruja n surprised gak tu.....
tadaaaaaaaa..ini lah yang papa grabbed semalam....
untuk papa nyer....ada selipar sepasang...
ada sepasang baju melayu ijo ready made nyer...
n ada songkok pelengkap raya....

untuk hakim nyer...
sandal sepasang....
songkok....songkok hakim besau no la saiznya...
papa amik semalam saiz 20 n half..tak muat gak..
so ari ni bwk tuko amik saiz 21 lak...
tu la hakim selalu ckp "kepala hakim bapak besoo...."
sampin kolor ijo...
n sepasang baju transformer utk hakim...

utk amsyar nyer...
selai rompers ijo jerkk...
mama suka rompers hallmark pilihan papa tu....
ihih..pandai gak papa shopping erk....hiihih
caya la pa.....:)
posted by Mama Hakim @ 10:18 AM   2 comments
Monday, September 14, 2009

Doctor?

Saja nak habiskan stok gambo kat kg ari tu...
gambo2 hakim berlakon jadi doctor...
doctor hakim la kononnya ni..
siap pakai stethoscope yang abg rahim nyer lagi..
stethoscope tu color maroon..
sesuai la ngan baju dia tu....
ada gaya tak??
hihiih...layans...




mama tanya hakim..
"hakim nak jadi doctor ker?"
cepat dia jawab "tak mboooh"
hahaha...anak mama ni sejak balik ganu ni lama baru ni..
dah pandai cakak ganu dah dia..
mcm la bolehnya...
antara yang dia suka cakap...
"bapok beso paler hakim"
"nawok mung"
"dop"
"bapok beso aliff"
ni antara yang mama ingat la...
posted by Mama Hakim @ 10:36 PM   0 comments

Story hari ni....

Haha...nak stori apa hari ni erkk..
Ari ni kiranyer hari yang agak mencabar bg part time house wife seperti saya ni....
1st reason...
hakim since semalam not well...
due of flu n cough la
alhamdulillah no fever....
semalam pagi papa dah bwk dia jumpa doc kat klinik area rumah ni...
kalau melarat lagi nampak gayanya kena bwk jumpa paed dia kat tawakal hosp gak le...
riso asmanya menyerang jerkk..
mintak dijauhkan la.....
since semalam hakim kurang makan...
mkn byk sket time berbuka jerk...
tu pong mama buatkan sup....
ari ni pong suh papa tapaukan sup....
beratnya pong dah kurang since bulan poser ni...
lagaknya mcm org poser gak..
tak mo mkn siang2....nak susu jerkk
org buka poser baru nak mkn beria....huuhu....
tensen jugak mama jadinya....
alhamdulillah progressnya ptg ni makin ok...
syukur sesangat....
n disebabkan condition hakim tak baper ok ari ni..
papa terpaksa cancel la gathering berbuka poser x opismate papa
plannya ari ni @ the apartment KLCC...
mujo papa lom bayo apa2 lagi erkk....
tak per la...lenkali bleh suh diorg arrangekan balik...
sian hakim tu erk.....

2nd reason mama rasa kelam kibut jer ari ni...
sebab...itu budak amsyar la...
huhuuu..tak mo tdo lak ari ni....
tdo2 ayam gitu.....bagi susu tdo sat...
pastu letak...dlm seminit bangun...
paling lama dia tdo ari ni dlm 5 min kut....
huhuuhu....sabo jer la kan ada anak kecik ni....

disebabkan kilam kibut sket ari ni..
mama tak sempat nak lipat kain..sebakul sedang menunggu tuh...
mama tak dpt nak masak2....
so menu berbuka ari ni...mama kuokan arahan menapau dr kedai jer la
mujo pagi tadi sempat la mama mengemas rumah....
lap2 apa yang patut....
kalau tidak tunggang langgang la umah kecik kami ni....

dan petang tadi...
papa balik dr opis..bawak balik baju raya mama...
hahha terubat jugak hati ari ni...hiihi....
tq pa...terus la mama melakukan operasi menerai baju...
hiihi...hakim yg jadi juri.....
"cantik ma"....."lawa ma"
pandai anak mama ni amik hati mama dia....
dah dapat baju ni semangat la plok nak raya....

esok papanya plan nak ke sogo lak....
nak cari sandal utk papa n hakim...
cari songkok n sampin hakim gak....
sori la mama tak dapat nak join...
esok sebelum beli hakim nyer tu papa mms dulu la kat mama erkk.
bio mama jurikan dulu baru beli ekrk..
hahhaha...cerewet jugak mama ni ekrk....
bio cerewet jgn rugi dikemudian hari...
chewah berprinsip2 plok mama malam2 ni...
ini gambo mama....
dan gambo ni tadak kaitan pong ngan entry ari ni...
ahahah....gambo tidak bermotif la ni....
posted by Mama Hakim @ 9:51 PM   0 comments
Sunday, September 13, 2009

Ceritera Berbuka

Petang semalam...
Tak alih2 jer papa ajak berbuka poser kat luo..
Pa cakap tak yah masak la..
jom buka kat luo la....
mama pong ekceli agak kelembikan semalam...
n baru pk nak masak menu apa untuk berbuka nanti...
dlm kepala terlintas gak nak wat pari bakar....
tp dlm kol 4 pm lom ke pasar lagi cari ikan pari....
so senang citer on jer la ajakan papa itu...
tp nak g buka mana yer pa...
pa suggested...jom kita pi tanjung harapan....ajak lokman sekali...
huuhuuh...nostalgic tempat tu pa...
nak mengimbau kenangan dedolu ker....
kita buka poser berdua...ops...silap bukan berdua...bertiga...
mama accompanied by my anak buah....aaahh...
skang kalau g berlima dah ler...termasuk lokman....hiih...
tup2 mama ckp kat papa yg tgh surfing tempat berbuka...
mm...nyonya kitchen tak mo ke pa..??
ok jer...papa replied....
nak buka poser ke mana kita petang ni amsyar yer....
apa pong kita g ke shah alam dulu...
picked up abg lokman @ his hostel first.....
jam jugak nak ke shah alam petang semalam..
esp nearest stadium shah alam tu.....
almaklum la wiken....ramai yang berpusu2 nak g param la ni...
amsyar yang tdo jer sepanjang jalan....
boleh la mama rileks sket...
tp senget la plok amsyar tdo erkk...
mama malas nak alih...nanti kang mama alih...
terkejut lak kang..hhiihihi..

beg yang comel....red color lagi..
isi bekalan yang mencukupi for my children...
ha...kena bwk beg anak lagi...
kena tolak stroller anaknya lagi...
mamanya melenggang kangkung ker...iihihi.....
sian kitorang semalam dpt parking yg jauh....
tu la...g buka tempat yg agak happening....
papanya idea la tu...
mama ikut jer la..ada org nak banja makan...
saper tak nak g erkkk...
lalu sini gak..
sempat la hakim bertegur sapa ngan anak elephant ni....
dah sampai....
parking kat dlm ni full plok...
tu yg kena menapak bertapak2 tu...
papa dah buat reservation awai2....
for 3 adults n 1 child...
hakim ni kira gak ker makannya...ntah la mama...
sampai jer sana....elok2 azan maghrib berkumandang....
hakim terus ngap kurma n kacang....
kalah org2 yang poser ni.....
tak per makan byk2...mama suka..
nanti cepat besar sket...ihhihi....
mama sambil makan kurma n kacang...
gigih plok mama membaca menu...
nak order apa ni pa erkk...
pestime makan sini...
tatau hidangan mana yg best ni....
mmm.....pa ni kalau bab2 order sokmo la serah kat mama...
kadang nak gak mkn makanan yg papa order....
ni ikut selera tekak mama ni jerkkk
ha mujo mlm td tak amik hidangan ada petai...
kalau tak...terlopong la papa....
ha...dah bangun pong amsyar.....
elok jer duk ngan papanya....
pandai papa tdokan amsyar...
bagus2....bleh mkn ngan senang lenang sket..
tak yah kunyah laju2.....
coollllll.....
dipaksa buat trademark peace oleh hakim
so...sema org kena buat la...
"peace ma...peace abg man....."
makan time...
bagus anak pong makan gak.....
sedap tak yang? ayat biasa dia..."dap ma"
papa yng snapped ni..
tatau la motif apa dia amik gambo ni....
nampak pinggan mangkuk..then nampak mama celah2 tu...
muka mama dah bolat macam mangkuk pong....
sengaja papa nak sampaikan secara tersirat...atau tersurat...
mana2 la yer....
hidangan berbuka kami semalam....
ada tomyam campur yang best....
udang galah yang best..mujo mama tak order yg mixed ngan potai erkk...
kailan ikan masin jugak....
n daging rusa goreng lada hitam...sema best la....
mm...memang superb la mkn kat sini....
kat pinggan tu siap ada deco ngan munga2 lagi....
tp memang sedap la....
mama yang udah tersandar kekenyangan....
alhamdulillah rezeki kami hari ni....
semoga dipermudahkan sentiasa...amiin...
abg lokman yang mengurut dada...kekenyangan gaks...
nampak perut hakim pong dah buncit ke depan....kenyang la tuh....
elok tol timing tido amsyar ni....
elok2 mama abih makan..dia pong bangun......hiihi..
meh mama dukung sat....
owh..lupa nak introduce tempat makan ni kat ner....
di sini ler...bangsar seafood garden restaurant.....
kat ner?? kat bangsar tu....next to kedai kereta brabus tu....
tp parking situ memang crowded...
nama pong bangsar kan...
tingat plok kuih kole kacang kat param bangsar tu..
suka meno makan...ingat sampai awal semalam leh cari kuih tu..
tp lambat sampai jam kat shah alam....
huhuuhu...tak per la..tadak rezeki...
so tak jadi la kami bernostalgia dia tanjung harapan..
sebab mama rasa wiken ni mesti crowded giler org kat restoran akt tg harapan tu..
tak sesuai utk bebudak ni...
so nyonya kitchen tak jadi gak..
sebab dah fully booking....
len kali try situ lak....
pada awalnya tak perasan ada kolam ni..
balik dr surau baru perasan ada kolam ikan n tempat mkn yang unik ni....
possed 4 beranak sebelum balik.....

man tolong snapped erkk..
susah no la kami nak bergambo satu keluarga,....
jom kita bertapak2 kaki ke tempat parking yang jauh td....
mujo papa dukung amsyar..
mama tolak stroller kosong.....
tak do la mama dia berlenggang kangkung je erkk...:)
on the way blk tempat parking ...
lalu saigon bar ni...
rasa macam cantik la plok view nyer...
snapped la jugak...blogger tegar la katakan...
time pantang jerk jd amat tegar...
masuk duty nanti...tadak masa la plok nak hapdet blog hakim ni....
insyaAllah on wiken ada la masanya tuh...

dr bangsar kami bertolak ke KL..
mama nak tgk acara jual2 kat KL mlm2 ni cam ner..
huuhuuh....penuh sesak lagi jln nak mausk area sogo...
n jln area chow kit tu pong sendat..
so mama ckp kat papa..
dah la pa..jom kita blk la.....
tak singga memana pong intai dari dlm kereta jer...udah la..
bleh gak lepaskan gian...hahhaha...
posted by Mama Hakim @ 1:38 PM   0 comments