" You're my heart, You're my soul, You're my everything...PAPA N MAMA :) "
Hakim Birthday
Sunday, September 13, 2009

Ceritera Berbuka

Petang semalam...
Tak alih2 jer papa ajak berbuka poser kat luo..
Pa cakap tak yah masak la..
jom buka kat luo la....
mama pong ekceli agak kelembikan semalam...
n baru pk nak masak menu apa untuk berbuka nanti...
dlm kepala terlintas gak nak wat pari bakar....
tp dlm kol 4 pm lom ke pasar lagi cari ikan pari....
so senang citer on jer la ajakan papa itu...
tp nak g buka mana yer pa...
pa suggested...jom kita pi tanjung harapan....ajak lokman sekali...
huuhuuh...nostalgic tempat tu pa...
nak mengimbau kenangan dedolu ker....
kita buka poser berdua...ops...silap bukan berdua...bertiga...
mama accompanied by my anak buah....aaahh...
skang kalau g berlima dah ler...termasuk lokman....hiih...
tup2 mama ckp kat papa yg tgh surfing tempat berbuka...
mm...nyonya kitchen tak mo ke pa..??
ok jer...papa replied....
nak buka poser ke mana kita petang ni amsyar yer....
apa pong kita g ke shah alam dulu...
picked up abg lokman @ his hostel first.....
jam jugak nak ke shah alam petang semalam..
esp nearest stadium shah alam tu.....
almaklum la wiken....ramai yang berpusu2 nak g param la ni...
amsyar yang tdo jer sepanjang jalan....
boleh la mama rileks sket...
tp senget la plok amsyar tdo erkk...
mama malas nak alih...nanti kang mama alih...
terkejut lak kang..hhiihihi..

beg yang comel....red color lagi..
isi bekalan yang mencukupi for my children...
ha...kena bwk beg anak lagi...
kena tolak stroller anaknya lagi...
mamanya melenggang kangkung ker...iihihi.....
sian kitorang semalam dpt parking yg jauh....
tu la...g buka tempat yg agak happening....
papanya idea la tu...
mama ikut jer la..ada org nak banja makan...
saper tak nak g erkkk...
lalu sini gak..
sempat la hakim bertegur sapa ngan anak elephant ni....
dah sampai....
parking kat dlm ni full plok...
tu yg kena menapak bertapak2 tu...
papa dah buat reservation awai2....
for 3 adults n 1 child...
hakim ni kira gak ker makannya...ntah la mama...
sampai jer sana....elok2 azan maghrib berkumandang....
hakim terus ngap kurma n kacang....
kalah org2 yang poser ni.....
tak per makan byk2...mama suka..
nanti cepat besar sket...ihhihi....
mama sambil makan kurma n kacang...
gigih plok mama membaca menu...
nak order apa ni pa erkk...
pestime makan sini...
tatau hidangan mana yg best ni....
mmm.....pa ni kalau bab2 order sokmo la serah kat mama...
kadang nak gak mkn makanan yg papa order....
ni ikut selera tekak mama ni jerkkk
ha mujo mlm td tak amik hidangan ada petai...
kalau tak...terlopong la papa....
ha...dah bangun pong amsyar.....
elok jer duk ngan papanya....
pandai papa tdokan amsyar...
bagus2....bleh mkn ngan senang lenang sket..
tak yah kunyah laju2.....
coollllll.....
dipaksa buat trademark peace oleh hakim
so...sema org kena buat la...
"peace ma...peace abg man....."
makan time...
bagus anak pong makan gak.....
sedap tak yang? ayat biasa dia..."dap ma"
papa yng snapped ni..
tatau la motif apa dia amik gambo ni....
nampak pinggan mangkuk..then nampak mama celah2 tu...
muka mama dah bolat macam mangkuk pong....
sengaja papa nak sampaikan secara tersirat...atau tersurat...
mana2 la yer....
hidangan berbuka kami semalam....
ada tomyam campur yang best....
udang galah yang best..mujo mama tak order yg mixed ngan potai erkk...
kailan ikan masin jugak....
n daging rusa goreng lada hitam...sema best la....
mm...memang superb la mkn kat sini....
kat pinggan tu siap ada deco ngan munga2 lagi....
tp memang sedap la....
mama yang udah tersandar kekenyangan....
alhamdulillah rezeki kami hari ni....
semoga dipermudahkan sentiasa...amiin...
abg lokman yang mengurut dada...kekenyangan gaks...
nampak perut hakim pong dah buncit ke depan....kenyang la tuh....
elok tol timing tido amsyar ni....
elok2 mama abih makan..dia pong bangun......hiihi..
meh mama dukung sat....
owh..lupa nak introduce tempat makan ni kat ner....
di sini ler...bangsar seafood garden restaurant.....
kat ner?? kat bangsar tu....next to kedai kereta brabus tu....
tp parking situ memang crowded...
nama pong bangsar kan...
tingat plok kuih kole kacang kat param bangsar tu..
suka meno makan...ingat sampai awal semalam leh cari kuih tu..
tp lambat sampai jam kat shah alam....
huhuuhu...tak per la..tadak rezeki...
so tak jadi la kami bernostalgia dia tanjung harapan..
sebab mama rasa wiken ni mesti crowded giler org kat restoran akt tg harapan tu..
tak sesuai utk bebudak ni...
so nyonya kitchen tak jadi gak..
sebab dah fully booking....
len kali try situ lak....
pada awalnya tak perasan ada kolam ni..
balik dr surau baru perasan ada kolam ikan n tempat mkn yang unik ni....
possed 4 beranak sebelum balik.....

man tolong snapped erkk..
susah no la kami nak bergambo satu keluarga,....
jom kita bertapak2 kaki ke tempat parking yang jauh td....
mujo papa dukung amsyar..
mama tolak stroller kosong.....
tak do la mama dia berlenggang kangkung je erkk...:)
on the way blk tempat parking ...
lalu saigon bar ni...
rasa macam cantik la plok view nyer...
snapped la jugak...blogger tegar la katakan...
time pantang jerk jd amat tegar...
masuk duty nanti...tadak masa la plok nak hapdet blog hakim ni....
insyaAllah on wiken ada la masanya tuh...

dr bangsar kami bertolak ke KL..
mama nak tgk acara jual2 kat KL mlm2 ni cam ner..
huuhuuh....penuh sesak lagi jln nak mausk area sogo...
n jln area chow kit tu pong sendat..
so mama ckp kat papa..
dah la pa..jom kita blk la.....
tak singga memana pong intai dari dlm kereta jer...udah la..
bleh gak lepaskan gian...hahhaha...
posted by Mama Hakim @ 1:38 PM  

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

Links to this post:

Create a Link

<< Home