" You're my heart, You're my soul, You're my everything...PAPA N MAMA :) "
Hakim Birthday
Saturday, September 5, 2009

Yeay....44...

yip.....yip...horrey...
semalam jumaat....bersamaannya...
hari ke 44 mama berpantang melahirkan amsyar...
so ari ni dah habis pantang 44 ari la kiranya....
sat jer rasanya erk.....hihihihi..:)

pantang ke 2 ni..
ada lain sket dr pantang 1st dulu...
pertamanya...pantang 1st dulu rasa mcm tak real sgt...
may be sebab caesar kut....kali ni normal..
so pantang mcm biasa la...

keduanya....pantang 1st dulu balik rumah arwah mak....byk belajo dari helper kat umah tu..
ini tak bleh ini boleh....
tp kali ni....duduk ngan kakak sendiri...
pantang kat umah kakak....
lain plok pesennya.....

yang best pantang kali ni....
byk amalan tradisional dilakukan..
contohnya...mcm mandi daun serum..
beberapa kali la jugak mama merasa mandi daun tuh..
mandian yang pertama mama dimandikan oleh tok bidan..
yang seterusnya mandi sendiri jer la....
daun2 dan bahan2 di sediakan oleh kakak n ayah....
best gak mandi serum ni....
yg mama perasan lepas mandi serum ni.
susu badan makin byk kuo....

then yang best gak.....
sessi massage oleh tok bidan...
3 ari je mama amik sessi mengurut ni..
tp yg best....kaki mama yang sembab n badan yang lenguh2 rasa makin best....
tok bidan siap cakap mama ni tak tahan sakit....n geli la sangat orgnyer...
so dia urut slow2 jer la.....
fyi...dulu masa pantang 1st mama tak mengurut dlm pantang...
sebab dgr cakap org tua la....org operate tak leh urut...
itu ini la....so mama ikut jer la....
dah habis pantang balik pontian baru mengurut sema....
tp lain la teknik mak bidan jawa n mak bidan siam ni urut....

lagi satu....
yang 1st dulu mana mama berbengkung n bertungku sema...
bak kata org ganu lok jer la perut tuh....
cuma....mama byk makan supplement yang cepat menyembuhkan luka jerk..
cthnya mcm pati ikan haruan poliney, gamat healin, sup haruan n haruan bakar....
kali ni dapat berbengkung dah bertungku...
tp bertungku tu tak buat pong...
walaupung mak teh nya ada bagi tungku herba dr leesa formula tu...
hiihi..masih dalam sampul lagi tungku herba tuh...
nanti la bleh guna jugak...free2 nanti...hiihiihi
dan hasilnya perut ku tidak la semuncit pantang yg 1st dulu...
rahim cepat kecut kut....
may be penggunaan ubat-ubatan n jamu-jamuan nona roguy gak kut....
mabeles la.....
so lepas ni saper2 nak bersalin beli la jamu-jamuan n ubat-ubatan nona roguy tu yer..
amat membantu...kesegaran badan, kebanyakan susu, kerampingan perut...
hahhaha..ramping ker.....? tp tidak la muncit....gitu la....
aahhahhaha...tp berbaloi la amik set bersalin tu.....
badan rasa segar n tak lembik gitu.....

okla...tak mo cakap lebih2 dah ler...
ni amsyar tgh tdo...
nanti dia bangun susah la plok...
layansssssssssssssssssssssssssssssssssssss....
bb amsyar....
possing sambil termuntah susu...bleh mama tak pasan erkkk...
hiihih..dah nampak bulat ekrkk....
dah nampak panjang jugak.....
amsyar on 44 days.....
mama pong nak interprem gak......
close up sket.....seyes jer muka mama ni...naper ni???
tp gambo mama ni bukan hari ke 44 tahu.....
gambo ni diambil pada hari ke 39..
sehari before bertolak balik ke kl....
last berat badan mama timbang is 55 kg....
boleh kurang 2, 3 kg lagi kut....
syukur jugak la....badan bleh turun cepat gak...
sebab berat before deliver ari tu is 68 kg.....
n rasa badan macam kenderaan berat jerk....
alhamdulillah..:)
posted by Mama Hakim @ 9:34 AM  

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

Links to this post:

Create a Link

<< Home