" You're my heart, You're my soul, You're my everything...PAPA N MAMA :) "
Hakim Birthday
Monday, July 27, 2009

Welcome Babe...

Pada 23 Julai 2009 hari khamis.
saya telah selamatkan melahirkan seorang lagi hero Hakim Jr..
bak kata papanyer la...
tepat pada pukul 4.30 pm, di Hospital Tawakal,
dan berat baby adalah 3.15 kg...dan diameter kepala ada 9.75cm...

Ekceli pada hari tersebut...saya tidak merancang untuk bersalin pong..
tujuan ke klinik ari tu hanya la untuk rutin antenatal check up sajok..
tu pong saya telah menukar appointment dr hari jumaat ptg kepada khamis pagi...
setelah hari jumaat saya ada ToT session ngan pihak vendor di opis...

tp setelah saya diperiksa oleh dr siti....
scanning......n dr siti mau cek "jalan" ari tu..
saya ok jer la..arahan doctorkan....kena patuh la gitu....
setelah di cek sema itu....ropernya "jalan" dah terbuka 5 cm...
wah..terkejut dr siti....
"fidah...dah kena admit ni"
"dah nak bersalin dah ni...mesti dah sakit2 kat umah ni"....
saya jawab.."tatau la saya dr.." sakit ke tak...mcm biasa jer rasa..
ropernya saya ni tak reti bahasa mcm mana gayanya sakit nak bersalin itu..
hahhahhahah..kalau ingat balik lawak la plok..
dr siti bagi cadangan dia akan try untuk normal dulu....
sebab bb pong kedudukan masih senget.....n diameter kepala agak besar....
jika tak boleh jugak baru caesar..mama n papa on jer la....
terus saya di hantar ke labour room..around kol 11.30 am...
sister kat labour room terus beri arahan "puan, tukar sema baju yer...pakai baju ni"
hhuuhuhu makin berdebar2 la....saya lom bersedia mental untuk bersalin ni....

lantas saya tukar baju sementara papa berurusana di kaunter admission....
then ctg terus dibuat....ropernya saya ni dah sakit 3 minit sekali.....
tp masa tu boleh gelak2 lagi ngan papa...sambil wat ctg....
aorung kol 2pm...
dr siti masuk ke labpur room..
tanya keadaan mama..mama cakap ok lagi..dia cakap dah bukak 7 cm ni..
dia mintak izin utk pecahkan ketuban....huuhu..then dia cakap....
wallah...lepas pecah ketuban itu...baru saya merasa sakit yg amat sgt...
huhuuhuuh...Tuhan jer tau cam ner rasanya kan kaum2 ibu sekalian......
sakitnya pa....nangis2 pong ada....papa cakap sabo la....
huhuuuh...saya sempat cakap ngan papa...
"suh sister cakap ngan doc kita nak operate jer la...mama dah tak larat dah ni"
sister datang cakap ngan mama...".rafidah sabar la...sket jer la lagi dah...sayang tu"
huhuhuhu...sakit....saya cakap...
baca ayat byk2......
then saya sempat mintak izin nak ke toilet..sebab nak uk..uk..
ihihiih....
sister cakap...".tak boleh la..nak uk.ukk...uk.....jer atah katil tu...rafidah bukan nak berak tu...tp nak kuo dah tuh.."
lawak pong ada kalau tingat time tu...

dan around kol 4 pm..
sakit makin memuncak....
dan sister terus menghubungi dr siti...
dan pukul 4.30 ptg saya selamat bersalin seorang bayi lelaki....
iaitu Amsyar Hakim Hisamudin....
perut saya yang dah kempis....
amsyar hakim....
amsyar on 2nd days....

abg nyer n papa nyer.....
gaya seorang abg....


bb amsyar dah balik rumah.....:)
posted by Mama Hakim @ 11:05 AM  

1 Comments:

At July 28, 2009 at 1:51 PM , Blogger Aleyn said...

  Congratulation on your second boy...

Salam Perkenalan  

 

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

Links to this post:

Create a Link

<< Home