" You're my heart, You're my soul, You're my everything...PAPA N MAMA :) "
Hakim Birthday
Tuesday, July 14, 2009

N3 Rojak....

Jom kita melayan n3 rojak mamahakim kali ni...
kes tak mo buat byk n3..
kita rojakkan jadi sekali harung jer la..
hiihihih......
aci la yer..save energy sket...hiihih
tu la...boyot2 pong masih aktif berblogging la...
kakakkaka....tak per boyot itu bukan halangannya untuk kita beraktif dlm segala bidang.
chewah.....ayat mcm poyo jer gitu erkkkk...


Scene 1
tau kenapa si hakim jadi cam ni....?? peluk erat2 mama dia ni..
kejadian berlaku ptg jumaat ke ptg khamis tu....
lupa dah erkkk..
tp takut sgt la dia....
sampai tutup2 rapat mata dia.....n peluk mama kemas2 tu..
mama ingatkan dia dah tdo dah tu....
ropernya tak....dia pejam kan jerk matanya..
takut sebab....ada team fogging kat area umah kami ptg tuh....
sian dia....takut sesangat la...


Scene 2
ha tau kan ini buah per??
raja segala buah.....adalah buah duyang ler...
ini la buah duyang dari ganu ari tu....yg dlm akul ni duyang dr kebun kakak ku...mek ler..
yang dalam guni ni....
buah dari kebun ayah.....
arwah mak yang tanam duyang ni dulu...
sedapkan makan duyang ni.....
yum..yum....byk gak mama mkn..
tp tak leh ober2 sgt..panas bb kat dlm ni...
mebi dia rasa panas gak kut.....
dia byk gerak2 n tendang2 kalau mama dia mkn byk sket...
bg la peluang kat mama mkn duyang dulu dik....
mcm abg hakim....suka sgt ngan duyang ni..
"dap ma" dia cakap.....hiihih...:)
owh..rasa mcm dah besar jer anak bujang i tuh.....


Scene 3
ini ada lah set nona riguy yang mama tempah dr opismate mama...
tq yer ijan......
ada 3 barang semanya.....
minyak herbanika...
barut krim herbanika...
n minyak mustajab....
barang ni nak pakai dlm pantang-mantang nanti..insyaAllah.....
ekceli ada satu barang lagi termissed....which is....phytonatal...
phytonatal ni....jenis jamu la....so kena telan la kekdahnya kan...
ekceli mak de hakim called mama ari tuh....
dia cakap" mu kena amik phytonatal tu....tu hok paling penting, utk bykkan susu, utk kembalikan bentuk badan...bla...bla."
mama pong mengiyakan jer la..
ekceli mama masa pantang hakim dulu tak amik phytonatal ni..
cuma amik minyak2 sapu for external use jerkk...n lulur herbanika dia jerkk...
ops..abih pantang tu mama mama try gak minum uncang teh herbanika tuh..
tp itu mak teh yang bagi separuh kotak..dia suh try....
kali ni mama tak order lulur herbanika..
stoknya still available....
lulur herbanika ni bagus utk ilangkan bau2badan yang kurang enak dlm berpantang tu..
mak teh hakim pong cakap bagus phytonatal ni....
so mama akan mintak tlg opismate mama re-order utk mama phytonatal ni plok...
sempat ntahla dapat stok before bersalin ni....

Scene 4

UAT 2 for help it..

event mama seharian kat opis ari ni......


mama yang sudah bam2 ni.....bulat molek wes muka....dah sembab ke tuh??

yang pakai baju merah tu....kawan mama....cik azira...

lama tak jumpa no azira....td dpt la azira gosok2 perut akak ni erkkk....

dulu masa mama masih larat nak jenjalan jauh...

mama lunch sekali ngan azira n saibah n aina....tp now..dah tak larat ni...

mama mkn kat blk jer la..

tunggu akak slim blk leh kita mkn together2 yer...hiihihi

tak sabau dah ni....tp rasanya akak naik bersalin nanti...

kita terus kena g KAP kut....berkampung la kita kat bangi nu...2 bulan lebih gak tu..

cam ner la tu....bb kecik ku....n hakim...mesti mama rindu ngan korang..

n rindu ngan papa gaks.....mesti mama sedih nanti ni....uwaaaa....

UAT session tadi mama tak byk jln sgt....

so guided azira jer la....

mamahakim sempat berpeace2 lagi tu....hahhahahha
wah...muka bulat..perut pong bulat gak ni....hahhaha.....

Scene 5

sempena musim buah2an la ni...amik berkat tunjuk buah rambutan...

rambutan yang mama requested ngan papa suh beli kat nite market semalam..

sedap rambutannya....

nak makan mai la umah kami yer...

n buah pelam kg baru lagi....td baru beli kat opis mama...

segar bugar lagi buahnya.......
see...meriahnya.....musim buahkan....

sema nak mkn.....

mlm ni mama tak mkn nasik....hanya papa n hakim jer layan nasik mlm ni..

mama mkn buah jer la....

ok tamat suda n3 rojak ni..

mama nak layan tdo lak...

biasa mama yg tdo dulu..

tp mlm ni....depa 2 orang yg tdo dulu..

sebab on the way blk kija td..mama dah tdo sakan....

hihih..cian papa..tadak org layan dia driving...

mama start tdo masuk dr hiway nkve..lepas tol jln duta..sampai la ke rumah auntie hakim..

wa...lama gak tuh...huhuuh....

so malam ni..mcm ada tenaga sket la....

tp now dah nak tdo dah....baju lom iron ni...

posted by Mama Hakim @ 9:46 PM  

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

Links to this post:

Create a Link

<< Home