" You're my heart, You're my soul, You're my everything...PAPA N MAMA :) "
Hakim Birthday
Friday, June 26, 2009

Ari ni....

hari jumaat....saiyyidul ayyam...
spt biasa ari jumaat ni rasa mcm cepat jer berlalunya masa..
tambah2 lagi kalau kat opis tu byk agenda yang perlu dipenuhi...
biasala tuntutan kerja...tanggungjawab kita.....

macam ari ni pong mama rasa sat beno ari jumaatnya...
pagi sampai kol 12.00 tghari miting ajerkk...
then 12.15 dah lunch hour..so break la...
break td mama turun ke pasar jumaat depan opis mama..
wah meriah gitu.....
then tapau lunch sekali....
lepas mkn2..dah janji ngan papa jemput mama depan opis kol 3.00 pm erkk...
yer ada antenatal appointment at tawakal hospital..

papa sampai depan opis around kol 3.19 pm...
huuhuhu.....
terus mama punch out terus la.....amik time slip jer la nanti...
alang2 dah nak masuk opis....yer la..by 5.00 pm mama dah leh punch out....


sampai hospital around kol 3.30 pm....
tp kena tunggu gak ada 3 org patient lain lagi...
n kebetulan gak dr siti ada emergency case.....ada operation lak...
tunggu la sat......
n sampai turn mama masuk jumpa dr....
progress for 34 weeks now....
berat mama naik kepada 66kg now....
last 2 weeks is 65 kg....
so maknanya naik 1 kg for 2 weeks....
not bad la mama rasa tuh....dr siti pong kata.....badan masih slim...
cuma perut jer beso....hahaa...insyaAllah boleh back to normla shape....
arap2 ler....mama pong dah macam2 order ubat jamu-jamuan ni....
tp lom dpt stock dr dealer jer lagi.......
berat bb now 2.8kg.....last check up is 2.6kg gitu la...
which is last 2 weeks....
n diameter kepala bb now....9.28cm....
dr siti kata boleh tahan gaks tuh....
tp rasanya tidak akan mencecah BPD abangnya dulu.....9.95cm..almost 10cm tu....
huuhuhu....yer la...nama pong adik badik....
sket sebanyak ada la persamaannya......inheritance....
so tadi....dah fill up green form...
preparation for admitted.....any time la....in case la kan...
booked bilik....booked paeditrician sekali.....
dr siti pesan green form tunjuk n bawak sekali kalau sakit peyut nanti....
sema info pesal mama dah mentioned kat situ.....
so mama simpan dalam dashboard car jer la green form tu...
the best way...
senang apa2 hal nanti..
nak simpan dalam handbag x practical lak rasanya..
disebabkan habit mama yang suka tuko2 hangbag ni....
n tadi dpt souvenir beg kotak..
tu yang kolor oren kat atah tu....
sponsored by wyeth mama..
then dapat ubat gigi for pregnancy mama by pureen...
susu wyeth mama satu paket...
n mini book for breastfeeding tips....
n cantik jer ..
ngam2 jer setel urusan kat spital tadi around kol 5.00 pm....
ajak papa singgah dataran hamodal...
mama nak g loreal sales la....
hiihihi...papa baik jer melayan mini dia bonyot yang ni...hiihihi
yer la cayam binikan pa..harus la layan jer la....
kdg2 mama pk gak....apa yang mama requested tu tak logik la..
menyusahkan papa la....mengada2 pong ada...ahhahhahah.....
sampai sana around kol 6 pm..mujo sales lom abih lagi...
iihih...sales tamat kol 7.00 pm ler...
n luckily org tak ramai pong..tak payah bersesak2..
leh lenggang2 mak buyong lagi kat dlm tu...hhahhaha...
puas hati membelak sema barang....
n almost 45 minutes membelek....
dan hasilnya adalah seperti di atas...
mostly my make up stuff.....satu jer skin care range nyer...
loreal derma experties visible result se unit sajork....
suka sangat facial form ni.....beli satu jerk..sebab....ada lagi se unit lom pakai kat umah....
then refill true match compact powder..2 unit mama grabbed...rasa mcm tamak sket....
mujo the ivory rose color still available....
ekceli ada lagi satu unit stok yang belum di pakai dlm drawer dressing table...
dlm hati cakap...back up procedure...hiihi...so skang ada 3 stok cp la blom digunapakai....
then beli blushernya juga......to make my cheek blush2....blushing...
tp beli seunit jer la....tadak pilihan yang best sgt td....
blusher memang tadak stok yang belom dipakai kat umah.....
tanya SA..semanya dah sold out.....lakunya.....nevermindla....
then lastly....wajib beli foundation jugak....
3 unit sekali rembat......memang la worth it.....
nak carik foundation loreal peer cashmere....tp tidak ada la plok dijual...
love this cashmere....very the light n soft kalau apply kat muka.....
nevermind jugakla...
selepas abih urusan di loreal...
terus la balik...
n jln amat la jam....
yang best mama hanya membutakan mata jer sepanjang balik kerumah dr PJ....
sampai kat airport subang baru sedo.....
haaa...aa..aa....hahhaha...pastu buat soklan ngigo kat papa...
"pa kat mana dah ni"......
then terus g maik hakim...lepas maghrib baru sampai rumah auntie hakim...
okla sekian la citer seharian saya untuk hari ni...
nak melipat kain plok ni...
wiken ni byk lak agenda yang perlu dipenuhi....
posted by Mama Hakim @ 10:14 PM  

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

Links to this post:

Create a Link

<< Home