" You're my heart, You're my soul, You're my everything...PAPA N MAMA :) "
Hakim Birthday
Monday, May 28, 2012

Update reno rumah cyber

ahad lepas sempat pergi menziarah rumah cyber...
check progress apa yg dah berlaku seminggu tak pergi tgk....
hasilnya....
not bad la....
ada la progress dr team mr wong
 bahagian porch dah naik atap....
dah ready utk pasang plaster ceiling....
 @hall...
dah rentang mcm ni...tatau nama apa ni..
tp utk plaster ceilingnya purpose ni...
dan pagi siap call n remind mr wong..
@ hall saya nak box patternnya style plaster ceiling
dalam quotation pun dah mentioned..takut beliau terlupa...
nanges la saya...
kat bhgn lain...plaster lain pattern biasa jer...
saya tak kisah.....:)
@ kitchen...
structure utk table top dah naik....
lepas ni..
dah bleh siap pasang tiles...
dan mencari tiles yg sesuai dgn ruamh kecik kami ni...:)
posted by Mama Hakim @ 1:42 PM   0 comments

Beli dapur @ Kepong

Sabtu lepas..
kami follow incik papa membeli set dapur baru utk rumah cyber...
sebelum g beli...
papa dah usha2...
mana yg best ..mana yg murah....
end up....pilihan kami ada di Kepong ni...
owner kedai ni active jg di forum cari....
dan byk jugak join exhibition @ pwtc n klcc
dan yang penting harganya murah...
dan bermutu barangnya....
ini la set dapur yg kami pilih 
5 items dalam satu set...
ada hood + hob + built in oven + water tap + wash basin 
dan sempat la mengusha barang2 accesories rumah kat kedai ni..
byk menda yg terberkenan...
antaranya cermin...
ada less...leh dpt rm100 plus jer...brand Sorento...
ok..papa cakap tgk dulu...
nanti boleh dtg lagi...
sebab dapur masih tinggal di kedai lagi..
nanti rumah cyber dah ready baru dtg amik set dapur tu...
posted by Mama Hakim @ 1:30 PM   0 comments

test jekrk

jeng jeng verjaya....
tenkiu2...


pojek memasak hari minggu semalam...
dah lama tak masak agak beria..
kebetulan minggu ni incik papa tidak os...
sabtu jer beliau kena masuk opis..
so aahad tu masak heavy heavy sket...
kalau kami 3 beranaks jer kat umah tak dok maknanya nak masak beria2 mcm ni...
nan adoo...:)
posted by Mama Hakim @ 9:32 AM   0 comments
Saturday, May 26, 2012

from saree to baju kurung


credits to my tailor kak ida...@oren ory boutique
kerana pandai potong ini kain....
n menjadikan ianya kelihatan agak unique...
balance kain ada lg 2 meters...
sedekahkan utk adindaku jer la...
pandai2 la dia nak wat apa2...

n credits to my anakbuah Dr Aleng...
pandai pilih kain no...
sebelum jadi baju nmpk biasa2 jer...
tadak org berkenan...
tp dah jadi baju...gojes bajunya...mak ndah suka....
kolor pun naik...
lepas ni mesti sure rindu ngan saree india lagi...
yg ada lagi balance beberapa pasang kat umah mak teh tu..
sila let go murah2 utk mak ndah mu ini....
nak sedekah jer pun tak per....
mak ndah terima dengan hati yg terbuka....:)
bersedakah utk sedara mara ni amalan mulia lim!!!!

posted by Mama Hakim @ 12:16 PM   0 comments

GA Fun Field Day

Event : GA Subang Bestari Fun Field Day
Venue: Taman Botani, Shah Alam
Date: 20 May 2012 
 with his BFF....
Wazirul Akid...
ololololl nomel jer budak2 ni.....
 jom g tgk abg main....
 credits to penari clik from Sek. Keb. Convent Klang...
n tak sangka salah sorang penari itu adalah kakak sara....
dah habis joget baru mama perasan itu kak sara....
nomel jer.....
malu2 kak sara pg tu....
 muka mcm stress jer ni...ehheheh
cian anakandaku panas..
 checkpoint ke 2: tolong mama di dapur....
lap pinggan....susun pinggan kat rak....

checkpoint pertama: tolong mama di bedroom..
kemas cadar.....tukar sampul bantal...n etc..
tp masa checkpoint pertama ni tak snap pic..sebab beliau moody....
 check point ke 3: basuh baju manual....
belajar berus baju, bilas baju...perah baju n sidai baju jgkk...
enjoy jerk diorg....
 check point ke 4: tolong kemas rumah
sapu sampah......
dan check point ke 5 dan terakhir : lukisan utk mama sempena hari ibu....
di sema check point diorg akan dpt hadiah....


penat tp enjoy...
blk rumah terus tertidur masing2....

posted by Mama Hakim @ 12:01 PM   0 comments
Saturday, May 19, 2012

PUSPANITA LHDNM Family Day









hari ni sabtu 19 mei
berlangsung Family Day Puspanita LHDNM..
venue adalah di Cawangan Jalan Duta...
opis lama ku ini....
saya sempat menjoinkan diri..join team JTM la....
wa happening...tahun ni tema kolor JTM merah + silver....
alhamdulillah penyertaan dr staff JTM pun amat menggalakkan tahun ni....
tenkiu juga kepada incik papa...
sudi datang ke event ni....
kerana hakikatnya beliau terpaksa mintak execuse dr OS ke Sabah minggu ni....
dan bertambah2 tenkiu...
papa pun sporting menjoinkan diri dalam game td....
2 games gak papa join...
satu game kami join secara berpasangan.....
tqvm auntie nad....jd bbsitter jaga dak nit 2 hakims akak tu....
satu game lagi papa join ngan para suami staff JTM yg lain...
2 dak nit tu langsung tak sporting....
tak nak main..suh main rebut gula2 pun tak mo...
abangnya cakap....
taknak la...nanti ada org tolak2 abang...hadush..
tak mo la paksa2 dia kan..
nanti kena paksa....moody lak....spoilt mood jer kan...
asal diorg enjoy ngan menan cara diorg dah la....:)

dan esok prepare utk Field Day Genius Aulad Subang Bestari lak....
hopefully dak2 nit 2 hakims pun memberi kerjasama jua esok....:)
posted by Mama Hakim @ 9:05 PM   0 comments

Happy Teacher's Day



Selamat Hari Guru utk para cikgu n cikgi.....
dengan harapan semoga lebih berdedikasi dan komited dalam pembelajaran...
dan lagi satu
ekceli agak keras sket bunyi nak tulis dlm blog ni..
tp nak tulis jua la...
peringatan untuk diri sendiri jua ni....
"awak tu jadi cikgu...sila bagi contoh teladan yg baik utk anak2 murid...beware ur mouth ok"
saya terkadang terkejut jugak baca status fb para cikgu n cikgi la ni....
amboi....status fb....saya nak baca pun serung bak kata org ganu...
saya baca status tu sering tertanya...beliau ni cikgu...
tp status.....hanya tuhan yg tahu...
bg saya kalau beliaunyer friend lists tu rakan2 sebaya no hal sgt la.....
tp kena ingat jua....rakan fb beliau jua terdiri dari anak murid beliau...
anak-anak harapan bangsa dan negara....
mcm mana anak murid nak hormat kepada guru kalau ayat n perkataan yg keluar dr mulut gurunya sedemikian rupa...
tp tak semua cikgu n cikgu mcm ni....adalah segelintir.....
ok dah habis citer pesal ni....

Dan untuk Teachers Amirul Hakim @ Genius Aulad Subang Bestari
we as parents always be thankful to you for all the hard work and efforts you have put in, for educating our beloved son...thank u again all Amirul's Teacher!!!!
posted by Mama Hakim @ 8:34 PM   0 comments
Thursday, May 17, 2012

Selamat Hari Mama


Kad ucapan special made from Amirul Hakim..
so touched...sambil hulurkan kad dia cakap "I LOVE U MAMA"
waaaa mujur tidak banjir saja rumah
Mama love u too...
Both of u are my world....my everything dear!!!!

selamat hari ibu jua utk para ibu di luar sana...
semoga lebih berjaya dan cemerlang..
amin....
posted by Mama Hakim @ 1:46 PM   0 comments