" You're my heart, You're my soul, You're my everything...PAPA N MAMA :) "
Hakim Birthday
Monday, June 29, 2009

Sat's Events....

Wiken minggu ni ada beberapa events yang termasuk dlm lists kami sekeluarga....
Jom kita tgk events on saturday

Pagi sabtu....
papa plan nak g mydear sales...
nak cari....buai letrik utk aliff, frame buai jugak....
pendek kata satu set spring cot la kami beli utk alif...
hiihi..naper kena beli utk bb aliff lak erkkk..
ekceli....dedolu....masa hakim new born...
mka tehnya yg kasikkan satu set spring cot tu hakim...
so now....dgn kata lain ganti lain plok ler....
wah terbesau la plok gambo ni....
ignore jer la...malas dah nak cari gambo tecik..
spring buai ni papa beli lagi kali ni...
back up utk blk kg....yang ni maybe tinggal terus kat kg kat johor..
sebab satu set aritu dah ada satu set yang ni....tinggal kat kg mama kat ganu....
yer...hakim masih tdo berbuai lagi.....
tu yg amat perlu sgt buai2 ni....
ni buai letrik utk bb aliff......
sebijik sejibon papa amik design sunflower kolor kuning ni.....
td sempat follow up ngan mak teh....cam ner buai baru???
ok tak?? dia kata ok jerkk..cuma ada bunyi sket la...
tp okla dia kata....
dan frame buai ni utk bb aliff gak.....kolor2 lagi.....
dedolu mak teh kasik hakim semanya set biru....
tp kami ganti yang color2 plok....hiihih..tak per la....

n bb carrier ni.....mak teh kirim suh beli....
dia siap pesan lagi....beli yang kukuh...
sebab nak carry bb aliff nanti.....
so mama pilih yang ni....

n bike merah ni...
pilihan hati mama utk dibelikan utk hakim....
tp.....
dia lak berkenan yang ni lak..
nampak yang ni terus angguk2.......
mama tau naper dia suka yang ni....sebab ada nenong2 polis tu....
tp hakimnyer kolor putih.....
peace......me n my new bike.....
tq pa....belikan hakim police bike ni......
motor ni tekan pedal terus leh gerak...bergerak guna rechargeable bateri...
so...kalau motor dia dah tak gerak...
dia pandai la mintak suh "caskan ma...caskan pa.."
ada gak hikmahnya dia tak mo bike yang merah tu....
yang merah tu lagi mahal dari police bike yang dia berkenan ni..
aha...pandai tol anak papa ni berjimat cermat erkkk...
bagus....bagus.......
ok sesapa kaum2 mama yang berkenan nak menjamu mata barangan my dear ni..
sila klik sini yer

balik dr mydear..
mak ngah, ayah ngah, aicik n lokman dah ada kat umah kami..
berehat2 diorang....yer la malam tadi baru smpi dr kg...
mlm td deme tdo umah mak teh...
sebelah petang layan mak ngah nyer agenda lak....
ke sogo.....
mama cakap....kita pi after asar la...sempatnya.....
hihih..padahal mama dah kepenatan...yer la nak baring2 dulu.....
n papa pong nak g servis car..
mujo sat jer servis kat nissan service centre ni....
compared ngan pengalaman kat proton servis centre dedolu..
mujo gak ada nissan service centre area yg berdekatan ngan rumah...
n customer pong tak ramai..tu yang cepat jer kut....
kt subang perdana gaks tempatnya.....

so around kol 5 pm.. sema org ke sogo...
disebabkan mak ngah nak menyopping barang2 keperluan abg lokman..
so mama tak ikut sekalila diorang ke each dept....
mama cuma g jenguk children's dept jerkk...
carikkan baju sepasang jer utk hakim...
n carikkan cadar utk single bed aicik.....
mujo ada sales set blk tdo kat foyer bawah tuh
lepas tu mama dah penat...
mama ajak papa n aicik minum2 dulu......
tunggu mak ngah..aingah n abg lokman shopping kat sini jer la...
nando's time.....
aaahahhaha..dia dah nampak mama dia snapped..
harus la dia pong nak snapped gak....
layanz jer la....budak kecik ni....
1st...snapped gambo aicik la.....
aicik sila la peaceeeee....
aicik pong peace la.....ihihiih.....
tp blur la gambo ni dik.....
ok..yang ni ok sket......
gud improvement by hakim......hiihiihih
menu papa......
mama order bread n soup.....order satu set jerkk..
cam ner ntah dia dgr mama mintak 2 sets....
mujo best soupnya tuh..
hakim pong mkn byk soup nyer....
see..beria dia mkn erkkk.....
patut la muka dah lebar skang ni....hahahaha
yum..yum2 sedapnya sup ni mama.....


kami habis mkn....
mak ngah anak beranak lom abih shopping lagi..
huuuhu...sakan la abg lokman ni
mujo ayah ngah rajin melayan......bertuah la korang dpt ayah mcm aingah tu..
sporting je melayan request anak2 nyer....
last sekali diorg terjah groceries dept kat bawah tu...
abg lokman nak beli toiletories plok...
then balik la....
sema org dah penat...
tp kena singgah umah mak teh dulu....
anto barang2 mak teh dulu......
g sana...abg myo n bb aliff dah tdo...
aqil jer lom tdo.....temankan mama dia kut.....
n ailong pong tepon bila kitorang nak blk rumah...
dia nak dtg rumah mlm ni gak...
selesai urusan umah mak teh terus msg ailong kami dah nak blk ni...
ntah la kol baper ailong sampai umah kami....
mama dah tertdo....dah kol 11mlm kut...
papa kejutkan mama...."abg dah sampai"....
kuo la sat jumpa ailong's family....
mujo mak long style jenis buat hal sendiri....
sema air....n makan2 ringan buat sendiri...mcm rumah sendiri jer la..
mama tak kisah kalau mak long dtg.....pandai2 la carik tea, milo, gula kat mana....
n layan diri jer la...aahahahha
hahahhahah..dah biasa mcm tu kan...mama tak larat l.a....ihihiihih....

n esoknya agenda.....ada lagi..
tunggu jer la....
posted by Mama Hakim @ 8:20 AM  

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

Links to this post:

Create a Link

<< Home