" You're my heart, You're my soul, You're my everything...PAPA N MAMA :) "
Hakim Birthday
Thursday, July 9, 2009

Yang mana satu yer...

Meh jom tolong saya pilih yg mana 2 yang paling lawa antara 4 ni..
confusing nak beli yg mana satu....
rasa macam sema lawa...
tp kena pilih 2 jerkkk..
kalau pilih sema ni...huhuuh..pokai la pak cik n mak cik....

ok let's introduce the material of fabrics 1st...
1st from left (coklat mix oren ) this is brush batik....nama diberi oleh designernya...
2nd (turqoise) brush batik jugak.....
3rd...(red n ada abstrak yellowish) this is brunei design....
4th....(black munga2 red pinkish)...brunei design jugak....
all the materials are batik silk.....from kelantan n terengganu....
mlm td dah tanya papa....
yang mana papa suka...
papa cakap yang biru tu ok gaks...
isteri yang to'at cakap suami kena la pilih yg biru tu erkk..
hiihihiih.....
pa apa kata kita amik 3 pasang la plok...hahha...
botak la mu pa......
yang mana satu erkkk....nak amik ni...
ekceli kain ni..opismate papa yang jual...
papa bwk balik tunjuk kat mama...
tu pong mama requested dari papa suh bawak balik...
sebab dah plan nak beli juga batik silk utk persiapan raya nanti....
yer la...sonang...da habis pakai beraya nanti...
bleh pakai baju ni utk bekerja hari khamis...hari batik...hiihihi
plan nak cari kat ganu jer batik ni...
tp ari tu balik ganu tak leh singgah la kedai payang....
cuti koloh maklum jer la...ramai ngat org serbu sana...
tak sesuai...harga sutera pong byk kena mark up time tu....
n tempahan baju utk raya pong dah nak tutup dah...
last 2 weeks tailor mama dah dtg amik baju mama kat opis...
sempat la passed beberapa psg baju utk raya ni...
yer la raya ni kan i dah bersalin.....arap2 my body da boleh back to my normal figure time tuh..
cuak gak...sebab raya kali ni....tempah 3 pasang baju kurung modern ikut body tu..
amik risiko sungguh la....berani amik risiko...berani la hadapi....
ekceli itu yang menjadi salah satu inspirasi utk kembali ke figure asal.....
ingat baju2 tu....kena la disiplin....
harus la kena betui2 committed ngan jamu2 nona roguy lepas ni....
tailor mama ckp..dianyer tempahan baju utk raya tutup minggu depan....
so insyaAllah kalau mama amik kain2 pasang ni...
masih sempat nak tempah ngan dia la....
kak g opismate papa tu...bagi papa bwk balik kain ni...
42 pasang...byk erkkk....
tp yang mama paling berkenan 4 pasang ni ler...
berkenan sebab.....harga paling reasonable....paling murah hok brush batik tu la...
then design nya la....
semalm dah msg2 ngan kak g cakap ada yg berkenan...
dia cakap pilih la..nanti kak g bagi discount lagi..hihiih..
harga kita2 kak g cakap..hiihih...
pandai kak g berbisnes no...
tp sori la kak g yer...tak dang nak bwk tunjuk kain kak g ni kat opismate saya...
due of mc banyak ari ni ler...
len kali la plok kak g yer....
kengkawan moh ler tlg saya pecahkan kebuntuan pilih kain ni...
esok hisyam dah nak pulangkan kain ni kat kak g....
sekian.....
tqvm.....:)
posted by Mama Hakim @ 9:46 AM  

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

Links to this post:

Create a Link

<< Home