" You're my heart, You're my soul, You're my everything...PAPA N MAMA :) "
Hakim Birthday
Saturday, July 18, 2009

Saturday's Event...

Hari ni event agak full..
dari pagi sampai la mlm ni....

pagi td bangun tdo...
papa dah siapkan sema..
kemas rumah....mop rumah..basuh balkoni...basuh pinggan...
basuh kain n sidai kain memang dah siap papa buat mlm td dah....
mama bangun subuh n spt biasa mintak ijin nak tdo blk...
"pa bangunkan mama kol 8.30 yer..."
isteri yg to'at la kunun...
hahhaha nak tdo pong mintak ijin..kakkaka..
korang baca mesti rasa nak muntah ijo erkkk..
hahahhaha...rasa nak muntah tu..better skip jer la entry ni ok..
hahahhahah

tp kalian harus la paham ok..
i penat n mlm tadi mcm tak dpt tdo lena sangat..
adakah itu syndrom bagi ibu2 mengandung...
insomnia erkk....mama syak..itu ler.....
pas tu....awal pagitu baru rasa syok jer tdo....
tu yang kena sambung tdo pah solat subuh tu....
i bukan sengaja nak ngada2 gitu tau....

n ari ni....
aktiviti kami akan dihabiskan bersama keluarga papa..
sebab atuk n nenek johor dtg..
so....selepas bekpes di kedai mamak...
kami harus bertolak ke shah alam...seksyen 7....
jumpa mak n abah kat sana..umah kak hanim...
mama yang sedang berdebar2 menunggu hari...
hari utk melahirkan seorang lagi hero ke dunia ini....
arap2 semuanya selamat belaka...both mama n my baby...
permudahkan segala urusann...aminnnnnnnnnn
nampak sembab dah muka mama ni erkkk...
huuhuhu...
okla berbalik pada citer td...
around kol 12.45 tghari....
kami sampai sana seksyen 7....
langkah kanan betui....
lunch hourkan...
padahal kami baru jer lepas heavy bekpes kat restoran mamak tu...
uhuhuuhuh.....so lunch lmbt sket la...
selepas org sema mkn...mama n papa baru mkn...
hakim langsung takmo mkn...
pah mkn tu layan buah2 yg di bawa dari johor lak...
ada rambutan n pulasan...
wahh.....best la pulasan dia...besar2 n manis2 lak tuh...
then...
lepas lunch..
sema org tdo2 dulu.....except hakim..
main jer la dia...
then....lepas solat....sema bertolak ke sacc mall....
mak ngah nak beli baju utk anis...kat al amin erkk..
hiihih..mama tak g pong dalam kedai tu..
sebab mama nak layan perasaan di gulatis...
papa pong layan perasaan mama tadi di sana...
hahaha....sebab kena beli kain baju melayu utk hakim...
belum beli lagi..bila lagi nak beli..
n nenek hakim pong dah kasik green lite....
nak jahitkan baju melayu hakim tu...
so i grabbed this oppurtunity la....
padahal tiap2 tahun neneknya la yg jahitkan baju melayu hakim tuh..hiihih
tq nenek.....
so beli kainnya tadi....n bleh neneknya bwk blk johor terus nanti jahit...
kalau tak bila lagi nak kirim ke johornya.....
itu yang dinamakan "peluang" tadi....ihihiihihi
papa n hakim yang sabo menunggu kain dipotong.....
tu nampak yg kolor ijo tu.....
ha itu la....
pilihan mama then dianggukkan jer oleh papanya....hiihihih
then...selepas di sacc mall tu..
kami bertolak ke puncak perdana tu.
ke rumah acik noni....
first time kami g umah pantin baru tuh...
huuhuh...ala betui2 bakang uitm puncak perdana tu...
lama gak lepak sana....
lepas maghrib baru bertolak balik..
tp kami tidak terus balik rumah...
g giant KJ dulu....
esok nak masak2 sket yang mana mampu....
sebab plan nak ajak kaum kerabat papa...aka ipo duai mama lunch hour kat umah kami lak..
ni di giant td...
budak kecik harus q up ngan papa dia gaks..
sebab dia nak beli sebijik sport car ferrari tu...
takut papa dia tak beli la kut...harus kena monitor gak papa masa bayo tuh...
ceredik sungguh la anak mama ni....
then selesai urusan di giant tuh...
tak berlengah balik rumah terus...
penat dah wes....seharian berjalan ari ni....
sampai rumah almost kol 10 gaks....

ekceli...mlm ni papa ada jemputan tahlil kat umah auntie zakiah..
tp since dah terlajak gitu..
papa tak dpt la g kenduri tahlil...
tup2...tadi tgh kami tgk ending APM....
tuk.tuuk..n assalamualaikum...
ada tetamu rupernya kami mlm ni..
lahai auntienya lak dtg....
hantar lauk pauk kenduri.....
hoohoh....rasa bersalah la plok sebab tak dpt g kan...
tp...what to do erkkk...
mujo la dah explain siap2 kat auntienya td....
dia kata tak per...akak memang cam ni....
huuhhuhhh....sian akak...mlm2 pong dtg lagi hantar erkkk....
posted by Mama Hakim @ 11:29 PM  

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

Links to this post:

Create a Link

<< Home