" You're my heart, You're my soul, You're my everything...PAPA N MAMA :) "
Hakim Birthday
Friday, September 25, 2009

Bila Plan Sudah Berubah...

Hari ni raya ke 6 ...ari jumaat...
kami akan balik kg lagi....
yer....disebabkan plan asala sudah berubah....
mengikut plan asalnya....
ari sabtu pagi before raya tu balik kg saya di terengganu...
dan balik kg papa di johore on raya ketiga iaitu selasa la....
tetapi last minute memo papa dapat...
cuti yang papa yang dah approved selama seminggu tu..
dipendekkan plok....
hari khamis yakni raya ke 5 papa dah kena masuk opis...
bukan papa sorang kena tarik balik cuti...
satu opis...ahhahah...cian..
ini disebabkan misi penting opis papa around the corner...
kena workhard la.....
so that time we decided....
balik terengganu ptg jumaat....
dan balik johore on 2nd raya....

so lepas solat jumaat tu kami bertolak balik ke terengganu....
sonok la mamanya sebab balik kg mama...
tahun ni turn adik badik pompuan mama beraya ngan atuk....
yang lelaki sema beraya umah mertua memasing la...
x per yang penting atuk tak keseorangan menyambut raya....
tambah2 lagi tahun ni tahun pertama menyambut raya tanpa orang tersayang...
tahun depan turn atuk beraya ngan menantu2 pompuan lak...
gitu la giliran kami setiap tahun...
nak buat cam ner anak2 dah berumahtangga ni..
kena la adil dan saksamakan....
hati kedua2 belah keluarga kena la jaga kan.....

so berbalik pada citer tadi....
tup...tup...ari sabtu masa di kampung mama..
papa dapat called plok...
hari rabu iaitu raya ke 4 papa ada urgent matters plok kat kl...
so ngan muka yg terpisat2 (sebab dpt call masa tgh tdo)
"yang kita kena balik kl ari selasa la..raya ke 3 tuh..."
"naper plok pa?"
"ada hal la ari rabu tu"
"abih tu cam ner ni?..nak balik johore lagi?"
"tak per la....kita tak yah balik johore dulu la....kita balik kl dulu"
terus papa call nenek hakim kat johore...
mentioned la kami tak jadi balik johore on 2nd raya....
uhuuhu...cian papa..
mujo papa tak nangis....hiihi..
kalau mama mesti dah sebak mebak dah tu.....hahhaha

then...beraya la kami kat kg sampai raya selasa tu....raya ke 3...
pagi tu sebelum bertolak balik kl...
sempat lagi beraya ke rumah pak sedara mama n mak ngah...
punya la busy beraya umah mak ngah pong tak sempat nak beraya...
huhuuhu....

dan hari rabu, khamis, jumaat kami di KL dah..
huhu...sungguh la boring...
jiran pong tadak blk kl lagi...
papa kata otw g kija jalan tak jam pong...

then petang ni...
kami balik kg lagi.....insyaAllah
kali ni balik beraya ngan keluarga papa di johore plok...
arap2 ari ni mama setelkan sema tugasan di rumah..
n persiapan nak masuk kija isnin ni..
huhuuh....
byk benda nak buat dlm kepala ni..
arap2 mood amsyar baik ari ni...
nak packing baju blk kg, nak lipat kain, nak kemas baju bajan,nak kemas brg ke umah bbsitter, nak iron baju,
mm..byk la....

alhamdulillah since dah dpt breast pump ni..
saya dah mula buat stok susu untuk amsyar...
hiihi..sukanya ati ni....
so far kejayaan paling membanggakan saya...
satu sessi mengepam saya leh dpt 8 oz...
kira byk la jugak tu kan....

posted by Mama Hakim @ 8:08 AM  

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

Links to this post:

Create a Link

<< Home