" You're my heart, You're my soul, You're my everything...PAPA N MAMA :) "
Hakim Birthday
Wednesday, February 27, 2008

Mama's road tour to Kedah....

mama pong tak sure mama possed kat ner ni...tp mama rasa kat bukit wang, malau kut...
byk sgt tempat menjelajah....sampai ceruk2 kedah sana....
tgk baby dlm buai ni..tingat hakim...dpt la melepaskan rindu sat kat hakim....:)
masjid zahir
budak kicik yg keletah....anak yatim ni....
ahhaha kat masjid zahir lagi.....tp muka blur...
masjid zahir.....dekat ngan hotel mama duduk kat alor star....royale hotel.
ha ni masjid sponsored by dato' jo....developed by j******* la of course...
masjid jame' al-shahab....possing dulu sebelum memulakan lawatan.....
20 februari mama memulakan lawatan ke serata pelususk negeri kedah.....tatau tang mana mama pi..byk sgt..fenin....kedah la paling ramai candidate....so paling lama spent time kat kedah la...dlm 1 hari setengah....1st day bermalam di royale hotel.....sempat la mlm2 tu ronda bandar alor star.....then mlm seterusnya mama bermalam di jitra...hotel kicik jerkk..tp okla..facilities ok...tanak patah balik alor star dah...disebabkan esok hari nak sambung lawatan area jitra lak....tp sayang erk..mama dtg utara masa padi dah kena potong..tak sempat menikmati keindahan negeri jelapang padi ni.....sket je ada padi lom kena potong....kat kedah ari tu mama sempat merasa masakan kedah kat kedai yg berhadapan dengan masjid a'la..jitra....jauh no..mama pong tatau jauh ke dekat...ekekek....org tunjuk jln...kita ni ikut jerkkk...ok....thanks for the staff b**********....en.zahir sudi jadi tourist guide kami dr kl ni...akakka...en. meor yg sudi banja sarapan kami kat depan masjid kepala batas ari tu....ekkek..sempat gak mama possing depan masjid tu..antara kawasan yg sempat mama jejaki kat kedah ari tu..kodiang, tunjang, kg kandis, binjai, hosba, padang perahu, alor ganu, naga, malau, gelong, jeram, megat dewa, changlun, kubang sepat....ni antaranya la....byk tempat mama pi kan..tu yg jadi fenin tak ketahuan tuu...ekekekke...
21/2 pukul 2.00 petang mama bertolak untuk ke kulim plok....jauh gak alor star ke kulim ni erkk...tp ekceli mama tdo jer dlm pajero masa ni..penat wooo....ekkeke...sedo2 dah sampai kat rnr kat butterworth tu...sg dua ke apa...lupa la mama....kat kulim singgah opis b********* dulu....jumpa en. roskan...n ditemani oleh en. roskan n en. suderman kami ke junjong, kulim..ekkeke...him mak ndah lalu depan kolej matrikulasi mu..tp byk2 sori mak ndah tak sempat nak singgah...sebab byk rumah kena pi ari tu...so paham2 jer la..ek...sori la...dr junjong kami ke padang serai plok.....n mlm tu mama bermalam di kubang semang...ada 1 inn kat situ..apa nama ntah mama lupa...ekkek..mama ni kuat lupa sungguh la ni...byk menda dah lupa..ekkek..byk mkn semut ker??? mlm tu sempat la jenjalan ke butterworth...aahah..tp mcm tak excited sgt la..badan den dah lenguh nih wes....

Labels:

posted by Mama Hakim @ 11:17 AM  

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

Links to this post:

Create a Link

<< Home