" You're my heart, You're my soul, You're my everything...PAPA N MAMA :) "
Hakim Birthday
Wednesday, February 27, 2008

Mama's road tour to Perlis....








Bermula 18 februari 2008 bermula charity route mama, kami bertiga (mama, fadzli n kak ita sema staff yayasan j*******) bertolak dari Wisma J****** Shah Alam pada pukul 6 petang dan sampai di Kangar around pukul 11.30 malam. sampai kangar harus cari otel dulu la...nak tdo mana mlm ni..badan sudah penat banget dah ni....tdo putra palace jer la...tu jer hotel yg familiar kat kangar rasanya.....on the way ke kangar hati dah sedih2....tingatkan anakku itu...yer la...1st day tinggalkan hakim ngan papa.....sedih jerkkk.....tp nak buek cam ner erk....terpaksala sayang....ptg tu masa papa n hakim anto mama nak bertolak..nampak hakim happy jerkk...tak nangis pong mama tinggalkan dia...okla tuh....:)
kat perlis mama kena pergi ke opis b*********kangar dulu kat jejawi...b********** ni ekceli salah satu dr subsidiaries j*******.....kat sana jumpa bos sana en. asri...then diguide oleh suhaimi....bermula la lawatan2 amal itu....merata ceruk mama pi...fenin jugak la....akakka.....kola perlis, kangar, alor redis, guar sanji, kubang gajah, repoh, jelempok n mata ayer. keluar masuk kg....pendek kata rata perlis la.....yer la bukan senang nak masuk keluar masuk kg org ni erkk...tp kena banyak bertanya la...betui la ada pepatah..malu bertanya sesat jalan tuh..:) tp yg paling best kat perlis staff belati wangsa bawak mama n the geng makan kat restoran pokok sawa....sedap n murah makanan kat situ.....best la......nanti kalau g perlis lagi leh singgah situ.....insyaAllah.....ekceli ada satu part masa kat perlis tu....rumah 2nd sebelum habis lawatan...hati mama tersentuh sgt.....bergenang n menitis jugak la airmata mama ni.....tambah2 lagi ekceli duk tingatkan hakim....ada satu calon ni....mama masuk umah dia..spt biasa nampak umah dia tak teratur mcm bersepah sket.....n then cepat2 adik ni dgn petah n keletahnya menuturkan kata2nya "mintak maaf kak..umah bersepah.." then mama ni spt biasa la ckp "tak per la dik...akak dtg sekejap jer ni....mak pi mana??""...dan dgn sayu adik tu menjawab.."mak dah tak ada"....tersentap hati mama....comel sungguh adik tu....dan dgn senyuman manisnya dia petah bercakap....tak cukup itu sahaja rupanya....adik ni penghidap talasemia.....so everymonth kena tambah darah....mama dgr mcm ni makin la...tersentuh.....sian adik yg comel itu...tatkala mama dtg berkunjung kerumahnya itu masih berpakaian seragam sekolah....kat hati mama ni mampu berkata sian sungguh dia ni....dan dr renungan mata adik ni....mama dapat membaca sesuatu...di sebalik renung matanya yg cantik tu ada tersimpan sesuatu....mungkin dia merindui kasih sayang seorang ibu......mama dimaklumkan oleh ayahnya, mak nya meninggal semasa adik tu kecik lagi...disebabkan talasemia jugak maknya meninggal.....dan yang paling mengkagumkan mama.....ayah dan adik tu itu boleh hafal hari tu merupakan hari keberapa maknya meninggal mereka...completely tahun bulan n hari.....itu la...mama tatau nak ckp apa..tp itu la part yg paling menyentuh hati mama dalam lawatan ni ekceli.....tp yg mama tau...mama simpati ngan adik syikin ni....
okla...dah lunch hour ni mama ngantuk..mama nak g tido la sat....zzzzzzzzzzzz

Labels:

posted by Mama Hakim @ 11:11 AM  

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

Links to this post:

Create a Link

<< Home