" You're my heart, You're my soul, You're my everything...PAPA N MAMA :) "
Hakim Birthday
Thursday, January 26, 2012

JPO







disebabkan gambar jadi tunggang langgang
tak follow itinerary
so saya berkarang di bahagian bawah ni sahaja la....:)

sempena cuti cny lepas
kami secara tiba2 balik johor...
papa membuat keputusan secara drastik....
ptg sabtu tgh lepak2 di rumah...
"jom balik kg"
jommmmmmmmmmmmmmmm..
terus packing baju...
kol 7pm bertolka blk..
alhamdulillah tidak ada jam sudah...
line clear....
kol 10pm selamat sampai rumah....

dan kali ni kami berkesempatan ke JPO...
Johor Premium Outlet yang menjadi sebutan ramai...
esp for kaki shoping.....
dekat la jugak ropernya ngan rumah MIL....
lebih kurang 30 minute drive thru hiway.....
sampai jer sana...
first kedai yg diintai adalah Coach.....
tp tak grab apa pun sekadar meninjau2 dan compare harga
mmm.....bagi saya kurang menarik sgt sebab colllection kat situ
mcm outdated sket....
koleksi baru mcm kureng....
preferred lagi coach @ the gardens...
updated.....
mcm ari tu saya sempat belek coach signature brooke....
rm1650 tak silap ingatan saya
tp ada 20% atau 30% discount....
ehhehhe.....just nak compare rege dgn rege beg brooke saya tu....
mmm...pastu tercari2 jugak sophia madison....
yilek.....
kes nak compare rege gak ni.....
pastu carik kristen hobo....my wish list...
tp yilek gak...
so conclusionnyer...
owhhhh boringggggg....tak best la!!!!!
keluar la....

pastu papa ajak masuk levis...
menurut papa harga jeans levis kat situ sangat berbaloi2 la utk dibeli..
murah...so sesapa peminat levis bleh la try usha kat JPO....

antara butik branded kat sini....
burberry tp saya tak masuk pong sini...tak mampu wes...mampu tgk jerk..
adidas....
nike...
CK
guess
GAP
lacoste
salvatore ferragamo
versace
shanghai tang dan byk lagi la....
tak larat nak tulis...

bg saya...syurga membeli belah bagi golongan kelas pertengahan keatas..
dan juga warga seberang tambak......
dengan kadar tukaran matawang negara kita yg lebih rendah...
kuasa membeli mereka lebih tinggi...
memang syurga bagi mereka...

tp kat sana makanan memang mahal....
so kalau nak ke sana jgn makan kat dlm tu...
makan kat luar....atau siap makan kenyang2....
surau pun kecik sangat...tidak synchronize dengan keluasan tempatnya....
dan kalau boleh elakkan pergi pada hari minggu...
sgt la ramai orgnya....
posted by Mama Hakim @ 9:20 PM  

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

Links to this post:

Create a Link

<< Home