" You're my heart, You're my soul, You're my everything...PAPA N MAMA :) "
Hakim Birthday
Tuesday, July 19, 2011

@ Bird Park - 2nd Series

sambungan citer di Bird park lagi..


byk no gambo nyerrrr....

pestime bawak diorg berkunjung ke sini....:)


benti rehat sekejap setelah lama menapak2 menikmati keindahan alam....


kehijauan di sana....


tak habis2 dia nak tunjuk green bangle dia tu....


hahahhahhahhahah



kawasannya agak luas jugak la...
kami berlatarbelakangkan burung unta...atau dlm omputihnya ostrich...


tgk la gaya hakim tu.....ikut suka suki dia jerkkk...epi no....




kat sini kalau ada anak kecik boleh bawak stroller @ buggy...


laluannya memang disediakan...cuma letih sket nak menolaknya...


sat turun bukit....sat mendaki.....


tp kami hari tu tidak membawa buggy amsyar...


so dukung jer la..


tak per..share2 dukung.....(walaupong hakikatnya papa yang byk dukung time nak begambar jer pass kat mama..ngeeeeeeeee)




"cepat la papa"



kengkawan ni adalah burung merak.....peacock.....


jgn salah sebut pokok udah ler....:)


comelkan kolor dia...memang byk merak2 di sini....dan mesra alam tol merak2nya....


kalau kita duk dekat tak do pong dia nak melarikan diri....


dah terbiasa dengan tetamu2nya yang datang berkunjung....




pestime dapat tgk red flamingo....


yer..yer....bangau merah....


merah la la...kolor bulu dia...memang menarik dan menjadi tumpuan la ari tu....





time ni tgh memerhati red flamingo...


mat saleh minah saleh....pong ramai kat sini..


tp memang ramai tourist la dtg bird park ni...


yg dr europe...yg kelubung itam idung tinggi2 tu ramai gak....from middle east sana...



terjumpa red flamingo lagi....




ni namanya flamingo lake....


memang banyak giler la flamingo dlm ni.....


tp red flamingo x tak duk sini...


malu kut dia duk sini sebab merah adalah golongan minoriti..:)


yang putih je ada kat sini....


nanti next entry saya akan citer kisah diorg @ feeding point fish n duck

posted by Mama Hakim @ 8:03 PM  

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

Links to this post:

Create a Link

<< Home