" You're my heart, You're my soul, You're my everything...PAPA N MAMA :) "
Hakim Birthday
Friday, June 6, 2008

1st trip to Ipoh...





Minggu ni mama n the group set up program untuk anak angkat di Ipoh...so agak busy mama ulang alik ke Ipoh n Shah Alam.....penat jugak la......program motivasi PMR n SPM 2008 anak angkat yayasan johawaki dibuat di hotel sri malaysia ipoh....ramai jugak participant.....ekceli anak angkat yayasan yang sepatutnya hadir is about 85 org....tp biasala last minute cancel tinggal la dalam 73 orang sahaja.....program free n fully sponsored by johawaki pong ada jugak yg tanak attend....mm.....tatau nak ckp la....


pagi isnin mama bertolak ke ipoh ngan kak ita....ehhehe ...first time naik myvi utk perjalanan yg agak jauh ke ipoh.........biasa naik myvi ke area2 kl jer...tu pong shahrul yg bawakkan...mama lom reti bwk lagi ler....hiihih..ok gak naik myvi....agak comfy n smooth......sampai sana...setelkan urusan pendaftaran anak angkat sema.....anak angkat dtg naik bas....booked 2 biji bas.....1 biji dari utara.....bas dari kangar.....turun alor star, kulim, penang, taiping n last sekali ipoh la.....sat lagi bas dari kl.....pengangkutan utk pelajar dr area selangor dan kl......n alumni yg baik hati willing nak jadi urusetia program...thanks a lot yer.....:)


disebabkan anak angkat gak ramai.....so urusan pendaftaran blk hotel selasai agak lambat....n kelewatan pihak urusetia program mendapat kunci blk dr pihak hotel sri malaysia.....so around kol 5 baru selesai....huh...penat......mama ekceli decide nak blk ari jer..mama plan sempat mama blk ptg tu ke shah alam...tp...agak penat kan...so terpaksa la bermalam jugak sana...sian hakim n papa....dah la mama tak kiss hakim beria pagi tu..ingat tu la...mcm pi kija hari2 biasa......mujo mama memang ada bwk bekal baju..memang plan nak tuko baju pong ptg sebelum blk tu...hiihih....


so ari selasa.....kol 10.30 pg mama bertolak ke kl lak.....huhhuhuhu....n sampai opis around kol 1.30 ptg.....huhuuh.....and masuk kija ptg...byk lak kija menunggu kat opis......mm..tensen.....tp what to do....terpaksa jugak hadapi......ngan cert. peserta program lom mama sign lagi....byk keping nak kena sign tu....walla wes.....mujo yg dato' jo nya part dah setel......kalau tak naya..thanks a lot ot kak yati, zu, nadia n aishah for helping mama...jasa korang memang amat dihargai..kak yati tolong printkan sijil2 tu....zu tolong copkan company mark atas sijil tu....(pstt..kak yati ckp susah nak cop tu...sakit dada..zu tq yer..).....nadia n aishah tolong decorkan sijil2 tu.....

Labels:

posted by Mama Hakim @ 8:32 AM  

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

Links to this post:

Create a Link

<< Home