" You're my heart, You're my soul, You're my everything...PAPA N MAMA :) "
Hakim Birthday
Tuesday, May 27, 2008

Hentian Putra

mama n hakim kat stesen bas..hakim excited banget tgk bas2.....
g ngan Mak Bie
hiihihiih......nak pong ngan Mak Bie...biasa tak nak ngan orang.....
Mak Bie bwk naik atas bas...eee....nangis plok dia erkk....
tunggu pintu sales dibukak...lepak dlm keta....
selongkar beg mama dulu la....
ooo..gud boy la.....dah selongkar try nak kemas blk erk.....


Hakim 1st visit to hentian putra on last saturday...seawal kol 7.30 pg dah kuo rumah...so bekpes kat restoran mamak feveret hakim dulu...sebab ke sana nak hantar Mak Bie hakim....mak bie is a teacher kat sabah...kena kat rural area kat sana..tak silap mama kota marudu kut....opss..lupa nak introduce apa hubungan mak bie ni ngan hakim...mak bie is kezen mama.....anak aiman...adik nenek hakim....so kiranya hubungan ngan hakim is mak sepupu la erk....hiihih..yer la tu kan.....


Mak bie sampai dr KK khamis malam....so tumpang kat umah 2 nites la...sebab tiket bas nak blk kola berang is available only on saturday morning...ekceli Mak Bie hakim ni baru jer kena posting ke Sabah awal tahun ari tu...cikgu baru terus kena pi sana...nasib ler lom berumahtangga....pstttt...Bie tq erkkk....for the nice "buah tgn" from there.....cantekkk...ari ni adah dah menggayakannya kat opis....yg abg syam nyer lom pakai lagi..tunggu la...raya kut baru sempat nak pakai......hhiihi...sebut pesal raya ni.....dah dekat nak raya dah erkkk...tp poser lom khada' lagi ni....hihih..mama hakim bila nak start ni????



Selepas balik dr hentian Putra mama plan nak g giordano sales kat segambut...ekkekek..alang2 dah kat klkan.....ekeke....tp pa n ma, both of us tak ketahuan jln mana nak ke segambut.....ekkek..tak pernah pi la katakan....kalut la menepon org tu org ni....mintak tlg guidekan.....mintak tlg kak sal la.....mintak tolong long la.....last2 mama kata better call kak mas sebab dia tahu kat mana tempat sales tu....hihiihi.....akhirnya sampai jugak sana....sales tu bukak kol 10.30 am.....tp around kol 10 pagi kami dah ada sana...tp tunggu dlm keta jer la dulu...papa nak baca paper dulu......around kol 10.15 baru gerak masuk kompleks.....besar erk kompleks tu kak mas...tp mcm lengang erk.....kompleks sentral ke haper namanya tu lupa la....kekekek...sampai sana ingatkan kami la antara yg awal..roperya dah ramai dah kaum2 cina duk menunggu pintu dibuka...masa tu mama tgk..kami 3 beranak jer la malay....except the pak guard la.....mm...berkobar2 sungguh chinese2 tu nak beli giordano apparels......huhu....tp apa yg mama dpt concludekan dari sales tu....memang worth it la...n superb la mama boleh ckp.....mama n papa sempat la grabbed 2 jeans for both of us.....(tp ekceli mama jadi 5 helai jeans n khakis la....sebab mak teh dah pi ari khamis tu...dia dah beli 3 helai utk mama....) kiikiki...:)...then selebihnya dpt la....2 helai baju ladies.....belt.....t shirt2 utk mama n papa.....memang berbaloi sgt...ekceli pagi ahad tu mama plan ajak papa g lagi sales tu...kiki....tp papa kata tak yah...gaji pong lom dpt....sebab mlm tu teringat2 jer lagi giordano sales tu....ntah la naper ari sabtu mama mcm tak puas hati sgt nak belek baju kat sema bahagian...mama g satu bahagian jerkk.....m...tak per la...tunggu tahun depan if ada lagi sales ni.....insyaAllah pjg umur, murah rezeki akan sampai la jugak...:)

Labels:

posted by Mama Hakim @ 6:08 PM  

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

Links to this post:

Create a Link

<< Home