" You're my heart, You're my soul, You're my everything...PAPA N MAMA :) "
Hakim Birthday
Monday, May 26, 2008

Keletah anak teruna mama...





Anak teruna kami sorang tu....since 2 3 minggu lately ni la....ada perangai yg agak pelik sket.....hiihih...tau apa....suka pakai kasut dalam rumah.....sampai jer rumah..mesti suh pakaikan dia kasut.....mujo la kasut tu kasut baru...lom jejak tanah lagi....so pakaikan jer la.....suka beno kasut dia yg sepasang tu....mama pong tatau naper dia suka sgt....ekceli mama beli kasut tu masa peknenkan dia lagi...tgh boyot2 tu la.....ekkeke..agaknya dia aktiviti shopping mama dia tu kut...akakkak...tp itu la..kadang tu tergelak mama n papa tgk gelagat hakim tu...tdo pong pakia kasut......duk dlm buai pakai kasut....nanti dah terlena baru boleh tanggalkan kasut dia tuh....


Hakim anak teruna mama tu dah setahun 3 bulan.....kdg2 peelnya sungguh menguja hati mama n papa....alhamdulillah kesihatan dia makin baik....so far hakim dah pandai....


  • buat gaya azan....kalau azan dia nyanyi2 la kat mulut dia tuh....sambil suh papa tekupkan tinga dia.....so sweet pa n ma tgk saat itu.....bahagia sgt rasa....ngan mulut dia terkumat kamit tuh....

  • hakim dah pandai bagi reaction if kita ckp nak mandi....terus dia nak bukak suo...n tarik diaper....pas tu dgn laju pi blk air.....suka sgt dia mandi.....

  • hakim dah kenal bus....dan dia dah pandai sebut bashhhhh....ekekke..kdg mama tak pasan bas kat jln dia yg tunjuk lak....

  • hakim dah kenal fish.....tp dia tak sebut fish.......hakim sebut tish..tish........tak per la dik....nanti boleh belajo lagi......

  • hakim pong suka tgk bird.....tp hakim sebut bird as bad......pelat lagi tuh.....

  • n lagi satu hakim suka bukak spek mata mama n cuba menggayakan spek mata mama tuh...

  • lepak kat balkoni sambil jerit2 salah satu hobi dia jugak.....

  • haaaaaaaaaaa...yg ni memang dia suka sgt ni....duduk di dapur sambil membuka tutup pintu kitchen kabinet mama dia..degang degung..degang degung la bunyinya.....pas tu mama dia jerit la......papa amik hakim ni......habis la....rosak brg dapur mama.....jgn tak percaya...hakim sudah memecahkan satu blender mama n satu mangkuk hidang mama...sabo jer la...tu la suka sgt ke dapur kalau mama duk dapur...cepat jer dia ikut kita kat bakang tu.....

  • hakim suka tolak kusi mkn....abih satu rumah tu la dia tolak kusi tu....cuma dlm blk jer lom sampai kusi tu.....risau mama auntie kat bwh tu marah..yer la..bisingla kan....

ni la antara yg mama ingat.....

posted by Mama Hakim @ 5:08 PM  

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

Links to this post:

Create a Link

<< Home