" You're my heart, You're my soul, You're my everything...PAPA N MAMA :) "
Hakim Birthday
Tuesday, May 20, 2008

1st jap

hihiih...budak kicik ni tgh tunggu turn kat klinik dr. sheila...
main car dulu erk....tak per main dulu...tak tau erk nak kena inject nanti...
haaaaaaaaa...dah pong.....was injected by dr. kenchana....sebab dr. sheila on leave ari tuh....
sakit erkk...cian dia...nangis sampai tersedu2 tuh....bengkak mata tu...
tp menurut ass. dr. kenchana injection ni memang sakit sket pong.....
of pneumococcal vaccine...pravena....1 st jap was taken on friday afternoon at Dr. Sheila Specialist Clinic, Tawakal Hospital.....jumaat petang tu...mama mintak permission ngan hr manager utk bawak hakim ke hospital..alhamdulillah lega sket hati mama ni...hakim dah inject vaccine tuh.....coming soon...10 bulan lagi hakim kena amik 1 jap lagi.....complete dos la tu.....ekceli kalau hakim amik umur bwh setahun kena 3 jap...tp kira mcm terlewatkan amik masa umur lebih setahun so kena amik 2 jap jer la....tak per la.....:)

Ekceli mama was exposed by this vaccine since hakim 6 years old....dr. sheila consulted ma n pa to take this vaccine for hakim....tp masa tu...she offered me mahal sgt lor.....plan nak carik alternatif kat klinik lain dgn harga yg reasonable la.......kira lama jugak mama mencarik klinik ni....tp ekceli tak agressive seeker pong....sebab mama time tu kureng kesedaran lagi tentang vaccine ni...sehinggalah pada satu masa tu....mama perasan byk artikel n rencana keluar pesal pneumoccal disease di merata2 tempat....etc mcm kat klinik2, kat paper, n others media....n selain tu mama jugak gather info from forum cari thru parenting board, surfing @ internet...n memang byk membantu menyedarkan kami pa n ma......mama ingat lagi mama habis gather info hari khamis minggu lepas....ari tu jugak mama msg papa...pa esok cuti erkk....kita bwk hakim inject pneumococcal.....so jumaat tu selesai la 1 jap.... ingat motto ni....sesungguhnya mencegah itu lebih baik dari merawat....insyaAllah...:)
posted by Mama Hakim @ 8:13 AM  

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

Links to this post:

Create a Link

<< Home