" You're my heart, You're my soul, You're my everything...PAPA N MAMA :) "
Hakim Birthday
Wednesday, May 7, 2008

Kudapan Malam Tadi....

lom buh nasik lagi tuh....
ni jer la....3 menu jerkk...
ada siakap stim.....
kailan ikan masin.....
sambal kicap feveret sebenku....
yum..yum..hakim pong suka mkn ni..so tak leh buat pedas la...tambahkan kepedasan dlm sambal kicap jerk.....
ok pa....jom mkn......mama dah lapo dah ni....yumm..yum.....hahha hakim mesti nak join jugak...



Menu yang mudah dan ringkas....sesuai untuk kaum ibu yg berkarier....nak cepatkan...yer la mama pong masak kalau boleh nak ringkas n cepat siap....yer la sampai umah dah lewat petang....n lagi 1 badan penat woo.....tp dlm kepenatan itu....jgn lupa tanggungjawab kita sebagai ibu n isteri.....cooking...utk santapan dan kudapan anak dan suami tercinta..yer la..air tgn kita sebagai ibu n isteri tu yang penting....tak kira la masakan kita best ke tak kan.....tp harus diingat air tgn kita tu insyaAllah akan membawa seribu hikmah dan seribu barakah.... .hihiih...ayat mcm schema la plok...sajork jerk....lama tak concentrate in blogging ekceli...yer la for me....selagi mampu....masak jugak blk kija tu.....yer la......bukan nak masak weekend jer....2 hari seminggu.....so 5 hari lagi tu kemana??? byk tu 5 ari..sayang kalau berlalu gitu jerkk...bukan ari2 mau tapau mkn dari kedai siamese utk dinner....huhuuh..sedih...dah la siang2 hari...suamiku mkn di kedai of course la kan.....then anakku....makan hasil air dr tgn bbsitternya...so bila masa nak mkn hasil air tgn ku plok.....so sayang la kan.....my opinion la...:) tp kalau tak larat, in case blk dlm fenin2 mamai tu.....pa....kita tapau jer la mlm ni erk....sori mama tak dpt nak masak mlm ni...bolehkan pa.....:)
ok berbalik pada menu kami mlm td...hanya la seekor ikan siakap stim...beserta dgn kailan ikan masin n sambal kicap feveret sebenku......sekejap jer masak menu ni.....tak sampai 50 minit boleh siap.....nak senang stimkan siakap tu dlm microwave....so setkan masa...bio jer la dia masak......anda bolehla buat kija2 lain.....savekan.......hahhaha....apa2 la blog ni hari ni....okla....nak sambung kija lak ni...
posted by Mama Hakim @ 8:44 AM  

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

Links to this post:

Create a Link

<< Home