" You're my heart, You're my soul, You're my everything...PAPA N MAMA :) "
Hakim Birthday
Thursday, April 17, 2008

Mama at 31st today..:)



Tanggal 17 april..hari keramat buat mama....pada tarikh ni la mama menjenguk dunia....mengenal erti kehidupan..tiba2...mama teringat susah payah nenek melahirkan mama pada saat itu, 31 tahun lepas....di sebuah rural area di daerah kola berang, ....dan semestinya nenek melahirkan mama bukan di hospital gomen atau di hospital swasta..waima di klinik pong tidak.....semestinya tidak beralaskan tilam empuk..tidak berbalutkan selimut yang nyaman....tp yg mama tahu mama dilahirkan di sebuah rumah kg, di kg dusun...rumah kami....tempat berteduh kami 9 beradik....rumah kami 31 tahun yang lepas....jauh bezanya ngan rumah kami sekarang.....anyway mama mengambil kesempatan sempena hari keramat mama ari ni utk nenek.."mak....ari ni anak mak dah sambut ulang tahun kelahiran yg ke31....terima kasih mak...coz everything i have is because of u mak...."
Epi besday to mama.....epi besday to mama.....epi besday to mama hakim.....epi besday to u...:) selamat panjang umur, murah rezeki, dan selamat yang baik semuanya, dan yang penting dirahmati Allah selalu hendakNYA....aminnn....
31 things about me:
1) 2 years 4 months married with my beluved Mr. H.
2) have a 1 year 2 months kid, Amirul Hakim....cayang mama....
3) syukran wal hamdulillah di usia ini, masih dapat bersama menikmati kehidupan sebagai seorang anak yang ada mak n ayah & menantu yang ada mak n abah.
4) currently, im serving johawaki as senior coordinator, prior than that i served UNITAR as an assistant lecturer jork....tadak master ma...tak leh jd lecturer la....n little bit experience in programming while i have transferred to ICT dept....so kija la ni totally diff. la....ekceli rindu ngan kengkawan yg masih di sana lagi.....yer la almost 6 or 7 years there....mama pong dah lupa...ekkeke.....wat eva la....anyway semoga Allah memberkati usaha mama n papa dalam pencarian rezeki Mu ini Ya Allah...Berkatilah ia dan berikan kami rezeki yang halal untuk kami salurkan untuk zuriat kami & permudahkan segala urusan hasanah kami Ya Allah...amin...
5) i have 9 relatives, nad 7 relatives in laws.
6) till today, i'm having 32 orang anak buah on my side la.....yg ramai ni belah mama hakim la...n 5 orang anak buah in laws...ramai kan....so total sema kezen2 hakim is....37 org la....ramai erkk....sakan nak prepare duit raya tuh.....hahhaa...
7) Skang kami tinggal kat daisy apartment, subang perdana, 5 minutes dr opis mama...dekat jer kan.....rumah idaman atah tanah lom dapat lagi lor......tengah mengidam la ni....kekeke...
8) kolor? i like combi black n white...so elegance...n sophisticated..n sweet ......:)
9) i lurve shopping...shopping.....but in a condition la.....if have cash money.....if not..tak yah shopping la.....sebab papa tak kasik mama pakai credit card....riso dia...so shopping ngan cash jer la boleh....
10) plan to have 2 nd baby....tunggu hakim boleh berdikari..la ni jalan pong lom boleh lagi tu...sian dia..
11) mama lom pandai drive keta lagi....ari tu buat lesen lom sambung lagi maaaaaaaaaa.......
12) keta idaman lom dapat lagi....keta apa?? rahsia..ekkeke...
13) berat mama skang....around 55kg...tp dah lama tak timbang la....
14) tinggi dah lupa la....dpt anak ni rasa mcm diri makin rendah la....sebab bongkok kut....
15) mama ada satu birthsign kat tgn yg besar...kengkawan mama..korang ingat tak kat tanda tuh...org kata nanti kalau hilang senang jumpa....ekkekke.:)
16) pukul 1.30 tadi...mama dpt a bouquet of red roses n 3 bears.....surprised from papa...tq yer pa....
17) ari ni plan nak jumpa dato'..mintak adiah besday....isk tidak la.....jumpa diskus pesal yayasan la...tp sokmo la...rasa mcm takut lak nak jumpa sebab lama tak ngdapa bos kut....ekkeke..
dah pukul 2 ni....mama nak kena sambung kija lak...so nanti sambung habiskan la....have work to do la...:)
posted by Mama Hakim @ 1:02 PM  

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

Links to this post:

Create a Link

<< Home