" You're my heart, You're my soul, You're my everything...PAPA N MAMA :) "
Hakim Birthday
Friday, April 4, 2008

Mama nanges, anak nangis....

Ari ni mama byk kija...tp mama rasa tak dok mood nak buek kojo ni....tp mama dah book keta nak g bank negara ada urusan ngan officer sana...tp disebabkan ramai staff turun lekir n lumut....keta kompeni ada 2 bijik jer kat hq..tu pong tak available lagi nak guna setakat kol 10.30 ni la.....td akak sunita yg baik hati dr bank negara pong dah call mama....asked me bila nak dtg bank negara..sabar yer ka....saya busy sket...lom sempat nak ke kl sana.....sabo2 nanti we''ll meet gak ok....

mmm...ok berbalik pada kisah mama nanges, anak nangis....sema kejadian berlaku mlm td....n pagi td....mama nanges mlm td...aiyokk...naper mama nanges erkk...mama was bullied (betui ke term ni...ikut sedap mulut jerkk....manlish pong manlish la...) by papa ker...idok....ekkeke....yg betui nya..papa yg kena marah ngan mama...sebabnya naper erk....MAMA SAKIT GIGI...gigi mama berlubang...gigi geraham ni...nak kena cabut..tp mama takuttttttttttttttttttttt sgt.....takut apa?? tgk jarum inject dentist yg besar n pjg tu...isk....tak keruan den.....tu la...yg jd mangsa papa la..sian papa...kisah sakit gigi ni ekceli dr last week...papa dah bwk mama jumpa dentist kat klinik aziznanita subang perdana tu....sebab pas lunch tu mama dah ngerang2 sakit gigi...tp yg miraclenya....sesampai jer mama kat dlm blk dentist tu....walla wes.....mama tgk jer prop dentist....automatically ilang terus sakit gigi tu...then mama ckp kt dr aziz tu...u tgk jer la gigi i neh..sakit...u rasa i kena buat apa...?? then dia ckp...u boleh cabut or buat canal treatment....ekekke..ekceli mama tak ready sgt nak cabut mlm tu..sebab duduk jekr kat kusi dia tuh terus ilang sakit....ok la doc....saya blk umah....pk dulu la nak cabut or nak wat canal treatment.....then kuo jerk blk dentist tu.....tup..tup....gigi mama rasa denyut2 balik....mmm....mujo dia kasik ubat tahan sakit n antibiotik.....pas tu mama kembali menderita dirumah la.....sian kan mama....mlm td pong...after sopping grocery singgah makan kat 1 restaurant tu..lupa mama nama per....mama mkn nasik goreng....mama suh papa mkn steak...sebab mama nak rasa steak dia best tak...1st time g kedai ni..dekat jer ngan umah ekceli...jln kaki pong boleh......tupp..tgh mkn tu...mama mkn agak kalut mlm td...sebabnya anak mama biasa la....bising jer mulutnya "menyanyi"..nak tdo kut budak kicik ni......sedap2 tgh mkn....mama mcm tergigit batu...then rasa mcm dia masuk dlm celah gigi mama yang berlubang tu....sungguh "lazat" kesakitannya.....mmm.....can u all imagine?? cam ner rasanya.....huhuuhu...terus ilang mood nak mkn...cepat2 mama take over hakim from papa....papa mkn..n mama bertahan menangung kesakitan gigi....sampai rumah lagi sakit...terus gosok gigi...n kumor2 ngan listerine tak jadi haper....telan pil tahan sakit n antibiotik pong tak jalan gak..... tak tahan sangat...mama tak leh buat apa dah...mama nanges la...pa..mama sakit...sakit...sakit....sakit giler la mlm td.....mama rasa masa nak beranakkan hakim ari tu pong tak sakit mcm ni...(yer la mama memang tak rasa sakit tu)....pah operate banak pong tak sakit gini gak....sakit sgt la..itu yg mama leh conclude....itu yg sampai papa kena marah....sori erk abg...ayg sakit sgt...yer la mama tak leh tdo satu blk ngan hakim masa tu sebab sejuk sgt badan mama masa tu..kaki tgn esp jadi sejuk.....hakim tdo dlm air cond.......tu la pesal.....sori la.....ekceli papa suh mama masuk tdo sekali hakim...mama sejuk...so mama masuk tdo blk lain...sorang2 berkurung dlm blk tuh.....tu jerkkkkk...mama nanges sampai tertdo...papa pong tatau nak buat pe.r..nak g klinik...sure klinik gigi dah tutup time tuh....n mama tertdo sedar2 papa jenguk tempat "persembunyian" mama tu....papa tanya sakit lagi ker....ckp dah ilang....jom...masuk tdo blk kita la....hakim dah lena dah tu...sian hakim sorang2 tdo tadi....


okla....dah pjg lebar la....sambung kija blk la....kang mama boring...sambung lagi...pesal anak nangis lak....:)
posted by Mama Hakim @ 10:25 AM  

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

Links to this post:

Create a Link

<< Home