" You're my heart, You're my soul, You're my everything...PAPA N MAMA :) "
Hakim Birthday
Wednesday, March 12, 2008

Vroom...Vroom part 2...

ahhahha....apa la title entry ni mama pong tak paham...tak kisah la....tp yg penting related jugak ngan contents yg nak diceritakan dlm blog ni..kekeke..

ekceli nak sambung citer semalam...tp blog semalam dah pjg lebarkan...so better buat entry baru la....

kisah mana plok nak citer ni erk...hahah..mama pong dah buntu ni.....mm..fenin tatau nak start dr mana.....sabtu petang....kezen2 hakim dtg rumah..saper lagi kalau bukan abg miyo n abg aqil....last week pong ada jugak kezen2 dtg menjenguk hakim...ailong kata lama tak tgk hakim.....so berduyun2 la angkatan tentera ailong dtg kerumah.....kebetulan masa tu abg myo, abg aqil, mak teh pong ada sekali..sonok la..dpt gather adik badik...anak beranak...tp umah kita rasa mcm kecik la erk bila org ramai2 gitu dtg erkk..yer la....anak ailong 9 orang...ank mak teh 2....hakim lagikk....ekekkeke....meriah sungguh jadinya....tp yg paling meriah abg mujahid n abg firdaus la....umah kita tu nak dijadikan gelanggang bola sepak erkkk kim....sian hakim....tgk jer la dr atah riba papa abg2 yg notti belaka tu duk main....kakkaka...

sabtu pilihanraya tu..mama dah siap2 kol mak teh suh stg umah ari sabtu....sebab papa kena duty kat opis sampai declare kerajaan baru.....papa abg myo lak blk kelantan.....blk nak ngundi lor..sambil nak test performance keta baru dia....baru angkat toyota celica sebijik...nak ngetest la katanya....blk lak ngan uncle lie....so ptg tu boleh la mama abg myo drive BMW merah papa dia....wah..wah...takut plok mama tgk boleh ke adikku itew bwk BMW....mcm besar gedabak sgt...mak teh kan...sema boleh jerkk....itu la adik mama....bisa drive alone ke hospital mlm2 bwk anak yg lelah.....mcm2 bisa la mak teh ni.....mama hakim pong ekceli tak setabah n sekuat mama abg myo n abg aqil...kadang tu terasa mama plok jd mcm adik dia....tetapi hakikatnya....mama ni kakak....dia adik....:) mlm tu kami 2 beradik enjoy menikmati result PRU12...hahaha..mcm2 kita komen no....tp last2 dua2 tertdo depan tv....kakka..tak larat dah nunggu....yer la result mcm yg sama jer kuo....lambat...yer la...pembangkang byk menang kut....tu la sangkaan kami.....:)

hari ahad...bangun pagi itew.....baru pasan papa lom balik umah lagi....work hard sungguh seben ku....msg dia around kol 7.30pg tu katanya baru nak bertolak blk.....huhuuh cian papa mesti penat erkkk...balik tu papa terus ketiduran jerk...mujo hakim behave good ari tu....nak main ngan abg2 nya......tp ptg abg myo n abg aqil harus blk umah depa...sian hakim nangis gak nak ikut abg2nya..oo...hakim nak frens erkkk...cian dia....tak sonok erk main ngan papa n mama jer erkk.....sepetang tu la hakim ngamuk plok....merengek2....itu tak kena ini tak kena....so mama decide kita jenjalan la.....so kol 6.30 ptg bertolak ke subang parade.....hahah..dekat jer ngan umah....tp 1st time pi..akkakak.....ekceli happening gak situ erkk.....main purpose pi situ nak cari MPH....pi MPH...cari buku mama.....then cari buku budak kicik.....buku budak kicik byk lak less...mostly yg hard covernya tu.....robust sket ....tu mamanya target....dpt la grabbed beberapa buah buku utk hakim....sempat la kitorang solat maghrib kat subang parade.....sempat jugak singgah toy'r'us......wah...wah...hakim lak mcm teruja...nak kuda2 la....hahhah...itu yg test dia naik mini bike tuh....kekke...cam comel je pa erk....budak tu sengeh2 duk atah kuda tu..pandai lak dia goyang2kan kuda....papa kata....nanti carik kat mydear jer lar....:) after penat pusing2 n mama ckp..pa jom la blk..ekkekke...:) itew pong selepas mama dgn bermurah hati melakukan barter sistem ngan sorang tokei kedai baju ala2 abaya gitu....hiihihiih...mama ni...fenin la...baju..baju...baju.....ini la hakikatnya pompuan pa....tak habis bab shopping n baju....:)

okla...dah pjgn n merepek2 lak mama pgi ni...so chow chi chow dulu arrrrrrrrrrrrrrrr..:) till then k.....
posted by Mama Hakim @ 7:58 AM  

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

Links to this post:

Create a Link

<< Home